Glutensiz

Glutensiz

Son dakika Glutensiz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Glutensiz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Glutensiz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Glutensiz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan glutensiz gelişmeleri de dahil olmak üzere 126 glutensiz haberi bulunmuştur. Tüm glutensiz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Kurtuluş parkı yeniden restore edildi, halkın hizmetine sunuldu! "Hayırlı olsun"
Kurtuluş parkı yeniden restore edildi, halkın hizmetine sunuldu! "Hayırlı olsun" Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Kurtuluş Parkı’nı yeniden restore ettirerek Kurtuluş Mahallesi’nin çocuklarına hediye etti. Akay, “Siz istediniz, biz yaptık. Çocuklarımız için bundan sonra daha güvenli daha ferah bir park var. Güle güle bu parkta oynayacaklar” dedi.
25.03.2024 Adana
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir
Uzmandan gluten uyarısı: Vücutta eksikliklere yol açabilir Glutensiz diyetin yararlarının yanında zararlarının’da bulunduğunu belirten Diyetisyen Cemile Gül, “Daha iyi bağırsak sağlığı gibi muhtemel sağlık  faydaları için buğday ve glutenden kaçınmalıdırlar” dedi.
16.02.2024 Yaşam
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi...
Gluten İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Gluten Barındıran Gıdalar Listesi... Glüten, bir tür protein grubudur ve genellikle çavdar, buğday ve arpa gibi tahıllarda yer alır. İnsan vücudu tarafından sindirilmesi zor bir besin olan glüten bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara ve semptomlara neden olabilir.
25.01.2024 Sağlık
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sufle, herkesin bayılarak yediği en güzel tatlılardan bir tanesidir. Tatlı deyince akla ilk gelen ise kalorisidir. Sufle, kalori bakımından diğer şerbetli tatlılara göre daha düşüktür. Fransa kökenli olan bu güzel tatlı, bol kakaolu olup genellikle fincanlar porsiyon olarak tercih edilir. Ayrıca sufle de kullanılan farklı malzemeler kalorisini artırmaktadır.
21.12.2023 Sağlık
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, “Gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra gluten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu.  
9.08.2023 Sağlık
Ölümsüzlük bitkisi olarak biliniyor, şeker ve çölyak hastalığına şifa!  'Alternatif yem bitkisi'
Ölümsüzlük bitkisi olarak biliniyor, şeker ve çölyak hastalığına şifa! 'Alternatif yem bitkisi' Türkiye'de kayıtlı olarak sadece Balıkesir'de ekilen amarant bitkisinden hayvan yemi ve çölyak hastaları için un üretilmesi hedefleniyor. Aztek ve Maya medeniyetlerinden miras amarant bitkisi, az su tüketimi ile de dikkat çekiyor.
16.06.2023 Sağlık
Gençlik ve Spor Bakanlığı çölyaklı öğrenciler için harekete geçti! Glutensiz gıdalar yurtlara gönderildi
Gençlik ve Spor Bakanlığı çölyaklı öğrenciler için harekete geçti! Glutensiz gıdalar yurtlara gönderildi Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık yurtlarında kalan ve gluten içeren besinleri tüketemeyen çölyaklı öğrenciler için glutensiz ürün paketleri hazırladı. Gönüllü gençler tarafından hazırlanan glutensiz gıda paketleri, ülke genelindeki yurtlara gönderildi. 
14.01.2023 Yaşam
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu! Bu hafta 11 Ekim BİM kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler
11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu! Bu hafta 11 Ekim BİM kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler 11 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğu için yapılan aramalar arttı. BİM’e gelen aktüel ürünleri yakından takip eden vatandaşlar 11 Ekim BİM aktüel ürünler neler, diye arama motorları üzerinden soğuluyorlar. BİM bu hafta; kozmetik ürünleriyle dikkat çekiyor. İşte 11 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler listesi…
11.10.2022 Ekonomi
Sağlık Müdürlüğü'nün 'Glütensiz Menü' uygulaması Türkiye’ye örnek gösterildi
Sağlık Müdürlüğü'nün 'Glütensiz Menü' uygulaması Türkiye’ye örnek gösterildi Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Glütensiz Menü” uygulaması Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı tarafından iyi uygulama örnekleri arasında gösterildi.
30.08.2022 Gündem
İbrahim Selim ile Bu Gece FOX TV'ye mi geçti? İbrahim Selim Youtube programı bitti mi, İbrahim Selim ile Bu Gece FOX’de mi yayınlanacak?
İbrahim Selim ile Bu Gece FOX TV'ye mi geçti? İbrahim Selim Youtube programı bitti mi, İbrahim Selim ile Bu Gece FOX’de mi yayınlanacak? İbrahim Selim ile Bu Gece programı yeni yayın hayatına başlıyor. Late Night program İbrahim Selim ile Bu Gece bu haftaki yayının sonunda müjdeyi duyurdu. Peki, İbrahim Selim ile Bu Gece FOX TV'ye mi geçti? İbrahim Selim Youtube programı bitti mi, İbrahim Selim ile Bu Gece FOX’de mi yayınlanacak?
8.06.2022 Televizyon
Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol ve hipertansiyonu düşürüyor! Yüzde 100 glutensiz, çölyak hastaları için tavsiye ediliyor...
Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol ve hipertansiyonu düşürüyor! Yüzde 100 glutensiz, çölyak hastaları için tavsiye ediliyor... Kan basıncını düşürerek felç, hipertansiyon ve diğer kalp rahatsızlıklarını önlüyor, kan şekeri seviyesini kontrol altında tuttuğu için diyet yapanlara şiddetle tavsiye ediliyor. Antioksidan bakımından zengin, kanser ile mücadele ediyor. Menopoz semptomlarını önlediği ve tip-2 diyabetin etkilerini azalttığı kanıtlanan bu besinin tohumlarında bulunan omega-3 yağ asitlerinin, meme, prostat ve kolon kanseri riskini azalttığı kanıtlanmıştır. LDL (kötü) kolesterol seviyelerini düşürerek kalbi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynuyor, sivilce, rosacea ve egzama vakalarında iltihaplı cilt bölgelerini iyileştiriyor. B kompleks vitaminleri ve E vitaminin yanı sıra magnezyum, potasyum ve demir gibi mineraller açısından oldukça zengin, kilo vermede yardımcı oluyor. Yüzde 100 glutensiz olan bu besin, çölyak hastalığı olan kişiler tarafından yeniliyor. Kabızlığı önleyerek vücut sindirimini artırmaya yardımcı oluyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Menopoz belirtilerini ve göz kuruluğunu azaltıyor. İşte tohumu ve yağı her derde deva o besinin bilinmeyen faydaları...
7.06.2022 Sağlık
Herkese bedava dağıttılar! Böylesi ilk kez oluyor, vali ve belediye başkanı...
Herkese bedava dağıttılar! Böylesi ilk kez oluyor, vali ve belediye başkanı... Edirne'de düzenlenen, ünü yurt sınırlarını aşan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin son günü Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen 'acı süs biberi yeme' yarışması ve bedava ciğer dağıtımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Kimi yarışmacının acıya aldırış etmediği, kiminin ise acıdan gözlerinden yaş geldiği etkinlikte dağıtılan 1.5 tonun üzerindeki ciğeri alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.
15.05.2022 Yaşam
Kan şekerini kontrol ediyor, yüksek tansiyonu düşürüyor! Gluten içermiyor, çölyak hastaları...
Kan şekerini kontrol ediyor, yüksek tansiyonu düşürüyor! Gluten içermiyor, çölyak hastaları... Et yerine öneriliyor, protein değeri oldukça yüksek. Kansere karşı koruyucu, düşük yağ içeriyor, gluten içermiyor. Çölyak hastalarına şifa, kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor, kalp dostu olarak biliniyor, düzenli kullanımda hipertansiyon riskini de azaltıyor. Kansızlığa karşı faydalı, kan şekerini kontrol ediyor. Kilo vermeye yardımcı oluyor, Cilt ve saça çok faydalı olan bu besin, karaciğer yağlanmasına karşı önleyici etkiye de sahiptir. İşte tam bir karaciğer dostu olan mucize besinin faydaları...
1.05.2022 Sağlık
Çölyak hastalığı ve tedavisini
Çölyak hastalığı ve tedavisini Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor.
8.04.2022 Sağlık
Kısırlığa neden oluyor! Fast food, kahve tüketimi, sıcak duş...
Kısırlığa neden oluyor! Fast food, kahve tüketimi, sıcak duş... Türkiye'de yüzde 10 ila 20 arasında erkek infertilitesi görüldüğünü belirten Op. Dr. Nuh Aldemir, “Erkeklerde kısırlığın en sık sebebi varikoseldir. Enfeksiyonlar, kalıtsal hastalıklar, hormon bozuklukları, ilaç kullanımı, ağır metal ve çevresel toksine maruz kalmak kısırlığı artıran etkenlerdir. Ayrıca glütensiz beslenme, fast food, obezite, kahve tüketimi, sıcak duş alımı, çok sıcak ortamda çalışmak da infertiliye yol açabilir” dedi.
6.03.2022 Sağlık
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…
31.01.2022 Sağlık
İnsülin direnci kırıyor, diyabete şifa! Tansiyona ve kalp damar...
İnsülin direnci kırıyor, diyabete şifa! Tansiyona ve kalp damar... İnsülin direnci kırıyor, diyabete şifa oluyor. Tansiyon ve kalp damar hastalıklarının önüne geçiyor, iştahı kontrol edip obeziteden koruyor. İnflamasyon oluşumunu önleyerek pankreas hücrelerini koruyor, karaciğerden glikoz çıkışını baskılayarak insülin direncine azaltıcı etki sağlıyor. Vitamin, mineral ve yüksek miktarsa su içerikleri ile vücudun susuz kalmasını önlüyor, bağırsak sağlığını koruyor, vücut için enerji kaynağı oluyor. Glutensiz beslenmek isteyenler de tercih ediyor, B grubu vitaminlerin ve minerallerin çok iyi bir kaynağı olarak biliniyor. 2500 yıldır Çin'de yüksek kolesterol, romatizmal hastalıklar, astım, şeker hastalığı gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Ağrıları dindirmek, mide rahatsızlıklarını gidermek, bağışıklığı güçlendirmek, uyku sorunlarını önlemek gibi yararlı etkilere sahip olduğu biliniyor. Yapısında bulunan kateşin, prosiyanidin, sinnamik asit gibi bileşenler ile kan şekerini düşürüyor.
27.01.2022 Sağlık
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor
Diyet ürün kullananlar dikkat! Sağlığı bozuyor Diyet ürünlerin tüketiminde dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili bilgi veren Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu, “Kalp, tansiyon, diyabet, obezite gibi probleminiz varsa diyet ürünleri tercih edebilirsiniz. Fakat hiçbir neden sürekli light ürün kullanmanızı gerektirmez. Her ürünün light olanını tercih etmek sağlık problemi olmayan bir bireyde beslenme hatalarına bağlı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
24.01.2022 Sağlık
'Karabuğday' sevinci! Bir ilk...
'Karabuğday' sevinci! Bir ilk... Erzurum'da ilk kez üretimi yapılan çölyak, diyabet ve bir çok hastalığa iyi gelen 'Karabuğdayın ilk hasadı sevindirdi. Arkadaşıyla birlikte 70 dönüm araziye karabuğday eken Adem Çavuşoğlu, "Karabuğday, Orta Asya'da gelen bir bitki. Çin, Kazakistan ve Japonya'da üretilmeye başlamış. Zamanla Amerika ve Avrupa ülkelerine yayılmış. Şuan o bölgelerde çok popüler ve oldukça fazla tüketiliyor. Kuraklığı seven bu bitkiyi Erzurum'da ilk biz yetiştirdik. Ekerken maliyeti düşük ama biçtikten sonra buğdaya oranla çok daha fazla kazanç elde edilebilecek bir ürün" dedi.
26.09.2021 Gündem
Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtım  programında konuştu
Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtım programında konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız yönleriyle dünya mutfaklarında öncü bir yer edineceğini belirterek, "Bu güce inanır, el birliği yaparsak, gastrodiplomasi alanında yeni rekorlar kırabiliriz." dedi.
4.09.2021 Siyaset
Bebeklerde çölyak hastalığı belirtileri nelerdir?
Bebeklerde çölyak hastalığı belirtileri nelerdir? Çölyak hastalığı ülkemizde sıklıkla görülen hastalıklardan bir tanesidir. Ancak bu hastalık ile ilgili oldukça az bilgi bulunmaktadır. Çölyak hastalığı her yaştan insanda görülebilmektedir. Semptomlar çoğunlukla 1 yaş sonrası çocuklarda görülmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Kayısı çekirdeğinden glütensiz bisküvi üretildi
Kayısı çekirdeğinden glütensiz bisküvi üretildi Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü, çölyak hastaları için kayısı çekirdeğinden glütensiz bisküvi üretti.
16.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat!
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat! Son zamanlarda trend haline gelen glütensiz beslenmeye karşı uyaran Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Glütensiz beslenme herkes için uygun değildir. 2017 ve 2018’de yayınlanan 2 geniş katılımlı çalışmada glütensiz beslenen kişilerde koroner arter hastalığı ve tip 2 diyabet görülme sıklığında artış saptandı. Unutmamak gerekir ki glütensiz beslenme bir zayıflama diyeti değildir, tedavi amaçlı kullanılmalıdır” dedi.
25.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Glutensiz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki glutensiz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.