Gazete Vatan Logo

15 Temmuz noterler açık mı 2023, noterler bugün çalışıyor mu? Noterler 15 Temmuz'da kapalı mı?

15 Temmuz'da noterler açık mı, bugün noterler çalışıyor mu? 15 Temmuz 2023 noterlerin çalışma saatleri merak ediliyor. Noterlerin açık olup olmadığı 15 Temmuz ile birlikte gündeme geldi. Araba ya da ev alım satımı yapacaklar ya da tasdik işlemleri olanlar 15 Temmuz’da noterlerin çalışma durumunu sorguluyor. 2017 yılında TBMM resmi tatil olarak kabul edilen 15 Temmuz'da kamu kurumları tatil ediliyor. 15 Temmuz bu yıl cumartesi güne denk geliyor. Peki, 15 Temmuz'da noterler açık mı, çalışıyor mu?

15 Temmuz noterler açık mı 2023, noterler bugün çalışıyor mu? Noterler 15 Temmuz'da kapalı mı?

Noterler açık mı, 15 Temmuz’da noterler çalışıyor mu? Sorusunun yanıtı araştırılıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü'nün 7. yıl dönümünde şehitler anılacak, gazilere geçmiş olsun mesajları yağacak. Resmi tatil olan 15 Temmuz'da kamu çalışanları da bugün izinli sayılacak. Ancak 15 Temmuz'un bu yıl cumartesi günü.

15 TEMMUZ'DA NOTERLER AÇIK MI?

15 Temmuz hafta içine denk gelseydi, noterle bugün çalışmayacaktı. Noterler zaten haftasonu kapalı olduğundan 15 Temmuz Cumartesi noterler kapalı olacak.

NÖBETÇİ NOTERLER AÇIK MI?

Nöbetçi noterler yalnızca hafta sonları açık, bu yıl cumartesi gününe denk gelen 15 Temmuz’da nöbetçi noterler de hizmet vermeyecek.

RESMİ TATİL KARARI 2017 YILINDA ALINDI

TBMM tarafından kabul edilen o kanun:

MADDE 1- (1) Ankara İline bağlı “Kazan İlçesi”nin adı “Kahramankazan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2- (1) 17.3.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunun 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “ve 1 Mayıs günü” ibareleri “,1 Mayıs günü ve 15 Temmuz günü” olarak ve birinci fıkrasının (C) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Haberin Devamı

“C) 1 Ocak günü yılbaşı tatili, 1 Mayıs günü Emek ve Dayanışma Günü ve 15 Temmuz günü Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü tatilidir.”FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi düzenlediği darbe girişimine ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi anma günü olarak tatil ilan edilecektir" ifadesini gerçekleştirdi.