Doğru Beslenme

Doğru Beslenme

Son dakika doğru beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doğru beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doğru beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğru Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğru beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.140 doğru beslenme haberi bulunmuştur. Tüm doğru beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı
Tuz, şeker, pişirme teknikleri! Uzman isimden sağlıklı beslenme uyarısı Diyetisyen Yağmur İlayda Taş, her yaş aralığındaki bireylerin sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmesi gerektiğini belirterek, “rafine şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alımına dikkat edilmeli. Sağlıklı pişirme teknikleri tercih edilmeli” dedi.
4.03.2024 Adana
Sinir bilimciden ömrü 20 yıl uzatan tavsiye: Kahvaltıyı bu saatte yapın!
Sinir bilimciden ömrü 20 yıl uzatan tavsiye: Kahvaltıyı bu saatte yapın! Sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmenin anahtarı genetik bir mirasınız yoksa doğru beslenme ve diğer şartları yerine getirdiğinizde mümkündür. Dr. Anthony Youn 3 adımı hayatınızda uygulamanızı öneriyor. Diğer yandan sinir bilimci, ömrü uzatacak kahvaltı saatini belirledi.
7.02.2024 Yaşam
Alzheimer'ın Japonya'da az görülmesinin nedeni bu besin! Sofralarından eksik etmiyorlar, demans gelişim riskini azaltıyor!
Alzheimer'ın Japonya'da az görülmesinin nedeni bu besin! Sofralarından eksik etmiyorlar, demans gelişim riskini azaltıyor! Beyin sağlığına önem verenler için beslenmenin gücünü keşfedin! Doç. Carol Cheatham'ın önerdiği gibi, yaban mersini, ceviz, badem, ve lutein içeren sebzeler gibi doğal besinler, beyin fonksiyonlarını desteklemede önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, omega-3 açısından zengin yağlı balıklar da hafıza ve bilişsel yetenekleri artırabilir. Zihinsel keskinliği koruyun ve geliştirin - sağlıklı beyin için doğru beslenme!"
9.11.2023 Sağlık
Bu makarna tarifi kilo verdiriyor, yağ yakıyor! 5 dakikada hazırlayın
Bu makarna tarifi kilo verdiriyor, yağ yakıyor! 5 dakikada hazırlayın Sağlıklı kalabilmek kilomuzu korumakla mümkündür. Uzmanlar da bu konuda sık sık uyarılarda bulunuyor. Ancak bunun için doğru beslenme düzeni oluşturmak gerekli. Sofralarda sürekli düşman olarak görülen makarna doğru tarifle tüketildiğinde kilo verdirip yağ yakıyor. Doyurucu bir menü için haberimizdeki makarna tarifine göz gezdirin.
31.10.2023 Yaşam
Akciğerlerden zehri söküp atıyor! Bu besinler vücudu temizliyor
Akciğerlerden zehri söküp atıyor! Bu besinler vücudu temizliyor Akciğerler, bedenine havayla temas kurduğu ve yaşamın sürekliliğini sağlayan en önemli organlardan biri. Bu noktada neler yapılması gerektiğiyle ilgili dikkatli olmak da büyük önem taşıyor. Çevre kirliliği gibi çevresel faktörler, akciğer kapasitesini büyük oranda düşürebilir. Buna karşın sağlıklı bir yaşam için egzersizin yanı sıra doğru beslenme de, akciğerlerinizde adeta bir “temizleyici” etki gösterebilir. İşte akciğerleri tertemiz yapan o besinler…
16.10.2023 Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Son araştırma noktayı koydu: Bu yiyecekler sperm miktarını ve kalitesini artırıyor!
Son araştırma noktayı koydu: Bu yiyecekler sperm miktarını ve kalitesini artırıyor! Erkek üreme sağlığının en önemli göstergesi sperm miktarı ve kalitesidir. Ancak son 50 yılda yapılan araştırmalar gösteriyor ki erkekler sperm miktarı giderek azalıyor. Bunda D vitamini eksikliği, dar elbiseler, alkol ve sigara tüketiminin etkisi oldukça fazladır. Fakat sperm artırıcı yiyecekler ve doğru beslenme ile çocuk sahibi olmak da mümkündür. İşte sperm artırıcı yiyecekler ve kullanımları...
17.06.2023 Sağlık
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa Diyabet, tüm dünyada önde gelen sağlık sorunlarından biri. Yaşam stilinde yapılacak basit değişiklikler bu kronik rahatsızlıktan kurtulmanın da en önemli detayını oluşturuyor. Yapılan bir araştırmaya göre, hiç beklemediğiniz bir sebze, tüketimden sonraki 120 dakika içerisinde kan şekeri seviyelerinde ciddi bir düşüş sağlayabiliyor.
6.05.2023 Sağlık
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün"
Uzm. Dr. Sevilay Karaduman: "Kemikleriniz kadar kaslarınızı da düşünün" Uzm. Dr. Sevilay Karaduman yaşlılıkta kas kaybına dikkat çekti. Yaşla birlikte kemik erimesinin (osteoporoz) yanı sıra kas kitlesi ve işlev kaybının da (sarkopeni) ortaya çıktığını belirten Karaduman, “Kaslar yalnızca hareket yeteneği sağlayıp kemiklere destek olmuyor, metabolik hastalıklardan da koruyor. Sarkopeniyi yaşlanmanın bir sonucu olarak görmeyin, önlenebilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Nihat Hatipoğlu'na gelen soru sosyal medyada gündem oldu!
Nihat Hatipoğlu'na gelen soru sosyal medyada gündem oldu! Ramazan aynın gelmesiyle birlikte Nihat Hatipoğlu da programlarına başladı. Ramazan'ın ilk sahurunda Hatipoğlu'na gelen "Sevip de sevilmemenin, umut verip yarı yolda bırakmanın günahı nedir?" sorusu sosyal medyada gündem oldu.
23.03.2023 Magazin
Sağlık Bakanlığı'ndan ramazanda doğru beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığı'ndan ramazanda doğru beslenme önerileri Sağlık Bakanlığı, ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda vatandaşlara önerilerde bulundu.
23.03.2023 Ramazan Haberleri
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Kalp krizi ve kanserde doğru beslenme önemli
Kalp krizi ve kanserde doğru beslenme önemli Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’nde çevre eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları çerçevesinde Kalp Hastalıkları Uzmanı Mustafa Hakan Şahin tarafından ‘Toprak ve Kalp Sağlığı’ söyleşisi düzenlendi. Şahin, sağlıklı ve doğru beslenmenin obezite, kanser ve kalp hastalıklarını ciddi miktarda azaltabildiğini söyledi.
22.08.2022 Sağlık
Ömrü uzatıyor, kalp krizi ve felç riskini en aza indiriyor! Her gün birkaç tane tüketenlerde...
Ömrü uzatıyor, kalp krizi ve felç riskini en aza indiriyor! Her gün birkaç tane tüketenlerde... Uzun yaşamın anahtarı bulundu, her gün birkaç tane tüketmek yetiyor, ömrü en az 5 yıl uzatıyor. Karaciğer yağlanmasını azaltıyor, antioksidan düzeylerini artırıyor. Kalp hastalığı, felç ve bazı kanser risklerini en aza indiriyor, beyni geliştiriyor. Basit bir atıştırmalığın hayatınızı değiştirebileceğini biliyor muydunuz? Doğru beslenme, hayatınızı büyük oranda değiştirebilme gücüne sahip. Basit bir değişiklik, tüm bu süreçte farklı bir adım atmanızı sağlayabilir. İşte o mucize besin…
17.08.2022 Sağlık
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu  2019 yılında hayatlarını birleştiren Birgül-Davut Erden çiftinin doğal yollarla elde edilen iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Sağlık kontrolleri sonrası menopoza girmek üzere olduğunu öğrenen Birgül Erden (38) tüp bebek tedavisine başladı. Kişiye özel uygulanan tedavi yaklaşımıyla son kalan tek yumurta ile bir adet embriyo elde edildi. Başarılı tedavi süreci sonrası bebeğine kavuşan anne Erden, “Çok şükür sonunda da kızımıza sağlıkla kavuştuk. Aygüneş evimize güneş gibi doğdu. Annelik muhteşem bir duyguymuş” dedi.
8.08.2022 Yaşam
Tip 2 diyabet, alzheimer ve demans riskini ortadan kaldırıyor! Bağışıklığı güçlendiriyor,  antioksidan deposu, C-E vitaminleri ve...
Tip 2 diyabet, alzheimer ve demans riskini ortadan kaldırıyor! Bağışıklığı güçlendiriyor, antioksidan deposu, C-E vitaminleri ve... Beslenme, sağlığınızın üzerinde yükseldiği en önemli yaşam faktörlerinden biri. Alzheimer, demans, tip 2 diyabet, kanser gibi birçok hayatı tehdit eden hastalığa karşı kendinizi koruyabilmek için günlük beslenmenize dikkat etmeniz büyük önem taşıyor. Doğru beslenme, uzun ve sağlıklı bir yaşama da imkan tanıyor.
26.06.2022 Sağlık
Kanserli hücreleri küçültüyor, kanser oluşumunu engelliyor, açlık şekerini ve glukozu dengeliyor, günde 3 adeti yetiyor
Kanserli hücreleri küçültüyor, kanser oluşumunu engelliyor, açlık şekerini ve glukozu dengeliyor, günde 3 adeti yetiyor Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun istatistiklerine göre, ülkemizde her gün yaklaşık 450 kişiye kanser teşhisi konuyor. Kanser son yılların en korkulan hastalıklarından biri olsa da uzmanlar doğru beslenme silahını kullanarak kansere yakalanma riskinin azaltılacağını belirtiyor. Yapılan son araştırmalar kansere karşı en iyi gelen besini ortaya koydu. Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucu, acai meyvesinin akciğer kanserine sebep olan kanser hücrelerinin yüzde 86'sını öldürdüğü ortaya çıktı.
8.05.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor! Herkes sağlıklı olduğu için tüketiyor, ayda birden fazlası...
Kansere neden oluyor! Herkes sağlıklı olduğu için tüketiyor, ayda birden fazlası... Kanser, tüm dünyanın en büyük ölüm sebeplerinden biri. Bu süreçte yaşananlar ise her geçen gün artış gösteriyor. Yaşam stilindeki değişiklikler, sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam, kanseri önleyici en önemli sebepler arasında bulunurken aynı zamanda doğru beslenme kurallarında sağlıklı sanılan besinleri de gözden geçirmek gerekiyor. İşte uzun süre boyunca sağlıklı sanılan besinle ilgili bilinmeyenler...
17.04.2022 Sağlık
Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı?
Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı? Araştırmalara göre, oruç tutmanın vücudu toksinlerden temizleyici etkisi var. Bu da hem sahur hem iftarda tercih edilen beslenme şekliyle desteklenirse sağlıklı bir şekilde hem kilo verebilir hem de vücut direncini arttırabilirsiniz. Ramazan ayında doğru beslenme tarzı ve doğru egzersizler ile metabolizmanın yavaşlamasını engellemenin ve kilo almadan oruç tutabilmenin mümkün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan Ramazan’da beslenme ve egzersiz ile ilgili merak edilenleri anlattı.
4.04.2022 Ramazan
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı!
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı! Ramazan ayına kısa süre kaldı! Ramazan ayının, diğer aylardan farklı olarak beslenme düzeninin ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten uzmanlar uzun süren açlık sürecine ilişkin beslenme uyarısında bulundu. Ramazanda doğru beslenme yöntemlerini bilmek gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen, Nurdan Çeliktaş, "Gün içerisinde iftara kadar olan süreyi sağlıklı, enerjik şekilde geçirmek için sahurda doğru tercihler yapılması önemlidir" dedi. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahurda ne tok tutar? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Diyetisyen Nurdan Çeliktaş anlattı.
27.03.2022 Sağlık
Simge Sağın yırtmaçlı elbisesiyle geceye damga vurdu!
Simge Sağın yırtmaçlı elbisesiyle geceye damga vurdu! Yoğun bir konser maratonu olan güzel şarkıcı Simge, dün akşam sahne aldığı mekanda adeta şov yaptı. 'Mış mış', 'Yankı', 'Ben bazen', 'Öpücem' gibi şarkılarıyla dikkat çeken popçu Simge Sağın, önceki akşam sahnede müzik ziyafeti sunarken, derin yırtmaçlı elbisesiyle de adından söz ettirdi.
13.03.2022 Magazin
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Bengal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır?
Bengal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? Bengal kedisi, oldukça vahşi bir dış görünüme sahip ancak kişilik özellikleri incelendiğinde son derece uysal bir kedi türüdür. Peki Bengal kedisinin özellikleri nelerdir? Bakımı ve beslemesi nasıl yapılır? İşte detaylar...
16.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Doğru Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğru beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.