Ders Kitabı

Ders Kitabı

Son dakika ders kitabı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ders kitabı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ders kitabı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ders Kitabı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ders kitabı gelişmeleri de dahil olmak üzere 546 ders kitabı haberi bulunmuştur. Tüm ders kitabı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Descartes Felsefesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Descartes'in Görüşü Nedir?
Descartes Felsefesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Descartes'in Görüşü Nedir? Rene Descartes, birinci dereceden yaratıcı bir matematikçi, önemli bir bilimsel düşünür ve özgün bir metafizikçiydi. Hayatı boyunca önce matematikçi, sonra doğa bilimcisi veya doğa filozofu son olarak metafizikçiydi. Matematikte, analitik geometriyi mümkün kılan teknikleri geliştirdi. Doğa felsefesinde, birkaç özel başarıya sahip olduğu kabul edilmektedir.
25.01.2024 Gündem
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kağıt olarak elden çıkardığı iddialarına ilişkin inceleme başlattı.
30.08.2023 Gündem
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü?
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk ile akraba mı, neden öldü? Google, gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan’a özel ‘Doodle’ hazırladı. Doodle tıklandığında kullanıcılar, 14 Ağustos 1910’da İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Peki, Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk’ün neyi? İşte Nüzhet Gökdoğan’ın gençliği ve hayatı…
14.08.2023 Gündem
KADEM'den 14 Mayıs açıklaması: Kazanımlarımızı sandıkta çoğaltacağız
KADEM'den 14 Mayıs açıklaması: Kazanımlarımızı sandıkta çoğaltacağız KADEM'den 14 Mayıs seçimleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Geçmişe değil geleceğe bakmak, kayıp yıllarımızı telafi etmek, kazanımlarımızı korumak ve daha da ileri götürmek için sandığa gidiyoruz." denildi.
10.05.2023 Gündem
Bakanlıktan sınava hazırlanan depremzede öğrencilere destek
Bakanlıktan sınava hazırlanan depremzede öğrencilere destek Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak için 510 Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) açtı.
27.02.2023 Eğitim
Hüseyin Yayman kimdir, nereli, görevi nedir? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ailesi enkazdan çıkarıldı mı?
Hüseyin Yayman kimdir, nereli, görevi nedir? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ailesi enkazdan çıkarıldı mı? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ailesinin göçük altında olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Oktay, "Toplam 284 vefatımız, 2 bin 23 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var. Toplam 2786 arama kurtarma ekibimiz sahada, her an bu sayı artıyor" ifadelerini kullandı. CNN Türk yayınına bağlanan Yayman "İki abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında" dedi. Peki, Hüseyin Yayman kimdir, nereli, görevi nedir? AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın ailesi enkazdan çıkarıldı mı?
6.02.2023 Gündem
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz, MEF Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin atandı. Peki, Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi
28.01.2023 Gündem
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “2023 yılı 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığımızın tüm birimleri çalışmaya başladı. Önceliğimiz okul öncesi olacak ve okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” dedi.
21.01.2023 Eğitim
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız
Erdoğan 'Bursa'dan sinyalimizi vereceğiz' dedi ve ekledi: Seçim için sayılı haftalardayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenyurt Eğitim Kampüsü Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan " Artık sayılı haftalardayız. Ben size inanıyorum. Siz de bize inanıyorsanız Allah'ın izniyle bu işi başaracağız. Yarın Bursa'da on binlerle buluşacağız. Bursa'da inşallah sinyalimizi vereceğiz. " dedi.
20.01.2023 Gündem
Babasını kaybeden Tuğba Özay'ın tarifsiz acısı!
Babasını kaybeden Tuğba Özay'ın tarifsiz acısı! Şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay’ın şair babası İlhan Özay, geçtiğimiz hafta vefat etti. Ünlü isim, 1 Ocak'ta Şakirin Camisi’nde gerçekleşen cenazede babasının tabutu başında gözyaşı dökerken çekilen fotoğrafını paylaştı. Özay, babasının 'Vasiyetname' adlı şiiriyle İlhan Özay'ı andı.
7.01.2023 Magazin
Tuğba Özay'ın babası İlhan Özay hayatını kaybetti
Tuğba Özay'ın babası İlhan Özay hayatını kaybetti Şarkıcı ve manken Tuğba Özay'ın yoğun bakımda olduğu için sevenlerinden dua istediği babası İlhan Özay, KOAH hastalığına bağlı yaşadığı nefes darlığı sebebiyle hayatını kaybetti.
31.12.2022 Magazin
Bakan Özer: Türkiye Yüzyılı'nda eğitimdeki hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyacağız
Bakan Özer: Türkiye Yüzyılı'nda eğitimdeki hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyacağız Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023'e girerken eğitimde koydukları hedefleri başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Türkiye Yüzyılı'nda eğitimdeki hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyacağız" dedi.
26.12.2022 Gündem
Yusuf Leblebici kimdir? Sabancı Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin biyografisi!
Yusuf Leblebici kimdir? Sabancı Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin biyografisi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 üniversiteye rektör atadı. Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Yusuf Leblebici merak konusu oldu. Peki, Yusuf Leblebici kimdir, nereli, kaç yaşında?
10.12.2022 Gündem
Baki Kuru öldü mü? İcra İflas El kitabı yazarı Prof. Dr. Baki Kuru kimdir, kaç yaşında, nereli?
Baki Kuru öldü mü? İcra İflas El kitabı yazarı Prof. Dr. Baki Kuru kimdir, kaç yaşında, nereli? Medeni Usul Hukuku ve İcra İflas Hukuku üstadı Prof. Dr. Baki Kuru, hayatını kaybetti. Peki, Prof. Dr. Baki Kuru kimdir, kaç yaşında, nereli? Baki Kuru neden öldü, hastalığı ne?
1.12.2022 Gündem
Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri!
Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri! Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Raşit Küçük'ün vefatıyla ilgili taziye mesajı paylaştı. Peki, Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri!
22.11.2022 Gündem
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı!
Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında? Ayasofya Cami’nde görevlendirilen imam Prof. Dr. Mehmet Emin Ay kitapları ve hayatı! Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne Prof. Dr. Mehmet Emin Ay görevlendirildi. Prof. Ay her hafta Cuma namazı ile Cuma günü ikindi, akşam, yatsı ve cumartesi günleri sabah namazını kıldıracak. Peki, Mehmet Emin Ay kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.09.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik'
Milli Eğitim Bakanı Özer ‘ilk kez’ diyerek anlattı! 'Okullara 3,7 milyar TL gönderdik' Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında açıklama yaptı. Öğretmen ve öğrenci sayısıyla ilgili bilgi veren Bakan Özer, "İlk defa MEB tüm okullara bütçe gönderdi" dedi. Öte yandan Bakan Özer, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak "Son 20 yılda atama yapılmayan bir dönem yok. " açıklamasında bulundu.
12.09.2022 Gündem
MEB okulların açılmasına günler kala duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor
MEB okulların açılmasına günler kala duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, milyonlarca öğrenciyi kapsıyor MEB son dakika duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına günler kala harekete geçti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Güzel haberi Bakan Özer duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Temizlik malzemesinden kırtasiyeye, küçük onarımdan donatım, laboratuvar ihtiyaçlarına kadar tüm okullarımızda kullanılmak üzere sadece 2022-2023 eğitim öğretim hazırlığı için 3,1 milyar lirayı okullarımıza gönderdik” dedi.
30.08.2022 Eğitim
MEB son dakika duyurdu! 60 bin personel alınacak, 5 Eylül'de başlıyor
MEB son dakika duyurdu! 60 bin personel alınacak, 5 Eylül'de başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen başlıyor. 60 bin personel alınacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İlk kez 5 Eylül’de okullar açılmadan önce 60 bin vatandaşımız okulların temizliğine yardım etmek için okullarımızda hazır olacak” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.08.2022 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen atamalarında ağırlığı İstanbul'a veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen atamalarında ağırlığı İstanbul'a veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Eğitim Yatırımları Toplu Açılış Törenin'de konuştu. Erdoğan, "Son dönemde gerçekleştirdiğimiz öğretmen atamalarında önceliği ve ağırlığı İstanbul'a veriyoruz. 31 Ocak 2022 tarihinde ataması yapılan 7500 öğretmen İstanbul'da göreve başladı. Hayırlı olsun." dedi.
25.02.2022 Siyaset
Remziye Hisar kimdir? Remziye Hisar Google’a Doodle oldu!
Remziye Hisar kimdir? Remziye Hisar Google’a Doodle oldu! Remziye Hisar Google’a Doodle oldu! Türkiye’de çağdaş bilimin öncüsü ve kimya çalışmalarının da ilk kadın ismi olarak tanınan Remziye Hisar, Google’da anılıyor. Pek çok kişi sabah saatlerinde Google’a giriş yapınca Remziye Hisar tasarımıyla karşılaştı. Peki, Remziye Hisar kimdir? Remziye Hisar’ın hayatı hakkında merak edilenler…
13.12.2021 Gündem
3600 ek gösterge, zam... Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz binleri ilgilendiren müjdeleri tek tek açıkladı...
3600 ek gösterge, zam... Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz binleri ilgilendiren müjdeleri tek tek açıkladı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şûrası'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Öğretmen Meslek Kanunu' ile ilgili ise, "Kısa sürede Meclis'e gelecek. 10 yıl çalışan öğretmenlerimiz uzman olacak ve 1000 TL maaşlarında artış olacak. Uzman öğretmenlerimiz sınava girerek baş öğretmen olabilecek. Bu durumda da maaşları 2 bin TL artacak. Ek göstergeleri söz verdiğimiz gibi 3600'e çıkaracağız. Kadrolu, sözleşmeli öğretmen ayrımını da ortadan kaldıracağız. Sözleşmeli öğretmenler kadrolular ile aynı şartlara sahip olacaklar" dedi.
1.12.2021 Siyaset
MEB harekete geçti ve belli oldu! Yeni dönem başlıyor flaş karar...
MEB harekete geçti ve belli oldu! Yeni dönem başlıyor flaş karar... Milyonlarca kişi bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen duyurdu. Yeni dönem başlıyor. Bir ilk olacak. Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer duyurdu. İki bakanlık resmen imzaladı. Flaş yabancı dil kararı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ders kitapları ile ilgili de yeni uygulamayı hayata geçirdi.
16.11.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Yeni sistem resmen duyuruldu, tüm Türkiye'de...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika kararı! Yeni sistem resmen duyuruldu, tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Yeni sistem hayata geçirildi. Tüm öğretmenlerin kullanımına açıldı. Yeni sistem başvuruları alınmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, taslak ders kitaplarının inceleme ve değerlendirmelerinin daha nitelikli ve hızlı gerçekleştirilmesi için panel süreçlerinin çevrim içi yapılabilmesine de imkan sağlayan sistemi hayata geçirdi. Sistem sayesinde, tüm Türkiye'de farklı alanlarda uzman panelistlerin çevrim içi ortamlarda da bir araya gelerek ders kitaplarını inceleyip değerlendirmesi sağlanacak. Süre de yeni sistemle birlikte kısalacak. İşte MEB'in son dakika kararı...
15.11.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) harekete geçti ve hepsi görevden alındı!
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) harekete geçti ve hepsi görevden alındı! Milli Eğitim Bakanlığı peş peşe kararları duyuruyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile çok sayıda ilin milli eğitim müdürü değişti. Taslak ders kitabı ve eğitim araçları ile bunlara ait elektronik içeriklere ilişkin düzenleme de yapıldı. İl milli eğitim müdür yardımcısı ve ilçe milli eğitim müdürü kadrolarına atama şartları değişti.
6.11.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ders Kitabı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ders kitabı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.