Çocuk Hastalıkları

Çocuk Hastalıkları

Son dakika çocuk hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuk hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuk hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuk hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.967 çocuk hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm çocuk hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." dedi. Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Batman'da önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan, "Güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine ve Maliye Bakanı'mız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.
27.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Dörtyol Kavşağı'ndaki Ağrı mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi birileri yine çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silahla yaptıklarını bugün gizli ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Bu uğurda baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler" dedi.
14.03.2024 Gündem
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Öldüren yarış! Anne öldü, bebek yaralı, sürücü kaçtı
Öldüren yarış! Anne öldü, bebek yaralı, sürücü kaçtı İzmir’in Gaziemir ilçesinde, yarıştıkları öne sürülen iki otomobilden biri park halindeki kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet önündeki araca çarparak yan yattı. Kazada anne İnci Özparltılı (31) hayatını kaybederken, 7 aylık bebeği Ö.A.Ö. yaralandı.
15.06.2023 Yaşam
İzmir’de feci kaza! 1 ölü, 1'i bebek 2 yaralı
İzmir’de feci kaza! 1 ölü, 1'i bebek 2 yaralı İzmir’in Gaziemir ilçesinde başka bir otomobil ile yarış halinde olan araç park halindeki kamyonete çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet önündeki araca çarparak yan yattı. Meydana gelen kazada biri bebek 2 kişi yaralanırken, kamyonet içerisinde bulunan 31 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.
15.06.2023 Yaşam
Çocuğuna damar yolu açılmadığını iddia etti, doktora saldırıp dişini kırdı!
Çocuğuna damar yolu açılmadığını iddia etti, doktora saldırıp dişini kırdı! Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsünde bir hasta yakını, çocuğuna damar yolu açılmadığını iddia ederek görevli doktora saldırıp dişini kırdı.
6.05.2023 Yaşam
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı
Bakan Koca’dan deprem bölgesi için içme suyu uyarısı Deprem bölgesinde yapılan şebeke suyu analizlerini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vatandaşlara şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmamaları konusunda uyarıda bulundu. Ellerinde salgın tanımıyla örtüşen herhangi bir verinin bulunmadığını söyleyen Bakan Koca, “Deprem felaketini yaşamış illerimizin hiç birinde şu ana kadar herhangi bir salgın söz konusu değildir” dedi.
22.03.2023 Gündem
81 saat sonra enkazdan çıkan Beşir: Battaniye gibi bir şeyin içerisindeydim
81 saat sonra enkazdan çıkan Beşir: Battaniye gibi bir şeyin içerisindeydim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da enkazdan sağ olarak kurtarılan 6 yaşındaki Beşir Yıldız'ı hastanede ziyaret etti.
13.02.2023 Gündem
'Strep A' alarmı! 'Temastan kaçının'
'Strep A' alarmı! 'Temastan kaçının' Gösterdiği artışla dünya genelinde tedirginlik yaratan Strep A bakterisi Türkiye'de de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep oldu. Uzmanlardan ise streptokok mikrobu ile ilgili uyarılar geldi. Hastalığın en net belirtisinin boğaz ağrısı olduğunu söyleyen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Gürkan, hasta olan çocuğun mutlaka evinde 10 günlük tedavi sürecine girmesi gerektiğini belirtti.
31.01.2023 Gündem
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı"
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı" Gösterdiği artışla dünya genelinde tedirginliğe ve Türkiye'de de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan streptokok mikrobu ile ilgili uzmanından uyarılar geldi. Hastalığın en net belirtisinin boğaz ağrısı olduğunu söyleyen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Gürkan, hasta olan çocuğun mutlaka evinde 10 günlük tedavi sürecine girmesi gerektiğini belirtti.
29.01.2023 Gündem
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan yeni yılın ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti.
31.12.2022 Yaşam
Strep A virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Strep Türkiye'de var mı, nasıl bulaşır?
Strep A virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Strep Türkiye'de var mı, nasıl bulaşır? İngiltere'de Strep A bakterilerinin yol açtığı enfeksiyon nedeniyle 9 çocuk hayatını kaybetti. İngiltere'de paniğe neden olan Strep A bakterisi Türkiye'de de son günlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Peki, Strep A virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Strep Türkiye'de var mı, nasıl bulaşır?
9.12.2022 Sağlık
Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor skandalı daha! Tam bir kalpazan çıktı
Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor skandalı daha! Tam bir kalpazan çıktı Tekirdağ’ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz ile ilgili akılalmaz detaylar gelmeye devam ederken, yeni bir sahte doktor daha ifşa oldu. Van’dan İstanbul'a hasta nakleden özel bir firmaya ait ambulans yol uygulamasında polis tarafından durduruldu. Ambulansta kendini çocuk doktoru olarak tanıtan Osman Ç. hakkında ortaya çıkan detaylar şoke etti. Şahsın dosyasında ise yok yok...
1.12.2022 Yaşam
Ambulanstaki sahte doktor, polisin yol uygulamasında yakalandı
Ambulanstaki sahte doktor, polisin yol uygulamasında yakalandı Van'dan İstanbul'a hasta nakleden özel bir firmaya ait ambulans Erzincan'da yol uygulamasında polis tarafından durduruldu. Ambulansta beyaz önlüklü ve kendini çocuk doktoru olarak tanıtan Osman Ç.'nin (33), tıbbi sekreterlik mezunu olduğu belirlenirken; dolandırıcılık, kamu görevini usulsüz üstlenmek suçlarından kaydı bulunduğu ortaya çıktı.
1.12.2022 Yaşam
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak?
Tarsus Belediyesi hangi parti, Tarsus belediye başkanı kim? 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus il mi olacak? Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümünde Tarsus'un il olabilmesi için bir mücadele başlattıklarını söyledi. Ayrıca Bozdoğan, belediyeye ait makam aracının plakasını da 82 NK 001 olarak değiştirdi. Söz konusu gelişmenin ardından Tarsus Belediyesi hangi parti, 2019 yılında Tarsus seçim sonuçları nasıl çıktı? Tarsus Belediye başkanı kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Gündem
Adıyaman'da hastane otoparkındaki 2 ambulans yandı
Adıyaman'da hastane otoparkındaki 2 ambulans yandı Adıyaman'da, hastane otoparkında atıl durumdaki 2 ambulans yandı.
7.08.2022 Yaşam
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Takviye gıdalarla ilgili flaş karar verildi. Vitamin ve takviye gıdada yeni dönem başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taslağına göre, arı sütü, arı poleni ve propolis gibi gıdalara 2-4 yaş çocuklar için onay verilmeyecek. Bal, tahin ve pekmez etken madde olarak kullanılamayacak. Hangi düzenlemeler yapılacak, uzmanlar ne diyor, işte son dakika haberinin detayları...
7.07.2022 Gündem
Yunanistan'a kaçmak isteyen kadın, botta doğum yaptı
Yunanistan'a kaçmak isteyen kadın, botta doğum yaptı Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında, Yunan unsurlarınca itilen 28 kaçak göçmen arasında bulunan Kamerun uyruklu hamile Havol Cepta (32), denizin ortasında botta doğum yaptı. Dalgalarla sürüklenen bottaki kaçaklar Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken, doğum yapan anne ile erkek bebeği hastanede tedaviye alındı.
30.06.2022 Yaşam
Telefonda tartıştığı kişiyi 7 el ateş ederek öldüren şüpheli yakalandı
Telefonda tartıştığı kişiyi 7 el ateş ederek öldüren şüpheli yakalandı İzmir'in Konak ilçesinde, telefonda tartıştığı Mehmet Masum Özyekin'i (26) tabancayla 7 el ateş ederek öldürdükten sonra kaçan şüpheli Mehmet Raşit Özçelik(24) 11 gün sonra yakalandı. Adliyeye sevk edilen Özçelik tutuklandı.
23.06.2022 Yaşam
6 aylık Yaren bebeğin acı ölümü! Annesi kucağına aldığında fark etti
6 aylık Yaren bebeğin acı ölümü! Annesi kucağına aldığında fark etti Diyarbakır’da annesinin emzirdikten sonra beşiğe bıraktığı 6 aylık Yaren A., nefes borusuna süt kaçması sonucu yaşamını yitirdi.
20.06.2022 Yaşam
'Cinsiyet değiştirme ameliyatı' iddiaları hakkında Zeynep Kamil Hastanesinden açıklama
'Cinsiyet değiştirme ameliyatı' iddiaları hakkında Zeynep Kamil Hastanesinden açıklama Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamada, basında yer alan cinsiyet değiştirme ameliyatı haberlerinin asılsız olduğu belirtilerek, "Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir dal hastanesi olup bu tür ameliyatlar hastanemizde yapılmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
17.06.2022 Gündem
Ankara'da şiddetli yağmur ve rüzgar! Yollar göle döndü, evleri su bastı, binaların çatıları uçtu
Ankara'da şiddetli yağmur ve rüzgar! Yollar göle döndü, evleri su bastı, binaların çatıları uçtu Ankara'da kuvvetli yağış etkili olurken, yollar kısa sürede göle döndü; bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı bölgelerde ise yağmurla birlikte rüzgar da etkisini gösterdi. Binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Altındağ ilçesinde binanın camları şiddetli rüzgarda kırıldı, cami minaresindeki hilal de uçtu. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yaptığı açıklamada, "112 üzerinden itfaiyeye 1378, AFAD'a 159 ihbar ulaştı. Mahsur kalan 3 çocuk kurtarıldı. Bir sele kapılma ihbarı bulunmakta olup AFAD ve JAK ekipleri yönlendirildi." dedi. Öte yandan birçok ilde de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Ankara'nın Altındağ ilçesinde aracı ile sele kapılan servis sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı. Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı " Ankara Altındağ Tatlar’da bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor." açıklamasında bulundu.
11.06.2022 Gündem
Ölümcül hastalıkla doğan Poyraz’ın annesinden ameliyat için destek çağrısı
Ölümcül hastalıkla doğan Poyraz’ın annesinden ameliyat için destek çağrısı İzmit’te, ölümcül olarak kabul edilen ve doktorlar tarafından yaşamla bağdaştırılmayan Patau sendromu (Trizomi-13) tanısıyla dünyaya gelen 7,5 aylık Ertuğrul Poyraz Güven, yoğun bakımda tedavi görüyor. Çoklu organ yetmezliği başlayan çocuğunun acilen bronkoskopi ameliyatı olması gerektiğini ve operasyonun Kocaeli’nde yapılmadığını belirten Eda Güven, çocuğunun İstanbul’daki hastanelere sevki için yardım beklediğini söyledi.
10.06.2022 Yaşam
Babasının yaktığı evde ağır yaralanmıştı! 3 yaşındaki Fırat'tan acı haber
Babasının yaktığı evde ağır yaralanmıştı! 3 yaşındaki Fırat'tan acı haber Manisa'nın Kula ilçesinde bunalıma girdiği iddia edilen bir babanın evi yakması sonucu kendisi yaşamını yitirmiş, anne ve 2 çocuğu da ağır yaralanmıştı. Ağır yaralı çocuklardan 3 yaşındaki Fırat'tan acı haber gelirken anne ve 6 yaşındaki kardeşin hayati tehlikeleri devam ediyor.
1.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuk hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.