Fransızca

Fransızca

Son dakika fransızca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fransızca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fransızca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fransızca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fransızca gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.067 fransızca haberi bulunmuştur. Tüm fransızca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Galatasaray Başkanlık seçimi ne zaman? Galatasaray Başkan adayları kim oldu?
Galatasaray Başkanlık seçimi ne zaman? Galatasaray Başkan adayları kim oldu? Galatasaray’da seçim tarihi belli oldu. Mevcut başkan Dursun Özbek’in adaylık açıklamasının ardından seçim tarihi ile ilgili araştırmalar hızlandı. Sarı-kırmızılı taraftarlar ise başkanlık seçimleri için alternatif adaylar olup olmadığını sorguluyor. Peki, Galatasaray Başkanlık seçimleri ne zaman?
27.04.2024 Şampiy10
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı
Bakan Ersoy, turizmde hedefi açıkladı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısı olarak 4'üncü sıraya yükseldik. Hedefimiz de dünyada ilk 3'e girmek. Çok hızlı bir şekilde regülasyonlar yapıyoruz. Ülkemizi 60 milyon- 100 milyon bandında turist alan ülkeler seviyesine getirmeyi hedefliyoruz" dedi.
18.04.2024 Gündem
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Yaşam
Çalınan film senaryosuna Fransız önlemi, Esra Dermancıoğlu: Böylesi daha iyi olacak
Çalınan film senaryosuna Fransız önlemi, Esra Dermancıoğlu: Böylesi daha iyi olacak Hülya Avşar’ın YouTube programına konuk olan Esra Dermancıoğlu, daha önce yazdığı senaryonun çalındıktan sonra bunalıma girdiğini söyleyerek, yeni bir yöntem geliştirdiğini dile getirdi.
1.04.2024 Magazin
Esra Dermancıoğlu hırsızlığa karşı aldığı önlemle şaşırttı
Esra Dermancıoğlu hırsızlığa karşı aldığı önlemle şaşırttı Esra Dermancıoğlu, Hülya Avşar’ın YouTube programına konuk oldu. Samimi açıklamalarda bulundu.
1.04.2024 Magazin
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten?
Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mehmet Kasım Gürpınar kaç yaşında, hangi aşiretten? Şanlıurfa seçim sonuçları belli oluyor. Saat 20.00 itibariyle sandıkların 19,5'i açıldı. AK Parti'nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün oy oranı yüzde 35,05, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Mehmet Kasım Gülpınar'ın oy oranı yüzde 36,64 oldu. Resim sonuçları henüz gelmemişken Mehmet Kasım Gülpınar’ın kim olduğuna dair araştırmalar hızlandı.
31.03.2024 Gündem
Nevruz Bayramı kutlama mesajları 2024 || Baharın gelişini müjdeleyen kısa, anlamlı, resimli Nevruz bayramınız kutlu olsun mesajları ile 21 Mart Nevruz Bayramı sözleri
Nevruz Bayramı kutlama mesajları 2024 || Baharın gelişini müjdeleyen kısa, anlamlı, resimli Nevruz bayramınız kutlu olsun mesajları ile 21 Mart Nevruz Bayramı sözleri 21 Mart nevruz bayramı mesajları ile kısa, resimli nevruz sözleri günün anlam ve önemine istinaden sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. Nevruz Bayramı, özellikle İran, Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve diğer bazı Orta Asya ülkelerinde kutlanan geleneksel bir bayramdır. 21 Mart'ta kutlanır ve baharın başlangıcını temsil eder. Fransızca kökenli olan "Nevruz" kelime "yeni gün" anlamına gelir. Binlerce yıldır çeşitli kültürlerde kutlanan Nevruz bayramına özel biz de anlamlı, umut ve coşku dolu, müjde içeren 21 Mart bahar bayramı mesajları derledik. İşte kısa, resimli nevruz sözleri…
21.03.2024 Gündem
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
Skoda CEO'su Ahmet Yüce kimdir, nereli? Skoda Türkiye Distribütörü Ahmet Yüce'nin serveti ne kadar?
Skoda CEO'su Ahmet Yüce kimdir, nereli? Skoda Türkiye Distribütörü Ahmet Yüce'nin serveti ne kadar? Skoda’nın Türkiye Distribütörü, Yüce Auto’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce bu yıl çalışanlarına 29 maaş ikramiye verdiği iddialarının ardından Ahmet Yüce hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Ahmet Yüce kimdir, nereli, serveti ne kadar?
5.03.2024 Gündem
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? 3 Kasım 1839 tarihin Tanzimat Fermanı ilan edildi. Daha sonrasında çıkarılan Tercüman-ı Ahval adlı dergi ile birlikte edebiyatımızda Tanzimat dönemi başladı. Bu dönemde divan edebiyatının şekilciliğine karşı çıkıldı. Bununla birlikte başta roman, anı ve öykü olmak üzere, divan edebiyatında olmayan türlerde birçok eser verildi. 
4.02.2024 Gündem
Saf Şiir Nedir, Özellikleri Nelerdir? Saf Şiirin Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir?
Saf Şiir Nedir, Özellikleri Nelerdir? Saf Şiirin Temsilcileri Ve Örnekleri Nelerdir? Edebiyatta yer alan birçok farklı şiir türü bulunmaktadır. Saf şiirde edebiyatta oldukça önemli bir yere sahiptir. Öz şiir olarak da bilinmekte olan saf şiirde estetik planların son derece ön planda tutulduğunun söylenmesi mümkün olmaktadır. Saf şiir türlerinde ahenk ve üslup oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Saf şiir, özellikle milli edebiyat döneminin şiir anlayışında önemli bir yere sahiptir. 
1.02.2024 Gündem
Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti
Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti Yazar Mario Levi İstanbul'da hayatını kaybetti. Büyük bir İstanbul aşığı olmasıyla tanınan Levi 66 yaşındaydı.
31.01.2024 Magazin
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları...
Firuze Taşı Özellikleri Nelerdir? Firuze Taşının En Bilinen Faydaları... Firuze taşı, turkuaz taşı olarak da bilinen değerli bir taştır. Türkler tarafından eski çağlarda savaş malzemesi olarak da kullanıldığından diğer adı Türk taşı olarak da bilinir.
30.01.2024 Yaşam
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları...
Sitrin Taşı Özellikleri Nelerdir? Sitrin Taşının En Bilinen Faydaları... Sitrin, ismini Fransızca bir kelime olan citron sözcüğünden almaktadır. Citron, kelime olarak limon anlamına gelir ve birinci yüzyıldan bu yana kullanıldığı düşünülmektedir.
23.01.2024 Yaşam
İlknur Kovaç Bayraktar kimdir? AK Parti Bayrampaşa Belediye başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli?
İlknur Kovaç Bayraktar kimdir? AK Parti Bayrampaşa Belediye başkan adayı kim, kaç yaşında, nereli? İlknur Kovaç Bayraktar Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkan adayı oldu. Hayatı, kariyeri ve siyasi geçmişi sorgulanmaya başlandı. 1979 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Kovaç, lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi Hukuk bölümünde, yüksek lisans eğitimini ise Uygulamalı Ticaret Hukuku alanında tamamladı. Meslek hayatına avukat olarak başlayan siyasi isim, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Bayrampaşa İlçe Teşkilatı'nda aktif olarak görev almaya başladı. Peki, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı İlknur Kovaç kimdir, kaç, yaşında, nereli?
20.01.2024 Gündem
Diyalektik Nedir? Diyalektik Düşünce Örnekleri Nelerdir?
Diyalektik Nedir? Diyalektik Düşünce Örnekleri Nelerdir? Diyalektik, bir görüşü ya da tezi doğrularını ele alarak mantıksal yöntem ile sonuca varmaktır. Ele alınan konuların hatalı bölümleri doğruya çevrilir ve akıl yürütme yolu ile mantıklı hale getirilir. 
18.01.2024 Gündem
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları...
Turkuaz Taşı Özellikleri Nelerdir? Turkuaz Taşının En Bilinen Faydaları... Turkuaz taşı ismini Fransızca pierre turkuaz ifadesinden almaktadır. En değerli taşlardan biri olan turkuaz taşı yeryüzünün yeşil rengini, gökyüzünün de mavi rengini barındırmaktadır.
13.01.2024 Yaşam
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti Türk sinemasının duayen oyuncusu Ayla Algan geçirdiği beyin kanaması sonucu 86 yaşında aramızdan ayrıldı. Algan, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak. Algan için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlenecek.
4.01.2024 Magazin
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları...
Opal Taşı Özellikleri Nelerdir? Opal Taşının En Bilinen Faydaları... Opal taşı kuvars çeşitlerinden biridir ve silis grubuna ait olan bir mineral olarak da bilinir. Yer altındaki suların hareket etmesi ve kayaların arasındaki boşluklarda çökmesi ile ortaya çıkmıştır.
4.01.2024 Yaşam
İsrail’in soykırım duruşması, internetten canlı olarak yayınlanacak
İsrail’in soykırım duruşması, internetten canlı olarak yayınlanacak Güney Afrika’nın İsrail aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı ‘soykırım’ başvurusunda yer alan İsrail'e karşı 'geçici önlemler alınması' konusu, 11-12 Ocak tarihlerinde halka açık ve web üzerinden canlı yayın duruşmalarında görüşülecek.
4.01.2024 Dünya
Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sefiller Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sefiller Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sefiller, Victor Hugo tarafından yazılmış bir kitaptır. 1862 yılında yayınlanmış olan Sefiller kitabı dünya edebiyatındaki önemli kitaplar arasındadır ve toplamda 24 kez uyarlanmıştır. 
20.12.2023 Eğitim
Mai Ve Siyah Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Mai Ve Siyah Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Mai Ve Siyah Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Mai Ve Siyah Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Mai ve Siyah 1897 senesinde Osmanlı döneminde Halit Ziya Uşaklıgil tarafından kaleme alınmıştır. 328 sayfalık bir eser olan Mai ve siyah servet-i fünun döneminde yazılmış kitaplar arasındadır.
18.12.2023 Eğitim
Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Küçük Prens Fransız yazar Antonie De Saint Exupery tarafından yazılmış bir eserdir. Kitapta bir çocuğun gözünden yetişkinler ve yetişkinlerin yaptıkları anlatılmıştır. 
18.12.2023 Eğitim
Sergüzeşt Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sergüzeşt Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sergüzeşt Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sergüzeşt Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sergüzeşt Samipaşazade Sezai tarafından yazılmış bir kitaptır. Kitabın konusu kölelik ve cariyelik sistemine olan eleştiridir. 
4.12.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Fransızca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fransızca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.