Ev Zam

Ev Zam

Son dakika ev zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.179 ev zam haberi bulunmuştur. Tüm ev zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacakları ilgilendiriyor! Büyük zam geldi! 1 metrekare 2 asgari ücret
Ev alacakları ilgilendiriyor! Büyük zam geldi! 1 metrekare 2 asgari ücret Ev almak isteyen milyonlara kötü haber geldi. Ev fiyatlarında büyük artış gerçekleşti. Türkiye genelinde satılık konut ortalama metrekare fiyatı, bir yılda yüzde 120 arttı ve 7.965 TL oldu. Bu rakam, neredeyse iki aylık asgari ücrete yaklaştı.
13.03.2022 Ekonomi
Satılık evler ve kiralık evlerle ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi
Satılık evler ve kiralık evlerle ilgili flaş gelişme! Kötü haber geldi Kiralık ve satılık evlerle ilgili son dakika açıklaması! Kötü haber geldi. İlçe ilçe açıklandı. Pandeminin de etkisiyle tüm dünyada konut krizi yaşanıyor. Türkiye'de ise meydana gelen kira artışları günden güne birçok kişiyi zorluyor. Ev almak, satmak ya da kiralamak isteyenlere uyarıda bulunan uzmanlar, İstanbul'un dikkat çeken fırsat alanlarını sıraladı.
17.12.2021 Ekonomi
Ev alacaklara kötü haber! Zam üstüne zam geliyor, fiyatlar günlük olarak değişiyor
Ev alacaklara kötü haber! Zam üstüne zam geliyor, fiyatlar günlük olarak değişiyor Ev sahibi olmak isteyenler kamu bankalarının faiz indirimine gitmesi sonrası harekete geçti. Faiz oranlarının düşürülmesi ve buna bağlı olarak döviz piyasalarında yaşanan ani değişimlerin en çok etkilediği sektörlerin başında gelen gayrimenkul sektörü yeni bir çıkmaza girdi. Mülk sahipleri evlerinin fiyatını günlük olarak değiştirmeye başladı. Kimileri ise zam söylentisinden dolayı satılık ev ilanlarını yayından kaldırdı. Birçok kişi ev sahiplerinin satıştan vazgeçmesi nedeni ile tapudan döndü.
2.12.2021 Ekonomi
Zam geldi! Fiyatlar 15 bin TL birden yükseldi, artış...
Zam geldi! Fiyatlar 15 bin TL birden yükseldi, artış... Fiyatlara zam geldi. Bankaların faiz indirim kararı fiyat artışlarına neden oldu. 15 bin ile 100 bin lira arasında zam yapıldı.
2.11.2021 Ekonomi
Ev sahipleri ve kiracılar için flaş zam açıklaması! Yapılamaz, artış oranı...
Ev sahipleri ve kiracılar için flaş zam açıklaması! Yapılamaz, artış oranı... Ev sahibi, kiracı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Zam açıklaması geldi. En fazla yüzde 15,78 zam yapabilir. Kiralık konut fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp evini daha yüksek fiyata verecek kiracı aramaya başladı. Kiralık evlere ilişkin zam açıklaması geldi. Kira artış oranı yasal olarak 12 aylık TÜFE ortalaması baz alınarak hesaplanıyor. Eylül ayında ev sahipleri kiracılara en fazla yüzde 15,78 zam yapabilir. Bu oranın üzerinde yapılan kira artışlarına karşı uyarı yapıldı.
22.09.2021 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Belli oldu, yüzde 100 zam ve...
Kira fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Belli oldu, yüzde 100 zam ve... Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatlarında son dakika gelişmesi. Detaylar belli oldu. Kira fiyatlarındaki zam oranları son günlerde gündemden düşmüyor. Bazı ilçelerde yüzde 100'ü geçen zam oranları kiralık ev arayanları zor duruma sokuyor. Milliyet yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, kira artışlarının nedenlerini tek tek açıkladı. İşte detaylar...
4.09.2021 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor Es sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren önemli açıklama. Zam geliyor. Yapılacak zamlar yüzde 50'ye kadar ulaşacak. Zamlar kademeli olarak yapılacak. Stoklar eridi. Üretici firmalar yükselen maliyetlerin ev satış fiyatlarına yansıyacağını duyurdu. Gayrimenkul sektörü temsilcileri artan maliyetler nedeniyle ‘Zam kapıda’ diyor. Stok konutların tükendiğini, yeni yapılacak projelerde yeni fiyat listelerinin çıkacağını belirten sektör temsilcilerine göre bu yıl kademeli olarak yüzde 50’ye varan fiyat artışı yapılacak.
24.01.2021 Ekonomi
Kiracılara iyi haber
Kiracılara iyi haber Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren kanun değişikliği yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan torba yasa ile artık kira zam oranı TÜFE’ye göre belirlenecek. Böylece kiracılara yüzde 50 daha az zam yapılabilecek.
22.01.2019 Ekonomi
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı?
Yüzde 25 kira artışı bitti mi? Yüzde 25 kira artışı ne zaman başladı ve bitiyor? Yüzde 25 kira zammı ne zamana kadar geçerli, kalktı mı? Yüzde 25 kira artışı bitti mi, yüzde 25 kira zammı kalktı mı? Bayram sona erdi, Meclis açılırken vatandaşlar mayıs ayının yaklaşmasıyla "Kira zam sınırı kalkacak mı?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
16.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
Rezidanstaki korkunç ölüm! Canlı yayın iddiası sonrası 2 kişi gözaltına alındı
Rezidanstaki korkunç ölüm! Canlı yayın iddiası sonrası 2 kişi gözaltına alındı Esenyurt’ta Dilaray Karmaz (25), iddiaya göre oturduğu rezidansın 30’uncu katından düşerek hayatını kaybetti. Dilaray Karmaz'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada kız kardeşi Lale Begüm Karmaz ile arkadaşı Zeynep İlkay Oyan gözaltına alındı. Karmaz kardeşlerin sosyal medyada canlı yayın yüzünden tartıştığı öğrenildi.
7.04.2024 Gündem
Ödeme tarihi öne çekildi! Paralar banka hesaplarına aktarılıyor
Ödeme tarihi öne çekildi! Paralar banka hesaplarına aktarılıyor Binlerce kişi bekliyordu. Ödemeler başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla her ay yatırılan Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekerek yarın toplam 4,2 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.
7.04.2024 Ekonomi
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.04.2024 Ekonomi
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama
Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber! Yüzde 25 artış sınırı ile ilgili dikkat çeken açıklama Son iki yılda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle birçok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarıp evini yüksel bedel karşılığı kiraya vermeyi tercih ediyor. Ancak kiracıların tahliyeye itiraz etmesi durumunda mülk sahibi yüzde 25 sınırını aşan zam yapıyor ve kiracılar da bu durumu kabul ediyor. Peki fazladan yapılan ödemeler geri alınabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracıları çok yakından ilgilendiren konunun detayları...
7.04.2024 Ekonomi
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye
Tamamen ücretsiz! Üniversite öğrencileri yararlanıyor: Kıyafet, ev eşyası, gıda, kırtasiye Kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, gıda, kırtasiye… Üniversite butikleri öğrencilerin ihtiyacını ücretsiz karşılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere can suyu olan butiklere ‘güzel kıyafet bulurum’ düşüncesiyle gelenler de var.
17.03.2024 Gündem
Kiralık evde yeni kriz: Ek protokol oyunu! Kiracılar zam döneminde tahliye davasıyla karşılaşıyor
Kiralık evde yeni kriz: Ek protokol oyunu! Kiracılar zam döneminde tahliye davasıyla karşılaşıyor Son yıllarda kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle ev sahibi ve kiracılar sık sık karşı karşıya kalıyor. Özellikle zam dönemi öncesinde yapılan kira artışları sorunlara yol açıyor. Kiracılar çoğu zaman yeni bir eve çıkmaktansa var olan kirasının yükseltilmesini kabul ediyor. Ancak bu durumda anlaşma sağlansa bile kiracı aleyhine sonuçlar oluşturabiliyor.
5.03.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat ayında enflasyon yüzde 67.07 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 55.91 olarak belirlendi.
4.03.2024 Ekonomi
Bakan Tunç'tan yüzde 25 zam sınırı ile ilgili yeni açıklama
Bakan Tunç'tan yüzde 25 zam sınırı ile ilgili yeni açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili, "Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiğinde meclisimizin vereceği karardır" dedi
27.02.2024 Gündem
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber!
Kira zammında yeni dönem: Ev sahiplerine iyi, kiracılara kötü haber! Ev sahibi - kiracı ilişkileri fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle gündemdeki yerini koruyor. Kiralık ev sayısının yetersiz, kiralık konut arayanlarının sayısının da fazla olması mülk sahiplerinin mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını aramasına neden oluyor. Özellikle astronomik artışların önüne geçilebilmesi için kiralara yüzde 25 zam sınırı getirildi. Ardından zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Peki kira artış sınırı devam edecek mi? Ev sahibi ve kiracıların en çok merak ettiği sorunun yanıtını Bakan Tunç verdi.
25.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor Ev sahibi kiracı milyonları yakından ilgilendiriyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da belli oldu. İş yerleri ve konutlarda kira artışları farklı oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak ayında enflasyon yüzde 64,86 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi. Ancak getirilen düzenleme ile konut kiralarındaki artış oranı 2 Temmuz tarihine kadar yüzde 25 olacak.
5.02.2024 Ekonomi
Komşu terörü! Yaptıkları şaşkına çevirdi: Sesimizi duyunca istifra ediyormuş
Komşu terörü! Yaptıkları şaşkına çevirdi: Sesimizi duyunca istifra ediyormuş Gaziantep'ten Mardin'e tayinle gelen Anış ailesi, alt komşuları TIR şoförü Ahmet T. tarafından gürültü yaptıkları gerekçesiyle tehdit edildiklerini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Hakkında verilen uzaklaştırma kararı, aynı apartmanda oturduklarından kaldırılırken, Ahmet T.'nin, ailenin elektrik ve su sayacını sökme anları güvenlik kamerasına yansıdı. Fatma Anış, "Bizi evden çıkarmaya yönelik her türlü eyleme başvuruyor. 4 kez elektrik kablolarımızı kesti, 2 kez de sayaçlarımızı söktü. Eşimin aracının tekerleklerini patlattı" dedi.
1.02.2024 Gündem
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor: Yüzde 97 zam! Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep başı çekiyor, 5 bin TL oldu
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor: Yüzde 97 zam! Muğla, İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep başı çekiyor, 5 bin TL oldu  Fahiş fiyatlardan hem ev sahiplerini hem de kiracılar şikayetçi. Artış oranı yüzde 97'ye ulaşırken fiyatlar da 5 bin TL'yi buluyor. Türkiye’nin aidat şampiyonları açıklandı. Türkiye genelinde 2023 yılında yüzde 97 oranında artan aidatlarda rekor Muğla’nın oldu. Muğla’da daire başına aidat ortalaması 2 bin 607 TL oldu. İstanbul’un daire başına düşen aidat ortalamasında ise rekor 5 bin 635 TL ile Beşiktaş oldu.
1.02.2024 Ekonomi
Erken emeklilik, ek zam ve memur maaşı ile ilgili yeni açıklama! Bakan Işıkhan detayları paylaştı
Erken emeklilik, ek zam ve memur maaşı ile ilgili yeni açıklama! Bakan Işıkhan detayları paylaştı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldığı TV programında emeklilere ek zam, esnafa erken emeklilik, ev kadınlarına prim desteği, asgari ücret ve memur maaşları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "Vaadimizi yerine getireceğiz. Kısa zamanda bunu neticelendirmeye gayret edeceğiz. Bütçe disiplinimiz el verdiği sürece beklemek için sebep de kalmayacak" ifadelerini kullandı.
28.01.2024 Ekonomi
Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni açıklama! Hemen PTT'ye gidin, 3.500 TL ödeme yapılıyor
Doğal gaz destek ödemeleri ile ilgili yeni açıklama! Hemen PTT'ye gidin, 3.500 TL ödeme yapılıyor İhtiyaç sahiplerine ödenen doğal gaz destek tutarı ve ödeme takvimi ile ilgili yeni açıklama geldi. Bakan Göktaş detayları duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirilen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde yeni yılın ilk ödemelerinin başladığını belirterek, Ocak ayı döneminde 383 bin haneye toplamda 304,5 milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı. Peki doğal gaz desteklerinden kimler yararlanabilir? Doğal gaz yardımı kaç lira? İşte merak edilen soruların yanıtları...
24.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.