Gazete Vatan Logo

Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor

Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.

Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor

Glutatyon vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlar. Glutatyon vücut tarafından üretilen bir antioksidandır. Bunun için çok önemlidir. Glutatyonun en önemli faydaları ise; elektronlarını serbest radikallere bağlaması ve hücresel hasarı önlemesidir. Hücrelerin içinde oluşan zararlı maddeleri suya dönüştürerek, cıva, kurşun, kadmiyum, bakır, çinko, arsenik ve gümüş gibi ağır metalleri bağlayarak vücuttan ağır metalleri uzaklaştırır. Sinir sisteminde önemli bir rol oynayan glutamat kaynağıdır. Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, son zamanların en merak edilen işlemlerinden biri olan glutatyon tedavi ile ilgili merak edilenleri tek tek anlattı.

GLUTATYONU ARTIRMANIN EN ETKİLİ YOLU DAMAR İÇİNE SERUM İLE UYGULAMASIDIR

Glutatyon bilinen en güçlü antioksidanlardan biri olduğu için vücudun korunmasında ve hastalık oluşumunun önlenmesinde önemli rol oynar. Yaşlandıkça vücut tarafından üretilen glutatyon miktarı azalır. Vücut için son derece zararlı olan toksinlerin, ağır metallerin ve serbest radikallerin birikimi giderek artar. Glutatyon, serbest oksijen serbest radikallerinin rol oynadığı aşağıdaki hastalıkların tedavisinde takviye olarak kullanılır. En önemli ve etkili yöntem intravenöz glutatyon tedavisidir.

Haberin Devamı

Glutatyonu artırmanın en etkili yolu damar içine serum ile uygulamasıdır. Terapötik dozların sayısı hastadan hastaya değişmekle birlikte standart tedavi yaklaşımı 5 hafta boyunca haftada birdir. Tedavi yaklaşık 15 dakika sürer.

GLUTATYON TEDAVİSİNİN YAN ETKİSİ YOKTUR

Glutatyon tedavisi aktif olarak kullanılmakta ve bilinen hiçbir yan etkisi olmayan serbest radikallerin vücutta verdiği zararı en aza indirmek veya olası hastalıkların etkilerini azaltmak için kullanılmaktadır. Vücudunuzun serbest radikal temizleyici glutatyon seviyesini artırarak, vücudunuzu birçok kronik hastalığın tetikleyicisi olan toksinlerden ve ağır metallerden arındırabilirsiniz.

GLUTATYON TEDAVİSİNİN FAYDALARI

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Vücut enerjisinin artmasına yardımcı olur
  • Kas performansını artırır 
  • Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı olur 
  • Cilt yenilenmesini sağlar
  • Cilde parlaklık getirir
  • Yaşlanma karşıtı etki gösterir
  • Sigara ve alkolün zararlarını azaltır 
  • Uyku kalitesini iyileştirir 

Glutatyon, sadece problemler ortaya çıktığında kullanılmamaktadır. Glutatyon bilinen en güçlü antioksidanlardan biri olduğu için vücudun korunmasında ve hastalık oluşumunun önlenmesinde önemli rol oynar.  

Haberin Devamı

PARKİNSON’DA GLUTATYON TEDAVİSİ

Glutatyon takviyesi, Parkinson hastalarında semptomatik fayda sağlar. Glutatyon, oral, intravenöz (IV) ve intranazal (burun) dahil olmak üzere çeşitli şekillerde verilebilir. Her yöntemin avantajları ve sınırlamaları vardır. Haplar ideal olsa da, oral glutatyon sindirim sisteminden zayıf bir şekilde emilir ve beyne daha iyi iletilemez.  

İntravenöz uygulama (serum tedavisi) bu emilimi artırabilir ve kandaki glutatyon seviyelerini artırabilir. Hastaların motor semptomlarını iyileştirmesine yardımcı olabilir ve çok güvenilir bir destekleyici tedavidir.

ALZHEİMER’DA GLUTATYON TEDAVİSİ

Alzheimer hastalığı, dünya çapında milyonlarca yaşlı yetişkin ve onlara bakan ailelerde ağır hasara yol açan son derece yaygın bir demans türüdür. Alzheimer hastalığına katkıda bulunan faktörlerden biri oksidatif strestir. Alzheimer hastalığı, 65 yaşın üzerindeki kişilerde yaygın bir bunama nedenidir, ancak 45 yaşın üzerindeki kişilere de hafif bilişsel bozukluk (MCI) teşhisi konulabilir.

Haberin Devamı

Glutatyon, çoğu yetişkin için ağızdan, solunarak veya intramüsküler veya intravenöz serum tedavisi yoluyla intravenöz olarak alındığında çok etkili ve güvenlidir. Alzheimer hastalığını önlemek veya ilerlemesini durdurmak için serumla tedavi edilebilir.

MULTİPLE SKLEROZDA GLUTATYON TEDAVİSİ

Multipl sklerozu olan herkes, ilerlemeyi yavaşlatmak ve MS'in neden olduğu hasarı onarmak için glutatyon ve öncüllerini destekleyebilir. Glutatyon takviyeleri, öncelikle hastalığı önlemeye yardımcı olur ve multipl skleroza karşı iyi bir bağışıklık sistemi oluşturmaya yardımcı olur. Bir glutatyon ve C vitamini karışımı kullanılarak hücre hasarı en aza indirilebilir ve multipl skleroz hastalarının durumu önemli ölçüde iyileştirilebilir.

NÖROPATİDE GLUTATYON TEDAVİSİ

Nöropati, birçok insanı etkileyen diyabetin yaygın bir komplikasyonudur. Bu durum ayak ve bacaklarda ağrı, uyuşma, karıncalanma, yanma ve güçsüzlüğe neden olur. Nöropatiyi tedavi etmenin birkaç yolu vardır. Bu tedaviler ilaç, cerrahi, akupunktur, masaj terapisi, kayropraktik, egzersiz, diyet ve yaşam tarzı değişikliklerini içerir.

Haberin Devamı

Bu tedavi alternatiflerine ek olarak glutatyonda iyileşme sürecine destek olacaktır. Glutatyon ile tedavi edilen insüline dirençli hastalarda birçok komplikasyon düzeldi ve özellikle nöropatik problemler ve retinopati (bir göz hastalığı) önemli ölçüde düzeldiği görülmüştür.