Dolandırma

Dolandırma

Son dakika dolandırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dolandırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dolandırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dolandırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dolandırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 dolandırma haberi bulunmuştur. Tüm dolandırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yine aynı yöntem! Bankaya gitti, yarım milyonluk oyunu böyle fark etti
Yine aynı yöntem! Bankaya gitti, yarım milyonluk oyunu böyle fark etti Esenyurt’ta kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Suriye asıllı Türk vatandaşı kadını, “Terör örgütüne para gönderdiniz ve vatandaşlığınız iptal edildi. Altınlarınızı bozdurup tüm paranızı bu hesap numarasına gönderin” diyerek tehdit etti. Durumdan şüphelenen kocasının ihbarı üzerine polis ekipleri, kadının gittiği bankaya giderek yaklaşık yarım milyon lirayı dolandırıcılara göndermeden önce duruma müdahale etti.
27.01.2024 Gündem
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun ifadeleri ortaya çıktı: Borcu ödemek için Porsche ve tekne satmışlar
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun ifadeleri ortaya çıktı: Borcu ödemek için Porsche ve tekne satmışlar 150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddia edilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun hakimlik ifadesi ortaya çıktı. Kıvanç Talu hakimlikteki ifadesinde, "Son dönemlerde bir sarmala girmiştim. Öyle ki kendi kullandığım ancak eşimin babası adına olan Porsche marka bir araç ve şirkete ait bir araç ve tekneyi satmak zorunda kaldım. Hatta pek çok kredi çektim. Borcu borçla kapatmaktaydım" dedi.
9.01.2024 Gündem
Bodrum'da devre tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ettiler
Bodrum'da devre tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ettiler Muğla'nın Bodrum ilçesinde 49 yıllığına satın aldıkları devre tatilde dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, basın açıklaması yaparak haklarının verilmesini istedi.
21.12.2023 Gündem
Coşkun Sabah yumurta çiftliğine kilit vurdu! 'Oradaki aylık kazancımı sanatımla bir gecede alıyorum'
Coşkun Sabah yumurta çiftliğine kilit vurdu! 'Oradaki aylık kazancımı sanatımla bir gecede alıyorum' Coşkun Sabah yumurta ticareti işinden elini ayağını çekti. Yumurta çiftliğinin kapısına kilit vuran sanatçı, “Çok yorucu oluyordu ve başında olmayınca bu işler öyle kolay yürümüyor. O yüzden devir bile yapmadan kapattım. Oradan aylık kazandığımı zaten ben bir ekstradan alıyorum” dedi.
10.12.2023 Magazin
Futbolcuların Seçil Erzan'a attığı mesajlar ortaya çıktı
Futbolcuların Seçil Erzan'a attığı mesajlar ortaya çıktı Türkiye'nin konuştuğu gizli fon vurgununda her geçen gün yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor. Son olarak büyük vurgunla ilgili futbolcuların Seçil Erzan'a attığı mesajlar ortaya çıktı. Sözde fona parasını kaptıran eski futbolcular Ayhan Akman ve Emre Çolak ile Galatasaray'ın eski tercümanı Musa Mert Çetin, Erzan'a mesajla sitem etti. İşte o mesajlarda yazan ifadeler.
4.12.2023 Gündem
Yüksek kar vaadiyle vatandaşı 14 milyon TL dolandırdı
Yüksek kar vaadiyle vatandaşı 14 milyon TL dolandırdı Kayseri'de internet bankacılığı üzerinden yüksek kar vaadiyle 18 kişiyi yaklaşık 14 milyon TL dolandırdığı tespit edilen şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı.
26.11.2023 Gündem
Seçil Erzan kimdir, hangi banka çalışanıydı? Banka müdürü Seçil Erzan kaç yaşında, nereli, evli mi?
Seçil Erzan kimdir, hangi banka çalışanıydı? Banka müdürü Seçil Erzan kaç yaşında, nereli, evli mi? Seçil Erzan, dolandırıcılık iddiaları sebebiyle biyografisi ile ilgili merak edilenler arttı. Özel bir bankada müdürlük görevinde bulunan Seçil Erzan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu ünlü futbolcuları dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Peki, Seçil Erzan kimdir, nereli, şu an nerede, kaç yaşında?
24.11.2023 Gündem
3 gün 3 gece sürecek düğünü ölüm haberi bitirdi! 17 yaşındaki çiftin aileleri birbirine girdi
3 gün 3 gece sürecek düğünü ölüm haberi bitirdi! 17 yaşındaki çiftin aileleri birbirine girdi 17 yaşındaki çiftin 3 gün sürmesi planlanan düğünü, son gün polis merkezinde bitti. Balıkesir'de ailelerinin onayıyla resmi nikahları kıyılan O.K. (17) ile D.K.'nin (17), 3 gün 3 gece sürmesi planlanan düğünleri, 3'üncü gün polis merkezinde bitti. Takı töreninin ardından bir yakınlarının öldüğünü söyleyerek, memleketleri Konya'ya dönmek isteyen kız tarafı ile damadın ailesi arasında arbede çıktı. Damadın ailesi, düğünde takılan altınların bir kısmını geri aldı, bir kısmı ise gelinin üzerinde kaldı. Erkek tarafı dolandırıldıkları, gelinin ailesi ise kızlarının evde zorla tutulduğu ve şiddet gördüğü iddiasıyla şikayetçi oldu.
30.10.2023 Gündem
Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı
Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı "Özel kapalı fon" sistemiyle aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu mağdurların dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, 'bankacılık zimmeti' yönünden takipsizlik kararı verdi. Seçil Erzan'ın "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu" kapsamında ve alıkonulduğu iddiasına yönelik soruşturmalar ise devam ediyor.
21.10.2023 Gündem
Ucuz otel rezervasyonu dolandırıcılığı! Müşteriler kapıda kaldı
Ucuz otel rezervasyonu dolandırıcılığı! Müşteriler kapıda kaldı Marmaris'te lüks otel odalarını ucuz rezervasyonla satın alıp kar vaadiyle turist gruplarına satmak için anlaştığı yakın çevresini kar payı vermeyerek dolandırdığı iddia edilen turizm acentası çalışanı Zeynep A. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zeynep A'nın "Zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçundan 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Zeynep A'nın 22 kişiyi toplam 8,5 milyon TL ve 90 bin dolar dolandırdığı ileri sürülüyor. 
12.09.2023 Gündem
İnşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakkındaki iddianame kabul edildi! Mahkemede dehşet anlarını anlattı...
İnşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı öldüren sanık hakkındaki iddianame kabul edildi! Mahkemede dehşet anlarını anlattı... Antalya'da inşaat şirketi sahibi Zehra Çatal'ı (40) tabancayla 9 el ateş edip öldüren Yılmaz Fahrioğlu (45), ilk duruşmada, Çatal'ın kendisine inşaat işleri nedeniyle 2 milyon 800 bin lira borcu olduğunu belirterek, "'2 senedir beni oyalıyorsun' dedim. Zehra bana küfretmeye başladı. Kendimi kaybedip, çantadan çıkardığım tabancayı sıktım. Olay sonrası tabancayı tarlaya attım" dedi.
24.08.2023 Gündem
Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için 40 bin 462 yıla kadar hapis istemi
Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için 40 bin 462 yıla kadar hapis istemi Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçlarından toplamda 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi.
18.07.2023 Gündem
Kendilerini 'Avukat' ve 'uzlaştırmacı' olarak tanıttılar! 'Kaportacı' ve 'tatlıcı' çıktı
Kendilerini 'Avukat' ve 'uzlaştırmacı' olarak tanıttılar! 'Kaportacı' ve 'tatlıcı' çıktı Amasya'da akıllara zarar olay. Amasya polisi, kendilerini 'avukat' ve 'uzlaştırmacı' olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 2’si tatlı ustası, 1'i kaportacı 4 şüpheliyi yakaladı. Adliyeye çıkarılan zanlılardan 3'ü tutuklandı, 1'i adli kontrolle serbest kaldı.
15.07.2023 Gündem
SGK'dan dul aylığı alanları ilgilendiriyor! Devleti dolandırma sayılıyor, paralar faiziyle isteniyor
SGK'dan dul aylığı alanları ilgilendiriyor! Devleti dolandırma sayılıyor, paralar faiziyle isteniyor Devleti dolandırma sayılıyor, SGK’dan bu yolla ödeme alanlar dikkat, tespit edilirse paralar faiziyle geri alınıyor. Yargıtay tarafından ortaya konulan kriterler geçerli oluyor. Avukat Handan Döre, muvazaalı boşanma ile SGK’dan dul aylığı alanların tespit edilmesi halinde neler olacağını anlattı.
14.07.2023 Yaşam
'Yurt dışında iş imkanı' reklamıyla onlarca kişiyi dolandırdı! Kimse anlayamadı
'Yurt dışında iş imkanı' reklamıyla onlarca kişiyi dolandırdı! Kimse anlayamadı Bir buçuk sene önce sosyal medyada gördüğü reklamlara inanarak bir şirket ile iletişime geçen Erbaş, dolandırıcıların İzmir'deki ofislerine giderek sözleşme imzaladı. Şirket, Erbaş'ı önce Polonya'ya oradan da kiralık işçi olarak Hollanda'ya yerleştirme ve TIR şoförü olarak iş bulma garantisi verdi. Aradan geçen 1 buçuk yılın ardından vize başvurusu reddedilen Erbaş, dolandırıldığını anladı ve parasının iadesini istedi. Fakat parasını alamadı.
10.07.2023 Gündem
Yargıtay'dan evlilik vaadiyle dolandırılanları ilgilendiren karar
Yargıtay'dan evlilik vaadiyle dolandırılanları ilgilendiren karar Yargıtay evlilik vaadiyle dolandırılanları ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Dini nikah kıydığı kadının üzerine evini devreden adam, bir gün sonra terk edilince soluğu mahkemede aldı. Yargıtay da mağdur adamı haklı buldu. Yargıtay 1. Hukuk Dairesi, "Birlikte yaşanılacağı düşünülerek taşınmaz temlik edilip; bir gün sonrasında davalı evi terk ettiği için aldatmanın koşulları oluşmuştur" dedi.
23.06.2023 Gündem
Kargo firmalarının ‘adreste bulamadık’ yalanına karşı uyarı! Fırsatçılar devreye giriyor, vatandaş iki kere mağdur oluyor
Kargo firmalarının ‘adreste bulamadık’ yalanına karşı uyarı! Fırsatçılar devreye giriyor, vatandaş iki kere mağdur oluyor Kargo firmaları ‘adreste bulamadık’ bahanesi ile onlarca vatandaşı mağdur etti. Artan şikayetler üzerine ise Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Teslim edilmeyen kargolar nedeni ile çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını belirten TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, tüketicilerin yapmalarını tek tek sıraladı.
1.06.2023 Ekonomi
412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?
412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor? Telefon numaraları tamamen rastgele değildir. Onları oluşturan ve alan kodu ya da önek denilen şeyi oluşturan ilk rakamlar, aslında çeşitli organlar tarafından çıkarılan kesin kurallara uyar. Günlük hayatta bilinmeyen telefon kodları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. 
27.05.2023 Yaşam
Banka müdürü ünlü isimleri böyle dolandırmış! Tek tek itiraf etti: Parayı döndüremedim
Banka müdürü ünlü isimleri böyle dolandırmış! Tek tek itiraf etti: Parayı döndüremedim Bir bankanın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi'nde "özel kapalı fon" sistemiyle aralarında ünlü futbolcu ve teknik direktörlerin bulunduğu mağdurların dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, tutuklanan banka müdürü Seçil E.'nin ifadesi ortaya çıktı. Seçil E. ifadesinde olayı nasıl patlak verdiğini itiraf etti. Seçil E'nin ifadesinde, borsa ve hisse senedinde kayıp yaşaması üzerine zararının büyüdüğünü, güvendiği insanlardan yatırım vaadinde bulunarak para almaya başladığını ve 2021 yılından sonra çıkmaza girdiğini söyledi. İşte detaylar...
28.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın Sosyal medyada ünlü kişilere ait fotoğraflarla dolandırıcılık yapanların son kurbanı dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez oldu. Toplumun yaygın sağlık sorunlarından kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürmek için Prof. Dr. Sönmez’in sahte ilaç tavsiye ettiği yönündeki reklamlar sosyal medyadan yayılıyor.
28.03.2023 Yaşam
'2 ayda teslim edilecek' dediler, evleri onlarca kişiye sattılar! 'Emlakçılar da işin içinde'
'2 ayda teslim edilecek' dediler, evleri onlarca kişiye sattılar! 'Emlakçılar da işin içinde' Antalya'da ev almak isteyen onlarca kişi, iddiaya göre emlakçıların yönlendirmesiyle ulaştıkları kooperatif tarafından dolandırıldı. Ev almak için evini satan, borç alan ve daire başı 500 ila 700 bin lira arası ödeme yapan kişiler, '2 ayda teslim edilecek' denilen evlerin 1 yıldır teslim edilmemesi üzerine suç duyurusunda bulundu.
18.01.2023 Yaşam
560 ölünün naaşını parçalayıp sattılar! Kan donduran olay
560 ölünün naaşını parçalayıp sattılar! Kan donduran olay ABD’de sahip oldukları cenaze evi aracılığıyla kendilerine teslim edilen 560 merhumun naaşlarını parçalara ayırıp satan anne-kız iki kadın, hapis cezasına çarptırıldı. İki kadın, ABD federal kanununda ceset parçalarını satma suçu açık olmadığından merhumların ailelerini ‘dolandırmaktan’ hüküm giydi.
4.01.2023 Dünya
'Kredici Fatmanur' hayatlarını kararttı! ‘Bana şifre vererek saklamamı istedi'
'Kredici Fatmanur' hayatlarını kararttı! ‘Bana şifre vererek saklamamı istedi' Kocaeli'nde Instagram üzerinden kredi verme vaadiyle farklı şehirlerden 5 kişiyi dolandıran aile ve komşularının aralarında bulunduğu 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklardan bazıları suçlamaları kabul ederek, dolandırıcılık yapmak için Instagram sayfası satın aldıklarını söyledi.
1.01.2023 Ekonomi
Araba alım satımlarında senet tuzağı! Bir vatandaş kalp krizi geçirip öldü
Araba alım satımlarında senet tuzağı! Bir vatandaş kalp krizi geçirip öldü Araba alım satımında ve evrak imzalama işlemlerinde akılalmaz dolandırıcılık! Fırsatçılar herkesi başka başka yöntemlerle ağına düşürdü. Araç alım satım işlemlerinde 'sazan balığı', ‘bitki çayı’ ve yemek yedirerek, imza sırasında dolandırılan vatandaşlar, detayları anlattı. ‘Buldan Şebekesi’ olarak bilinen grubun, S plakası imzasıyla kurduğu senet tuzağı ise şoke etti.
12.12.2022 Yaşam
Bakan Yanık'tan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki: Biz zaten yapıyoruz!
Bakan Yanık'tan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki: Biz zaten yapıyoruz! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldiklerinde Aile Destekleri Sigortası başlatacakları açıklamasına ilişkin, “Vaat olarak açıkladığınız hizmetleri biz zaten yapıyoruz. Yıllardır düzenli şekilde uyguluyoruz” dedi.
19.09.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dolandırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dolandırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.