Cilt Sorunları

Cilt Sorunları

Son dakika Cilt sorunları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cilt sorunları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cilt sorunları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cilt Sorunları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cilt sorunları gelişmeleri de dahil olmak üzere 489 cilt sorunları haberi bulunmuştur. Tüm cilt sorunları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları...
Kan Taşı Özellikleri Nelerdir? Kan Taşının En Bilinen Faydaları... Kan taşı koyu yeşil renkli olur ve üzerinde de kırmızı lekeler bulunur. Zihni, ruhu ve bedeni koruduğuna inanılan kan taşı kehanet taşı ismiyle de bilinmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları... Amazonit taşı uyum taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Amazonit taşının rengi mavi, yeşil ve koyu mavi arasında farklılık gösterir ve turkuaz da olabilir.
30.01.2024 Yaşam
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.
20.08.2023 Sağlık
Ciltte bahar temizliği zamanı! İşte sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler!
Ciltte bahar temizliği zamanı! İşte sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler! Mevsim geçişlerinde yaşadığımız hava değişimleri, cilt üzerinde birçok değişikliğe sebep oluyor. Sert ve soğuk havanın etkisi ciltte kuruluk, nemsizlik gibi sorunlara yol açarken, kapalı ortamlardaki kirli hava ise cildin hava almasını engelleyerek çeşitli problemlere zemin hazırlıyor. Özellikle mevsim değişimlerinde cildin ekstra bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten uzmanlar ise ısı, nem, UV ışınlarına karşı fiziksel aktiviteye, su tüketimine, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Güneş, yüz mezoterapisi hakkında açıklamada bulundu.
22.03.2022 Sağlık
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler...
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler... Cilt sağlığını destekliyor. Tam bir vitamin ve mineral deposu. Günde sadece bir avuç beslenmenize dahil etmek yeterli oluyor. Aynı zamanda zararlı UV ışınlarından koruyor ve cilt dokusunu iyileştiriyor. Kış ayında cildin kuruması, ani hava değişimi ve fazla güneşe maruz kalma gibi çok sayıda etken nedeniyle ortaya çıkan cilt sorunları olumsuz etkiler yaratabiliyor. Cilt bakım rutini bu konuda büyük önem taşısa da bazen etkili olamayabiliyor ve değişiklik gözlemlenemiyor. Bu nedenle güneş kremi, nemlendirici gibi bakım ürünlerinin yanı sıra beslenme de sorunların çözümünde etkili olabilir. İşte cilt sorunlarını giderebilecek doğal mucize...
21.03.2022 Sağlık
Obezite mutlaka tedavi gerektirir!
Obezite mutlaka tedavi gerektirir! Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Necat Kaplan, obezite hastalığının merak edilenleri sizler için derledi.
2.03.2022 Sağlık
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat!
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat! Pek çok faktör cilt üzerinde olumsuz etkiliyor. Diğer organlara oranla çok daha hızlı yaşlanan cildin özellikle de yirmili yaşlardan itibaren daha fazla bakım ve desteğe ihtiyacı bulunuyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar yaşlanma belirtilerini azaltmak, kırışıklık ve lekelerin oluşumu önlemek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.02.2022 Sağlık
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar? Ozon yağının tarihçesine bakıldığında dünyaca tanınan mucit ve fizikçi Nikola Tesla tarafından bulunduğu bilinmektedir. 1900 yıllarında tüberküloz hastalığının tedavisinde kullanılan ozon yağı, farklı rahatsızlıkların tedavisinde de denemeye başlanmıştır. Peki ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık
Sıcak hava ve maske cildi olumsuz etkiliyor!
Sıcak hava ve maske cildi olumsuz etkiliyor! Maske kullanımı ciltte birçok soruna yol açabiliyor. Sıcak hava ve terlemenin de etkisiyle bu sorunlar yaz aylarında artış gösterebiliyor. Dr. Öğr. Üyesi Zahide Eriş, maske kaynaklı cilt sorunlarının önüne geçmek için temizliğin önemine dikkat çekiyor. Dışarıdan eve geldiğimizde yüzümüzü mutlaka özel bir temizleme jeliyle yıkamamız gerektiğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Eriş, rozesea gibi ciddi problemleri olanların ise evde dahi güneş koruyucu krem kullanmasını öneriyor.
20.07.2021 Sağlık
Süper besin cevizi tüketirken bunlara dikkat!
Süper besin cevizi tüketirken bunlara dikkat! Ceviz, besin değerleri açısından lifler, vitaminler ve mineraller ile sağlıklı yağlar içerdiği için son yıllarda süper gıda olarak tanımlanıyor. Ceviz, tadı ve kullanım alanı çeşitliliği ile de en çok tercih edilen yağlı tohumlar grubuna giriyor. Kuruyemiş sınıfında değerlendirilen cevizin vücut üzerinde çok sayıda olumlu etkisi bulunuyor. Düzenli tüketildiğinde bağışlık sistemini güçlendiriyor, cilde parlaklık veriyor ve kırışıklık oluşumunu engelliyor. Kandaki melatonin seviyesini yükselterek uyku düzenine katkı sağlıyor. Diyetisyen Merve Sır, ceviz hakkında bilgi vererek, nasıl tüketilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
4.06.2021 Sağlık
Ceviz kabuğu suyu tüketirken dikkat!
Ceviz kabuğu suyu tüketirken dikkat! Cevizin sağlığa bir çok faydası bulunuyor. Tokluk hissi vererek kilo vermede, mide ve bağırsak problemlerinin çözümünde, hatta kansere karşı pek çok faydası bulunan süper besin cevizi tüketirken dikkat etmeniz gerekenler var. Uzmanlar, ceviz tüketiminde miktarın iyi ayarlanmasını özellikle de ceviz kabuğu suyuna karşı dikkatli olunması konusunda uyarıyor. Peki, Süper besin cevizin faydaları neler? Ceviz kabuğu suyu zararlı mı? Ceviz neye iyi gelir? Ceviz suyu zayıflatır mı? Ceviz kabızlığa iyi gelir mi? Tüm merak edilen soruları Beslenme ve Diyet uzmanı Diyetisyen Merve Sır anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Koronavirüsü atlatanlar bunlardan şikayet ediyor
Koronavirüsü atlatanlar bunlardan şikayet ediyor Gaziantep Doktor Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koronavirüs Yoğun Bakım Ünitesi sorumlusu Doktor Mehmet Tuncay, koronavirüsü atlatan hastaların saç dökülmesi ve ciltlerinde renk değişikliğinden şikayet ettiğini söyledi. Tuncay, bu kişilerin sağlıklı beslenmeleri ve B, C ile D vitamini almaları gerektiğini söyledi.
3.06.2021 Sağlık
Çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları!
Çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları! Vücuttaki yağ miktarının artmasına bağlı kilo artışı olan obezitenin görülme sıklığı hem dünyada hem de ülkemizde giderek artıyor. Türkiye’de yapılan çalışmalar çocuk ve gençlerin yüzde 10-25’inin fazla kilolu veya obez olduğunu gösteriyor. Obezite tedavisinde yaşam boyu sürecek sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerinin sağlanmasının şart olduğunu söyleyen Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cengiz Kara pandemi döneminde artan obezitenin nedenleri ve tedavisini anlattı. Peki, Obezide neden olur? Çocuklarda obezitenin tedavisi nasıl yapılıyor? Obezitenin yol açtığı sağlık sorunları nelerdir? İşte çocuklarda kilo artışını önlemenin yolları!
23.03.2021 Sağlık
Maskenin altında cilt sorunları artıyor!
Maskenin altında cilt sorunları artıyor! Uzun süre maske altında kalan ciltte, sivilce, kızarıklık, leke, cilt kuruluğu, gözeneklerin artması, cilt yüzeyinde tıkanıklık, rozasea (gül hastalığı), egzama gibi sağlık sorunları görülebiliyor. Bu sorunların önüne geçmek için maskeyi düzenli olarak değiştirmek, kimsenin olmadığı alanlarda çıkarıp cildin hava almasını sağlamak çok önemli. Eğer şikâyetler geçmiyorsa sorunların kronikleşmemesi için medikal destek almak şart. Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir; maske nedeniyle oluşan cilt sorunlarını, cilt leke tedavisini ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
23.02.2021 Sağlık
Havalar soğuyunca cilt sorunları da arttı!
Havalar soğuyunca cilt sorunları da arttı! Cilt kuruluğu nem seviyesinin düştüğü kış aylarında sıklıkla görülüyor. Kuruluk nedeniyle oluşan kaşıntı ciltte tahriş oluşabiliyor. Yaşanan sorunlar hakkında bilgi veren Kozmotolog ve Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir kış cildi ve cilt bakımı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
15.02.2021 Sağlık
Doğuştan veya sonradan oluşan sorunlara estetikle çözüm!
Doğuştan veya sonradan oluşan sorunlara estetikle çözüm! Estetik ameliyatlarının çoğu sadece güzellik amacıyla yapılmıyor. Doğuştan veya sonradan olan bazı sorunların düzeltilmesinde de tercih edilen estetik cerrahi başta nefes alma güçlükleri olmak üzere kilo problemi, sigara kullanımına bağlı cilt sorunları, doğum sonrası meydana gelen sorunlar, kafein tüketimine bağlı hastalıklar gibi acil düzeltilmesi gereken sorunlarda sıklıkla tercih ediliyor. Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Defne Erkara zorunlu estetik operasyonları hakkında merak edilenleri anlattı
4.02.2021 Sağlık
Bu uyarılara dikkat! Her 10 çocuktan biri...
Bu uyarılara dikkat! Her 10 çocuktan biri... Çocukların büyüme ve gelişmesi yanında eğitimlerini de etkileyen ve her 10 çocuktan 1inde görülen astım hakkında uyarılarda bulunan Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Nepesov, hijyen ile bireye özgü yaklaşımların yapılmasının zorunluluk taşıdığına dikkat çekti.
25.01.2021 Sağlık
Maske kullanırken cilt sorunları nasıl önlenir?
Maske kullanırken cilt sorunları nasıl önlenir? Maske takmak rutin hale geldi. Ancak, maskeyi sık kullananlarda da cilt promlemleri ortaya çıkıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Oğuz Küçükçakır, maske kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktanın sık aralıklarla cildi havalandırmak olduğunu söyledi.
29.11.2020 Sağlık
Glüten diyeti yaparken bu noktalara dikkat!
Glüten diyeti yaparken bu noktalara dikkat! Glütene karşı hassasiyeti olan herkesin çölyak hastası olmadığına dikkat çeken Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Kübra Şahin, "Çölyak, bu hassasiyetin en şiddetli semptom gösteren türü. Glüten tolerasyonu ise kişiden kişiye değişkenlik gösterir'' dedi. Şahin, glüten diyeti yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.
5.11.2020 Sağlık
Maske kullanırken cildimizi korumanın yolları
Maske kullanırken cildimizi korumanın yolları Maske kullanırken cildi korumanın ve hijyenin önemine dikkat çeken Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, Cildinizi düzenli olarak nemlendirin, sivilce oluşmasını önlemek için cildinizi temiz tutun ve uzun süre maske kullanıyorsanız, maskeyi sık sık değiştirin dedi.
14.08.2020 Sağlık
'Bebekleri 4 aydan önce denize sokmayın'
'Bebekleri 4 aydan önce denize sokmayın' Bebeklerin ilk yaz tatili deneyimi onlar için stresli de olabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, küçük bebeklerde dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı ve “Bebeğinizi 4 aydan önce denize sokmayın. Genel havuzlarda hastalık ve enfeksiyon riski büyük. Güneş kreminde 30 faktör yeterlidir. Maksimum koruma vadeden 50+ faktörlü ürünlerde daha fazla kimyasal var” dedi.
6.08.2020 Sağlık
Hamilelikte en sık karşılaşılan cilt problemleri
Hamilelikte en sık karşılaşılan cilt problemleri Hamilelik süreci birçok değişimi beraberinde getiren bir dönemdir. Bu dönemde birçok değişiklik yaşanabilir. Tüm anne adayları yaşanabilecek değişimler karşısında kaygılanmaktan ziyade oluşabilecek cilt değişikliklerine karşı önlemini almalı ve doğru beslenmelidir. Avrasya Hastanesi Dermatoloji Uzmanı H. Deniz Yardımcı, hamilelik döneminde karşılaşılabilecek cilt sorunlarını ve tedavi yollarını anlatıyor.
6.07.2020 Sağlık
Ceviz yağının faydaları - Ceviz yağı ne işe yarar?
Ceviz yağının faydaları - Ceviz yağı ne işe yarar? Ceviz kuruyemiş olarak insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Cevizin beyine benzemesi nedeni ile özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan ve beyin hücrelerinin güçlendirilmesi için özellikleri bulunmaktadır. C, B6, B2 ve B1 vitaminlerinin çoğunlukta olduğu bir kuruyemiş olması ile şifa kaynağı olarak kabul edilmektedir.
16.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Sorunları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cilt sorunları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.