Gazete Vatan Logo

Eurobond nedir? Eurobond ihracı ne demek? Eurobond nasıl hesaplanır?

Son zamanların önemli yatırım araçlarından biri olan Eurobond şirketler ve gerçek kişiler için önemli yatırım araçlarından biri olarak gösteriliyor. Pek çok kişi de Eurobond’un ne olduğunu, nasıl hesaplandığını ve faiz oranlarını merak ediyor. Peki, Eurobond nedir? Eurobond ihracı ne demek? Eurobond nasıl hesaplanır? Eurobond nasıl alınır? İşte merak edilenler…

Eurobond nedir? Eurobond ihracı ne demek? Eurobond nasıl hesaplanır?

Eurobond şirketler ve gerçek kişiler için önemli yatırım araçları arasında gösteriliyor. Pek çok kişi de Eurobond hakkında bilgileri araştırıyor. Peki, Eurobond nedir? Eurobond ihracı ne demek? Eurobond nasıl hesaplanır? Eurobond nasıl alınır? İşte detaylar…

EUROBOND NEDİR?

Eurobond, devlet ya da şirketlerin, kendi ülkeleri dışında kaynak sağlamak amacıyla uluslararası piyasalarda genellikle Dolar veya Euro cinsinden satışa sundukları uzun vadeli bir borçlanma aracıdır.

EUROBOND NASIL ALINIR?

Vergi mevzuatı açısından, yurt dışına ihraç edilen eurobondlar, devlet tahvili ve hazine bonusu gibi değerlendiriliyor. Faiz ve değer artışı üzerine kurulu bir sistem olarak öne çıkan eurobond, bu sebepten dolayı doğru zamanlama üzerinden değerlendirmesi gereken bir yapıdır.

EUROBOND NASIL HESAPLANIR?

Eurobond hesaplaması gerçekleşirken ele alınması gereken belli başlı bazı hususlar mevcuttur.

- Bu konuda alış ve satış bedeli ilk olarak Merkez Bankası üzerinden Türk lirasına çevrilir.

- Daha sonra iki değer arasındaki fark ortaya çıkarılır.

Haberin Devamı

- Masraflar ve vergiler alış ve satış üzerinden düşülür.

- Bu doğrultuda alış ve satış değerleri aynı olsa bile, kur yükselişi üzerinden kazanç elde edilebilmektedir.

Aynı zamanda bu işlem ilgili sistem kapsamında belirli formül üzerinden ele alınarak uygulanır.

EUROBOND NEREDEN ALINIR?

Türkiye üzerinden eurobond birçok farklı banka eşliğinde alınabilmektedir. Bunlar içerisinde Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Denizbank, Finansbank ve Akbank gibi birçok değişik banka üzerinden alım satım işlemi gerçekleştirilebilir.