Tıkalı damarların düşmanı 5 besini mutfağınızdan eksik etmeyin!
Milyonlarca insan gerek hayat tarzı gerek beslenme alışkanlığı nedeniyle damar tıkanıklığından muzdarip durumda. Oldukça ciddi bir hastalık olan damar tıkanıklığı yediğiniz besinlerle önlenebilir. Damar tıkanıklığının düşmanı olan bu 5 besini mutfağınızdan eksik etmeyin.
Damar tıkanıklığı genellikle orta yaş grubu insanlarda görülür. Hayat felsefenizi tamamen değiştirmeyi gerektiren ciddi bir sağlık sorunudur. Egzersiz yapmak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak damar tıkanıklığı için büyük önem taşıyor. Ancak şifalı bitkiler de bu konuda yardımcı oluyor.
Başlı başına önemli bir sağlık sorunu olan damar tıkanıklığı beraberinde başka hastalıkları getiriyor. Kalp krizi riskini artıryor. Damar tıkanıklığı problemi yaşayanlar mutlaka doktora gitmeli, tedavi almalıdır. Ancak mutfağınızda bulunan bazı besinler de destekçi olabilir. İşte o besinler...
EN İYİ DAMAR AÇISI BİTKİLER
- Zencefil- Sarımsak- Zerdeçal- Yaban Mersini- Keşişkülahı
DAMAR TIKANIKLIĞI NEDİR?
Damarlarda biriken aşırı yağ, vücudun ihtiyacı olan oksijenin dağıtımını engeller. Damar tıkanıklığının hastalığı doktor müdahalesi ve düzenli beslenme ile ortadan kalkabilir. Tedavinin ardından düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamla birlikte tekrar nüksedebilir.
AZGIN TEKE OTU NEDİR?
Yüksek tansiyon, kemik erimesi ve damar tıkanıklığına iyi gelen azgın teke otu, Kalp hastalığı riskini azaltır. Tablet, kapsül, toz ve çay olarak tüketilebilir.
YABAN MERSİNİ NEDİR, NEYE İYİ GELİR?
Kemik gelişimini güçlendirren ve kapl sağlığını koruyan yaban mersiniz, diyabet ve obeziteye de şifadır. Günde bir fincan yaban mersini tüketmek gerekir.
SARIMSAK DA DAMAR TIKANIKLIĞINI DÜŞMANI!
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsaktaki aktif bileşikler kan basıncını düşürür. Damar açıcı bitkiler arasında yer alır. Soğuk algınlığına iyi gelir ve kalp hastalığı riskini azaltır. Kolesterol düzeyini iyileştirir.
ZENCEFİLİN FAYDALARI
Hem geleneksel hem de modern tıpta kullanımı çok fazla olan zencefil, Karbonhidrat, lif ve protein açısından zengin bir bitkidir. Arterlerdeki plak oluşumunun temizlenmesini sağlar.
ZERDEÇAL FAYDALARI NELERDİR?
Hindistan'da yıllardır şifalı bitki olarak kullanılan zerdeçal, hafızayı geliştirir. Kalp hastalığı riskini azaltır. Araştırmalara göre kalp hastalığına neden olan birçok semptoma karşı savaşır.