Firuz Bağlıkaya

Firuz Bağlıkaya

Son dakika Firuz Bağlıkaya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Firuz Bağlıkaya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Firuz Bağlıkaya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Firuz Bağlıkaya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan firuz bağlıkaya gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 firuz bağlıkaya haberi bulunmuştur. Tüm firuz bağlıkaya haberleri aşağıda listelenmiştir.
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: İstanbul'u 120 milyon doların üzerinde gelir bekliyor
TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: İstanbul'u 120 milyon doların üzerinde gelir bekliyor 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Finalin oynanacağı hafta sonu öncesinde, İstanbul'da yoğun bir turist hareketliliği bekleniyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, "İstanbul için çok önemli bir etkinlik. Bu tür etkinlikler, başka bu tür etkinliklerin gelmesine de vesile oluyor. İstanbul'da o hafta sonu otel bulmak mümkün olmaz. Kişi başı 2 bin dolarlık bir ortalamadan hesaplarsak, İstanbul 120 milyon doların üzerinde bir gelir bekliyor" dedi.
3.06.2023 Gündem
Vize ret oranı yüzde 50 arttı
Vize ret oranı yüzde 50 arttı Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almada yaşadığı sıkıntı ikiye katlandı. Konser için Avrupa’ya gitmesi gereken sanatçılar bile ret aldı. TURSAB Başkanı Bağlıkaya, ret verilen vize oranının bu yıl yüzde 50’ye çıktığını bildirdi.
1.06.2023 Gündem
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek
Otellerde yeni dönem! Tur operatörleri rapor isteyecek Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otellere ve yeme-içme sektöründeki işletmelere, depreme dayanıklı olduklarına dair sertifika verilmesi gerektiğini belirtti. Bağlıkaya, “Yurtdışındaki muhataplarımız eskiden ‘yeni destinasyon var mı?’ diye sorarken şimdi depremi soruyor. Tur operatörleri de büyük ihtimalle otellerin depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair raporlar isteyecek. Oteller sertifikalansın ki güven telkin edelim” diye konuştu.
20.03.2023 Ekonomi
Avrupa'ya gitmek daha da zorlaşacak! Yeni uygulama devreye giriyor
Avrupa'ya gitmek daha da zorlaşacak! Yeni uygulama devreye giriyor Avrupa'ya seyahat etmek daha da zor hale geliyor. Avrupa Birliği Konseyi, Schengen Bölgesi dışındaki ülkelerden gelenler için pasaport kontrollerini sıkılaştıracak Entry/Exit System’ı (EES-Giriş-Çıkış Sistemi) 2023’ün mayıs ayında yürürlüğe koymaya hazırlanıyor. İşte haberin detayları...
26.11.2022 Ekonomi
Bungalov tatil vurgunu! 4 arkadaş hayatlarının şokunu yaşadı...
Bungalov tatil vurgunu! 4 arkadaş hayatlarının şokunu yaşadı... Son dönemin tatil trendi haline gelen bungalov evler tatil yapmak isteyen pek çok kişinin kabusu oldu. Fırsatçıların son yöntemi ise olmayan bungalov evleri sosyal medya hesabından kiralamak. İstanbul'dan uzaklaşıp doğada huzur bulmak isteyenlerin en çok tercih ettiği kaçış rotalarından biri olan Sapanca da son günlerde bungalov dolandırıcılığıyla adından sıkça söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde birlikte tatil yapmak isteyen bir arkadaş grubunun başına gelenler pes dedirtecek türden. Yaşadıklarını milliyet.com.tr'ye anlatan grup güzel bir tatil geçirmek isterken, adeta hayatının şokunu yaşadı.
16.08.2022 Gündem
Bayram öncesi fiyatlar uçuşa geçti! 800 liradan başlıyor
Bayram öncesi fiyatlar uçuşa geçti! 800 liradan başlıyor Tatile gidecek milyonlara kötü haber geldi. Bayram öncesi tatil fiyatları yükseldi. Okulların tatile girmesi ve yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte iç turizm hareketliliği de başladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tesislerde fiyatların 3 yıldızlılarda 800 TL, 4 yıldızlılarda 1400 TL, 5 yıldızlılarda 2 bin TL ve villalarda 15 bin TL'den başladığını söyledi.
27.06.2022 Ekonomi
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın Uzun kış döneminin ardından ilk tatil fırsatı olan Ramazan Bayramı'nda, Akdeniz ve Ege sahillerindeki popüler destinasyonlar yoğun ilgi gördü. Sektör temsilcileri, bayram tatili için 'Rezervasyonsuz yola çıkmayın' uyarısında bulundu. Ajda Pekkan'dan Şevval Sam'a, Ebru Gündeş'ten Sibel Can'a birçok sanatçı da otellerde konser verecek.
28.04.2022 Yaşam
Bayramda oteller doldu taştı! 10 milyar liralık hacim
Bayramda oteller doldu taştı! 10 milyar liralık hacim Yaklaşan bayram tatili öncesinde turizm sektörü, gelen taleplerden mutlu. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında ilgi yoğunlaşsa da, turizmciler Türkiye’nin dört bir tarafında hareketlilik yaşanacağına dikkat çekiyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Ramazan Bayramı’nda 2 milyon kişinin turizm hareketine katılacağını, 8-10 milyar TL’lik de bir hacim oluşacağını öngörüyoruz” dedi.
28.04.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem...
Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Bankalar harekete geçti, yeni sistem... Kredi kartı kullananlar dikkat! Rusya-Ukrayna savaşı sonrası start verildi, artık kullanamayacaklar. Mastercard ve Visa, Rus bankalarına altyapısını kapatmışken Türkiye'de kamu bankaları ve İş Bankası Rus bankacılık sistemini kullanabiliyor. Özel bankalar da bu sistemi kullanmak için hızla start verdi. Rus turistlerin Türkiye'ye gelmeleri halinde ödeme sistemlerinde sorun beklenmezken sigorta şirketlerinin iş jetleri ve charter uçaklarına sigortayı kesmeleri diğer yandan bu ülkeden turist taşıyan charter şirketlerinin leasing yoluyla satın aldığı uçaklara üreticilerin yedek parça tedariğini durdurması işleri zorlaştırdı. Turizm Bakanı Ersoy'un turizm sezonunun açılmasına kadar bu iki sorunun aşılması için yoğun çaba harcadığı belirtiliyor. THY'de ise kasım ayı sonuna kadar sigorta sorununun olmadığı öğrenildi.
8.03.2022 Ekonomi
Avrupa ve Rusya'dan talep yağıyor! Resmen patladı, şimdiden yüzde 100'e ulaştı
Avrupa ve Rusya'dan talep yağıyor! Resmen patladı, şimdiden yüzde 100'e ulaştı Avrupa ülkeleri ve Rusya’dan gelen turistler, Christmas ile birlikte 10 günü bulan tatil programlarını değerlendirmek için Antalya’da açık olan 5 yıldızlı otelleri doldurmaya başladı. Noel Baba, kardan adam, geyikler ve yılbaşı ağacı gibi yılbaşının renkli figürleriyle süslenen ve ışıklandırılan otellerde yüzde 100’e yakın doluluk bekleniyor.
13.12.2021 Ekonomi
Tatile çıkacaklar dikkat! Resmen duyurdu: Rezervasyonlar ve...
Tatile çıkacaklar dikkat! Resmen duyurdu: Rezervasyonlar ve... Tatile çıkacak herkesi ilgilendiriyor. Resmen başladı. Erken rezervasyon fırsatını duyurdu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yerli turistin uygun koşullarda tatil yapabilmesi için erken rezervasyon imkanlarından faydalanması gerektiğini bildirdi.
19.11.2021 Ekonomi
İngiltere yasağı kaldırdı 200 bin İngiliz Türkiye'ye geliyor
İngiltere yasağı kaldırdı 200 bin İngiliz Türkiye'ye geliyor Son dakika haberine göre; Turizm sektörünün İngiltere'den uzun süredir beklediği haber geldi. İngiltere'nin, Türkiye'yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkarması turizmcilerin yüzünü güldürdü.
22.09.2021 Ekonomi
Antalya'ya gidecekler dikkat! Satışlar kapandı
Antalya'ya gidecekler dikkat! Satışlar kapandı Tatile çıkacaklar dikkat! Satışlar 20 gün öncesinden kapandı. Fiyatlar 20 bin euroya kadar çıkıyor. Ama boş yer yok. Gelen geri dönüyor. Pandemi kısıtlamalarının ardından ilk tatil fırsatı olan 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle Akdeniz ve Ege sahillerinde birçok otel tamamen doldu. Bayramda Türkiye genelinde 10 milyon kişi ve 10 milyar TL'lik seyahat ekonomisi bekleniyor. Turizm kenti Antalya'da Kaş, nüfusunun 6 katını ağırlayacak. Nüfuslarının 7-8 katına çıkacak Olimpos-Adrasan-Çıralı bölgesinde çadır bile kuracak yer kalmazken, Konyaaltı'nda ise oteller satışları 20 gün önce durdurdu.
18.07.2021 Ekonomi
Tatil rezervasyonu yapmayanlara kötü haber! Yüzde yüze ulaştı
Tatil rezervasyonu yapmayanlara kötü haber! Yüzde yüze ulaştı Tatil rezervasyonu yapmayanları ilgilendiriyor. Yaklaşan bayram tatili nedeniyle tatil bölgeleri bir hayli hareketlendi. Bir çok yerde adım atmak dahi güç. Yaklaşık 1.5 yıldır koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren otellerin büyük çoğunluğunda doluluklar yüzde 100’e yaklaştı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Bayram dönemi için akraba eş dost ve kendi yazlıklarına seyahatlerle birlikte 10 milyon kişinin seyahat etmesini ve 10 milyar TL’lik bir ekonominin oluşmasını bekliyoruz” diye konuştu.
13.07.2021 Gündem
15 Nisan’da başlıyor! Türkiye’ye 25 milyar dolar gelecek...
15 Nisan’da başlıyor! Türkiye’ye 25 milyar dolar gelecek... Son dakika haberine göre; TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmden bu yıl Türkiye’ye 25 milyar dolar civarında döviz girdisi beklediklerini söyledi.
6.04.2021 Ekonomi
Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni iş birliği! İmzalar atıldı
Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni iş birliği! İmzalar atıldı Kimlikle seyahat uygulamasının başladığı Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir anlaşma hayata geçiriliyor. Protokol imzalandı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Azerbaycan'ın, Türkiye açısından çok büyük önem arz eden turizm pazarları arasında bulunduğunu belirterek, "Salgın öncesi dönemde 1 milyona yakın Azeri dostumuzu ülkemizde misafir ederken, bu sayı pandemi dolayısıyla ciddi miktarda azaldı. Salgın sonlandığında bu rakamın tekrar 1 milyonun üzerine çıkacağına inanıyoruz." dedi.
5.04.2021 Ekonomi
Kredi fırsatı! 6 ay ödemesiz ve...
Kredi fırsatı! 6 ay ödemesiz ve... Halkbank resmen duyurdu. İmzalar atıldı. 6 ay geri ödemesiz kredi fırsatı duyuruldu. 100 bin liraya kadar kredi kullanılabiliyor. Dev banka tarafından yapılan açıklamada 36 ay vade seçeneğinin bulundu ifade edildi. . Halkbank Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi seyahat acentelerine, ticari faaliyetlerinde kullanmak üzere 6 ay anapara ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadelendirilebilecek 100 bin TL’ye kadar finansman desteği sağlayacak.
28.02.2021 Ekonomi
Halkbank resmen duyurdu! 6 ay ödemesiz kredi fırsatı
Halkbank resmen duyurdu! 6 ay ödemesiz kredi fırsatı Halkbank harekete geçti. Dev banka tüm vatandaşlara duyurdu. İmzalar atıldı. 6 ay anapara ödemesiz kredi fırsatı. 36 ay vade imkanı bulunuyor. Flaş finansman desteği açıklaması... 100 bin liraya kadar destek sağlanacak.
24.02.2021 Ekonomi
Dünyanın gözü Türkiye'de! Turizmde yeni hamle...
Dünyanın gözü Türkiye'de! Turizmde yeni hamle... Türkiye turizmi koronavirüs salgını boyunca ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ gibi hamlelerle dünyada dikkatleri üzerine topladı. Türkiye şimdi de dijital turizm fuarı hamlesini yaptı. İzmir‘deki dijital fuar yeni normalde turizme yol haritası çizilmesini sağlayacak. Yabancıların ilgi gösterdiği fuar yaza dair önemli ipuçları verecek...
20.02.2021 Ekonomi
Yerli turiste güvenli tatil kampanyası!
Yerli turiste güvenli tatil kampanyası! Pandeminin dünyada en çok vurduğu sektörlerden birisi de turizm. Türkiye ise ‘güvenli tatil’ modeliyle öne çıktı ve yabancı turistte bu sayede canlanma yaşandı. Sonbaharla birlikte şimdi ağırlıklı olarak yerli turist zamanı geldi. Kültür turlarına ilgi artıyor. Turizmciler bu hareketi daha da güçlendirecek destekler istiyor
24.10.2020 Ekonomi
Kamu bankalarından yeni kredi paketi!Tarihi fırsat...
Kamu bankalarından yeni kredi paketi!Tarihi fırsat... Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'tan kredi hamlesi... Nakit ihtiyacı olan, ev sahibi olmak isteyen ya da ev eşyası almak isteyenler için bugüne kadar görülmemiş faiz oranları ile kredi alma imkanı sunuldu. Corona virüs sonrası ekonomiye hareket getirecek olan kredi paketinin tüm detayları haberimizde...
2.06.2020 Ekonomi
Bakan duyurdu! İşte 2020 yaz tatili
Bakan duyurdu! İşte 2020 yaz tatili Türkiye turizminin corona virüs sonrasında hızla toparlanabilmesi için yol haritası oluşturuldu. İlk olarak oteller yarı kapasiteleriyle hizmet verecek. Sahillerdeki şezlong sayıları azaltılarak sosyal mesafe kuralına uyulacak. Eğlence mekânları için tedbir alınacak. Otellerdeki açık büfeler açılmayacak.
25.04.2020 Yaşam
İlk kez yapılıyor! 50 bin kişi rezervasyon yaptırdı
İlk kez yapılıyor! 50 bin kişi rezervasyon yaptırdı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı okullarda ara tatil uygulaması, turizm sektörünü de hareketlendirdi. Özellikle havaların sıcak gittiği Antalya'nın en yoğun talebi gördüğü ara tatilde, Türkiye genelinde şu ana kadar 50 bin kişinin tatil rezervasyonu yaptırdığı açıklandı.
15.11.2019 Gündem
Turizmcilerden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek!
Turizmcilerden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek! Antalyalı turizmciler, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından Suriye'de gerçekleştirilen 'Barış Pınarı Harekatı'nın turizme olumsuz etkisinin olmadığını belirterek, konu ülkenin bekasıysa turizmin nasıl etkileneceğinin tali bir konu olduğunu söyledi.
12.10.2019 Gündem
Turizmde 2020'de rekor beklentisi!
Turizmde 2020'de rekor beklentisi! Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Bağlıkaya, "Turizmde gelecek sene de rekorların kırılacağına eminim. Turizm alanında önemli çalışmalar yapılıyor." değerlendirmesini yaptı.
12.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Firuz Bağlıkaya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki firuz bağlıkaya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.