Eğitim Modeli

Eğitim Modeli

Son dakika eğitim modeli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eğitim modeli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eğitim modeli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitim Modeli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitim modeli gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.028 eğitim modeli haberi bulunmuştur. Tüm eğitim modeli haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor
MEB harekete geçti! Yeni müfredat belli oluyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni öğretim programına ilişkin çalışmanın sonuna geldi.
13.04.2024 Gündem
“Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir"
“Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir" Merkezi Kayıt Kuruluşu verileri, 17 Ekim itibarıyla Türkiye'de borsa yatırımcısı sayısının 8 milyonu aştığını gösterirken, varlık piyasalarında işlem yapan yatırımcılar için araştırma ve güvenilir finansal bilgi, her zamankinden daha önemli hale geldi. Statista verileri, 5 yatırımcıdan üçünün araştırmaya daha fazla odaklanarak geliştiğini ortaya koydu. Big Trade Boss'un Kurucusu Ergun Cihat Cankurt, "Temel bilgi birikimi eksikliği ve yüksek risk iştahı, finansal piyasalarda kayıplara yol açabilir" dedi.
8.11.2023 Finans
Müjdeyi Bakan verdi! Bu öğrencilere 500 TL burs
Müjdeyi Bakan verdi! Bu öğrencilere 500 TL burs Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem Yüce, Sakarya'da tarımsal eğitimde tarihi nitelikte 3 protokolü Milli Eğitim Bakan Özer ile imzaladı. Tarım Okulu/Tabiat Akademisi ve Tarım Lisesi için protokol yapıldı. Bir müjdeyi daha paylaşan Bakan Özer, şehirde tarım alanını seçen her öğrenciye Büyükşehir tarafından aylık 500 TL burs verileceğini söyledi.
11.08.2022 Eğitim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim Uşak'ta 'Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak tüm okulların ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirtti. Özer, "Türkiye'nin eğitim gündeminden şu bağış olayını düşürelim artık" dedi. Öte yandan Bakan Özer, "En son kurmuş olduğumuz Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 0.12'yle aldı öğrenciyi. Mesleki eğitim de toparlanmaya başladı. Öğretmenler ne kadar güçlüyse eğitim sistemi ve toplum da o kadar güçlü" diye konuştu.
9.08.2022 Eğitim
'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor'
 'Boşnak gençler FETÖ tuzağından kurtarılıyor' Türkiye, FETÖ tehdidine karşı tüm kurumlarıyla mücadele veriyor. Bosna Hersek’te faaliyet gösteren FETÖ okulu Boşnak gençleri okullarına yönlendirmek için kendilerini gizliyor. İki kez isim değiştiren okulun yöneticileri tuzağa düşürecek gençler için türlü yollara başvuruyor. Maarif Vakfı da Saraybosna'da açtığı okullarla bölgedeki gençlerin kaliteli bir eğitim alması için çalışıyor. FETÖ'nün gerçek yüzünü görenler, bu okullara kayıt oluyor, yakınlarını da FETÖ gerçeğine karşı uyarıyor. FETÖ kuruluşlarına karşı doğru ve kaliteli bir alternatif teşkil eden bir diğer kurum ise SEDEF Vakfına bağlı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi. Üniversite Boşnak gençleri FETÖ tuzağından kurtarmak için çalışıyor. 
19.07.2022 Eğitim
İskandinavya'nın karanlık tarihi! İsveç'in gerçek yüzü: Utanç verici insanlık dışı uygulamalar...
İskandinavya'nın karanlık tarihi! İsveç'in gerçek yüzü: Utanç verici insanlık dışı uygulamalar... İsveç'in insan haklarını bahane ederek PKK ile yakınlık kurarken, geçmişte kendi insanlarına ve yerli halk Laponlara nasıl zulüm yaptığı gün yüzüne çıktı. İskandinavya denince akla insani gelişmişlik endeksi, demokrasi, kadın-erkek eşitliği gibi ne kadar ileri olduklarını anlatan kriterler ve değerler gelir. Müthiş coğrafya, yeraltı zenginlikleri, eğitim modeli, sağlık sistemi, sosyalist belediyeler ile övünen İskandinavya yüzyıllardır yerli halk “Laponlar” sorunuyla boğuşmakta. İskandinavya’nın kuzeyinde yaşayan Sámi toplulukları hala etnik yok olma tehdidi altında hayatta kalma savaşı veriyor.
25.05.2022 Dünya
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber,  yaş şartı var...
6.220 TL hesaba yatıyor! İlkokul, lise üniversite mezunu binlerce kişiye iyi haber, yaş şartı var... İşçi işveren yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ve belli oldu, hükümet harekete geçti ve yeni yol hariktasını belirledi. İstihdam Garantili Yeni İşbaşı Eğitim Programının kapsamı genişletildi. Sigortalının işe alındığı ilk aydan başlamak üzere üç aylık dönem için prim, vergi ve ücret desteği sağlanıyor. Bu kapsamda; lise altı eğitime aylık 5.879,70TL’ye kadar, lise mezununa aylık 6.220,59 TL’ye kadar, yükseköğretim mezunu istihdam edilirse aylık 6.566,18 TL’ye kadar destek sağlanacak. İşte KPSS şartı olmayan desteğin ayrıntıları...  
21.04.2022 Çalışan Hakları
Bireysel farklılıklara uygun eğitim modeli nedir?
Bireysel farklılıklara uygun eğitim modeli nedir? Okul; öğrenci için yaşam becerilerini kazandığı, sosyal ilişkiler yaşadığı, akademik bilgi deneyimini arttırdığı bir gelişim merkezidir. Öğrenci okula girdiği andan itibaren kendini değerli hissetmelidir. Farklılıkları akademik motivasyonunu düşürmemeli, iyi olma hali tam olmalıdır. Ata Koleji İlköğretim Müdürü Elvan Çoban, Ata Eğitim Modeli içinde yer alan ve farklılıklara duyarlı eğitim sistemi hakkında bilgi verdi.
25.02.2022 Eğitim
Doğa Koleji'nin yeni sahibi belli oldu
Doğa Koleji'nin yeni sahibi belli oldu Doğa Koleji, vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu’na katıldı.
8.02.2022 Ekonomi
İnternet hızımız düştü
İnternet hızımız düştü Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin, pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 2021 yılında 2 basamak gerileyerek internet hızında düşüş yaşadığı gözlendi.
4.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde... MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı yeni alınan kararı resmen duyurdu. Milyonları ilgilendiriyor. Önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Kararın detaylarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kamuoyu ile paylaştı.81 ili kapsıyor. Lise mezunları için geçerli. 6 ayda tamamlanıyor. Her ay bir milyon vatandaşa ulaşılma hedefi bulunuyor. Bakan Özer, bu ay itibarıyla lise ve üniversite mezunu gençlerin istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını 6-8 ay gibi kısa sürede tamamlama ve istihdam garantili iş gücü piyasasına geçme imkânı getiren programı başlatacaklarını açıkladı. Ayrıca bakanlık bir ilki daha hayata geçirdi.
3.02.2022 Eğitim
Anaokulu seçerken nelere dikkat edilmelidir?
Anaokulu seçerken nelere dikkat edilmelidir? Okulöncesi eğitimi, önemi ve gerekliliği günden güne daha iyi anlaşılan bir eğitim devresi haline geldi. Geçmiş yıllarda okulöncesi döneme atfedilen anlam sadece ilkokula hazırlık ile sınırlıyken, günümüzde bu anlayış önemli ölçüde değişmeye başladı. Ata Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, çocuklarını anaokuluna göndermeye karar veren aileler için anaokulu seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.
1.02.2022 Eğitim
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB ve YÖK duyurdu! İlkokul, lise üniversiteler...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB ve YÖK duyurdu! İlkokul, lise üniversiteler... MEB ve YÖK'ten son dakika açıklaması! Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş gelişme! İlkokul, lise ve üniversiteleri kapsıyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Okullar kapanacak mı? soruları cevabını buldu. Üniversiteliler finallerin çevrimiçi yapılmasını istiyor, ilk ve orta öğretimde ise erken ve uzun tatil beklentisi var. Finallerle ilgili konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Örgün eğitimde öncelik sınavların yüz yüze yapılması. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında sınavlar esas olarak yüz yüze yapılacak. Bununla birlikte, salgının bölgesel ve yerel seyrine göre mücbir durumların varlığında yahut program özelinde yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından uygun görülmesi koşuluyla çevrimiçi sınavlardan da yararlanılabilecek." ifadelerini kullandı. Erken ve uzun tatil ile ilgili ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne çekmeyi gerektirmiyor." dedi.
8.01.2022 Eğitim
2022 Staj maaşı ne kadar oldu? Mesleki eğitim stajında devlet katkısı ne kadar?
2022 Staj maaşı ne kadar oldu? Mesleki eğitim stajında devlet katkısı ne kadar? Yeni mesleki eğitim modeli Resmi Gazete'de yayımlandı. Mesleki eğitim stajında devlet katkısı arttı. Buna göre, mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrencilerin her ay aldıkları asgari ücretin 3'te 1'i kadar ücretin tamamı, artık devlet tarafından ödenecek. Peki, Meslek lisesi staj maaşı 2022 ne kadar oldu? Mesleki eğitim stajına devlet desteği ne kadar? İşte meslek lisesi staj maaşı detayları…
27.12.2021 Çalışan Hakları
Öğretmenlere müjde, yeni dönem başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu...
Öğretmenlere müjde, yeni dönem başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak bir 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak, öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız yeni hakların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
23.11.2021 Siyaset
Açık lise sınavları online mı? AÖL 1. dönem sınav tarihleri, 1. dönem açık lise sınavı ne zaman, AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?
Açık lise sınavları online mı? AÖL 1. dönem sınav tarihleri, 1. dönem açık lise sınavı ne zaman, AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? Açık öğretim sınavları online mı, AÖL 1. dönem sınavı ne zaman? 1. dönem AÖL kayıtları tamamlandı. Ders seçme işlemlerini tamamlayan öğrenciler merakla sınav tarihini bekliyor. MEB tarafından yayımlanan takvime göre AÖL 1. dönem sınavı tarihi belli oldu. Peki, AÖL sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? AÖL sınav giriş belgesi nasıl alınır 2021?
11.11.2021 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Palet Türk Müziği İlkokulu'nun açılışını  gerçekleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Palet Türk Müziği İlkokulu'nun açılışını gerçekleştirdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk Türk müziği ilkokulu olan Palet Türk Müziği İlkokulu'nun açılışını gerçekleştirdi.
5.11.2021 Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Benim yolum Türk’ün yoludur, Türkiye ile birlikte yürüme yoludur
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Benim yolum Türk’ün yoludur, Türkiye ile birlikte yürüme yoludur Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep’te Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış ve Ödül Töreni'ne katıldı. Törende 'Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türklerinin Ada’da Varoluş Mücadelesi' konulu konferans veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs’ın Türkiye ile ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyerek, "Benim yolum Türk’ün yoludur, Türkiye ile birlikte yürüme yoludur" dedi.
27.10.2021 Gündem
Öğrencilere başarı yolunda çifte rehber
Öğrencilere başarı yolunda çifte rehber Eğitimcilerin, sanatkarların ve akademik danışmanların iş birliğinde projeler geliştirilen ‘Bilişim Garajı’nın yepyeni online platformu CUMULUS, her bireyin öğrenme yolculuğunun farklı olduğunu bilerek kişiye özel eğitim modeli tasarlayan Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com) ile iş birliği gerçekleştirdi.
30.09.2021 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı? 2021 üniversitelerde koronavirüs önlemleri…
Üniversiteler kapanacak mı? 2021 üniversitelerde koronavirüs önlemleri… Vaka sayılarının 20 binin üzerine çıkması üniversite öğrencilerinin, üniversitelerin durumu hakkında araştırma yapmasına neden oldu. Üniversitelerdeki eğitim durumunun akıbetini sorgulayan öğrenciler, üniversiteler kapacak mı, sorusuna yanıt arıyor. Peki, üniversiteler tekrar kapanacak mı?
20.09.2021 Eğitim
Üniversitelerde eğitim başlıyor! Hangi üniversite nasıl eğitim verecek?
Üniversitelerde eğitim başlıyor! Hangi üniversite nasıl eğitim verecek? Koronavirüsün başından bu yana uzaktan eğitimini sürdüren üniversitelerde yeni dönem yüz yüze eğitimle devam edecek. Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül Pazartesi başlıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerin salgının seyrine göre yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ya da hibrit eğitim konusunda kendi kararlarını vereceklerini duyurdu. Peki, üniversitelerde eğitim nasıl olacak? Hangi önlemler alındı? Yeni dönem için hangi üniversite nasıl bir eğitim planlıyor? İşte üniversitelerde yüz yüze eğitimin detayları…
12.09.2021 Eğitim
Üniversiteler ne zaman başlıyor? Üniversitelerde eğitim nasıl olacak?
Üniversiteler ne zaman başlıyor? Üniversitelerde eğitim nasıl olacak? İlk ve orta dereceli okullarda ilk ders zili çaldı. İlkokul, ortaokul, ve lise sınıflarının okula başlamasıyla birlikte üniversiteye yeni başlayacak ve halen eğitimine devam eden milyonlarca öğrenci de üniversitelerde eğitimin nasıl olacağını ve akademik takvimi merak ediyor. Peki, Üniversiteler ne zaman başlıyor? Üniversitelerde eğitim nasıl olacak? Üniversitelerde dersler ne zaman başlıyor? İşte üniversitelerde 2021-2022 akademik takvimi ve eğitim ile ilgili merak edilenler...
6.09.2021 Eğitim
YÖK duyurdu! Üniversitelerdeki eğitim sürecinin çerçevesi belirlendi!
YÖK duyurdu! Üniversitelerdeki eğitim sürecinin çerçevesi belirlendi! YÖK, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında yüz yüze eğitimlerin başlatılacağı 2021-2022 eğitim öğretim döneminde, üniversite kampüslerinde uygulanacak önlemlere ilişkin rehber ile eğitim ve öğretim süreçlerine dair 2 ayrı rehber hazırlandı.
3.09.2021 Eğitim
YÖK Başkanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması!
YÖK Başkanı'ndan son dakika yüz yüze eğitim açıklaması! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir." dedi.
26.08.2021 Eğitim
Hibrit eğitim nedir, ne anlama geliyor? Anadolu Üniversitesi'nden hibrit eğitim açıklaması
Hibrit eğitim nedir, ne anlama geliyor? Anadolu Üniversitesi'nden hibrit eğitim açıklaması Anadolu Üniversitesi, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Örgün Sistem Güz Dönemi derslerinin, 4 Ekim 2021 tarihinde 'hibrit eğitim’ olarak adlandırılan ’yüz yüze’ ve ’online’ karma şeklinde yapılmasının planlandığını açıkladı. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan hibrit eğitim modeli açıkalamasının ardından hibrit eğitim nedir, hibrit eğitim sistemi ne demek, ne anlama geliyor sorularına yanıt aranamaya başlandı. İşte hibrit eğitim modeli detayları…
19.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Eğitim Modeli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitim modeli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.