Emziren Anneler

Emziren Anneler

Son dakika emziren anneler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emziren anneler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emziren anneler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emziren Anneler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emziren anneler gelişmeleri de dahil olmak üzere 139 emziren anneler haberi bulunmuştur. Tüm emziren anneler haberleri aşağıda listelenmiştir.
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Tilya Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...tilya Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Tilya Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...tilya Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Tilya kürü dönemin en popüler zayıflama kürleri arasında yer almaktadır. Üstelik bu kür sayesinde hedeflenen kiloya çok daha rahat ulaşmak mümkündür. Kür içeriği tamamen doğal malzemelerden oluşmaktadır. 3 ay gibi kısa bir sürede 8 kiloya kadar vermek mümkün hale gelmektedir. Özellikle emziren annelerin denediği ve onlar için faydalı olan kürlerden biridir.
4.12.2023 Sağlık
Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Kekik Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kekik Yağı Nasıl Kullanılır? Kekik Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Dünyanın bir yerinde İnsanlar tarafından kullanılan kekik yağının faydaları saymakla bitmemektedir. Uçucu yağlar bölümünde bulunmaktadır. Çok keskin özelliği ve oldukça etkin bir yağ türü olmaktadır. Çeşitlerine göre faydaları da farklılık göstermektedir. Birçok hastalığa ve kansere dahi iyi gelen en nadir bitkisel ve doğal yağlardan olmaktadır. Genel olarak pek çok sağlık problemi kekik yağı tarafından çözülmektedir.
10.07.2023 Sağlık
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Pastil Nasıl Kullanılır? Pastil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Pastil, hafif boğaz kaşıntısı ve öksürükle kendini gösteren hastalık hissini uzaklaştırır veya bu rahatsızlığın kolay atlatılmasını sağlar. Kış aylarında insan sağlığını korumak için pastiller kullanılabilir.
4.07.2023 Sağlık
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama!
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama! Aralıklı oruç diyetinin günde sadece 2 öğünden oluşan beslenme şekli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, “Aralıklı oruçta 16 saat yemek yenilmez. Daha sonra öğün alınır ve ardından tekrar 8 saat aç kalınır. Aralıklı oruç diyeti kahvaltı ve akşam öğününden oluşur. Gün boyunca kalori alımını kısıtlayarak kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Vücudu bazı zamanlarda dinlenmeye alıp toksik öğelerin atılmasını sağlar. Vücudun kendini daha kolay onarmasını sağlar” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor
Kötü kolestrolü düşürüyor, kan basıncını dengeliyor, öksürüğü bıçak gibi kesiyor, akciğer ve mide kanseri için koruyucu, bir tutamı yetiyor Adeta sağlığa sağlık katıyor. Antioksidan özelliği ile dikkat çekiyor. Kanseli hücrelerle mücadele ediyor. Tam bir C vitamini deposu. Düzenli olarak kullananlar öksürükten kurtuluyor. Böbrek taşı oluşumunu önlediği gibi Konsantrasyonu da güçlendiriyor. Mineral ve vitamin zengini hibiskusun faydaları saymakla bitmiyor. Ebegümeciler ailesinden geldiği tahmin edilen hibiskusun yaklaşık 300 çeşidi bulunuyor. Salata, yemek ve keklerin içerisine katılan hibiskus demlenerek çay olarak da tüketilebiliyor. Aktarlarda ‘Medine gülü’, ‘Narçiçeği’ gibi adlarla satılıyor. C vitamini kaynağı olan hibiskus çayı grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların önüne geçiyor. Şeker hastalığına iyi gelen hibiskusun kanser hücrelerini yavaşlatıcı özelliği bulunuyor. Hamile, emziren anneler ve bazı hastalıklara sahip kişilerin içmesi ise önerilmiyor. Aksi taktirde insan sağlığı açısından zararları olabiliyor.
31.05.2022 Sağlık
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır?
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır?
Sahurda ve iftarda hangi besinleri tercih etmeliyiz? Ramazan ayında kilo kontrolü nasıl sağlanır? Ramazan ayı geldi! Pek çok kişinin aklında “oruç tutarken nasıl beslenmeliyiz?” sorusu yer alıyor. Sahur ve iftar arasındaki ortalama 15-16 saatlik açlık süresi pek çok kişiyi tek öğünde beslenmeye yöneltiyor. Ramazan’da en sık yapılan hataların başında tek öğün beslenme olduğunu dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. İrem Aksoy, Ramazan ayında beslenme ile ilgili merak edilenleri anlattı.
23.03.2022 Ramazanda Sağlık
Emziren anneler dikkat! Doğru teknikle sütünüz çoğalabilir!
Emziren anneler dikkat! Doğru teknikle sütünüz çoğalabilir! Anne sütü bir besinin ötesinde olup anne ve bebek arasında ruhsal bir bağ kurulmasını sağlıyor. Anne ile bebeğin bağının ilk temelini emzirme süreci oluşturuyor. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için ilk 6 ay anne sütü oldukça önem arz ederken doğru emzirme teknikleri de hayati önem taşıyor. Emzirme Uzmanı Ebru Duman, annelerin doğru emzirebilmesi için önerilerde bulundu.
7.03.2022 Sağlık
Yüz yüze eğitimde son dakika kararı! Resmen açıklandı, tatil edildi
Yüz yüze eğitimde son dakika kararı! Resmen açıklandı, tatil edildi Yüz yüze eğitimde son dakika kararı. Resmen açıklandı. Tatil edildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde bazı eğitim ve öğretim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine ara verildi.
23.01.2022 Eğitim
Emziren anne diyeti listesi! Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur?
Emziren anne diyeti listesi! Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur? Emziren anne diyeti; doğum sonrasına alınan kiloları vermek, daha fazla kilo almamak ve sağlıklı şekilde süt akışını sağlamak adına uygulanan diyet türlerinden biridir. Yapılan incelemelere göre; emziren annelerin, emzirmeyen annelere oranla daha fazla kilo verdiği biliniyor. Emzirme sürecinde doğru diyetler yaparak, daha fazla kilo vermek mümkün. Peki emziren anne diyeti nedir, nasıl yapılır? Emziren anne diyet listesi nasıldır? Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur? İşte tüm detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Gebeler ve emziren anneler dikkat! Hayat kurtarıyor!
Gebeler ve emziren anneler dikkat! Hayat kurtarıyor! Türkiye’de son günlerde Koronavirüse yakalanan anne ve anne adaylarıyla ilgili acı haberler geliyor. Özellikle gebelikte ve emzirme döneminde “Covid-19 aşısı olunmalı mı?” konusunda uzmanlardan dikkat edilmesi gereken uyarılar var. Buna göre, Covid-19 aşısı olmayan anne adaylarının olanlara göre solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakıma yatırılma ve erken doğum riski 3 kat artmış durumda.
8.11.2021 Sağlık
Bebeğinizi hamile kalsanız da emzirebilirsiniz!
Bebeğinizi hamile kalsanız da emzirebilirsiniz! Emzirme sırasında hamile kalan kadınlar, gelecek olan bebekleri açısından bir sorun olup olmayacağı konusunda endişe duyuyor. Bu durumun “tandem emzirme” olarak adlandırıldığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aysel Nalçakan, emzirmenin önemi ve tandem emzirme hakkında merak edilenleri anlattı.
7.10.2021 Sağlık
Emzirme döneminde aşılanma anneyi ve bebeği koruyor
Emzirme döneminde aşılanma anneyi ve bebeği koruyor Ankara Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hasan Tahsin Güneş, Kovid-19'a karşı emzirme döneminde de aşılanmanın çok önemli olduğunu belirterek oluşan antikorların hem anneyi hem de bebeği koruduğunu bildirdi.
2.10.2021 Sağlık
Koronavirüs rehberi güncellendi! Hamilelere kritik aşı çağırısı
Koronavirüs rehberi güncellendi! Hamilelere kritik aşı çağırısı Koronavirüs aşısı hakkında son dakika açıklaması! Aşıların hamilelikte de güvenilir olduğuna ilişkin uluslararası çalışma sonuçlarına göre rehberin revize edildi. Prof. Dr. Tekin, "Rehberimizde tüm anne adayları, emziren anneler için gebe kalmadan önce dahi mRNA aşılarının güvenli olduğuna ilişkin bilgiler yer alıyor" dedi.
24.09.2021 Sağlık
'Covid-19'da erken doğum riski artıyor'
'Covid-19'da erken doğum riski artıyor' Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, koronavirüs vakalarının büyük çoğunluğunun Delta varyantından kaynaklandığını belirterek özellikle hamilelerdeki artışa dikkat çekti. Prof. Dr. Bilge "Hamilelikte hem Covid-19'a bağlı ciddi hastalık riski hem de erken doğum riski artmaktadır. Covid-19, gebelerde daha şiddetli seyretmektedir" dedi.
19.09.2021 Sağlık
Emziren anneler ne kadar rezene çayı tüketmeli?
Emziren anneler ne kadar rezene çayı tüketmeli? Emziren anneler gün içerisinde 4-5 bardağa kadar rezene çayı tüketebilirler. Bu çay anne sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında rezene çayı bebeklerin gaz problemlerinin hafiflemesine de yardımcı olmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’ Ankara’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak sorunların ortadan kalkmasını sağlar ve kronik hastalıkların oluşmasını engeller. Bu nedenle nöral terapi, hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir” dedi.
31.07.2021 Sağlık
Ve ortaya çıktı! mRNA aşıları anne sütüyle bebeğe geçmiyor
Ve ortaya çıktı! mRNA aşıları anne sütüyle bebeğe geçmiyor Koronavirüs salgını mücadelesinde en büyük silahlarımızdan biri haline gelen Kovid-19 aşıları dünya genelinde milyarlarca kişiye uygulanmaya devam ediyor. Öte yandan birçok kişi bu aşılarla ilgili soru işaretlerine ve çekincelere sahip. Bunların arasında anne adayları ve emziren anneler de var. Yeni yapılan bir araştırmanın sonucu ise mRNA aşıları ve anne sütüyle ilgili çarpıcı sonuçları ortaya koydu.
7.07.2021 Gündem
3. doz aşılama ile ilgili en çok merak edilen 10 soru
3. doz aşılama ile ilgili en çok merak edilen 10 soru COVID-19 ile mücadelede Temmuz ayı itibariyle 3. doz aşı uygulaması başladı. Pandemiden bir an önce kurtulmak ve normal yaşantımıza yeniden dönebilmek için aşının çok önemli olduğunun altını çizen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Elif Hakko, “COVID-19’a yakalanmaktansa, aşının bazı geçici yan etkilerini yaşamak çok daha mantıklı. Aşıdan sonra hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Hafif yan etkilere rastlanıldığında telaş yapılmamalı ve dinlenilmeli. Korunma 2 doz aşı tamamlandıktan 2 hafta sonra başlar. Bu süreçte hiç aşı olmamış gibi düşünerek kurallara uyulmaya devam edilmeli” hatırlatmasında bulundu.
5.07.2021 Sağlık
Emzirme ve regl dönemlerinde bitki çayları yararlı mı?
Emzirme ve regl dönemlerinde bitki çayları yararlı mı? Doğanın gücünden çok daha fazla yararlanmamız gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erdem Yeşilada, kadınların regl ve emzirme dönemlerindeki sorunlarının bitki çayları ile güvenli bir şekilde çözümlenebileceğini belirtti.
29.06.2021 Sağlık
'Sputnik V, 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak'
'Sputnik V, 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacak' Türkiye'de koronavirüse karşı sürdürülen aşılama çalışmalarında, Sinovac ve Biontech aşılarından sonra Rusya'nın Sputnik V aşısının da devreye gireceği belirtildi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Sputnik V aşısının 2 hafta içinde uygulamaya girmiş olacağını belirterek, "Rus aşısının da koruyuculuk oranı çok yüksek, yüzde 97" dedi.
16.06.2021 Gündem
Emziren anneye Ramazan uyarısı
Emziren anneye Ramazan uyarısı Emziren bir annenin Ramazan ayında oruç tutmasını belirleyen en önemli etkenin bebeğin yaşı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Ayşegül Parlak, "Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli. Bu dönemde anneler bol bol su tüketmeli ve beslenmelerine dikkat etmeli. Bebek 1 yaşına bastıktan sonra anne rahatlıkla oruç tutabilir” dedi.
15.04.2021 Sağlık
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi Emziren annelerin beslenmesiyle kolik bebekler arasında bir ilişki olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Parlak, “Bebeklerin yüzde 75 ila 80’nin de gaz problemi görülüyor. Özellikle kolik bebekleri olan anneler ne yiyeceğini şaşıyor. Anneler bu konuda beslenmelerinde 11 öneriye dikkat etmeli” dedi.
16.03.2021 Sağlık
Fazla Çin tuzu tüketiminde Alzheimer riski
Fazla Çin tuzu tüketiminde Alzheimer riski Uzman Diyetisyen Eda Balcı, Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) fazla tüketiminde yaşanacak sağlık sorunları hakkında uyarılarda bulundu. Balcı, “Yapılan çalışmalar, tükürük salgısını artırarak gıdanın lezzet özelliklerini güçlendiren ve daha hızlı ve sık yeme isteği uyandıran MSG’yi fazla miktarda tüketenlerde diyabet, obezite, Alzheimer, Parkinson, öğrenme bozuklukları gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkma ihtimalinde artış olduğu gösterdi” dedi.
15.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Emziren Anneler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emziren anneler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.