Gazete Vatan Logo

Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri!

Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Raşit Küçük'ün vefatıyla ilgili taziye mesajı paylaştı. Peki, Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri!

Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri!

Din âlimi Prof. Dr. Raşit Küçük'ün hayatını kaybetti. Hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören, Prof. Dr. Raşit Küçük’ün vefatı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye mesajı paylaştı.

PROF. DR. RAŞİT KÜÇÜK KİMDİR?

Prof. Dr. Raşit Küçük, 1947'de Antalya Akseki'ye bağlı Menteşbey Köyü'nde dünyaya geldi. Aslen Antalyalı'dır.

İlk ve orta öğreniminin ardından Antalya İmam-Hatip Okulu’ndan mezun oldu. Daha sonra Konya Yüksek İslâm Enstitüsü'nü tamamlayan Küçük, Erzurum Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi’nde eğitim aldı. Raşit Küçük, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. 1997'de Doçent, 2003'te ise Profesör unvanı elde etti.

1991'de yayınlanan doktora tezi, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “fikir” dalında birincilik ödülüne layık görüldü. 2016'da ise Türkiye Yazarlar Birliği'nin Hizmet ödülünü aldı.

Prof. Dr. Raşit Küçük, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık ve öğretim üyeliğiyle, Din İşleri Yüksek Kurulu ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) başkanlığı yapmıştı.

Haberin Devamı

Birçok vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşunun hem kuruculuğunu yapan hem de buralarda üye olarak görev alan Küçük, yurt içi ve yurt dışında sempozyumlara katıldı, çok sayıda kitap ile akademik çalışmaya imza attı. Küçük, ilmi çalışmalarının yanı sıra binlerce öğrenci yetiştirdi.

RAŞİT KÜÇÜK KİTAPLARI

Siyer (İmam-Hatip Liseleri için ders kitabı)

Sevgi Medeniyeti

Türk Millî Eğitiminde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Dersleri

Peygamberimizden Hayat Ölçüleri: Riyâzu’s-Sâlihîn Tercüme ve Şerhi

Hazret-i Muhammed (s.a.v.): Siyer-i Nebî