Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye gönderme: Bizi 52 yıl süründürdüler, gerekli cevabı vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebedi Şehir'de düzenlenen Türk Dünyası Ali Nişanı Takdim Törenine katıldı. Semerkan'ta düzenlenen törende Erdoğan'a hizmetlerinden dolayı devlet nişanı verildi. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Verilen bu nişan şahsıma bir iftihar vesilesi olmuştu. Şahsım ve milletim adına sizlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum" dedi. Avrupa Birliği'ni de sert bir dille eleştiren Erdoğan, 'Avrupa Birliği, kapısında bizi 52 yıl süründürdüler. Hala aynı şeyi yapılıyor. Gereken cevabı vereceğiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye gönderme: Bizi 52 yıl süründürdüler, gerekli cevabı vereceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ebedi Şehir'de düzenlenen Türk Dünyası Ali Nişanı Takdim Törenine katıldı. Semerkan'ta düzenlenen törende Erdoğan'a hizmetlerinden dolayı devlet nişanı verildi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Teşkilatımızın uluslararası alandaki görünürlüğünün de her geçen gün arttığını memnuniyetle müşahade ediyorum. Mevcut zorlukların ve meydan okumaların üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Ortak çaba ve öz verimizin ürünü olan teşkilatımızın bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de bu organizasyonda gerçekten ev sahibi konumunda olan Şevket kardeşime çok teşekkür ediyorum, her şeyi ile müstesna bir organizasyon, müstesna bir ev sahipliği.

Yeni dönemde görevi üstlenecek Kazakistan Başkanı'na da özgüveni noktasında çok çok başarılar diliyorum görüyorum ki Kazakistan'da da aynı başarıyı sürdüreceğiz.

'BİZİ 52 YIL SÜRÜNDÜRDÜLER'

Karabağ’da çok ciddi bir mücadele sürdüren ve bu mücadeleyi en güzel şekilde devam ettiren İlham Aliyev kardeşimi, bu esnada bu mücadele sırasında iki yıldır neler başardığını, neleri ortaya koyduğunu görüyoruz. Şu an itibariyle defaatle oradaki törenlere de katılmak sureti ile neler yapıldığını yerinde görme imkanım oldu ve bunları tabi görünce de bir Türk olarak iftihar ettim. Bu kadar kısa zamanda bu kadar başarı hakikaten bizlere bir gurur vesilesi oldu.

Haberin Devamı

"GEREKTİĞİ ZAMAN CEVABINI VERECEĞİZ"

Gözlemci üye olarak Viktor Orban kardeşime Avrupa ile Türk Dünyası arasında oluşturduğu köprü nedeniyle gerçekten çok çok teşekkür ediyorum ve adeta aynı kökten gelme bir havayı estiriyor. Bundan dolayı da Avrupa Birliği içerisindeki demokrasi mücadelesi sebebiyle kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. Çünkü bu mücadeleyi vermek herkesin karı değil. Bunları hep yaşadık, yaşıyoruz. AB kapısında 52 yıldır bizi süründürdüler, hala aynı şeyi yapıyorlar. Biz de onlara gerekeni gerektiği zaman da cevabını vereceğiz.

'HİZMETLERİNDEN DOLAYI MİNNETTARIZ'

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev burada yaptığı konuşmada Erdoğan'a hitaben, "Türk dünyasına ve tarihimize olan katkılarından dolayı kendisine teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÖZBEKİSTAN'IN EN BÜTÜK NİŞANI VERİLMİŞTİ

Dün de İmam Buhari Nişanı takdim edilen Erdoğan, "Türkiye Cumhurbaşkanı olarak karşılıklı saygı anlayış ve ortak çıkarların somut bir tezahürüdür. Bu nişanı iki ülke arasındaki ezeli ve ebedi kardeşliğimizin bir sembolü olarak kabul ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.