Ev Alım

Ev Alım

Son dakika ev alım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev alım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev alım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Alım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev alım gelişmeleri de dahil olmak üzere 856 ev alım haberi bulunmuştur. Tüm ev alım haberleri aşağıda listelenmiştir.
15 Temmuz noterler açık mı 2023, noterler bugün çalışıyor mu? Noterler 15 Temmuz'da kapalı mı?
15 Temmuz noterler açık mı 2023, noterler bugün çalışıyor mu? Noterler 15 Temmuz'da kapalı mı? 15 Temmuz'da noterler açık mı, bugün noterler çalışıyor mu? 15 Temmuz 2023 noterlerin çalışma saatleri merak ediliyor. Noterlerin açık olup olmadığı 15 Temmuz ile birlikte gündeme geldi. Araba ya da ev alım satımı yapacaklar ya da tasdik işlemleri olanlar 15 Temmuz’da noterlerin çalışma durumunu sorguluyor. 2017 yılında TBMM resmi tatil olarak kabul edilen 15 Temmuz'da kamu kurumları tatil ediliyor. 15 Temmuz bu yıl cumartesi güne denk geliyor. Peki, 15 Temmuz'da noterler açık mı, çalışıyor mu?
15.07.2023 Gündem
Tapuda yeni dönem! Temmuzda başlayacak, ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor
Tapuda yeni dönem! Temmuzda başlayacak, ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile harekete geçildi. Artık ev alım- satımı noterlerde de yapılabilecek. Tapularda yapılan işlemler sona ermeyecek. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapacak. 4 Temmuz itibarıyla başlıyor. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar...
23.06.2023 Ekonomi
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek
Ev alım-satımında yeni dönem! Noterlerde de yapılabilecek Ev alıp satacak herkesi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Taşınmaz alım satım işlemleri, 1 Temmuz 2023 itibariyle tapu sicil müdürlüklerinin yanı sıra ek bir noter ücreti ödenerek noterlerce de yapılabilecek" dedi.
5.06.2023 Ekonomi
‘Çiftlik Bank’ davasının kilit ismiydi! İtiraf etti, işte 'Tosuncuk'tan aldığı para
‘Çiftlik Bank’ davasının kilit ismiydi! İtiraf etti, işte 'Tosuncuk'tan aldığı para ‘Çiftlik Bank’ davasıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Çiftlik Kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, Uruguay'daki işlerini takip ettiği belirtilen Osman Naim Kaya’nın ifadesi ortaya çıktı. Kaya’nın ifadesinde "Uruguay’a gelen Mehmet Aydın ve ailesiyle ilgili itiraflarda bulundu. Hakimliğe sevk edilen ve hakkında 75 bin 620 yıl hapis cezası istenen Osman Naim Kaya tutuklandı. İşte haberin detayları...
10.04.2023 Gündem
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor
Tapuda yeni dönem! Ev alım satımlarında sistem değişiyor Ev almak isteyenleri ve evini satanları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kuruldu, resmen hayata geçti. İşte vatandaşlara rahat bir nefes aldıracak sistemin detayları...
28.11.2022 Ekonomi
Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Resmen değişti! Zorunlu oldu
Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor! Resmen değişti! Zorunlu oldu Ev almak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Artık değişti. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev alım satımı için önemli olacak düzenleme Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Türkiye`deki yerleşik kişilerin taşıt dışı menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerini Türk Lirası üzerinden yerine getirmesi zorunlu oldu.
19.04.2022 Ekonomi
Fahiş fiyatlarla ilgili harekete geçildi!
Fahiş fiyatlarla ilgili harekete geçildi! Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4'üncüsü gerçekleştirilen Fiyat İstikrarı Komitesi Toplantısı'nda, arz güvenliği konusunda yeni politikaların oluşturulması ve fahiş fiyatla mücadele çalışmalarının ele alındığını açıkladı.
6.04.2022 Ekonomi
Akbank resmen duyurdu! Faizsiz iki gün önce para çekme imkanı ve...
Akbank resmen duyurdu! Faizsiz iki gün önce para çekme imkanı ve... Akbank tarafından yeni bir kampanya devreye alındı. Çok sayıda banka müşterisini doğrudan ilgilendiren karar ile faizsiz para kullanımına imkan sağlanıyor. Emekli müşterilere özel sunulan kampanyadan emekli maaşını Akbank'a taşıyan tüm müşteriler başka bir şart aranmaksızın yararlanabiliyor. Tüm bankalar emekli maaşlarına promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon miktarı bankadan bankaya ve alınan maaş miktarına göre değişiklik gösteriyor. Akbank 2.750 liraya kadar promosyon ödemesi yapıyor. Promosyon dışında maaşını bankaya taşıyan emekli vatandaşların hesaplarına artı para kredisi tanımlamaları durumunda maaş gününü beklemelerine gerek kalmıyor. Hesaplarda para olmasa da emekli aylığı ödemesine iki gün kalan emekliler sıfır faiz imkanı ile hesaplarından para çekebiliyor.
6.04.2022 Ekonomi
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme...
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme... Nüfus cüzdanı, Mavi Kart ya da pasaport yeterli olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Yuvam hesabı ile ilgili açıklama geldi. Artık elektronik ortamda uzaktan kimlik tespiti yoluyla Yuvam hesabı açılabilecek. Açılan hesaba, kişinin sadece yurt dışı bankalarda kendi adına açılmış hesaplarından para gönderimi gerçekleştirilecek. Açılan bu hesaptan para çıkışının da sadece kişinin kendi banka hesaplarına yapılabilmesi sağlanacak.
6.04.2022 Ekonomi
Arsa satışı ile ilgili flaş gelişme! TOKİ 18 ilde harekete geçti, yüzde 25...
Arsa satışı ile ilgili flaş gelişme! TOKİ 18 ilde harekete geçti, yüzde 25... Arsa satın almak isteyenleri ilgilendiren karar! TOKİ 18 ilde harekete geçti. Tarih verildi ve başlıyor. Alıcılar, konut, ticaret, sanayi, sanayi tesisi ve akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara peşin veya yüzde 25 peşinat, 36 ay vade ile sahip olabilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 18 ilde 186 muhtelif arsayı açık artırmayla satışa sundu.
6.04.2022 Ekonomi
Ev alım - satımında yeni dönem! Tapu ile ilgili flaş açıklama, artık noterlerde yapılacak
Ev alım - satımında yeni dönem! Tapu ile ilgili flaş açıklama, artık noterlerde yapılacak Gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Ev alıp satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sistem tamamen değişiyor .TBMM gündemindeki son düzenleme ile konut alım satımlarında tapu dairelerinde yapılan devir işlemleri artık noterlerde de yapılabilecek. Noterde yapılacak işlemlerin gayrimenkul alım satımlarını hızlandırması bekleniyor.
6.04.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, gayrimenkul sektöründe artık...
Tapuda yeni dönem! Ev alıp satacak herkesi ilgilendiriyor, gayrimenkul sektöründe artık... Tapuda yeni dönem! Ev alıp-satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Gayrimenkul sektöründe büyük değişiklik. Ev alım satımında tapu dairelerinde gerçekleştirilen devir işlemleri yapılacak yeni düzenleme ile noterlerde de gerçekleştirilecek. Gayrimenkul Hukukçusu Ali Güvenç Kiraz noter ile tapu arasında çok büyük fark olmadığını, tam yetki verilmesi halinde sorun olmadan alım satım işlemlerinin gerçekleşebileceğini söyledi. Avukat Çiğdem Kezer ise noterler aracılığıyla alım satımın yapılmasının daha güvenilir olabileceğini ve vergi kaçırmanın da engellenebileceğini belirtti.
1.04.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık...
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık... Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika kararı! Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Ev alı satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tümüyle değişiyor. Tüketici mağdur edilmeyecek. Ev alma planı yapanlar hem fiyat avantajı hem de ödeme kolaylığı açısından tamamlanmamış projelerden konut almayı tercih ediyor. Ancak bazı firmalar teslim tarihi geçmesine rağmen alınan daireyi teslim etmiyor ya da inşaat tamamen yarım kalıyor ve ev alma hayali kuranlar büyük mağduriyet yaşıyor. Sadece tamamlanmamış projelerde değil, tamamlanmış ev satışlarında da tüketiciler sorun yaşayabiliyor. Örneğin bir ev birden fazla kişiye satılıyor. Bu ve benzeri tüm mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir düzenleme hayata geçiriliyor. Satış vaadi sözleşmeleri noter huzurunda yapılacak. Artık kat irtifakı olmayan dairelerin satışı yapılmayacak.
3.02.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alım- satımı sil baştan...
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Tamamen değişiyor, ev alım- satımı sil baştan... Gayrimenkul sektöründe bir dönem sona eriyor. Ev alıp- satacakları çok yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Yeni düzenleme geliyor. Sadece ev alım satımında değil ayrıca devre mülk alımında da önemli değişiklikler hayata geçiriliyor. Yeni düzenleme ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Bir dairenin birden fazla kişiye satılması, üstünde haciz olması gibi sorunlar tüketiciye mağduriyet yaratmadan çözülecek. Birçok tüketici henüz yapımı tamamlanmayan evler için ödeme yaparak satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Ancak bazı durumlarda inşaat tamamlanmıyor ve ev sahibi olmak isteyenler mağduriyet yaşıyor. Uzmanlar bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için satış işleminin mutlaka noter huzurunda yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Yeni düzenlemenin yasalaşması ile tüketicilerin yaşadığı bu ve benzeri sorunların pek çoğu ortadan kalkacak. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini merak ediyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan ev fiyatlarının düşeceği tarih açıklandı.
25.01.2022 Ekonomi
Acı haber! Kar nedeniyle yaylada mahsur kalmıştı! 3 gün sonra ulaşıldı!
Acı haber! Kar nedeniyle yaylada mahsur kalmıştı! 3 gün sonra ulaşıldı! Amasya’nın Taşova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yaylada 3 gün mahsur kalan vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı.
25.01.2022 Yaşam
Tapuda yeni dönem! Genelge yayınlandı artık...
Tapuda yeni dönem! Genelge yayınlandı artık... Ev alım ve satımında yeni dönem başladı. Genelge yayınlandı. Hileler tek tek tespit edildi. Yabancıya gayrimenkul satışı ‘değer’ karmaşasıyla durma noktasına geldi. Düşük değerli evleri vatandaşlık için gerekli olan 250 bin dolar gibi gösterenler, yeni ekspertiz uygulamasıyla tespit edildi. Düzenleme, kötü niyetli işlemleri engelledi ancak birçok ekspertiz raporunun, konutların satış değerinin altında kalmasıyla iptaller tüm sektöre sıçradı. Vatandaşlık alamayan yabancı evden de vazgeçti, 500 milyon liralık satış iptal edildi.
9.10.2021 Ekonomi
Tapu açıklaması! Resmen duyuruldu, alım-satım yapanlar dikkat, değiştirilemiyor
Tapu açıklaması! Resmen duyuruldu, alım-satım yapanlar dikkat, değiştirilemiyor Tapu ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Konut, işyeri alıp- satanları çok yakından ilgilendiriyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü duyurdu. Sonradan değiştirmek mümkün değil. Konut alım satımında büyük önem taşıyan ve çoğu kez göz ardı edilen 'Arsa payı' durumuna Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yayımladığı genelge ile açıklık getirdi. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılan değişikliklere değinen Müdürlük, "Arsa paylarının bağımsız bölümün değeri oranında verilip verilmediğinin denetimi tapu müdürlüklerinin görevi değildir" açıklamasında bulunarak konunun detaylarını paylaştı. Bununla beraber tapudaki arsa payının binanın yenilenmesi durumunda maliklerin alacağı yeni konutun büyüklüğü açısından kritik olduğu biliniyor.
15.09.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, değişiyor...
Tapuda yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, değişiyor... Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü aynı işi yapan 15 unvanı "Tapu İşlem Memuru" adı altında birleştirmek için girişimde bulundu. Düzenlemenin yapılabilmesi için Bakan Murat Kurum imzasıyla Cumhurbaşkanlığı'na yazı gönderildi. Öte yandan ev alacak ya da satacak herkesi çok yakından ilgilendiren bir düzenleme de geçen haftalarda yapılmıştı. Yönetmelikte değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. İpotek işlemleri değişti. Değişikliğe göre, tapu işlemlerine ilişkin resmi senedin ve tescil istem belgesinin, başvurunun alındığı tapu müdürlüğü dışında tapu işlemi yapmaya yetkili personelce hazırlanması amacıyla, merkezi başvuru havale sistemi oluşturulacak. Elektronik ortamda talep edilen işlemlerde düzenlenen tescil onama belgesi ile ipotek belgesi, banka ve kurum ile elektronik ortamda paylaşılacak, banka ve kurum tarafından onaylı suretleri her zaman istenebilecek. Elektronik ortamda gönderilen ipotek talep bilgi ve belgeleriyle uyumsuzluk tespit edilmesi halinde işlem iade edilecek.
27.07.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti...
Tapuda yeni dönem! Resmen değişti... Ev alacak ya da satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tapuda yeni uygulama başlıyor. Yönetmelikte değişiklik yapıldı Resmi Gazete'de yayımlandı. İpotek işlemleri değişti. Değişikliğe göre, tapu işlemlerine ilişkin resmi senedin ve tescil istem belgesinin, başvurunun alındığı tapu müdürlüğü dışında tapu işlemi yapmaya yetkili personelce hazırlanması amacıyla, merkezi başvuru havale sistemi oluşturulacak. Elektronik ortamda talep edilen işlemlerde düzenlenen tescil onama belgesi ile ipotek belgesi, banka ve kurum ile elektronik ortamda paylaşılacak, banka ve kurum tarafından onaylı suretleri her zaman istenebilecek. Elektronik ortamda gönderilen ipotek talep bilgi ve belgeleriyle uyumsuzluk tespit edilmesi halinde işlem iade edilecek.
15.07.2021 Ekonomi
Ev alım satımında yeni dönem! Resmen duyuruldu, ilk kez...
Ev alım satımında yeni dönem! Resmen duyuruldu, ilk kez... Tapuda yeni dönem başladı! Ev alıp satacak milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Değişiklik resmen duyuruldu. Tapu işlemleri ile ilgili önemli açıklama geldi. Türkiye'de ilk defa Ankara'da kullanılmaya başlandı. Tapuda sahteciliğin önüne geçmek için harekete geçildi ve Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi uygulaması geliştirildi. Artık bilgiler anında teyit ediliyor. İşlem yapacak kişinin doğru kişi olup olmadığı bu uygulamayla otomatik olarak veri tabanına girilerek kimliği ile karşılaştırılıyor. Bu sayede tapuda sahteciliğin önüne kolayca ve daha hızlı geçilecek.
29.03.2021 Ekonomi
Banka ve noterlerde yeni dönem! Artık yapılamayacak
Banka ve noterlerde yeni dönem! Artık yapılamayacak Banka ve noterlere yeni sistem geliyor. Araba, ev alım-satımlarında bir dönem sona eriyor. Herkesi çok yakından ilgilendiren uygulama ile ilgili önemli adımlar atıldı. Banka ve noter dolandırıcılığını bitirecek sistem için adımlar atıldı. Salgın ile birlikte önemini katlayan dijitalleşme ile birlikte vatandaşı koruyacak uygulamalar bir bir hayata geçiyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) banka ve noterlerde kullanılması ile sahte kimlik ile dolandırılmalar son bulacak.
14.02.2021 Ekonomi
Banka ve noterlerde yeni dönem!
Banka ve noterlerde yeni dönem! Banka ve noterlerde yeni döneme geçildi. Artık noterlerde POS cihazına benzer bir makine olacak. Notere gelen vatandaş bu makineden kimlik kartını geçirecek. Vatandaş daha sonra parmağını gösterecek. Makine, kontrol edip "Bütün bilgileriniz çıkıyor. Fotoğrafınız, parmak iziniz, doğru siz o kişisiniz" diyecek. Ondan sonra noterde işlem yapılabilecek.
13.02.2021 Ekonomi
Tapuda yeni uygulama! Artık...
Tapuda yeni uygulama! Artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişme! Tapuda bir dönem sona erdi. Protokol imzalandı. Gayrimenkul alıp satarken yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldıracak bir adım atılmış oldu. Artık daha güvenli bir şekilde yapılabilecek.
15.11.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Alım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev alım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.