Gazete Vatan Logo

Yüksek kan şekerini ve kötü kolesterolü düzenliyor! Tam bir doğal antibiyotik, işte faydasını 5 kat artıran yöntem

Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürüyor, iltihap ve enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik etkisi gösteriyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını minimuma indiriyor, yüksek tansiyonun düşürülmesini sağlıyor. Tüm kanser çeşitlerine karşı mücadele ediyor, antioksidan bakımından çok zengin, bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek kan şekerini düzenliyor, vücutta enfeksiyon oluşma riskini azaltıyor. Antibiyotik kaynağı ve yemeklerin olmazsa olmazı soğanla ilgili bilinmeyen bir detay daha ortaya çıktı.

Yüksek kan şekerini ve kötü kolesterolü düzenliyor! Tam bir doğal antibiyotik, işte faydasını 5 kat artıran yöntem

Doğal bir antibiyotik olarak kabul edilen soğan, vücut açısından güçlü bir silahtır. Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürüyor, iltihap ve enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik etkisi gösteriyor. Yüksek kan şekerini düzenliyor, vücutta enfeksiyon oluşma riskini azaltıyor. İşte soğanın bilinmeyen faydaları...

Soğan, doğal antibiyotik olarak hem sağlığa faydaları hem de yemeklere verdiği lezzetle oldukça vazgeçilmez bir sebzedir. Kokusu rahatsız edici olsa da soğan tüketmek içten dışa vücudun yenilenmesine, rahatlamasına ve iyileşmesine katkı sağlıyor.

Çiğ ve pişmiş olarak sayısız şekilde kullanılan soğanı dondurarak tüketmeyi denediniz mi... İşte soğan tüketmenin en pratik ve hesaplı yolu... Soğanın ömrünü uzatan yöntem.

Soğan, nemi kolayca emdiği ve bundan dolayı filizlenmeye ve çürümeye neden olduğu için serin, kuru, karanlık ve iyi havalandırılmış bir yerde saklanmalıdır. Kuru soğanları güzelce soyun ve yıkayın. Dilediğiniz şekilde doğrayın. Doğradığınız soğanları kilitli buzdolabı poşetine koyun, ağzını kapatın ve üzerine bastırın.

İsteğe göre poşet yerine derin dondurucuya uygun kaplar da kullanabilirsiniz. Soğanı bu şekilde serin dondurucuya atarak 10 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.


SOĞANIN FAYDALARI

- Kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. 

- İltihap ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir. 

- Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını minimuma indirir. 

Haberin Devamı

- Yüksek tansiyonun düşürülmesini sağlar. 

- Tüm kanser çeşitlerine karşı mücadele etmek için kullanılır. 

- Antioksidan bakımından zengindir, bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. 

- Bağırsakta yaşayan yararlı bakterilerin korunmasını sağlar. 

- Sindirilemeyen bazı besinlerin parçalanmasına yardımcı olur. 

- Yüksek kan şekerini düzenler. 

- Vücutta enfeksiyon oluşma riskini azaltır. 

- Cilde sürüldüğünde ilgili bölgedeki yaraların iyileşmesine yardımcı olur. 

- Bağırsakların hareketlerini hızlandırır ve vücutta müshil etkisi görülmesini sağlar. 

- Yükselen kan şekerini ihtiyaç duyulan seviyeye çeker. 

- Akne ve sivilce oluşumunu engeller.