Ekinözü

Ekinözü

Son dakika ekinözü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ekinözü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ekinözü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ekinözü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ekinözü gelişmeleri de dahil olmak üzere 81 ekinözü haberi bulunmuştur. Tüm ekinözü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar İstanbul Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Enstitüsü Katı Yer Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Görüm tarafından yürütülen, 'Deprem sonrası tetiklenen heyelan tehlikesinin izlenmesi' projesi NATO ve TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Projeyle deprem sonrasında tetiklenen heyelanlar ve risk noktaları belirlendi. Elde edilen bulguların AFAD'A ait Afet Risk Azaltma Sistemiyle paylaşılmasıyla deprem ve heyelan meydana gelen bölgede ölümleri en aza indirecek gerekli tedbirleri almak amaçlanıyor. Prof. Dr. Tolga Görüm, "Bizim tespit ettiğimiz saha çalışmalarında 100'ye yakın vatandaşımız depremin tetiklediği heyelanlar nedeniyle hayatını kaybetti. 3 yıl sürecek bu projede geleceğe yönelik de hem halkımızı korumak hem yerleşim alanlarını, hem de devletin büyük yatırımlarını korumak için geliştirdiğimiz birtakım makine öğrenmesiyle birlikte uyguladığımız tekniklerle burada uzun dönemler sürebilecek deformasyonu modellemeyi düşünüyoruz. " şeklinde konuştu. Görüm, "İstanbul'da heyelan konusunda 17 binin üzerinde tabii hepsi aktif değil, 7 bine yakın aktif olan heyelan sahası var. Özellikle Büyükçekmece Küçükçekmece bunların güney kıyılarında bu tip heyelan alanları var." dedi.
6.02.2024 Gündem
Kaymakam evinde ölü bulundu
Kaymakam evinde ölü bulundu Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçe Kaymakamı Mesut Coşkun evinde ölü bulundu.
5.02.2024 Gündem
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremlerin önceden tahmini konusunda çok sayıda yöntemin dünyanın her yerinde yoğunlukla kullanıldığını söyledi. Pampal, "Önümüzdeki dönemlerde depremlerin önceden tahmin edileceğini, can kayıplarının minimuma ineceğini düşünüyorum" dedi.
4.08.2023 Gündem
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok' Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
2.08.2023 Yaşam
Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş’ta 112 bin 414 deprem konutu yapılacak
Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş’ta 112 bin 414 deprem konutu yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremin yıktığı Kahramanmaraş’ta kalıcı konutların yapımını hız kesmeden sürdürüyor. Bakan Mehmet Özhaseki, “Kahramanmaraş’ımıza, 82 bin 104 konut, 30 bin 310 köy evi olmak üzere, toplamda 112 bin 414 konut yapacağız. Vatandaşlarımız sağlam ve güvenli yuvalarına yerleşene kadar biz buradayız.” dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Kahramanmaraş'ta 3,5 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ta 3,5 büyüklüğünde deprem Kahrmanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
30.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 4.5 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ta 4.5 büyüklüğünde deprem AFAD'ın verilerine göre saat 07.39'da Kahramanmaraş'ta 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez de 4,2 büyüklüğündeki depremle sallandı.
25.03.2023 Gündem
Bakan Özer: 27 Mart'ta afet bölgesindeki 4 ilimizde kademeli olarak eğitime başlıyoruz
Bakan Özer: 27 Mart'ta afet bölgesindeki 4 ilimizde kademeli olarak eğitime başlıyoruz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "27 Mart Pazartesi günü afet bölgesindeki 4 ilimizde kademeli olarak eğitime başlıyoruz” dedi.
22.03.2023 Gündem
Bakan Özer duyurdu! 4 ilde eğitim kademeli olarak başlıyor
Bakan Özer duyurdu! 4 ilde eğitim kademeli olarak başlıyor Deprem nedeniyle eğitime ara verilen 4 ilde kademeli eğitim başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketinden etkilenen Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay'da eğitim-öğretimin 27 Mart'ta kademeli olarak başlayacağını duyurdu..
21.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 4.3 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ta 4.3 büyüklüğünde deprem AFAD'ın aktardığı veriye göre Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
20.03.2023 Gündem
Elbistan’ı yerle bir eden faydı! 12 bin yıldır uyuduğu ortaya çıktı
Elbistan’ı yerle bir eden faydı! 12 bin yıldır uyuduğu ortaya çıktı Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki depremle ilgili teknik araştırma yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, büyük yıkıma neden olan Çardak fayının 12 bin yıldır uyuduğunu söyledi.
8.03.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ta 4.4 büyüklüğünde deprem AFAD, Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde, saat 05.23’te 4.4 büyüklüğünde, bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
1.03.2023 Gündem
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla afetzedelere beslenme desteğini sürdürüyor. 
11.02.2023 Gündem
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı Kızılay, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını paylaştı.
9.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 12 bin 391'e yükseldi.
9.02.2023 Gündem
Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır?
Kızılay kan bağışında bulunma şartları nelerdir? Kızılay kan bağışı nasıl ve nereden yapılır? Türkiye deprem felaketi yaşıyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremle 10 ilde binlerce bina yıkıldı. Her geçen saat can kaybı artıyor. Kızılay'dan yaralılar için gelen kan bağışı çağrısı sonrası milyonlarca vatandaş, "Kızılay kan bağışı nasıl yapılır? Kan bağışında bulunma şartları nelerdir" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...
8.02.2023 Gündem
Deprem bölgesinde yağma iddiası! Bakan Soylu: Birkaç münferit olay dışında gerçeği yansıtmıyor
Deprem bölgesinde yağma iddiası! Bakan Soylu: Birkaç münferit olay dışında gerçeği yansıtmıyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünde kurulan kriz masasında depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.
7.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi?
Kahramanmaraş depremi Marmara’yı tetikler mi? Türkiye’yi yasa boğan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 büyük depremin ardından Marmara’da beklenen büyük deprem akıllara geldi. Kahramanmaraş merkezli depremlerin Marmara faylarını nasıl etkileyeceği konusunda uzmanlar değerlendirmelerde bulundu.
7.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
PKK'lı teröristlerin kullandığı yaşam malzemeleri ele geçirildi
PKK'lı teröristlerin kullandığı yaşam malzemeleri ele geçirildi Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'lıların kullandığı depoda yaşam malzemeleri ele geçirildi.
21.10.2022 Yaşam
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Türkiye'de noter olmayan ilçe kalmadı
Türkiye'de noter olmayan ilçe kalmadı Adalet Bakanlığı, Türkiye genelinde noter bulunmayan 45 il merkezine bağlı 78 ilçede daha noterlik kurulmasına karar verdi. Böylece Türkiye'de noter olmayan ilçe kalmadı.
19.06.2022 Yaşam
Bakan Soylu duyurdu: Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe!
Bakan Soylu duyurdu: Terör örgütü PKK'ya üst düzey darbe! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanos Dağları'nda yeşil ve gri kategorideki iki teröristin öldürüldüğünü açıkladı.
24.05.2022 Gündem
Hangi illerde okullar tatil? 14 Mart Pazartesi okulları kar nedeniyle tatil edilen iller…
Hangi illerde okullar tatil? 14 Mart Pazartesi okulları kar nedeniyle tatil edilen iller… 14 Mart hangi illerde okullar tatil? 14 Mart 2022 Pazartesi günü 19  ilde eğitime kar engeli geldi. Yoğun kar yağışı don ve buzlanma nedeniyle 18 ilin tamamında veya bazı ilçelerinde 14 Mart Pazartesi günü eğitime ara verildi. Hangi illerde okullar tatil? 14 Mart Pazartesi okulları tatil edilen iller…
14.03.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ekinözü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ekinözü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.