Son dakika Diyanet İşleri Başkanı Erbaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Diyanet İşleri Başkanı Erbaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyanet işleri başkanı erbaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 670 diyanet işleri başkanı erbaş haberi bulunmuştur. Tüm diyanet işleri başkanı erbaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk hac kafilesi İstanbul'dan yola çıktı!İstanbul'da 350 hacı adayından oluşan yılın ilk hac kafilesi, Büyük Çamlıca Camisi'ndeki törenin ardından dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
Hac ön kayıtları 5 Ağustos Pazartesi günü başlıyorDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Başkanlığın 2025 yılı Hac Organizasyonu kapsamında ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 5 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu.
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendiUluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
İsrail'in hastane katliamı Türkiye'yi ayağa kaldırdı!İsrail'in Gazze'de sivilleri öldürmesine ABD ve Avrupa sessiz kalırken, İsrail savaş uçaklarının bir hastaneyi bombalaması dünyayı şok etti. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar, İsrail'in Gazze'de hastaneye düzenlediği ve 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetledi. ABD'nin Kürecik Radar Üssü önünde de toplanan vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi. İstanbul Valiliği dün akşam İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. Yazılı olarak yapılan açıklamada protesto eylemleri sırasında kalp krizi geçiren bir kişinin hayatını kaybettiği, olaylarda taşkınlık çıkaran 5 kişinin ise gözaltına alındığı ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca 43'ü polis 63 kişinin de yaralandığı belirtildi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan Danimarka’ya sert tepkiDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu aşağılık saldırının faillerini ve toplumsal barışı hedef alan bu tür eylemlere karşı sessiz kalan, izin vererek himayesi altına alan Danimarka makamlarını sergilediği bu tutum nedeniyle şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” dedi.
2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandıDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlediklerini açıkladı.
Depremzede hacı adaylarına erteleme hakkı! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladıDiyanet İşleri Başkanı Erbaş: "2023 yılı haccı için düzenlenen kura sonucunda kesin kayıt hakkı elde etmiş vatandaşlarımızdan deprem bölgesindeki 11 ilimizde ikamet eden hacı adaylarımız, arzu ettikleri takdirde kesin kayıt haklarını 2024 yılına erteleyebileceklerdir."
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendiKahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Hollanda'da Kur'an'a saldırıya tepkiDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç'ten sonra Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstererek, "Bu eylemlere izin verilmesi, Avrupa'yı Orta Çağ karanlığına yeniden götürme çabasından başka bir şey değildir" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur'an'a düşman değil, dost olunDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur'an-ı Kerim sadece Müslümanlara gönderilen bir kitap değil; bütün insanlara gönderilen kitaptır. Kur'an-ı Kerim'i tanıyın, anlayın. Kur'an-ı Kerim'e düşman değil; dost olun. Çünkü Kur'an-ı Kerim, hepimiz için kurtarıcı bir kitaptır" dedi.
İsveç'te skandal onay! Peş peşe tepkiler: Modern barbarlıkİsveç polisinin, Danimarkalı aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan'a Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma izni verilmesine art arda sert tepkiler geldi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Eylem’e izin verilmesi nefret suçuna İsveç yönetiminin suç ortaklığı anlamına gelmektedir" ifadelerini kullanırken, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına izin vermek tek kelimeyle alçaklıktır" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Bu eylemlere karşı en güçlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyanet işleri başkanı erbaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.