Ek İş

Ek İş

Son dakika ek iş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ek iş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ek iş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ek İş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ek iş gelişmeleri de dahil olmak üzere 746 ek iş haberi bulunmuştur. Tüm ek iş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ek iş arayanlar yoğun fiziksel aktiviteden uzak duruyor
Ek iş arayanlar yoğun fiziksel aktiviteden uzak duruyor Çalışan adaylarının katılımıyla gerçekleştirilen “ek iş” anketinin sonuçları açıklandı. Ek iş yapmak isteyen çalışan adaylarının çoğunluğu paketleme ve e-ticaret gibi alanlarda iş aradıklarını belirtirken, ankete katılan kullanıcılardan ek iş yapmayı düşünen kadın-erkek sayısı ise eşit çıktı.
23.01.2023 Ekonomi
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş karar! Ek iş yapan çalışanları ilgilendiriyor
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş karar! Ek iş yapan çalışanları ilgilendiriyor Çalışan pek çok kişi ek iş yapmanın yollarını aıyor. Gündüz çalışanlar akşamları ya da haftalık izin günlerinde ek iş yaparak bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor. Ancak birçok iş sözleşmesinde birden fazla işte çalışmayı sınırlandıran hükümlere rastlanıyor. İşverenler ilgili hükümlere dayanarak işçileri işten çıkarma veya tazminat talep etme yoluna başvurabiliyorlar.
7.11.2022 Çalışma Hayatı
Emekli maaşı artıyor Flaş detay, SGK'ya bildirene yüksek emekli aylığı...
Emekli maaşı artıyor Flaş detay, SGK'ya bildirene yüksek emekli aylığı... Emekli maaşları ile ilgili flaş detay! Maaşlar yükseliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na mutlaka bildirilmesi gerekiyor. Çok sayıda kişinin maaşının ciddi oranda artmasını sağlayacak. SGK'ya bildirilmemesi durumunda kişinin aylığının yükselmesi söz konusu değil. Pek çok kişi yüksek emekli aylığı alarak emeklilik sürecinde de çalışırken sahip olduğu standartları korumak istiyor. Ancak günümüz şartlarında tek işte çalışarak geçimini sağlamak mümkün olmayabiliyor. Bu nedenle ikinci bir işte çalışma gerekliliği doğabiliyor. İki işte birden çalışmanın önünde yasal bir engel bulunmuyor. Emekli maaşı belirlenirken kişinin tüm çalışma hayatı boyunca SGK'ya bildirilen prime esas kazançları dikkate alınıyor. Dolayısıyla bu kazanç ne kadar fazla ise emekli maaşı da o kadar yüksek oluyor. Bu yüzden iki farklı yerden kazanç bildirilen bir sigortalının emekli maaşı da olumlu etkileniyor. Emekli maaşının belirlenmesinde primlerin yüksek ödenmesi emekli aylığının da artmasını sağlıyor. Fakat birçok kişi yüksek maaş aldığı halde SGK primleri asgari ücret üzerinden yatırılıyor. Çalışanların SGK prim ödemelerini takip etmeleri eksik ödemeleri mutlaka işverene bildirmeleri gerekiyor. Aksi halde asgari ücret üzerinden ödenen prim nedeni ile düşük emekli maaşı ile karşı karşıya kalınabiliyor.
1.03.2022 Emekli
'Evde ek iş' arayanlara büyük tuzak! Ortaya çıktı
'Evde ek iş' arayanlara büyük tuzak! Ortaya çıktı Özellikle konoravirüs salgını döneminde birçok kişi evden ne gibi işler yapıp ek gelir elde edebileceğini araştırıyor. İnternette evden yapılabilecek işler ile ilgili verilen ilanlar da arttı. İşveren ve iş arayanların eşleştiği platformlarda evde maske ve terlik paketleme ilanları veriliyor. Daha sonra ilanlara başvuran kişilerden 7 liralık kargo ücreti talep ediliyor. Başvuran yüzlerce kişiden ücreti aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar. Sadece bir ilana saatler içerisinde 200 kişi başvuru yapıyor. Bu şekilde verilen onlarca ilan var.
13.06.2022 Yaşam
İki yerden sigortalı olunabilir mi? Ek iş durumunda sigorta nasıl yapılır?
İki yerden sigortalı olunabilir mi? Ek iş durumunda sigorta nasıl yapılır? Çok sayıda çalışan iki sigortalı işte çalışmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor. Peki böyle bir durum var mı? İki yerden sigortalı olunabilir mi? Ek iş durumunda sigorta nasıl yapılır? İşte detaylar…
Mesai saatleri dışında ya da hafta sonu ek iş yapan çalışana kötü haber!
Mesai saatleri dışında ya da hafta sonu ek iş yapan çalışana kötü haber! Çalışanlar mesai saatleri dışında veya hafta sonları ek gelir elde etmek için bir başka iş yaptıkları takdire büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Bu durumdaki bir çalışanın iş sözleşmesinin feshi konusunda Yargıtay ne diyor, işverenin böyle bir durumda ne gibi hakları var? İşte detaylar...
21.02.2019 Çalışan Hakları
Aspirin savaşını Almanlar kazandı
Aspirin savaşını Almanlar kazandı Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi emsal karara imza attı. Mahkeme tanınmış markalara ek isim koyup kendi markasını yaratanlara ‘Dur’ dedi.
23.08.2018 Gündem
Ek iş yapmak atılma gerekçesi olamaz
Ek iş yapmak atılma gerekçesi olamaz Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, bir çalışanın mesai saatleri dışında başka bir yerde çalışmasının, işten çıkarılması için haklı neden olamayacağına hükmetti.
27.04.2016 Ekonomi
Boğazım durmuyor!
Boğazım durmuyor! Hamileliğinde 1,5 ayı bitiren Petek Dinçöz, önceki gün Akmerkez’deydi...
17.01.2015 Magazin
Memurlara ek iş müjdesi!
Memurlara ek iş müjdesi! Milyonlarca gencin KPSS'de uğruna ter döktüğü memurlar için birçok ek iş fırsatı var. Bir memur yasalar çerçevesinde hizmet akdi yapmaksızın dizi oyuncusu da olabilir köşe yazarı da
16.08.2014 Ekonomi
Vekillere Şükür yasağı!
Vekillere Şükür yasağı! Yeni anayasa ile vekillere Hakan Şükür düzenlemesi geliyor...
23.05.2013 Siyaset
VlP'ten geçenlerin sayısı AKP döneminde arttı
VlP'ten geçenlerin sayısı AKP döneminde arttı VlP'den geçişlerin kısıtlanması için hazırlık yapan AKP'nin oda başkanlarına da kapı açtığı ortaya çıktı. Ancak uygulamaya tepki gelince Başbakanlık VIP'i kullanacakların listesini daraltma kararı aldı
29.09.2021 Gündem
Emekli kök maaş tablosu şimdiden belli oldu! Zam oranları için yeni tahmin geldi
Emekli kök maaş tablosu şimdiden belli oldu! Zam oranları için yeni tahmin geldi Emekli maaşına yapılacak zam ve ek ödemeler vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Son açıklanan enflasyon rakamı sonrası emekli maaşlarıyla ilgili zam hesapları şimdiden yapılmaya başladı. Yapılan açıklamalarda enflasyonun Mayıs ayında düşüşe geçmesi öngörülüyor. Peki enflasyon tahminlerine göre emeklilere yüzde kaç zam yapılacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim tek tek açıkladı. İşte emekli zammı ile ilgili son gelişmelerin ayrıntıları...
16.04.2024 Çalışma Hayatı
(AFAD MALATYA DEPREM KONUTLARI KURA SONUÇLARI) Malatya AFAD hak sahipliği sonuçları nasıl sorgulanır? E devlet TC kimlik no ile hak sahipliği sorgulama
(AFAD MALATYA DEPREM KONUTLARI KURA SONUÇLARI) Malatya AFAD hak sahipliği sonuçları nasıl sorgulanır? E devlet TC kimlik no ile hak sahipliği sorgulama 11 ildeki deprem konutları için hak sahipliği isim listesi ve kura sonuçları AFAD tarafından duyuruldu. Diyarbakır, Hatay, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Elazığ, Osmaniye, Kilis, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman'da kalıcı deprem konutları için yapılan kura çekimi sonucunda asil ve yedek isim listeleri AFAD e-Devlet ekranından sorgulanabilir durumda. Kura töreninde toplam 30,723 konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu, Şubat ayındaki kura çekimiyle birlikte toplamda 76 binden fazla konutun hak sahiplerinin belirlendiği anlamına geliyor. AFAD hak sahipliği (Deprem konutları) kura sonuçları ve isim listesi sorgulama işlemi için ilgili e-Devlet ekranı üzerinden bilgi alınabilir.
20.03.2024 Ekonomi
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
1.284 oranlı müthiş kupon… 100 TL’ye 110 bin 140 TL kazandı !
1.284 oranlı müthiş kupon… 100 TL’ye 110 bin 140 TL kazandı ! Misli üyeleri, paylaştıkları muhteşem kuponlarla hem kazanıyor hem kazandırıyor. Bir Misli üyesi dün oynanan maçlardan oluşturduğu kuponunda oldukça yüksek oranlı tercihlere yer verdi. Misli üyelerinin kupon paylaşımı ve yorumlar yaptığı aynı zamanda puanlar kazandığı Misli Arena’da kuponunu diğer üyelerle paylaştı.
12.02.2024 İddaa
Zarf Fiil Ekleri Nelerdir, Nasıl Kodlanır? Zarf Fiil Örnekleri...
Zarf Fiil Ekleri Nelerdir, Nasıl Kodlanır? Zarf Fiil Örnekleri... Fiilimsiler konusu öğrencileri zorlayan konulardan birisidir. Fiillere getirilen ekler ile fiilimsiler oluşur ve 3’e ayrılır. Bunlar isim, sıfat ve zarf fiil olmak üzeredir. Bu sebeple fiilimsiler konusunda gelen eklerin ezberlenmesi önemlidir. Sorulara doğru yanıt verebilmek içinde öğrenilmesi gereken bir konudur.
5.02.2024 Gündem
Zamirler Konu Anlatımı... Zamirlerin Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Zamirler Konu Anlatımı... Zamirlerin Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? Cümle içinde varlıkların ve kişilerin yerine kullanılabilen sözcükler zamirlerdir. Zamirler isim değildir. Aynı zamanda zamirler dil içerisinde önemli ve kilit bir role sahiptir. Günlük hayatımıza birçok ismi kullanmayarak daha kolay bir şekilde zamirleri kullanarak kullanmaktayız. Zamirler özellikle sözcük türleri başlığı altın yer almaktadır. Türkçe de bilinmesi gereken dil bilgisi konularından biridir.
5.02.2024 Gündem
Yeterlilik Fiili Nedir, Ne İşe Yarar? Yeterlilik Fiili Cümle Örnekleri...
Yeterlilik Fiili Nedir, Ne İşe Yarar? Yeterlilik Fiili Cümle Örnekleri... Cümle içerisinde özne tarafından gerçekleştirilen eylemlere fiil ya da yüklem denir. Fiiller yapılarına göre üçe ayrılır. Ek almayan yüklemlere basit, ek alan yüklemlere ise türemiş fiil denir. Birleşik fiiller ise en az iki fiil soylu kelimeden oluşur. Yeterlilik fiili, türemiş fiiller grubunda yer alır. 
5.02.2024 Gündem
Sıralı Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sıralı Cümle Örnekleri...
Sıralı Cümle Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sıralı Cümle Örnekleri... Bir ünlemi, ifadeyi, soruyu veya emiri dile getirmeye yarayan anlamlı kelimeler dizisine cümle veya tümce denilmektedir. Genellikle özne, nesne, tümleç, yüklem gibi öğelerden oluşan cümlelerin anlamları yan cümleciklerle pekiştirilebilir. Bir diğer ifadeyle cümleler kullanılarak çeşitli duygu ve düşünceler ifade edilir. Bir cümlenin doğru şekilde kurulabilmesi için yüklem büyük önem taşır.
4.02.2024 Gündem
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Sıfat Tamlaması Nedir, Nasıl Bulunur? Sıfat Tamlamalarının Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? İsim soylu kelimelerin nicelik ve nitelik bakımından tanımlandıkları, en az iki kelimeden oluşan söz gruplarına tamlama denir. Tamlamalar isim ve sıfat tamlaması olarak ikiye ayrılır. İsim tamlamalarında sadece isim soylu kelimeler yer alırken, sıfat tamlamalarında sayı, soru, işaret ve niteleme sıfatları yer alabilir. 
4.02.2024 Gündem
Ses Olayları Nelerdir, Kaç Tane Ses Olayı Vardır? Ses Olayı Örnekleri Nelerdir?
Ses Olayları Nelerdir, Kaç Tane Ses Olayı Vardır? Ses Olayı Örnekleri Nelerdir? Türkçe, birçok kurala sahip olan dillerden biridir. Türkçe dilinde hem konuşmada hem de yazışmalarda dikkat edilmesi gereken kurallar da vardır. Bu kurallardan biri de ses olaylarıdır. Türkçede birçok ses olayı vardır. Bunlar konuşmadan çok yazımda önemlidir. Bu yüzden kuralları doğru öğrenilmelidir.
4.02.2024 Gündem
İyelik Eki Nedir? İyelik (Aitlik) Eki Örnekleri Ve Konu Anlatımı...
İyelik Eki Nedir? İyelik (Aitlik) Eki Örnekleri Ve Konu Anlatımı... İyelik eki, Türkçe dil bilgisi kuralları düşünüldüğünde sıklıkla kullanılmakta olan bir ek olarak bilinmektedir. Bir dil bilgisi terimi olarak ifade edilmekte olan iyelik ekinin Türkçe de –(i)m, –(i)n, –i, –(i)miz, –(i)niz, –leri olarak ifade edilebileceğini söylemekte mümkün olmaktadır. İyelik ekleri aynı zamanda sahiplik ekleri olarak da bilinmektedir. 
30.01.2024 Gündem
İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir?
İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir? İsmin halleri ismin durumunu belirtmek amaçlı yaygın olarak kullanılır. Özellikle cümle içerisinde ismin yanında değerlendirilir ve belli bir durumu ifade eder. Bu konuda sesli harfler kullanılarak ismin sonuna getirilir. Tabii aynı zamanda isim yalın hali olarak da yine kullanılır.
30.01.2024 Gündem
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir?
İsim Fiil Nedir, Nasıl Bulunur? İsim Fiil Örnekleri Nelerdir? Türkçe dilinde kelimeler farklı ekler getirerek farklı anlamlar ve ifadeler ortaya çıkmaktadır. Bu bahsedilen ek getirilen kelimelerin başında sıfat, fiil ve isim gelmektedir. Bu sıfat, fiil ve isimlere getirilen eklerden dolayı fiilimsi ortaya çıkmaktadır. Fiilimsilerin tek başlarına bir anlamı yoktur. Fakat cümle de kullanıldığı zaman anlamı olan kelimelerdir.
30.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ek İş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ek iş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.