Devlet Nişanı

Devlet Nişanı

Son dakika Devlet nişanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Devlet nişanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Devlet nişanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Nişanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet nişanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 260 devlet nişanı haberi bulunmuştur. Tüm devlet nişanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Samsung, Japonya'da tesis kuracak! Detaylar açıklandı
Samsung, Japonya'da tesis kuracak! Detaylar açıklandı Samsung, Japonya'da çip paketleme araştırma tesisi kuracak.
21.12.2023 Ekonomi
THY Genel Müdürü Ekşi'ye Brezilya Devlet Nişanı verildi
THY Genel Müdürü Ekşi'ye Brezilya Devlet Nişanı verildi Türkiye ile Brezilya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine katkı ve pandemi dönemindeki özverili çalışmalar nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi’ye Brezilya Devlet Nişanı verildi.
21.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'de! İki ülke arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE'de! İki ülke arasında 50.7 milyar dolarlık anlaşma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ve Katar ziyaretlerinin ardından Körfez turunun son durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri'nde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İmzalayacağımız ortak mutabakat metniyle ilişkilerimizi stratejik ortaklık düzeyine çıkartmış olacağız" açıklamasını yaptı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Nahyan'a TOGG hediye etti. Ayrıca iki ülke arasında 50 milyar dolarlık anlaşma imzalandı.
19.07.2023 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Kavas'a Senegal Devlet Nişanı verildi
Prof. Dr. Ahmet Kavas'a Senegal Devlet Nişanı verildi Senagal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Dakar Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas'a görev süresi boyunca Türkiye-Senagal ilişkilerine katkılarından dolayı Senegal’in en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı verdi.
20.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına sert tepki: Zor sabrediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'da Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9'uncu Zirvesi'ne katıldı. Burada devlet liderleriyle önemli temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yüksek Düzeyli İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Kritik zirve sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'zor sabrediyoruz' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ile ilgili olarak 'Hadi çık ispat et. Var mı elinde bir delilin? Neye göre bunu söylüyorsun? Ya sen bu ülkenin evladı değil misin? Bu ülkenin evladı olarak bu ülkenin yönetimi, devleti nasıl olur da uyuşturucu işi yapar diyebilirsin. Bir belge varsa çıkar belgeni göster' ifadelerini kullandı.
12.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye gönderme: Bizi 52 yıl süründürdüler, gerekli cevabı vereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye gönderme: Bizi 52 yıl süründürdüler, gerekli cevabı vereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebedi Şehir'de düzenlenen Türk Dünyası Ali Nişanı Takdim Törenine katıldı. Semerkan'ta düzenlenen törende Erdoğan'a hizmetlerinden dolayı devlet nişanı verildi. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Verilen bu nişan şahsıma bir iftihar vesilesi olmuştu. Şahsım ve milletim adına sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi. Avrupa Birliği'ni de sert bir dille eleştiren Erdoğan, 'Avrupa Birliği, kapısında bizi 52 yıl süründürdüler. Hala aynı şeyi yapılıyor. Gereken cevabı vereceğiz.' dedi.
11.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özbekistan'da en büyük devlet nişanı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özbekistan'da en büyük devlet nişanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi sebebiyle Özbekistan’a gitti. Erdoğan, Mevkidaşı Mirziyoyev ile ortak açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özbekistan'da Yüksek Düzey İmam Buhari Nişanı takdim edildi. Erdoğan devlet nişanı dolayısı ile büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Erdoğan, "Bu nişanı ülkelerimiz arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğin güçlü bir sembolü olarak kabul diyorum." dedi.
10.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kazakistan'da işbirliği mesajı: 20 anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kazakistan'da işbirliği mesajı: 20 anlaşma imzalandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile Kazakistan’ın başkenti Astana’da ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, ''Bölgesel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunduk. Kazakistan ile ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Kazakistan ile iş birliğimizi daha da artıracağız'' açıklamasında bulundu. Tokayev, ''İlişkilerimizi artıracak anlaşmalar imzaladık. Erdoğan'la dünyanın gündemindeki konuları da ele aldık'' dedi. Erdoğan da konuşmasında "Bugün bir sürprizle de karşı karşıya kaldım. 1. derece dostluk devlet nişanı takdim edilmesini hangi kelimelerle ifade etmeliyim bilemiyorum. Bu benim için çok farklı bir sürpriz oldu" dedi.
12.10.2022 Siyaset
Zelenski’nin Haluk Bayraktar’a taktığı devlet nişanı dünya medyasında
Zelenski’nin Haluk Bayraktar’a taktığı devlet nişanı dünya medyasında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Bayraktar SİHA’ların üreticisi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı taltif etti. Haber, Ukrayna ve dünya gündeminde geniş yer buldu.
10.09.2022 Gündem
Zelenski’den Bayraktar SİHA’lara devlet nişanı! Dikkat çeken ‘vışıvanka’ gömleği detayı...
Zelenski’den Bayraktar SİHA’lara devlet nişanı! Dikkat çeken ‘vışıvanka’ gömleği detayı... Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Bayraktar SİHA’ların üreticisi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı taltif etti. Haber, Ukrayna ve dünya gündeminde geniş yer buldu.
10.09.2022 Dünya
BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar kimdir, nereli, eğitimi nedir?
BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar kimdir, nereli, eğitimi nedir? Ukrayna'da Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyetinde BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar da yer aldı. Söz konusu gelişmenin ardından BAYKAR CEO'su Haluk Bayraktar hakkında yapılan aramalar arttı.
18.08.2022 Gündem
30 yıl sonra kritik ziyaret! Malezya ile devlet nişanı töreni
30 yıl sonra kritik ziyaret! Malezya ile devlet nişanı töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah ile Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Devlet Nişanı Tevcih Töreni’ne katıldı.
16.08.2022 Siyaset
Erkan İbiş kimdir? İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundur? Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi
Erkan İbiş kimdir? İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundur? Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş kimdir, nereli, kaç yaşında? İstinye Üniversitesi rektörlüğüne Resmi Gazete kararı ile Prof. Dr. Erkan İbiş atandı. Ankara Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Erkan İbiş'in hayatı yeni atamam kararı sonrası araştırılmaya başlandı. İşte Prof. Dr. Erkan İbiş’in özgeçmişi…
28.07.2022 Eğitim
Büyükelçi Göktaş'a, 'Vatikan Devlet Nişanı' verildi
Büyükelçi Göktaş'a, 'Vatikan Devlet Nişanı' verildi Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş'a, Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis tarafından, 'Pius Nişanı' (Vatikan Devlet Nişanı) verildi.
25.03.2022 Gündem
Zelenskiy, Avrupa'ya seslendi: Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz
Zelenskiy, Avrupa'ya seslendi: Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz Ukrayna lideri Zelenskiy, Avrupa Parlamentosu'na seslenerek "Ben artık kağıtlara inanmıyorum. Benim ülkemde kağıtların gücü bitti. Benim ülkemde insanlar ölüyor. Biz bugün kendi halklarımız için sizinle aynı olmamız için çok büyük bir bedel ödüyoruz" dedi. Zelenski'nin konuşmasını tercüme eden bazı kişilerin ağlamaklı bir şekilde sözleri parlamentoya aktardıkları görüldü. Öte yandan salondakiler Zelenskiy'nin konuşmasını ayakta alkışladı.
1.03.2022 Dünya
Zelenskiy’den Rusya’ya: Müzakerelerden istediğimiz sonuç çıkmadı
Zelenskiy’den Rusya’ya: Müzakerelerden istediğimiz sonuç çıkmadı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenkiy, Rusya’nın uluslararası arenada yargılanacağını ifade ederken, “"Müzakerelerden istediğimiz sonuç çıkmadı. Rusya savaşı bitirmek için kendi pozisyonunu açıkladı. Delegelerimizle müzakerelerin ikinci kısmında ne konuşacağımızı belirleyeceğiz" dedi.
1.03.2022 Dünya
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, Japonya İmparatoru Naruhito tarafından "Altın Işıklar Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı Yüce Kordonu" ile taltif edildi.
12.11.2021 Ekonomi
Fatih Birol kimdir? TİME Dergisi’nin açıkladığı en etkili 100 isim arasında yer alan tek Türk Fatih Birol’un hayatı…
Fatih Birol kimdir? TİME Dergisi’nin açıkladığı en etkili 100 isim arasında yer alan tek Türk Fatih Birol’un hayatı… Dünyada en haber ve politika alanında en çok okunan dergilerinden Time Dergisi, 2021 yılının en etkili 100 kişisini açıkladı. TİME dergisinin açıkladığı en etkili 100 kişi arasında yer alan tek Türk merak konusu oldu. Listede yer alan tek Türk Fatih Birol kimdir? İşte Türk Fatih Birol’un hayatı…
16.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İmzayı attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: İmzayı attık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, " Türkiye ile Ukrayna arasında önemli adımları, az önce atmış olduğumuz imzayla gerçekleştirdik." dedi. Kırım ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Türkiye Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. " ifadelerini kullandı.
16.10.2020 Gündem
Ferzan Özpetek'e İtalyan Devlet Nişanı
Ferzan Özpetek'e İtalyan Devlet Nişanı Dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı’na layık görüldü. Özpetek'e ayrıca, İspanya'nın Valensiya kentinde düzenlenen 34. Akdeniz Sineması Valensiya Film Festivali'nde de Onur ödülü takdim edilecek.
30.10.2019 Magazin
Türkiye'den Tunus'a başsağlığı
Türkiye'den Tunus'a başsağlığı Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "2017'de Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından devlet nişanı tevcih edilen Sayın es-Sibsi, Türkiye ile Tunus arasındaki dostluk ve iş birliğinin her alanda güçlenmesine de önemli katkıda bulunmuş olup, her zaman Türkiye'nin değerli bir dostu olarak sevgi ve saygıyla hatırlanacaktır" denildi.
25.07.2019 Dünya
Büyükelçi Göktaş Papa'ya güven mektubunu sundu
Büyükelçi Göktaş Papa'ya güven mektubunu sundu Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'a güven mektubunu sundu.
22.03.2019 Dünya
Büyükelçi Lütfullah Göktaş, Papa’ya güven mektubunu sunacak
Büyükelçi Lütfullah Göktaş, Papa’ya güven mektubunu sunacak Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne atanan Lütfullah Göktaş, yarın güven mektubunu sunacak.
21.03.2019 Gündem
Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne Lütfullah Göktaş atandı
Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne Lütfullah Göktaş atandı Türkiye'nin Vatikan Büyükelçiliği'ne Lütfullah Göktaş'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.01.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk vatandaşlarla Paraguay'da bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk vatandaşlarla Paraguay'da bir araya geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine Devlet Nişanı takdim edildiği temaslarının ardından Lopez Sarayı'ndan ayrılırken, dışarıda bekleyen Türk vatandaşları ile sohbet etti.
2.12.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Nişanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet nişanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.