Glutatyon

Glutatyon

Son dakika Glutatyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Glutatyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Glutatyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Glutatyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan glutatyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 glutatyon haberi bulunmuştur. Tüm glutatyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Glutatyon deposu besinler: Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, yaşlanmayı geciktiriyor!
Glutatyon deposu besinler: Bağışıklığı çelik gibi yapıyor, yaşlanmayı geciktiriyor! Hastalıklardan korunmanın anahtarı glutatyondur. Sağlıklı bir yaşam için beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Birçok eczacı ve uzman, "Gündelik hayatta glutatyon seviyesini artırmanın vücudun detoksifikasyon sürecini artırdığını" ifade etmiştir. İşte glutatyon deposu besinler...
12.02.2024 Yaşam
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Ozon tedavisinin sağlığa faydaları nelerdir?
Ozon tedavisinin sağlığa faydaları nelerdir? Ozon tedavisinin birçok hastalıkta uygulanabildiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Topal, ozon tedavisi, uygulama yöntemleri ve uygulandığı hastalıklar hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
20.05.2022 Sağlık
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri!
Cildiniz için kışa hazırlık reçetesi! Uzmanından 5 öneri! Ciltte yaz mevsiminden kalma sorunları onarmak ve erken yaşlılık belirtilerini ortadan kaldırmak için doğru adımları uygulamak şart. Mevsim geçişinde ciltte meydana gelen kuruluklar ve nem oranının düzenlenmesi için cildi kışa hazırlamak gerekiyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Ayşegül Girgin cilt için kış önerilerinde bulundu.
1.11.2021 Sağlık
Hava kirliliği cildi olumsuz etkiliyor!
Hava kirliliği cildi olumsuz etkiliyor! Hava kirliliği, sigara, yaşlanmaya bağlı elaskiyet kaybı ve mevsimsel değişiklikler gibi bir dizi faktör cildi olumsuz etkiliyor. Tüm bu olusuzluklara rağlan cildin parlaklığını, aydınlığını, nem oranını, kırışıklıkları, elastikiyetini, gözenek açıklığı, kalınlığını ve homojen görünümünü sağlamak mümkün. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç.Dr.İbrahim Aşkar hava kirliliğinin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini anlattı, önerilerde bulundu.
20.10.2021 Sağlık
Yüksek doz C vitaminin faydaları
Yüksek doz C vitaminin faydaları Koronavirüs salgını ve havaların soğuması vitamin takviyelerine olan ilgiyi de artırdı. Damar içinden verilen glutatyon ve yüksek doz C vitaminin faydalarına dikkat çeken Doç. Dr. Erdal Dilekçi, "Hem bağışıklığı güçlendiriyor hem vücutta detoks etkisi yapıyor" dedi. Dilekçi, bu tür takviyelerin doktor kontrolü dışında kullanılmaması konusunda uyardı.
1.10.2021 Sağlık
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir!
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir! Ağır metaller vücudumuza pek çok farklı yolla girebiliyor ve birikerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. “Kronik hastalıklarınız varsa, ağır metal toksin birikiminiz olabilir” diyen Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ebru Akçakanat, vücudu ağır metallerden temizlemenin yollarını anlattı.
11.09.2021 Sağlık
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat Karaciğeri siroz ve kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumanın yollarını açıklayan Prof. Dr. Onur Yaprak, “İlk olarak Hepatit B ve C’den korunun ya da tedavi ettirin. Hijyene dikkat edin. Alkolden uzak durun. Karaciğer yağlanmasından korunun. Kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Kimyasal maddelere uzun süreli maruz kalmaktan uzak durun. Aflatoksine dikkat edin. Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın. Kültür mantarı dışındaki mantarları tüketmeyin. Genetik faktörler için kontrolünüzü yaptırın” dedi.
9.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
Yazın sıkça tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler
Yazın sıkça tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler Yaz aylarının gelmesiyle sebze ve meyve çeşitliliği artıyor, en sevilenler raflarda yerini almaya başlıyor. Peki yazın en çok hangi sebze ve meyveleri tercih edersek sağlıklı bir yaz geçiririz? Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
25.06.2021 Sağlık
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisi Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, iftar ve sahurda "fonksiyonel tıp ilkelerine uygun beslenme yöntemi" ile ramazan ayında vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini belirtti.
27.04.2021 Sağlık
Glutatyon koronavirüsün şiddetini azaltıyor!
Glutatyon koronavirüsün şiddetini azaltıyor! Koronavirüs ile mücadelede en güçlü silahımız olan aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken artan vakalara karşı sağlığımızı korumak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi de büyük önem taşıyor. Bu nedenle salgın serecinde kimi vitamin takviyelerine kimi ise destek tedavilere ilgi gösteriyor. Öyle ki salgının ilk zamanlarında ‘Ozon’ konusu gündemdeyken şimdilerde ise yapılan araştırmalar ile kovid-19'un şiddetini ve ölüm oranlarını azaltabileceği belirtilen vücudumuzdaki hücreler için kritik bir savunma mekanizması olan Glutatyon, ön plana çıkıyor. Peki, Glutatyon nedir? Glutatyon bağışıklık sistemini nasıl güçlendiriyor? Doç. Dr. Hülya Şirzai Glutatyon ile ilgili merak edilenleri anlattı.
21.04.2021 Sağlık
Bağışıklığı güçlendirmede yeni trend: Detoks tatili
Bağışıklığı güçlendirmede yeni trend: Detoks tatili Küresel salgınla birlikte sağlık tatilleri öne çıkmaya başladı. Özellikle bağışıklıklarını güçlendirmek isteyenlerin sağlıklı yaşam merkezleri ve detoks otellerine yöneldiğine dikkat çeken TheLifeCo Wellbeing Program Koordinatörü Mirey Yuhay, “‘Detoks evde de yapılamaz mı?’ diyenler olabilir. Kişiye özel ve doktor kontrolünde bir programla, birkaç günde tüm bedeninizi arındırabilirsiniz. Bunu da ancak uzman desteğiyle yapabilirsiniz” dedi.
16.04.2021 Sağlık
Ezgi Mola vegan oldu
Ezgi Mola vegan oldu Ünlü oyuncu Ezgi Mola, sosyal medya sayfasından vegan olduğunu duyurdu.
15.04.2021 Magazin
Cildi mevsim geçişine hazırlamak için 4 adım!
Cildi mevsim geçişine hazırlamak için 4 adım! Mevsim geçişlerinde cildimizin ihtiyaçları da değişiklik gösteriyor. Nem, güneş, rüzgar gibi çevresel etkenleri ve değişiklikleri yoğun olarak hisseden cildimiz buna tepki verir. Peki, Cildi mevsim geçişine hazırlamak neler yapmalıyız? Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Dermatoloji Uzmanı Dr Aslı Eralp anlattı.
28.03.2021 Sağlık
“Koronavirüs’te ağrı şikâyetlerinin azalmaması endişe verici”
“Koronavirüs’te ağrı şikâyetlerinin azalmaması endişe verici” Covid-19 ile ağrı ilişkisi konusunda açıklamalarda bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, “Yaşlı hasta grubunda genellikle ağrı kesici kullanımı daha sık olduğu halde yine de Covid-19 enfeksiyonu sırasında ağrıların olması ayrıca endişe verici bir durum olmaktadır. Çünkü ilaca rağmen ağrı varlığı, hastalığın ağrı kesicilerin üstesinden gelebilecek güçte olabileceğini düşündürür” dedi.
27.10.2020 Sağlık
“Karaciğeri koruyan sır glutatyonda gizli”
“Karaciğeri koruyan sır glutatyonda gizli” Glutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır” dedi.
6.10.2020 Sağlık
Glutatyon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Glutatyon tedavisi bağışıklık sistemini güçlendiriyor Kendini sürekli yorgun hissedenler, sık seyahat edenler, çok yoğun çalışanlar, çok stresli olanlar ve alkol-sigara tüketenlere bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için 'Glutatyonun Serum Tedavisi' öneren uzmanlar, tedavinin bulaşıcı hastalıklardan korunma kalkanlarını da güçlendirdiğine dikkat çekiyor.
25.09.2020 Sağlık
İşte bağışıklığı güçlendirmenin anahtarı!
İşte bağışıklığı güçlendirmenin anahtarı! Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Demirci, corona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidan içeriği yüksek besinlerin tüketilmesini tavsiye etti.
7.09.2020 Sağlık
'Avokado felç riskini azaltıyor'
'Avokado felç riskini azaltıyor' Son yıllarda oldukça popüler hale gelen avokado, yağlı olması nedeniyle kalorili bir yiyecek olarak biliniyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Canel Önel, bir avokadonun yaklaşık 20-22 gram yağ içerdiğini ancak yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yanı sıra pıhtılaşma, kalp krizi ve felç olasılığını azalttığını kaydetti.
20.08.2020 Sağlık
Felç riskini azaltıyor
Felç riskini azaltıyor Son yıllarda oldukça popüler hale gelen avokado, yağlı olması nedeniyle kalorili bir yiyecek olarak biliniyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Canel Önel, bir avokadonun yaklaşık 20-22 gram yağ içerdiğini ancak yaşlanma sürecini yavaşlatmanın yanı sıra pıhtılaşma, kalp krizi ve felç olasılığını azalttığını kaydetti.
20.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Glutatyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki glutatyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.