Enkazdan çıktı kurtarıcısına attığı telefon mesajı tüm ekibi ağlattı: Atilla abi ben Cemal...
Enkazdan çıktı kurtarıcısına attığı telefon mesajı tüm ekibi ağlattı: Atilla abi ben Cemal... Kahramanmaraş depreminde en fazla kişinin hayatanı kaybettiği Ebrar sitesinin enkazından 41 saat sonra canlı olarak çıkarılan 17 yaşındaki Cemal Karakozak'ın hastanedeki tedavisinin tamamlamasının ardından kurtarıcısına attığı telefon mesajı tüm ekibi ağlattı. Bine yakın kişinin enkaz kaldığında kaldığı Ebrar sitesinde ekiplerin yaşadığı unutulmaz o anlar bir kez daha yürekleri dağladı.
27.02.2023 Gündem
Maraş Ebrar Sitesi kaç yılında yapıldı? Ebrar Sitesi müteahhidi tutuklandı mı, Tevfik Tepebaşı kimdir, bulundu mu?
Maraş Ebrar Sitesi kaç yılında yapıldı? Ebrar Sitesi müteahhidi tutuklandı mı, Tevfik Tepebaşı kimdir, bulundu mu? Kahramanmaraş'ta depremde 12 bloğundan 8’i yıkılan Ebrar Sitesi’nde ölenlerin sayısı, 250’yi geçti. Kahramanmaraş’ta 1300 kişinin yaşadığı Ebrar sitesi 8 katlı 12 bloklu bir siteydi, deprem felaketinin simgesi oldu. Depremin ardından bir kum yığınına dönen site yüzlerce kişinin mezarı oldu. Peki, Maraş Ebrar Sitesi kaç yılında yapıldı? Ebrar Sitesi müteahhidi tutuklandı mı, Tevfik Tepebaşı kimdir, bulundu mu?
16.02.2023 Gündem
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası!
Ebrar Sitesi’nde 'nervürsüz demir' faciası! Kahramanmaraş’ta yıkalan binaların çoğunda betonun kaymasını önlemek için kullanılan çıkıntılı demir yerine nervürsüz demir kullanıldığına vurgu yapan Yapı Denetim Uzmanı Mimar Ebutalip Ceren, “Ebrar Sitesi’nde yaklaşık iki bin canımızı kaybettik. 2000 yılı sonrası yapılmasına rağmen binalarda nervürsüz demir kullanılmış” dedi.
16.02.2023 Gündem