Eurobond

Eurobond

Son dakika Eurobond haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eurobond ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eurobond haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eurobond

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eurobond gelişmeleri de dahil olmak üzere 173 eurobond haberi bulunmuştur. Tüm eurobond haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması!
Bakan Nebati'den flaş enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Partili milletvekillerine yaptığı “ekonomi” bilgilendirmesinde enflasyonla mücadele noktasında fiyat istikrarının yavaş yavaş sağlanacağını söylerken, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi için gereken kaynağın hazır olduğunu vurguladı.
27.01.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarını 2023 yılında neler bekliyor? Büyük kazanç için kritik uyarı
Altın fiyatlarını 2023 yılında neler bekliyor? Büyük kazanç için kritik uyarı Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken uyarı geldi. Altın yeni yıl ile birlikte yükselişe geçti. Vatandaşların merak ettiği '2023 yılında altın fiyatları ne olacak?' sorusu cevabını buldu. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarının geleceğiyle ilgili çarpıcı bir tahminde bulunarak yatırımcıyı uyardı. İşte altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
3.01.2023 Ekonomi
Eurobond nedir? Eurobond ihracı ne demek? Eurobond nasıl hesaplanır?
Eurobond nedir? Eurobond ihracı ne demek? Eurobond nasıl hesaplanır? Son zamanların önemli yatırım araçlarından biri olan Eurobond şirketler ve gerçek kişiler için önemli yatırım araçlarından biri olarak gösteriliyor. Pek çok kişi de Eurobond’un ne olduğunu, nasıl hesaplandığını ve faiz oranlarını merak ediyor. Peki, Eurobond nedir? Eurobond ihracı ne demek? Eurobond nasıl hesaplanır? Eurobond nasıl alınır? İşte merak edilenler…
22.09.2022 Ekonomi
Borsa İstanbul’da tarihi zirve! Yüzde 15'in üzerine çıktı
Borsa İstanbul’da tarihi zirve! Yüzde 15'in üzerine çıktı TCMB geçen haftaki toplantısında sürpriz bir karar alarak politika faiz oranını yüzde 14’ten yüzde 13 seviyesine çekti. Bu karar Borsa İstanbul’da dalgalanmaya neden olsa da, borsa tarihinin en verimli ağustos aylarından biri kayda geçti. Hisse senetlerinde yabancı payı cuma günü itibarıyla yüzde 34’ün üzerinde çıktı.
21.08.2022 Ekonomi
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek?
Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Yeni Varlık Barışı düzenlemesi ayrıntılar belli oldu. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurt dışında bulunan para, altın, döviz gibi varlıkların ekonomiye kazandırılması hedeflenenen Varlık Barışı’nda son gün 31 Mart 2023 olarak belirlendi. Peki, Yeni Varlık Barışı düzenlemesi neler içeriyor? Varlık Barışı’nda sistem nasıl işleyecek? Varlık Barışı’nda vergi dairelerinde beyanda bulunulacak mı? Varlık Barışı’nda transfer nasıl gerçekleşecek? Varlık Barışı vergilendirme nasıl olacak? İşte detaylar…
9.08.2022 Ekonomi
Ne altın, ne dolar, ne eurobond ne de hisse senedi... Yatıran 6 ayda parasını katladı
Ne altın, ne dolar, ne eurobond ne de hisse senedi... Yatıran 6 ayda parasını katladı Ekonomi küresel düzeyde tüm ülkelerin gündeminde. Pandemi sonrası yaşanan süreç, enerji ve tahıl krizi tüm ülkeleri ekonomik olarak etkiledi. Vatandaşlar da tasarruf ve yatırım konularına eskisine oranla çok da ilgili. Küçük yatırımcı parasını korumanın yollarını arıyor. Uzun vadeli yatırım yapanlar güvenli liman olarak görülen altına yönelirken, kısa vadede yüksek gelir sağlamak isteyenlerin tercihi döviz oluyor. Bu noktada döviz kurundaki yükselişin önüne geçilebilmesi için kur korumalı mevduat sistemi ile yatırımcının parasını TL'de tutuması sağlandı. Tüm bu süreçte tercih edilen yatırım enstrümanları içerisinde ise gayrimenkul açık ara önde seyretti. Yılın ilk yarısında gayrimenkul yatırımı yapanlar yüzde 54.85 gelir sağladı.
3.07.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında şok etkisi! Altın fiyatlarında düşüş ne kadar sürecek? Son dakika açıklaması geldi...
Altın fiyatlarında şok etkisi! Altın fiyatlarında düşüş ne kadar sürecek? Son dakika açıklaması geldi... Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları psikolojik sınırın altına kadar çekildi, uyarılar ve tahminler art arda geldi. Yatırımcıları şoke eden çakılma sonrası endişeli bekleyiş başladı. BDDK’nın döviz ve kredi kararı sonrası düşüşe geçen altın fiyatları yeni haftayla birlikte toparlanma sürecine girdi. 1000 liranın üzerinde işlem gören gram alın 949 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın ise 1600 liraya kadar düştü. Bugüne 1822 dolardan başlayan ons altın da şu dakikalarda hafif yükselerek 1827 dolardan işlem görüyor. Bu gelişmelerden sonra da uzmanlar hem önemli tavsiyelerde bulundu hem de altının geleceği ile ilgili kritik tahminleri açıkladı. Peki 28 Haziran 2022 tam, cumhuriyet, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 28 Haziran Salı günü canlı altın fiyatları…
28.06.2022 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı...
VakıfBank resmen duyurdu! Çok önemli kredi adımı... VakıfBank harekete geçti ve resmen duyurdu. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Dev banka kredi ile ilgili önemli adımı açıkladı. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre 199,5 milyon dolar ve 738,7 milyon avro olmak üzere toplam 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi temin edildi. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, "Sendikasyon kredisi dışında, post-finansman ve bilateral krediler olmak üzere farklı yapılarla 2022 yılının başından bugüne ülkemize 500 milyon doların üzerinde taze kaynak getirdik. Bu rakam büyüklüğü bir eurobond ihraç büyüklüğüne denk gelmesi bakımından da oldukça önemli." dedi.
9.05.2022 Ekonomi
Dolar ve Türk lirasıyla ilgili flaş açıklama! Rekor...
Dolar ve Türk lirasıyla ilgili flaş açıklama! Rekor... Dolar ve Türk lirasıyla ilgili son dakika açıklaması. Kur korumalı mevduat ile dövizde sağlanan istikrar TL’ye ilgiyi arttırdı. İlk çeyrekte yerlilerin TL mevduatı 602 milyar lira arttı. Kurda sağlanan istikrarla 2021 yılı sonu itibarıyla 3.1 trilyon lira olan yerli yatırımcıların döviz tevdiat hesaplarındaki varlıklar ise yüzde 3 gibi düşük bir oranda artarak 3.2 trilyon lira oldu. Yerli yatırımcılara ait; pay senedi, varlığa dayalı menkul kıymet, varlık teminatlı menkul kıymet, özel ve kamu eurobond, devlet iç borçlanma senetleri, varant ve sertifikadan oluşan sermaye piyasası varlıklarının, toplam finansal varlıklar içerisindeki payı Mart 2022 sonu itibarıyla yüzde 39.2 oldu.
29.04.2022 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve vadesiz mevduatlarda...
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve vadesiz mevduatlarda... VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve vadesiz mevduatlarla ilgili açıklama yapıldı. Yüz binlerce müşteriyi kapsıyor. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre toplam mevduatlar yıllık yüzde 43 arttı. Vadesiz mevduatlar ise yıllık bazda yüzde 81 oranında artırarak 146 milyar TL seviyesine yükseldi. Nakdi ve gayrı nakdi kredilerini bir önceki yıla göre yüzde 46 oranında artıran VakıfBank, 2021 yılında ulaştığı 5 milyar 296 milyon TL brüt karından 1 milyar 120 milyon TL vergi karşılığı ayırarak, 4 milyar 175 milyon TL net kar elde etti.
15.02.2022 Ekonomi
Dolar, euro, altına yeni alternatif! Riski az, kazancı yüksek...
Dolar, euro, altına yeni alternatif! Riski az, kazancı yüksek... Tasarruf denilince aklımıza ilk olarak altın, dolar ve euro gelir. Ancak son dönemde çıkan bir çok yeni enstrüman hem sepet çeşitliliğini yani riski hem de getiriyi daha yukarıya taşıyabiliyor. Son dönemde Türkiye'de vatandaşlar yatırım fonlarına ilgi duymaya başladı...
2.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: KDV sisteminin sadeleşmesi reel sektörün işlerini kolaylaştıracak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: KDV sisteminin sadeleşmesi reel sektörün işlerini kolaylaştıracak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Helalleşme kılıfında hesaplaşma turlarına çıkanlardan, karın örttüğü yollarda milleti kaderine terk eden zihniyetten iş insanımızın derdiyle dertlenmesini bekleyecek değiliz. 20 yıldır nasıl özel sektörümüzle omuz omuza ilerlediysek Cumhuriyetin 100’üncü yılına da yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve büyüme odaklı bir yaklaşımla iş dünyamızla birlikte ilerleyeceğiz” dedi.
27.01.2022 Siyaset
İBB'nin 2022 yılı bütçesi kabul edildi
İBB'nin 2022 yılı bütçesi kabul edildi İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nin 2022 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesi, 43 milyar 650 milyon lira oldu. 
25.11.2021 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve mevduat hesabı açıklaması...
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve mevduat hesabı açıklaması... VakıfBank resmen duyurdu. Kredi ve mevduat hesapları ile ilgili açıklama yapıldı. Bankada hesabı olan müşterileri ilgilendiriyor. VakıfBank'tan yapılan açıklamada nakdi ve gayrı nakdi krediler yoluyla ülke ekonomisine sağlanan finansman desteğinin yıllık bazda yüzde 21 artarak 614 milyar TL’yi aştığı bildirildi. Öte yandan banka 2021 yılının 9 aylık döneminde 2 milyar 178 milyon TL net kâr elde etti. Mevduat hesapları ile ilgili de yapılan diğer bir açıklamada, müşteriler için uygun mevduat ürünleri geliştirildiği belirtilerek günlük mevduat ürünü Arı hesabı, Sky Mevduat Hesabı ve dijital kanallardan sunulan kampanyalar sayesinde toplam tasarruf mevduatının yüzde 31 arttığı belirtildi.
5.11.2021 Ekonomi
Vakıfbank resmen duyurdu! 81 ildeki tüm şubeye gönderildi, krediler ve...
Vakıfbank resmen duyurdu! 81 ildeki tüm şubeye gönderildi, krediler ve... VakıfBank resmen duyurdu! 81 ildeki tüm şubelere gönderildi. Kredi açıklaması geldi. Hepsi tek çatı altında toplandı. VakıfBank, yaptığı açıklamada sürdürülebilirlik atağına geçtiğini, bu kapsamda çalışmalarını tek çatı altında toplayarak, 81 ildeki şubelerine "Sürdürülebilir Bankacılık" logosunu ulaştırdığını duyurdu. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, sürdürülebilir temalı kredilerin her yıl artırmanın amaçlandığını belirtti. Kredi tahsis süreçlerinde ise çevresel ve sosyal risklerin ölçülmesi için kurulan özel birimle çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.
22.10.2021 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! İlk kez...
VakıfBank resmen duyurdu! İlk kez... VakıfBank resmen duyurdu! Bir ilk oldu. VakıfBank, sürdürülebilir finansman programı içinde ikinci tahvil ihracını da başarı ile tamamladı. Dünya genelinde yatırımcı ilgisinin yoğun olduğu 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarındaki tahvil ihracının kupon oranı, başlangıç seviyesinin 62,5 baz puan altında, yüzde 5,5 oranında gerçekleşti.
11.09.2021 Ekonomi
Borsa İstanbul'da gong "Turkcell" için çaldı
Borsa İstanbul'da gong "Turkcell" için çaldı Turkcell'in Borsa İstanbul'da işlem göremeye başlamasının 21. yıldönümü nedeniyle gong töreni gerçekleştirildi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, "Yeni teknolojileri ülkemize kazandırmak ve Türkiye'nin teknoloji üreten ülkeler arasındaki konumunu daha da güçlendirmek için Ar-Ge çalışmalarımız 1.300'ü aşkın mühendisimizle devam ediyor." dedi. Öte yandan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da 2021 yılı ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçları açıkladı.
13.08.2021 Ekonomi
Yerli yatırımcıların hisse senedi varlıkları bir yılda yüzde 70 arttı
Yerli yatırımcıların hisse senedi varlıkları bir yılda yüzde 70 arttı Türkiye’de yerleşik kurumsal, tüzel ve bireysel yatırımcıların finansal varlıkları, mayıs sonu itibarıyla bir yıllık dönemde yüzde 27 artışla 4 trilyon 466 milyar liradan, 5 trilyon 677 milyar liraya çıktı.
23.06.2021 Ekonomi
Ne altın, ne dolar, ne de kripto para... Ona yatıran kazanıyor
Ne altın, ne dolar, ne de kripto para... Ona yatıran kazanıyor Piyasalar hareketli. Altın yükseliş eğilimini sürdürüyor. Dolar uzun süre yüksek seviyelerden işlem gördü. Kripto paralar son zamanların en gözde yatırım araçlarından. Fakat hepsinden daha fazla kazandıran bir yatırım aracı bulunuyor. Fon yatırımı ile daha fazla kazanmak mümkün. Son dönemde vatandaşların yatırım fonlarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Hem küçük hem de büyük yatırımcıların tercih edebileceği fonlar, yatırımlarınızın profesyoneller tarafından yönetilmesi olarak tanımlanabilir. Peki vatandaşlar fon alırken nelere dikkat etmeli? Fon yatırımının avantajları ve riskleri neler? İşte fonlar ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
10.06.2021 Ekonomi
Ziraat Bankası'ndan kredi hamlesi! İmzalar atıldı
Ziraat Bankası'ndan kredi hamlesi! İmzalar atıldı Ziraat Bankası harekete geçti. Flaş kredi kararı! Yeni alınan karar tüm müşterilere duyuruldu. Dev kredi anlaşması imzalandı. Ziraat Bankası, Çin Exim Bank (The Export Import Bank Of China) ile 400 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Söz konusu kredi ve sürdürülebilir eurobond ihracıyla Ziraat Bankası, Türkiye ekonomisine katma değerli, ihracat odaklı ve sürdürülebilir büyüme stratejik hedefiyle uyumlu finansman sağladı.
1.04.2021 Ekonomi
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Kesinti yapılacak
Bankada parası olan herkesi kapsıyor! Kesinti yapılacak Yurtiçindeki bankalardan elde edilen mevduat faizleri stopaja tabi. Bankalar, ilgili dönemde geçerli stopaj oranını dikkate alarak hesap sahibinin faiz gelirinden kesinti yapar. Faiz geliri elde edenlerin ayrıca faiz gelirlerini beyanname ile bizzat beyan etmelerine gerek kalmıyor.
30.03.2021 Ekonomi
Ziraat Bankası duyurdu! Bir ilk gerçekleşti, 5 yıl vade, faiz ise...
Ziraat Bankası duyurdu! Bir ilk gerçekleşti, 5 yıl vade, faiz ise... Ziraat Bankası resmen duyurdu. İlk kez gerçekleşti. Yoğun talep var. Dev bankadan yapılan açıklamada pandemi sürecine dikkat çekildi. Böyle zorlu bir süreçte önemli bir adım atıldığı vurgulandı. Talebin 3 kat fazla olmasının olumlu etkisinden söz edildi. Ziraat Bankası vadelendirmenin de 5 yıl olarak belirlendiğini bildirdi. Ziraat Bankası 5 yıl vadeli, 600 milyon dolar tutarlı sürdürülebilir eurobond ihracı gerçekleştirdi. Ziraat Bankası Finansal Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşamakta olduğumuz ve küresel ölçekte etkili olan salgın koşulları altında sürdürülebilir eurobondumuza gelen, ihracın 3 katını aşan talep ve nitelikli yatırımcı ilgisi, Türkiye ekonomisine olan güvenin teyidi niteliğinde" diye konuştu.
28.01.2021 Ekonomi
Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'nun iddialarına yalanlama! 'Elinde belge var mı?'
Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'nun iddialarına yalanlama! 'Elinde belge var mı?' İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tahvil ihracının Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından askıya alındığı iddiasına ilişkin, bakanlığın değerlendirmesinin prosedür çerçevesinde sürdüğünü belirtti.
17.12.2020 Siyaset
İBB'den 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!
İBB'den 580 milyon dolarlık Eurobond satışı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 580 milyon dolarlık Eurobond satışı gerçekleştirdiklerini bildirdi.
4.12.2020 Gündem
VakıfBank harekete geçti! 5 yıl vadeli...
VakıfBank harekete geçti! 5 yıl vadeli... VakıfBank çok önemli adımı resmen duyurdu. Bir ilk gerçekleşti. Talep 3 katın üzerine çıktı. VakıfBank 5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarındaki ihracın getirisi yüzde 6,625 oldu. VakıfBank, mevduat bankaları tarafından ihraç edilen ilk "Sürdürülebilir Eurobond" işlemini başarıyla tamamladı.
2.12.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Eurobond ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eurobond haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.