Cilt Kuruluğu

Cilt Kuruluğu

Son dakika cilt kuruluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cilt kuruluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cilt kuruluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cilt Kuruluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cilt kuruluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 138 cilt kuruluğu haberi bulunmuştur. Tüm cilt kuruluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cilt kuruluğu hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? İşte nemli cilt için alınacak takviyeler
Cilt kuruluğu hangi vitamin eksikliğinden kaynaklanır? İşte nemli cilt için alınacak takviyeler Cilt kuruluğu şikayetiniz var kuruluğu gidermeniz için alacağınız takviye vitaminleri haberimizde derledik.
26.03.2024 Yaşam
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” dedi.
16.11.2023 Yaşam
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
Kış aylarında cildinizi koruyun
Kış aylarında cildinizi koruyun Kış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
11.12.2022 Sağlık
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır? Gürcistan ile yarın İstanbul'da hazırlık maçında karşılaşacak olan Ümit Milli Takım'da Arda Güler, viral gastroenterit tanısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Peki, Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
26.09.2022 Sağlık
Ciltte bahar temizliği zamanı! İşte sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler!
Ciltte bahar temizliği zamanı! İşte sağlıklı bir cilt için yapılması gerekenler! Mevsim geçişlerinde yaşadığımız hava değişimleri, cilt üzerinde birçok değişikliğe sebep oluyor. Sert ve soğuk havanın etkisi ciltte kuruluk, nemsizlik gibi sorunlara yol açarken, kapalı ortamlardaki kirli hava ise cildin hava almasını engelleyerek çeşitli problemlere zemin hazırlıyor. Özellikle mevsim değişimlerinde cildin ekstra bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten uzmanlar ise ısı, nem, UV ışınlarına karşı fiziksel aktiviteye, su tüketimine, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu kapsamda Medikal Estetik Hekimi Dr. Kemali Güneş, yüz mezoterapisi hakkında açıklamada bulundu.
22.03.2022 Sağlık
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler...
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler... Cilt sağlığını destekliyor. Tam bir vitamin ve mineral deposu. Günde sadece bir avuç beslenmenize dahil etmek yeterli oluyor. Aynı zamanda zararlı UV ışınlarından koruyor ve cilt dokusunu iyileştiriyor. Kış ayında cildin kuruması, ani hava değişimi ve fazla güneşe maruz kalma gibi çok sayıda etken nedeniyle ortaya çıkan cilt sorunları olumsuz etkiler yaratabiliyor. Cilt bakım rutini bu konuda büyük önem taşısa da bazen etkili olamayabiliyor ve değişiklik gözlemlenemiyor. Bu nedenle güneş kremi, nemlendirici gibi bakım ürünlerinin yanı sıra beslenme de sorunların çözümünde etkili olabilir. İşte cilt sorunlarını giderebilecek doğal mucize...
21.03.2022 Sağlık
En çok çocuklar etkileniyor! Dikkat
En çok çocuklar etkileniyor! Dikkat Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Alagöz, kış hastalıklarından en çok çocukların etkilendiğini söyledi.
2.01.2022 Sağlık
Cildi pürüzsüz yapıyor, tırnakları güçlendiriyor! Yağı çok etkili, iki kez kullanan...
Cildi pürüzsüz yapıyor, tırnakları güçlendiriyor! Yağı çok etkili, iki kez kullanan... Cildi güzelleştiriyor, tırnakları güçlendiriyor. Yağı çok etkili, özellikle banyodan sonra sürülürse soğuk havada kurumayan ve pürüzsüz bir cilt sunuyor. İçeriğinde skualen, hyaluronik asit, esansiyel yağlar bulunuyor; ciltteki çatlakları ve kırışıklığı ortadan kaldırıyor. Üç ay boyunca günde iki kez kullanmak yetiyor, eşsiz bir cilt düzenleyici işlevi görüyor. El ve ayaklara sürülen bu krem, ciltle birlikte aynı zamanda tırnakları da güçlendiriyor.
31.12.2021 Sağlık
Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli!
Soğuk havalarda cildinizi korumanız önemli! Soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve elektrikli soba kullanımı, kışın havasız ortam cilt sağlığını olumsuz etkileyecektir. Kış aylarında en sık görülen cilt hastalıkları; cilt kuruluğu, soyulma, egzama, sedef hastalığı olarak sıralanabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, bu ve benzeri sorunların için önerilerini sizler için derledi.
17.12.2021 Sağlık
Fazla dezenfektan kullanımı zarar veriyor
Fazla dezenfektan kullanımı zarar veriyor Dermatoloji Uzmanı Dr. İnci Sak, cilt kuruluğuna değinerek, "Özellikle Covid 19 pandemisi nedeniyle hayatımıza dahil olan dezenfektanların aşırı kullanımından, deterjan, aseton ve kimyasallarla aşırı temastan kaçınılmalıdır. Fazla dezenfektan kullanımı da cildi kurutuyor " dedi.
16.11.2021 Sağlık
Fazla dezenfektan kullanımı cildi kurutuyor
Fazla dezenfektan kullanımı cildi kurutuyor  Dermatoloji Uzmanı Dr. İnci Sak, cilt kuruluğuna değinerek, "Özellikle Covid 19 pandemisi nedeniyle hayatımıza dahil olan dezenfektanların aşırı kullanımından, deterjan, aseton ve kimyasallarla aşırı temastan kaçınılmalıdır. Fazla dezenfektan kullanımı da cildi kurutuyor " dedi.  
16.11.2021 Sağlık
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir 21 Ekim Küresel İyot Eksikliği gününde İyot tüketiminin önemi hakkında bilgiler veren Endokrinoloji uzmanı Dr. Cafer Kaya, yeterli iyot alımının çocukların zeka gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Kaya, Dünyada iyot eksikliği nedeniyle yeterli seviyede zeka gelişimini tamamlamamış yaklaşık 30 milyon çocuk olduğunun altını çizdi.
21.10.2021 Sağlık
Kronik yorgunluğun nedeni hipotiroidi olabilir
Kronik yorgunluğun nedeni hipotiroidi olabilir Halsizlik, dikkat dağınıklığı, kilo artışı ve vücutta ödem gibi spesifik olmayan belirtilerin hipotiroidi olabileceğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Safiye Arık, tiroid bezinin az çalışması halinde ortaya çıkan hastalığın çeşitli sebepleri olabileceğini söyledi.
3.08.2021 Sağlık
'Varisler hayati tehlike oluşturabilir'
'Varisler hayati tehlike oluşturabilir' Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neyyir Tuncay Eren, varis olarak nitelendirilen toplar damar hastalıklarının son yıllarda çok sık görülmeye başladığını belirterek, "Varisler aslında basit gibi görünseler de bazen yaratabilecekleri sorunlar ve komplikasyonlar nedeniyle hayati tehlikeler oluşturabilmekte" dedi.
24.04.2021 Sağlık
Cildi mevsim geçişine hazırlamak için 4 adım!
Cildi mevsim geçişine hazırlamak için 4 adım! Mevsim geçişlerinde cildimizin ihtiyaçları da değişiklik gösteriyor. Nem, güneş, rüzgar gibi çevresel etkenleri ve değişiklikleri yoğun olarak hisseden cildimiz buna tepki verir. Peki, Cildi mevsim geçişine hazırlamak neler yapmalıyız? Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Dermatoloji Uzmanı Dr Aslı Eralp anlattı.
28.03.2021 Sağlık
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları!
21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü | Down Sendromu nedir? En güzel Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları! Türkiye'de yılda yaklaşık bin canlı doğumda 1 Down Sendromlu bebek dünyaya geliyor. Down Sendromu, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunmasıyla ortaya çıkan hastalık değil, genetik bir durum. 21 Mart tarihi Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edildi. 21 Down Sendromu Farkındalık Günü'nde pek çok kişi Down Sendromlu bireyler ile ilgili farkındalik oluşturmak amacıyla bugüne özel sözleri ve mesajları paylaşıyor ve Down Sendromu ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Down Sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Down Sendromu kromozom sayısı kaç? İşte Down Sendromu ile ilgili tüm bilgiler ve en güzel 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü mesajları...
21.03.2021 Gündem
Maskenin altında cilt sorunları artıyor!
Maskenin altında cilt sorunları artıyor! Uzun süre maske altında kalan ciltte, sivilce, kızarıklık, leke, cilt kuruluğu, gözeneklerin artması, cilt yüzeyinde tıkanıklık, rozasea (gül hastalığı), egzama gibi sağlık sorunları görülebiliyor. Bu sorunların önüne geçmek için maskeyi düzenli olarak değiştirmek, kimsenin olmadığı alanlarda çıkarıp cildin hava almasını sağlamak çok önemli. Eğer şikâyetler geçmiyorsa sorunların kronikleşmemesi için medikal destek almak şart. Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir; maske nedeniyle oluşan cilt sorunlarını, cilt leke tedavisini ve dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
23.02.2021 Sağlık
Cilt kuruluğuna iyi gelen 5 bakım önerisi!
Cilt kuruluğuna iyi gelen 5 bakım önerisi! Kışın yaygın olarak görülen cilt kuruluğu çoğu zaman ciltteki nemi gideren çevresel faktörler ve yanlış uygulamalardan kaynaklanır. Genellikle sıcak duş, kurak iklimler ve sert sabunlar pek çok kişide kuru cildi tetikleyebilir. Basit uygulamalar ile kuru cilt semptomlarını gidermek ve nemi geri kazanmak mümkün. Dermatoloji Uzmanı Dr. Şeyda Bayraktaroğlu, kış bakımı ve cilt kuruluğu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
17.02.2021 Sağlık
Havalar soğuyunca cilt sorunları da arttı!
Havalar soğuyunca cilt sorunları da arttı! Cilt kuruluğu nem seviyesinin düştüğü kış aylarında sıklıkla görülüyor. Kuruluk nedeniyle oluşan kaşıntı ciltte tahriş oluşabiliyor. Yaşanan sorunlar hakkında bilgi veren Kozmotolog ve Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir kış cildi ve cilt bakımı ile ilgili merak edilenleri anlattı.
15.02.2021 Sağlık
Havalar soğudu egzama şikayetleri arttı!
Havalar soğudu egzama şikayetleri arttı! Dünya çapında insanların yaklaşık yüzde 10'unu etkileyen ve atopik dermatit olarak da adlandırılan egzama, ciltte kaşıntılı ve iltihaplı lekelerle işaretlenmiş yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Egzama alerjenlerden kimyasallara kadar çeşitli maddelere bağışıklık sistemi reaksiyonu sonucunda gelişir. Hem havaların soğuması hem de salgın nedeniyle kullanılan kolonya, dezenfektan ve temizleyiciler gibi ürünler egzama şikayetlerini daha da arttırdı. Peki, Egzama nedir? Hangi yaşlarda ve vücudun hangi bölgelerinde görülmektedir? Egzamanın türleri nelerdir? Egzamanın neden olur? Egzamada günlük bakım nasıl olmalı? Dermatolog Dr. Füsun Bilgin Karahallı egzama ile ilgili merak edilenleri anlattı.
27.01.2021 Sağlık
Kışın ciltte kuruluğu önlemek için 8 ipucu
Kışın ciltte kuruluğu önlemek için 8 ipucu Cilt değişen mevsimlere göre tepki verir. Genellikle soğuk kış aylarında cilt daha kuru ve daha gevşek görünür. Soğuk hava, kuru iç mekan ısısı, düşük nem seviyeleri ve sert kış rüzgarı cildinizdeki nemi yok edebilir. Bu da, sadece yüzünüzü değil, aynı zamanda elleriniz, ayaklarınız ve vücudunuzda kuruluk ve kaşıntıya neden olabilir. Peki, Cilt kuruluğu nasıl geçer? Ciltteki kuruluğa ne iyi gelir? İşte ciltte kuruluğu önlemek için 8 ipucu...
24.01.2021 Sağlık
'Cildiniz için balık kaynaklı kolajen seçin'
'Cildiniz için balık kaynaklı kolajen seçin' Yaş ilerlemesiyle azalan kolajenin cilt sağlığının yanı sıra kemikleri de koruduğunu belirten Doç. Dr. Ali Balevi, “Yapılan çalışmalarda balık kaynaklı kolajenlerin cilt için en etkili kolajen kaynağı olduğu ve diğer kolajenlere kıyasla vücut tarafından 1.5 kat daha fazla biyoyararlanım sağladığı belirtilmiştir. Ayrıca balık kolajeni sığır kolajenine kıyasla daha küçük peptit moleküllerinden oluşmaktadır. Bu da vücutta kolay emilim ve daha hızlı etki manasına gelmektedir” dedi.
29.10.2020 Sağlık
Karaciğer hastalığının 5 önemli belirtisi
Karaciğer hastalığının 5 önemli belirtisi Prof. Dr. Onur Yaprak, karaciğerde görülen hastalıkların en önemlilerinin hepatit, siroz ve kanser olduğunu belirterek, “Gözlerde sararma, bacaklar ve karında su toplaması, kaşıntı, şuur bulanıklığı ve kanlı kusma meydana geldiğinde mutlaka doktora başvurulmalı” dedi.
24.10.2020 Sağlık
Uzmanından andropoza karşı tavsiyeler
Uzmanından andropoza karşı tavsiyeler Andropoz için tavsiyelerini ve belirtilerini sıralayan Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, “Cinsel isteksizlik, motivasyon kaybı, moral bozukluğu gibi testosteron eksikliğine işaret eden sağlık sorunlarında dikkatli olun. Bazı karaciğer hastalıkları, tiroit sorunları, depresyon, ilaçlar da benzer bir tablo yaratabilir. Bu nedenle bir hekime başvurun” dedi.
13.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Kuruluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cilt kuruluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.