Ehliyet Yeni Dönem

Ehliyet Yeni Dönem

Son dakika ehliyet yeni dönem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ehliyet yeni dönem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ehliyet yeni dönem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ehliyet Yeni Dönem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ehliyet yeni dönem gelişmeleri de dahil olmak üzere 130 ehliyet yeni dönem haberi bulunmuştur. Tüm ehliyet yeni dönem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ehliyet alma ve ehliyet yenilemede yeni dönem! O sürücüler trafiğe çıkamıyor
Ehliyet alma ve ehliyet yenilemede yeni dönem! O sürücüler trafiğe çıkamıyor Ehliyet alma ve ehliyet yenileme ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde var olan kurala göre ağır derecede veya orta derecede uyku apnesi olanlar ile birlikte gündüz uyuklama hali tespit edilenler kişilerin ehliyet almasına müsaade edilmiyor. Ancak uyku apnesinin kontrol altına alındığı veya tedavi edildiği; doktor heyeti tarafından tespit edilen kişilere sürücü belgesi veriliyor.
25.04.2024 Gündem
Ehliyette yeni dönem: Joker şirketler devrede!  ‘Sınav yok, kurs yok, beklemek yok’
Ehliyette yeni dönem: Joker şirketler devrede! ‘Sınav yok, kurs yok, beklemek yok’ Ehliyet almak isteyenlerin yerine sınava giren ‘joker şirketleri’ büyük bir sektöre dönüştü. ‘Joker’ler fizik ve tip olarak benzeyen üyeleri yerine sınava giriyor. ‘Sınav yok, kurs yok, beklemek yok’ diyerek müşteri çeken şirketler 12 bin TL’ye sınavsız ehliyet vadediyor.
16.01.2024 Gündem
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Son tarih verildi! e-Devlet'ten yapılıyor!
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Son tarih verildi! e-Devlet'ten yapılıyor! Kimlik ve ehliyette yeni dönem başlıyor. Yeni kimlik ve ehliyetler için son tarih açıklandı. Eski kimlik ve ehliyet kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ehliyette yenileme süresi 31 Aralık 2022 tarihinde sona eriyor. Yıl sonuna kadar ehliyetini yenilemeyenlere idari para cezası uygulanacak. Zaman daralıyor. Vatandaşlar da yavaş yavaş ehliyetlerini yenilemek için nüfus müdürlüklerine başvuruyor. Nüfus cüzdanlarının yenilenme işlemleri süre kısıtlaması olmaksızın devam ediyor. Ancak önemli bir detay dikkat çekiyor. Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor. Öte yandan Nüfus Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, vatandaşların, genel ahlaka uygun olmayan, gülünç olarak değerlendirilen, yazım ve imla hatası olan ad ve soyadı değişikliği başvuruları, e-Devlet aracılığıyla veya yazılı olarak ilçe nüfus müdürlüklerine 24 Aralık tarihine kadar yapabilecek. Peki ehliyet başvurusu nasıl yapılır? Kimlik ve ehliyet nasıl birleştirilir? İşte ehliyet ve kimlikte yeni dönemin tüm detayları...
22.08.2022 Gündem
Ehliyet ile ilgili flaş açıklama! Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem! 81 ile yayılacak
Ehliyet ile ilgili flaş açıklama! Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem! 81 ile yayılacak Ehliyet ile ilgili son dakika gelişmesi! Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. İlk kez uygulanmaya başlandı. 81 ile yayılacak. Türkiye’de ilk kez Bartın’da başlatılan "Trafik Kara Liste" uygulamasıyla ehliyetleri çeşitli nedenlerle geri alınan sürücülerin trafiğe çıkması engelleniyor. Alkollü araç kullanma başta olmak üzere çeşitli ihlaller sonucu 100 ceza puanını dolduran, trafiğe açık alanda drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren, mahkeme kararı ve sağlık sebepleriyle ehliyetleri geri alınan sürücülerin ehliyetsiz araç kullanmalarını engellemeye yönelik uygulamada Plaka Tanıma Sistemi ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemine bağlı 25 farklı noktadaki 72 kameradan faydalanılıyor.
24.05.2022 Gündem
Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı...
Ehliyet ve kimlikte yeni dönem! Resmen başladı, tamamen değişti, 5 yıl detayı... Ehliyet ve kimlik ile ilgili son dakika açıklaması! Kritik tarih yaklaşıyor. Detaylar belli oldu. Kimlik kartlarında yeni bir dönem başlıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce ehliyet alan ve henüz yeni ehliyete geçmeyen herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Ehliyette yenileme süresi 31 Aralık 2022 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere idari para cezası uygulanacak. Ehliyet başvuruları ile ilgili önemli bir yenilik hayata geçirildi. Başvurular artık e-Devlet kapısı üzerinden de yapılabiliyor. Nüfus cüzdanlarının yenilenme işlemleri ise süre kısıtlaması olmaksızın devam ediyor. Ancak önemli bir detay dikkat çekiyor. Yeni çipli kimlik kartının kullanım süresi 10 yıl. Sürenin ne zaman dolacağı da kimliğin üzerinde yazıyor. Geçerlilik süresinin bitiminde, kart sahibinin tekrar başvuru yaparak kartını yenilemesi gerekiyor. Öte yandan çipli kimlik kartlarının kullanım alanları da genişletildi. Yeni kimlik kartları artık kredi kartı gibi de kullanılabilecek. Ayrıca yeni nesil sürücü belgelerindeki bilgilerin, çipli kimlik kartlarına entegre edilmesiyle vatandaşların, yanlarında ayrıca ehliyet bulundurma zorunluluğu ortadan kalkıyor. ‘İki işlev tek kart’ sistemi için hem ehliyetin hem de kimlik kartının çipli olması gerekiyor. İşte ehliyet ve kimlikte yeni dönemin tüm detayları...
18.05.2022 Gündem
Ehliyette yeni dönem resmen başladı! Flaş değişiklik kararı, ilk kez uygulanacak
Ehliyette yeni dönem resmen başladı! Flaş değişiklik kararı, ilk kez uygulanacak Ehliyet alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni karar resmen duyuruldu. Ehliyette yeni uygulamanın detayları belli oldu. İlk kez uygulanacak. Zaman tasarrufu sağlanacak. Bakanlık tarafından kamuoyuna ayrıntılar hakkında bilgi verildi. "Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Sorgulama Hizmeti ve Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası Doğrulama Hizmetine e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
28.04.2022 Gündem
Son günler! Yeni dönem 2 Nisanda başlıyor
Son günler! Yeni dönem 2 Nisanda başlıyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2 Nisan tarihinden itibaren pasaport ve sürücü belgesi verilme işlemleri tamamen nüfus müdürlükleri eliyle gerçekleşecek ve vatandaşlarımız daha yüksek standartlarda ve hızla bir hizmete kavuşmuş olacaktır" dedi.
28.03.2018 Ekonomi
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Duyanlar nüfus müdürlüğüne koşuyor, tamamen ücretsiz
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Duyanlar nüfus müdürlüğüne koşuyor, tamamen ücretsiz Yeni düzenlemeye göre artık cüzdanınızda birçok kart bulundurmanıza gerek yok. Hem ehliyet hem de kimlik kartı taşımanıza gerek yok. Bu düzenlemeden yararlanmak için randevu almanız yeterli oluyor
9.04.2024 Gündem
Ehliyeti olanlar dikkat! Bankaya 15 lira yatırmayan 12 bin TL ödeyecek
Ehliyeti olanlar dikkat! Bankaya 15 lira yatırmayan 12 bin TL ödeyecek Arabası olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. 2016 öncesi alınmış ehliyetlerin yenilenme zorunluluğu bulunuyor. 15 TL ödeyip ehliyetini yenilemeyenlere 12 bin TL'ye kadar para cezası kesilecek. İşte detaylar...
13.03.2024 Gündem
Sürücüler dikkat! Ehliyeti eski ve yeni olan herkesi ilgilendiriyor, süresi var ceza ödeyebilirsiniz
Sürücüler dikkat! Ehliyeti eski ve yeni olan herkesi ilgilendiriyor, süresi var ceza ödeyebilirsiniz Milyonlarca sürücüyü doğrudan ilgilendiren ehliyet yenileme sürelerine ilişkin son tarih yaklaşıyor. Yoğunluk yaşanmaması için zaman yaymak yerine erkenden ehliyet yenileme işleminin yapılması gerekiyor. Ayrıca ehliyetini yenileyenlerin de sürelere dikkat etmesi ve ceza almaması için yenilemesini zamanında yapması detayı öne çıkıyor.
1.02.2024 Gündem
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Kimliğini ve ehliyetini yenilemeyenler dikkat! Yeni açıklama geldi!
Kimliğini ve ehliyetini yenilemeyenler dikkat! Yeni açıklama geldi! Sosyal medyada yayılan “ehliyet ve kimlik kartlarının yenilenmesi için son tarih 31 Aralık 2023”, “yenilemeyenlere ceza kesilecek” iddiası, nüfus müdürlüklerinde kısa süreli yoğunluğa yol açtı. Ancak iddiaların aksine nüfus cüzdanları; yeni kimlik kartı başvurusu yapılıncaya kadar geçerli sayılırken, belirlenmiş son bir tarih de bulunmuyor. Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilmesi için ise son tarih 31 Aralık 2024.
25.12.2023 Gündem
Kimliğini yenilemeyenler dikkat! Tapuda yeni dönem başladı: 'Çipli kimlik kartınızın mutlaka olması gerekiyor'
Kimliğini yenilemeyenler dikkat! Tapuda yeni dönem başladı: 'Çipli kimlik kartınızın mutlaka olması gerekiyor' Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
14.12.2023 Gündem
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Son uyarı geldi, iptal edilecek
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Son uyarı geldi, iptal edilecek Kimlik ve ehliyeti olan milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. Yeni yıla sayılı günler kala yetkililerden son dakika uyarısı geldi. 1 Ocak 2016 düzenlemesiyle yeni tip sürücü belgeleri kullanıma alınmıştı. Alınan kararın ardından yeniden değiştirilme sürecine girildi. Değiştirme süreçleri hızla devam ederken yeni bir uyarı yapıldı. O tarihe kadar ehliyetini yenilemeyenlere büyük ceza kesilecek. Öte yandan Kimliklerini yenilemeyenler içinde dikkat çeken detay ortayaçık. Yeni kimliklerin yeni yıl ile birlikte zorunluluk alanları da genişledi. 31 Aralık 2023'e sayılı günler kala, bankalar da değişime ayak uydurdu. Artık çipli kimlik kartı olmayanlar, banka işlemlerinde sıkıntı yaşayacak.
12.12.2023 Gündem
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek
Hükümetin belirlediği fiyatlara ayar geliyor! Elektrikten toplu taşıma ücretlerine kadar hepsi değişecek Üniversite kontenjanına “iş bulma” ayarı... İş Kanunu’na esnek çalışma düzenlemesi... Elektrik, toplu taşıma, trafik sigortası, köprü geçiş ücretine yeni formül... Pek çok düzenlemeyi beraberinde getirecek olan OVP, günlük hayatı birebir etkileyecek.
8.09.2023 Ekonomi
Trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yağdı
Trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza yağdı  Kadıköy'de trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı. Hız yapan, abart egzoz kullanan sürücülere ve modifiyeli araçlara yönelik yapılan trafik denetimlerinde, 143 sürücüye toplam 353 bin 535 TL ceza uygulandı.
13.08.2023 Yaşam
Doğal gaz faturalarını yüzde 35 düşürüyor! Uzmanlar pratik yöntemleri tek tek açıkladı
Doğal gaz faturalarını yüzde 35 düşürüyor! Uzmanlar pratik yöntemleri tek tek açıkladı Doğal gaz faturalarını düşürmenin prtaik yöntemlerini uzmanlar tek tek açıkladı. Isınmak ve sıcak su ihtiyacı için kullanılan kombiler, yapılan hatalardan dolayı cep yakabiliyor. Uzmanlar, alınacak önlemler sayesinde kabarık faturaların önüne geçmenin mümkün olduğunu söyledi.
25.01.2023 Ekonomi
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak'
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak' Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri değiştirdi. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacağını açıkladı.
25.01.2023 Ekonomi
Kredi notu ile ilgili 'gün' detayı! Bunu yaptığınızda puanınız hemen yükseliyor
Kredi notu ile ilgili 'gün' detayı! Bunu yaptığınızda puanınız hemen yükseliyor Kredi ihtiyacı olan bazı vatandaşlar, kredi başvurusunda bulunsalar da bankalar tarafından olumsuz yanıtla karşılaşabiliyor. Bunu etkileyen sebep de kredi notunuzun düşük olması. Bankalar bazı durumlarda ise kredi notu düşük olsa da inisiyatif kullanarak kredi verebiliyor. Uzman isim kredi notu ile ilgili önemli bilgilere yer verdi. Bunları yaparsanız kredi notunuz hemen yükselmeye başlıyor. İşte detaylar...
2.01.2023 Ekonomi
Petrol keşfi! Tarihi anlar böyle görüntülendi
Petrol keşfi! Tarihi anlar böyle görüntülendi Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılıyor. 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması hedefleniyor. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ise petrol rezervinin bulunduğu Gabar'da petrol kuyusunda son durumu paylaştı.
1.01.2023 Gündem
Yeni yılda gözler TBMM'de... İşte sözleşmeli personele kadroda merak edilen detaylar
Yeni yılda gözler TBMM'de... İşte sözleşmeli personele kadroda merak edilen detaylar Yeni yıldaki çalışmalarına 3 Ocak Salı günü başlayacak olan TBMM'de, sözleşmeli personelin kadroya alınması da öncelikli gündem maddelerinden biri. CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan, sözleşmeli personelin kadroya alınması ile ilgili çalışmalar hakkında detayları paylaştı.
1.01.2023 Gündem
Yargıtay'dan emsal iş kazası kararı
Yargıtay'dan emsal iş kazası kararı Patronun talimatıyla şirket çalışanlarının katılımıyla kurulan futbol takımının halı saha maçında bir işçi sakatlandı. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, iş yerinde çalışan işçiler arasından işverenin talimatı üzerine kurulan gönüllü futbol takımının dışarıda başka takımla oynadığı halı saha maçında işçinin sakatlanmasının iş kazası olduğuna hükmetti.
1.01.2023 Çalışma Hayatı
Kimlik, ehliyet ve pasaport harç bedelleri değişti!  Yeni dönem
Kimlik, ehliyet ve pasaport harç bedelleri değişti! Yeni dönem Kimlik ehliyet ve pasaport ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 2023 yılı değerli kağıtların satış bedelleri ile yeni vergi ve harç miktarları belli oldu. Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği pasaport, ehliyet ve kimlik kartlarının harç ve satış bedelleri belli oldu. Buna göre, B sınıfı ehliyetin satış bedeli 624 liraya, harç bedeli ise 2 bin 489,90 liraya yükseldi. Pasaportlarda değerli kağıt bedeli 501 lira olarak belirlenirken, 3 yıldan fazla süreli pasaportların harç bedeli ise 3 bin 295,50 lira çıkarıldı. İşte güncel fiyatlar...
1.01.2023 Ekonomi
Kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Banka işlemlerinde yeni dönem
Kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Banka işlemlerinde yeni dönem Kimlik kartları ile ilgili son dakika açıklaması! Banka işlemlerinde yeni dönem, tamamen değişiyor. İçişleri Bakanı Soylu, "Nüfus müdürlüklerinde bu yıl 30 milyon yüz yüze işlem yapıldı. E-Devlet’ten yapılan işlem sayısı 146 milyondur. Bu yıl yaklaşık 6 milyon ehliyet, 12 milyon da kimlik verdik. BDDK ile bir çalışma yapıyoruz. Bankalarda yeni kimlik olmadan işlem yapılamayacak" dedi.
30.12.2022 Ekonomi
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü pasaport randevularının bulunmamasına dair çıkan haberlere yönelik açıklamada bulundu. Müdürlük, pasaport talebinin günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini bildirdi.
10.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ehliyet Yeni Dönem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ehliyet yeni dönem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.