Düzenek

Düzenek

Son dakika düzenek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan düzenek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını düzenek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Düzenek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan düzenek gelişmeleri de dahil olmak üzere 723 düzenek haberi bulunmuştur. Tüm düzenek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah da İsrail'in sınırdaki hava savunma sistemi demir kubbeye ve Golan Tepelerinde yer alan Keyla askeri üssündeki hava ve füze savunma karargahının vurulduğunu açıkladı. Peki, Demir Kubbe nedir, Demir Kubbe’nin özellikleri neler?
14.04.2024 Gündem
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı Okuma yazma bilmeyen Türk ve özellikle Suriye uyrukluların, kopya ile ehliyet almalarını sağladıkları tespit edilen çete üyeleri hakkında dava açıldı. Çete yöneticileri hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.
18.03.2024 Gündem
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para İstanbul'da PKK/KCK terör örgütünün talimatı doğrultusunda alışveriş merkezlerinde ve ormanlarda yangın çıkarmak için eylem yapan 15 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı.
14.02.2024 Gündem
Gökyüzünde kahvaltı keyfi! Çılgın paraşütçü sosyal medyada viral oldu
Gökyüzünde kahvaltı keyfi! Çılgın paraşütçü sosyal medyada viral oldu Erzincan’da bulunan Ergan Kayak Merkezinde yamaç paraşütü pilotu Hasan Kaval’ın özel olarak hazırladığı düzenek sayesinde paraşütüne bağladığı masada gökyüzünde kahvaltı yaptığı görüntüler kısa sürede sosyal medyada viral oldu.
1.02.2024 Vatan TV
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem
Ünlü sosyal medya fenomeni torbacı çıktı
Ünlü sosyal medya fenomeni torbacı çıktı Motosikletiyle birbirinden tehlikeli videolar çekip sosyal medyada paylaşan ve fenomen olan ünlü Youtuber, İstanbul'dan İzmir'e motosikletiyle uyuşturucu taşırken yakalandı. İzmir Narkotik polisleri tarafından gözaltına alınan fenomen ve iki arkadaşı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
24.11.2023 Gündem
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun gerileme dönemine rastlayan Uşi Antlaşması Osmanlı'nın kritik bölgelerinin kaybedilmesine tanıklık eden antlaşmalardan birisi olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıllık hayatında elinde bulunduran Trablusgarp bölgesini bu antlaşmayla kaybetmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu
Silahlı İnsansız Deniz Aracı Rusya'ya kabusu yaşattı! Radara yakalanmadan Rus savaş gemisini vurdu Ülkesinin doğusunda Ruslarla çatışan Ukrayna savaş dehşetini Rusya topraklarına taşıyor. Moskova'ya yapılan İHA saldırılarından sonra Karadeniz'deki Rus limanı Novorossiysk patlamalarla sarsıldı. Ukrayna, Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk Limanı’na insansız deniz araçlarıyla saldırı gerçekleştirildiğini duyurarak liman yakınlarındaki Olenegorsky Gornyak adlı Rus savaş gemisinin vurulduğunu açıkladı. Emekli Jandarma Kurmay Albay Dr. Eray Güçlüer, CNN Türk'te İDA'ların özelliklerini ve neden saldırıda başarılı olduğunu anlattı.
4.08.2023 Dünya
Piston Nedir, Ne İşe Yarar? Piston Çeşitleri Nelerdir?
Piston Nedir, Ne İşe Yarar? Piston Çeşitleri Nelerdir? Piston aynı zamanda itenek olarak ifade edilmektedir. Özellikle bir silindir içerisinde 1000’de de 7 oranında boşluk olacak biçimde yerleştirilmiş olan disk biçimindeki parçadır. Genelde makineler üzerinde silindirden dışarı doğru uzanan piston koluna bağlı biçimde çalışmaktadır. Özellikle de motorlu araçlarda kimyasal enerjiyi mekanik enerjiye dönüştürme görevini üstlendiğini söylemek mümkün. Bu düzenek bütün farklı araçlar için vazgeçilmez bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda farklı çeşitleri bulunur ve gücü ile birlikte tasarımına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir
30.05.2023 Gündem
Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu?
Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu? İlk kez 13. Yüzyılda Çinliler tarafından kullanılan mancınık Orta Çağ'da savaşlarda ve kuşatmalarda hatta İstanbul'un Fethi'nde de kullanılmıştır. Peki, Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu?
26.05.2023 Gündem
Yatak odasında bulduğu çılgına çevirdi, otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi!
Yatak odasında bulduğu çılgına çevirdi, otomobiline bomba düzeneği yerleştirdi! Çorum'da bir süre birlikte yaşayıp ayrıldığı Hatun Demir'in (56) otomobilinin altına bomba düzeneği yerleştirdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan 2 sanıktan Kadir Karadağ (45), “Hatun Demir’in yatak odasında bir telefon buldum ve bir başka erkekle iletişimde olduğunu ve beni ilgilendiren konuşmalar yaptıklarını tespit ettim. Hatun Demir'in telefonundaki ses kayıtlarının çözümlenmesini talep ediyorum" dedi.
13.04.2023 Yaşam
Sahte “Polis Haber TV” kimliğiyle yakalanan şüpheli polisi bile şaşırttı
Sahte “Polis Haber TV” kimliğiyle yakalanan şüpheli polisi bile şaşırttı İstanbul’da, adına sahte ‘Polis Haber TV’ kimliği yaptıran Zafer Ö. (41) adlı şüpheli, polis tarafından yakalandı. Aracından kurulu halde telsiz düzeneği, sahte medya belgesi ve 1 kurusıkı tabanca çıkan şüphelinin, daha önce de benzer suçtan polisiye soruşturma geçirdiği ortaya çıktı.
23.03.2023 Gündem
İş insanına uygunsuz görüntülerle şantaja suçüstü
İş insanına uygunsuz görüntülerle şantaja suçüstü Denizli'de, aralarında iş insanları ve esnafın bulunduğu kişilerin uygunsuz görüntülerini gizlice çekip, ailelerine göstermekle tehdit eden 2 kişi, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalandı. En son şantaj yaptıkları iş insanından 500 bin lira istedikleri buluşma noktasında gözaltına alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.
5.12.2022 Yaşam
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi?
Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Artvin Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerine yapılan Yusufeli Barajı ve HES'i hizmete alınıyor. Kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı pek çok kişi tarafından merak edilirken Hidroelektrik Santrali (HES) ile ilgili bilgiler de araştırılıyor. Peki, Hidroelektrik Santrali (HES) nedir, özelliği nedir? Hidroelektrik yenilenebilir mi? Hidroelektrik Santrali’nde elektrik nasıl üretilir? İşte detaylar…
22.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Ehliyet sınavlarında "Joker" operasyonunun detayları ortaya çıktı
Ehliyet sınavlarında "Joker" operasyonunun detayları ortaya çıktı İstanbul'da ÖSYM tarafından yapılan SRC belgesi sınavlarında rüşvet, kopya ve adayların yerine 'joker' adı verilen başka kişileri sokarak, haksız kazanç sağlayan bazı şüphelilerin terör örgütü PKK'ya para aktardığı belirlendi. Yapılan çalışmalarda sınav sorularının 25 bin lira karşılığında alındığı, sınavı geçenlerin bir kısmının görme engelli olduğu, bir kısmının ise okuma yazma bilmediği saptandı.
4.11.2022 Gündem
Amanoslar'da Eren Abluka operasyonu başladı!
Amanoslar'da Eren Abluka operasyonu başladı! Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’te ‘Eren Abluka Sonbahar-Kış-8-Amanoslar Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik Operasyonu’ başlatıldı.
4.11.2022 Gündem
Ehliyet sınavlarında "Joker" operasyonu: 138 kişi gözaltı listesinde
Ehliyet sınavlarında "Joker" operasyonu: 138 kişi gözaltı listesinde Ehliyet sınavlarında 'joker' olarak adlandırılan kişileri sınava sokan ve sahte SRC belge düzenlediği belirtilen şebekeye İstanbul merkezli 25 ilde operasyon düzenledi. Aralarında Milli Eğitim Bakanlığı personellerinin de bulunduğu toplam 138 kişiye yönelik yapılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
1.11.2022 Yaşam
Sınavlarında sahtecilik yapan çeteye eş zamanlı operasyon
Sınavlarında sahtecilik yapan çeteye eş zamanlı operasyon İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ÖSYM’nin hazırladığı SRC ve ehliyet sınavlarına giren kişilere kopya çekmek için düzenek hazırlayan ve rüşvetle aldıkları soruları pazarlayıp satan 138 kişiyi yakalamak için İstanbul Merkezli 25 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı.
1.11.2022 Gündem
Uyuşturucu kabusu! Hem kendini hem de çocuğunu zehirledi
Uyuşturucu kabusu! Hem kendini hem de çocuğunu zehirledi Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bir şahsın evinin içerisinde kullandığı uyuşturucu maddenin dumanı, hem kendisini hem de 4 yaşındaki çocuğunu hayattan kopardı.
16.10.2022 Yaşam
İstanbul’da akıl almaz torbacı düzeneği kamerada: Zuladan kokain fışkırdı
İstanbul’da akıl almaz torbacı düzeneği kamerada: Zuladan kokain fışkırdı Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gayrettepe’de durdurdukları bir araçta klima konsoluna bağlanmış ve arka rezidans ile stop lambası butonuyla açılan özel düzeneği ortaya çıkarttı. Torbacının zulasını inceleyen polis çok miktarda kokain ve para ele geçirirken, gözaltına alınan şahıs tutuklandı.
9.10.2022 Yaşam
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından polisevi saldırısına ilişkin açıklama
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından polisevi saldırısına ilişkin açıklama Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca Tece Polisevi'ne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili 6 şüphelinin tutuklandığı açıklandı.
2.10.2022 Gündem
Mersin’de Polisevi’ne saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği tespit edildi
Mersin’de Polisevi’ne saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği tespit edildi Mersin'in Mezitli ilçesinde polisevine düzenlenen bombalı saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Ağır yaralanan bir polis memuru kaldırıldığı hastanede şehit düştü. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüphelinin silahıyla birlikte gözaltına alındığını açıkladı. Ayrıca Bakanlık, polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneğinin de kontrollü bir şekilde patlatıldığı bilgisini paylaştı. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı 2 teröristten birinin Dilşah Ercan olduğu belirtildi.
27.09.2022 Gündem
Motosiklet sahibi herkesi ilgilendiren karar! 102 bin 110 lira cezası var
Motosiklet sahibi herkesi ilgilendiren karar! 102 bin 110 lira cezası var Motosiklet sahibi herkesi ilgilendiren karar! Trafikten men ediliyor, yüksek para cezası uygulanıyor. Konya’da abart egzozlu motosikletleriyle yarışan ve çevreye rahatsızlık veren motosiklet ve sürücüsüne 102 bin 110 TL cezai işlem uygulandı.
6.09.2022 Gündem
Petrol umudu! 37 yıl sonra büyük iddia, yeniden açılması istendi
Petrol umudu! 37 yıl sonra büyük iddia, yeniden açılması istendi Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yaşayan vatandaşlar, 37 yıl önce yapılan sondajın ardından demir borularla ağzı kapatılan ve o dönemde çıkarttıkları petrolü çakmakla yaktıkları kuyunun yeniden açılarak incelenmesini istedi.
28.08.2022 Gündem
Küpler dolusu altın ve sikke çalındı iddiası! Üsküdar’da gizli tünelde defineciler talan etti...
Küpler dolusu altın ve sikke çalındı iddiası! Üsküdar’da gizli tünelde defineciler talan etti... Küpler dolusu altın 7 asırlık gizli tünelden çalındı. Üsküdar’da, asırlar öncesinden kazıldığı tahmin edilen ve günümüzde hala var olan bir gizli tüneli defineciler tahrip etti. Bir ucu Çengelköy’den bir ucu ise Kuzguncuk’tan çıkan gizli tünelin yanında kamp kuran defineciler, kurdukları düzenek ile tünelin tuzaklı kapaklarını etkisiz hale getirerek tünelde ilerledi. Definecilerin talan ettiği tünelden küpler dolusu altın ve sikkeleri çalmış olabilecekleri düşünülüyor.
20.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Düzenek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki düzenek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.