Gazete Vatan Logo

Emziren anne diyeti listesi! Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur?

Emziren anne diyeti; doğum sonrasına alınan kiloları vermek, daha fazla kilo almamak ve sağlıklı şekilde süt akışını sağlamak adına uygulanan diyet türlerinden biridir. Yapılan incelemelere göre; emziren annelerin, emzirmeyen annelere oranla daha fazla kilo verdiği biliniyor. Emzirme sürecinde doğru diyetler yaparak, daha fazla kilo vermek mümkün. Peki emziren anne diyeti nedir, nasıl yapılır? Emziren anne diyet listesi nasıldır? Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur? İşte tüm detaylar…

Emziren anne diyeti listesi! Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur?

Emzirme dönemi içerisinde hem bebeğin hem de annenin sağlığı adına beslenme düzeni önemlidir. Bu süreç içerisinde bebeğin gelişmesi ve büyümesi ile beraber anne sağlığının korunması ve süt üretimi adına annenin beslenme konusunda bilinçli davranması gerekiyor. Hem kilo alımının önlenmesi hem de sütün artması için emziren anne diyetini sıklıkla öneriliyor. 

EMZİREN ANNE DİYETİ NEDİR?

Hamilelik süreci ile birlikte annenin kilo alması mümkündür. Bununla beraber hamilelik süresinden sonra uygulanan diyetler ile de kilo vermek sağlanır. Kilo alımının fazla olmasından ötürü bazı diyetler yapılarak, kilo verme sürecine girilir. Emziren kadınların tercih etmesi gereken en önemli diyet türü; emziren anne diyetidir.

Emziren anne diyeti; bebeğin anne sütüyle sağlıklı biçimde beslenmesi adına annenin yeterli oranda beslenmesini hedefler. Esas amacı, annenin sütünün kalitesi korunurken kilo vermesini de amaçlamaktadır. Bu yapılırken çok fazla kalori alınmaması gibi bir hususla annenin kilo almasının önüne geçilmektedir. Uygun şartlar oluştuğu zaman annenin fazla olan kilolarından kurtularak, vücudunu istediği şekle sokması adına gerekli adımlar atılır.

Haberin Devamı

EMZİREN ANNE DİYETİ NASIL YAPILIR?

Emziren anne diyeti için;

- Emziren adına hazırlanan diyetler; bebeğin ve annenin beslenmesine göre yapılmalıdır.

- Annenin emzirme dönemi boyunca bol bol sıvı alması ve bolca su tüketmesi en sağlıklı tercihtir.

- Emzirme dönemlerinde tüketilen sıvı, yalnızca kilo verme konusunda değil, sütün artması için de çok önemlidir.

- Emzirme yolu ile besinler bebeğe de geçmektedir. Bebek için zararlı olan gıdalardan uzak durulmalıdır. Gaz yapan besinler tüketilmemelidir.

- Kişi için özel diyetler hazırlanmalıdır.

- Bebeğin kemik ve kas gelişimini destekleyen ürünler önerilmelidir.

- Acılı gıdalardan ve baharatlardan mümkün olabildiğince uzak durulması gerekmektedir.

EMZİREN ANNE DİYET LİSTESİ

Emziren anne diyeti listesine örnek olarak;

- Sabah kahvaltısı için; 1 tane haşlanmış yumurta, iki dilim kızarmış ekmek, 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir, 4 tane zeytin, maydanoz, roka gibi yeşillik tabağı, 1 bardak ballı süt tüketilebilir.

Haberin Devamı

- Öğle için; bir porsiyon sebze yemeği, bir tabak sebze çorbası, iki parça kızarmış ekmek, bol limonlu maydanoz ve roka, 1 kase yoğurt tüketilmelidir.

- Akşam ise bir kase mercimek çorbası, üç kaşık dondurma, bir porsiyon sebze yemeği ve iki dilim kızarmış ekmek tüketilebilir.

- Ara öğünlerde ise kuruyemiş, iki porsiyon meyve tüketilebilir. Arzuya göre salatalık gibi sebzelerde tercih edilebilir.