Civa

Civa

Son dakika civa haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan civa ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını civa haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Civa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan civa gelişmeleri de dahil olmak üzere 339 civa haberi bulunmuştur. Tüm civa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi?
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi? Oksijen, bitkilerin fotosentez yolu ile üretilen ve canlılar için hayati önem taşıyan O2 molekülü halinde bulunur. Dünya atmosferinde ve su kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Batı Avustralya'daki eski kayalara bakan yeni bir çalışma, bunun düşünülenden daha erken başladığını göstermektedir.
27.01.2024 Gündem
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Basınç: Basınç Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Basınç Ölçümü, kapalı bir alandaki basıncı ölçmeye yönelik bir yöntemdir. Basınç ölçümünün ne olduğuna dair ayrıntılara girmeden önce basıncı tanımlayalım. Birim alana düşen dik kuvvet veya kapalı bir sıvı içindeki bir noktadaki gerilim, fizik bilimlerinde basınç olarak bilinir. Tabanında 84 inç karelik bir alana sahip 42 kiloluk bir kutunun zemine uyguladığı kuvvet, kuvvetin uygulandığı alana bölünmesine veya inç kare başına yarım pounda eşittir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Aynalar: Aynalar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 7. sınıf aynalar konusu önemlidir ve ayrıntılarıyla açıklanması gerekmektedir. Bu konuda öncelikle ayna nedir? Bilinmesi gerekmektedir. Ayna sözlük anlamı olarak, ışığı yansıtan, nesnelerine görüntüsünü veren arkası sırlı ve cilalı cam ayna olarak ifade edilmektedir. Ayrıca Denizcilikte, küreğin ucunda bulunan yassı bölüm de ayna olarak tanımlanmaktadır. 7. Sınıf aynalar konusu Fen bilimleri ders konusudur. Gözgü olarak da tanımlanan aynaların birden çok çeşidi bulunmaktadır. Aynalar, Milli Eğitim Bakanlığı Müfredatında Fen Bilimleri konusu kapsamında bulunmaktadır.
26.12.2023 Eğitim
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
Evlerde kullanılan tuza standart geliyor
Evlerde kullanılan tuza standart geliyor Yemeklik tuz için hazırlanan yeni standarda göre tuz ambalajları, ağzı açıldığında tekrar kapatılmayacak veya tekrar kapatıldığında kapatıldığı belli olacak şekilde olacak. Paketlerde tuzun iyot içeriği ve tavsiye edilen tüketim tarihi zorunlu olacak. Yemeklik tuzda; kilogram başına 0.1 miligrama kadar civa, 2 miligrama kadar kurşun, 0.5 miligrama kadar arsenik bulunabilecek.
1.04.2023 Gündem
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'un 18. yüzyılda yaşayan büyük annesinin mumyası üzerinde yapılan çalışmalar bilim insanlarını şaşırttı. Anna Catharina Bischoff adlı kadının cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan frengi yerine, bilim dünyasında daha önce hiç görülmeyen bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle ölmüş olabileceği belirtildi.
28.02.2023 Dünya
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Avrupa'nın göbeğinde felaket! Oder Nehri'nde 10 ton balık telef oldu... Polonya Başbakanı'ndan sert tepki
Avrupa'nın göbeğinde felaket! Oder Nehri'nde 10 ton balık telef oldu... Polonya Başbakanı'ndan sert tepki Avrupa'nın göbeğinde Almanya ile Polonya sınırında ekolojik felaket yaşanıyor. Polonya'nın Oder Nehri'ne dökülen kimyasal atık nedeniyle 10 ton balık telef oldu. Hükümet ekolojik felakete yönelik soruşturma başlatırken, nehir ekosisteminin iyileşmesinin yıllar alacağı ifade edildi.
13.08.2022 Dünya
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık...
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık... Yeni yasak kararının detayları belli oldu. Almanya, Avusturya, Belçika gibi çok sayıda ülkeyi kapsıyor. Artık yapılamayacak. Kısıtlama getirildi. Avrupa Birliği pek çok ara renk (yeşil, turuncu, mor ve tonları) dövme boyalarının kullanımını insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle yasakladı. Dövmeciler artık daha az ara renk boya üretileceğini belirtirken, siyah beyaz dövmelerin daha fazla yapılacağını söylüyor.
13.07.2022 Yaşam
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl...
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl... Çalışan milyonlarca kişi erken emekli olmanın yollarını araştırıyor. Erken emekli olmanın çeşitli yolları bulunuyor. Yasalarımızla borçlanarak erken emeklilik imkanı bulunuyor. Kadınlar için doğum borçlanması, erkek çalışanlar için ise askerlik borçlanması ile emeklilik tarihi öne çekilebiliyor. Ayrıca borçlanma yapılmadan da bazı meslek grupları için erken emekli olma imkanı tanınıyor. Yıpranma hakkı ile 5 yıla kadar erken emekli olmak mümkün.
17.05.2022 Emekli
MSB'den Pençe-Kilit açıklaması: Mehmetçik barınaklara tek tek giriyor!
MSB'den Pençe-Kilit açıklaması: Mehmetçik barınaklara tek tek giriyor! Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pençe Kilit Operasyonu'nda bugüne kadar 63 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun birinci safhasını başarıyla tamamlayan ve belirlenen hedeflere ulaşan Mehmetçik, teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara tek tek girmeye devam ediyor." denildi.
4.05.2022 Gündem
Müsilajdan sonra Marmara Denizi için korkutan uyarı! Toksik tehlikesi...
Müsilajdan sonra Marmara Denizi için korkutan uyarı! Toksik tehlikesi... Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde dört ayrı üniversiteden bilim insanlarının oluşturduğu araştırma ekibinin müsilaj çalışmasının sonuçları açıklandı. Geçen yıl haziran ayında deniz tabanından alınan örneklere göre, Marmara Denizi'nde tek tehlikenin müsilaj olmadığı, toksik tehlikesi ile de karşı karşıya kalındığı kaydedildi.
13.04.2022 Gündem
Mesut ve Ozan kadro dışı kaldı İsmail Kartal bu 5 yıldızı civa gibi yaptı
Mesut ve Ozan kadro dışı kaldı İsmail Kartal bu 5 yıldızı civa gibi yaptı Dün Kayseri deplasmanında şov yapan ve derbi öncesi 4 golle ezeli rakibi Galatasaray'a gözdağı veren Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan'ın kadro dışı kalmasının ardından takım içerisinde bazı futbolcuların performans olarak zirveye çıkmaları dikkatlerden kaçmadı. İşte Kayserispor - Fenerbahçe mücadelesinin yansımaları ve yazar yorumları...
3.04.2022 Fenerbahçe
Ankara'da kimyasal sızıntı tedirginliği! Cıva bulunan 3 şişeden 2'sinin kırıldı
Ankara'da kimyasal sızıntı tedirginliği! Cıva bulunan 3 şişeden 2'sinin kırıldı Ankara Adliyesi'nde, içerisinde cıva bulunan delil paketinin deforme olduğunun anlaşılması üzerine, adliyede kimyasal sızıntı endişesi yaşandı. Uzman ekip tarafından yapılan incelemede sızıntıya rastlanmadı.
31.03.2022 Gündem
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
H harfi ile başlayan bitki isimleri neler?
H harfi ile başlayan bitki isimleri neler? H harfi ile başlayan birçok değişik bitki türü bulunuyor. Bu konuda değişik yerlerde kullanmak için hava civa, Haşhaş, huş ağacı, hodan ve hindiba ile hayıt tohumu gibi bitkileri saymak mümkün. Peki, H harfi ile başlayan diğer bitki isimleri neler? İşte detaylar…
18.02.2022 Gündem
Sağlığınızı mahvediyor! Yararlı sandığınız o besinler hiç masum değil
Sağlığınızı mahvediyor! Yararlı sandığınız o besinler hiç masum değil Sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisi sonrası daha da önemli hale geldi. Birçok kişi sağlığını korumak için bu besinleri tüketiyor. Ancak gerçek şok farklı. Ton balığından süte, zeytin yağından somona çok sayıda besin sağlığı tehdit ediyor. Hangi besinin nasıl bir içeriğe sahip olduğuna dair yapılan çalışmalar da gün geçtikçe daha fazla artıyor. Bu nedenle sağlıklı besin listelerine kolaylıkla ulaşabiliyor, doğru beslenme düzenini oluşturabiliyoruz. Peki bu listeler her zaman güvenilir mi? İşte "sağlıklı" olduğunu düşündüğümüz fakat beklemediğimiz etkilerle hayatımıza girebilecek o besinler…
10.01.2022 Sağlık
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin...
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin... Erken emeklilik fırsatı! Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu mesleklerde çalışanlar hemen kontrol edin. Emeklilik için çok önemli detay. Her çalışan için özel olarak meslek kodları oluşturuluyor. Bu kodlar ileri dönemde erken emeklilik kapısını aralıyor. Bazı işlerde yıpranma payı erken emeklilik açısından büyük önem taşıyor. SGK'ya göre belirlenen yıpranma hakkı olan bir meslek sınıfındaysanız erken emeklilik imkanı tanınıyor. 45 iş kolunda çalışanların yıpranma hakkı bulunuyor. Emeklilik süresinin kısalmasının yanı sıra devlet çeşitli hibe ve nakit destekleri de sağlanıyor. Bu nedenle meslek kodunun hatalı ya da eksik girilmemesi, çalışan açısından çok önemli. Meslek kodu primi, emeklilik süresini etkiliyor mu? Çalışanın başka bir meslek koduyla bildirimi hak kaybına yol açar mı? Fiili hizmet süresi zammından hangi meslek grupları yararlanabiliyor? İşte erken emeklilikle ilgili tüm detaylar...
9.12.2021 Emekli
Vücuttaki toksin ve zehirleri anında söküp atıyor! İşte hızlıca toksinlerden arınmanın 11 yolu
Vücuttaki toksin ve zehirleri anında söküp atıyor! İşte hızlıca toksinlerden arınmanın 11 yolu Yiyeceklerde, içeceklerde hatta havada bile pestisit, cıva hatta uranyum gibi kimyasal toksinler var ve sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyorlar. Ancak detoks yaparak ortaya çıkabilecek sağlık sorunundan kendimizi koruyabiliriz. İşte vücudunuzu hızlıca toksinlerden arındırmak için bilmeniz gereken 11 yol…
13.11.2021 Sağlık
10 kişiden 3'ü hipertansiyon hastası! Çoğu kişi hastalıktan habersiz!
10 kişiden 3'ü hipertansiyon hastası! Çoğu kişi hastalıktan habersiz! Türkiye'de hipertansiyon hastalarının yarısının hasta olduğundan haberi yok. Hipertansiyon hakkında merak edilenleri Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener anlattı.
3.10.2021 Sağlık
Protein tozu ile ilgili flaş uyarı!
Protein tozu ile ilgili flaş uyarı! Günümüzde sporcuların ve bazı gençlerin, kas yapmak için sıkça başvurduğu protein tozlarına karşı uyaran Prof. Dr. Vedat Göral “Aşırı protein tozu tüketiminin bağırsaklarda ishal, kemiklerde erime, böbreklerde hasara yol açtığı biliniyor. Protein tozları, bazen sindirim sıkıntısına neden olabilir. Protein tozu yerine et, yumurta, süt, yoğurt, peynir, fasulye, nohut, badem gibi gıdalar, temel protein kaynakları olarak tüketilebilir” dedi.
17.09.2021 Sağlık
Çocukların eğitim döneminde ton balığı tüketimi önemli
Çocukların eğitim döneminde ton balığı tüketimi önemli Prof. Dr. Emine Nur Tozan, Omega 3 başta olmak üzere magnezyum, fosfor, demir, gibi minerallerle, B12, A, D ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan ton balığının, çocukların eğitim döneminde destekleyici rol üstlendiğini bildirdi.
15.09.2021 Sağlık
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir!
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir! Ağır metaller vücudumuza pek çok farklı yolla girebiliyor ve birikerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. “Kronik hastalıklarınız varsa, ağır metal toksin birikiminiz olabilir” diyen Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ebru Akçakanat, vücudu ağır metallerden temizlemenin yollarını anlattı.
11.09.2021 Sağlık
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor!
Endokrin bozucu kimyasallar akneye neden oluyor! Son yıllarda hayatımızın her alanında sıkça yer alan ve endokrin sistemin gelişimi ve fonksiyonunu değiştiren maddeler olarak tanımlanan endokrin bozucu kimyasallar sağlık açısından çeşitli tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili bilgilerden en günceli ise endokrin bozucuların cilt sağlığına etkileri, özellikle de bu maddelerin akne oluşumu ve şiddetinde önemli bir etken olduğu konusu ile ilgili…
5.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Civa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki civa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.