Cilt Sağlığı

Cilt Sağlığı

Son dakika Cilt sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cilt sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cilt sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cilt Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cilt sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.038 cilt sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm cilt sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları
Genç bir cilde sahip olmak hayal değil! Uzmanından cildi genç tutmanın yolları Güzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlıyor. İlk adım ise cilt ve cilt güzelliği olarak karşımıza çıkıyor.
25.02.2024 Yaşam
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Benler vücudun o bölgesinde çıkıyorsa dikkat! 30 yaş kritik: Benler çoğaldığında ne yapmalıyız?
Benler vücudun o bölgesinde çıkıyorsa dikkat! 30 yaş kritik: Benler çoğaldığında ne yapmalıyız? Vücudumuzu kaplayan deride oluşan cilt hasarları bazı hastalıklara işaret edebilir. Benler bu işaretlerin en belirgin olanıdır. O bölgede çıkan benleri dikkatle takip etmeli ve özellikleri hakkında bilgi sahibi olmalıyız. Çünkü içlerinden bazıları tehlikeli olabilir.
4.01.2024 Yaşam
Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi...
Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi... Yapısal bir protein türü olan keratin her zaman ilgi çekmeyi başarmaktadır. Özellikle keratin denildiği zaman akla yumurta, soğan ve somon olmak üzere birçok gıda gelir. Tabi bu gıdaların alınırken yeterli seviyede olmasına dikkat edilmelidir. Yani ihtiyaca göre keratin almak daha mantıklı görülür. Ayrıca cilt, tırnak ve saç için keratin oldukça önem arz etmektedir.
4.01.2024 Sağlık
Üzüm Kaç Kalori? Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Üzüm Kaç Kalori? Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi... Üzüm, Dünya'da en çok tüketilen meyvelerden birisidir. Üzüm meyvesi, mevsiminde tüketilirse antioksidan etkisi yaratacaktır. Birçok hastalığa da iyi gelen üzüm, saç ve cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. 
24.12.2023 Sağlık
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi... Farklı şekillerde tüketilen marulu birçok evde görmek mümkün olur. Hem ekonomik hem de çok sağlıklı olmasından dolayı oldukça popülerdir. Marul salataların da favori malzemesidir. Bu yüzden kalorisi ve besin değeri merak konusudur. 
18.12.2023 Eğitim
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
Kilosu 3 bin euro ama kanseri bitiriyor! Cilt sağlığı için eşi bulunmuyor
Kilosu 3 bin euro ama kanseri bitiriyor! Cilt sağlığı için eşi bulunmuyor Kilosu 3 bin euro ancak kanseri engelleyen özelliği dünyaca biliniyor. Trüf mantarı, düyanın en pahalı mantar türleri arasında yer alıyor. Güçlü bir aroması var. Lezzeti de yerinde. Ancak tüm özellikleri bunlardan ibaret değil. Kalp sağılığını koruyor, cildi pürüzsüz mermer gibi yapıyor.
22.10.2023 Sağlık
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı Yaş ilerledikçe vücudun kolajen ve elastin seviyeleri azalır, bu da cilt sıkılığının kaybolmasına ve doğrudan yaşlanma belirtileri olan kırışıklığa ve donukluğa neden olur. Önleyici tedbirlerle yaşlanma belirtilerini geciktirmek ise mümkün. Dermatolog Dr. Zahide Eriş de kişinin yaşı, cilt tipi ve ihtiyacı dikkate alınarak ciltteki sıkılık kaybını önleyebileceğini söyleyerek cilt sağlığı ve gençleşmesi ile ilgili merak edilenleri aktardı.
21.10.2023 Sağlık
Cildinizi sonbahara 10 adımda hazırlayın! Uzman isim tek tek açıkladı
Cildinizi sonbahara 10 adımda hazırlayın! Uzman isim tek tek açıkladı Cilt sağlığında nelere dikkat edilmesi gerektiğini Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt tek tek açıkladı. Dr. Nalan Kükürt, sıcak suyla yapılan duşun cildi kuruttuğunu belirterek, “Duşta çok fazla kalmayın ve ılık suyu tercih edin” dedi.
21.09.2023 Yaşam
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir?
Gelincik Otu Nedir? Gelincik Otu Faydaları Nelerdir? Gelincik otu geçmişten günümüze kadar bilinen bir ottur. Kendisine has olan bir hüzünlü hikayesi vardır. Gelincik otu doğal ağrı kesici olarak bilinir ve günümüzde çoğu insan tarafından kullanılır. 
14.07.2023 Sağlık
Aslan Pençesi Otu Nedir? Aslan Pençesi Otu Faydaları Nelerdir?
Aslan Pençesi Otu Nedir? Aslan Pençesi Otu Faydaları Nelerdir? Aslan Pençesi şifalı bitkiler arasındadır. Yağ ve krem şeklinde üretilebilen bir bitki olmasıyla beraber cilt sağlığı üzerinde etkisi fazladır. İsteğe bağlı olarak da çay şeklinde demlenip tüketilebilir.
21.06.2023 Sağlık
Aynadaki kendinize aşık olacaksınız! Sivilceleri anında yok eden bu besinleri mutlaka tüketin!
Aynadaki kendinize aşık olacaksınız! Sivilceleri anında yok eden bu besinleri mutlaka tüketin! Ciltte gözle görülür değişim sağlamanın tek yolu doğru bakımı yapmaktır. Bol su içmek ve yüz masajı yapmak her ne kadar bu cilde iyi gelse de bu rutini genişletmek gerekmektedir. Cildi güzelleştirmek bir yana sivilceleri de yok etmek gerekir. Peki sivilceleri engelleyen besinler nelerdir?
17.06.2023 Sağlık
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor”
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor” Yediğimiz yiyeceklerin cildimiz dâhil genel sağlığımız üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Besinlerle aldığımız C vitamini antioksidan görevi ile cilt sağlığımıza ve cildin hızlı yenilenmesine katkı sağlamakta, zararlı güneş ışınlarından korumaktadır. C vitamini cildimizin parlak ve genç görünmesini sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar C vitamininden zengin bir diyetin kırışıklıklarla savaşarak cildin daha genç ve güzel olmasını sağladığını göstermektedir” dedi.
4.05.2023 Sağlık
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı Kalp ve damar hastalıklarına, kansere, obeziteye, sindirim sistemi problemlerine ve tip 2 diyabete iyi geliyor, kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor. Cilt problemlerini önlüyor, içesindeki potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi geliyor. Güzel bir uyku sağlıyor, balgamı yumuşatmakla kalmıyor, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltarak boğaz hastalıklarına şifa oluyor. Antioksidan özelliği göstererek, ağız ve diş bakımı için etkili oluyor.
1.02.2023 Sağlık
Uzmanlar uyardı: Soğuk havalar cilde zarar verebilir
Uzmanlar uyardı: Soğuk havalar cilde zarar verebilir Dış etkenlere gün boyunca maruz kalan cilt, soğuk havalarla zarar görmeye daha da açık hale geliyor. Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Okulu Dermatoloji Başkanı Amy Paller, soğuk havalarda cildi tahriş olmaktan, egzama, kaşıntı, pullanma gibi problemlerden korumak için nemi içeride tutmak gerektiğine dikkat çekiyor.
12.01.2023 Sağlık
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler...
Kolajen gerçekten zamanı geri alıyor mu? İşte 'gençlik iksiri' ile ilgili bilinmeyenler... Kolajen'i sanki bir güzellik ürünü gibi düşünüyoruz ama görevi hayati. Vücudumuzda doğal olarak üretilen bir protein olan kolajenin en büyük etkilerini saçımızda ve cildimizde görüyoruz. Son zamanlarda kolajen kullanımı oldukça yaygınlaştı. Kolajeni sosyal medyada da sürekli duyuyoruz Peki Kolajen nedir? Nasıl kullanılır? Gerçekten gençlik iksiri mi? Doktora başvurmayıp kolajen kullanmak ne kadar doğru? İşte kolajenle ilgili bilinmeyenler...
20.12.2022 Sağlık
Güçlü bir probiyotik, vitamin ve mineral bakımından çok zengin! Osteoporozu önlüyor, enerji veriyor! Suyunu sakın dökmeyin çünkü...
Güçlü bir probiyotik, vitamin ve mineral bakımından çok zengin! Osteoporozu önlüyor, enerji veriyor! Suyunu sakın dökmeyin çünkü... Protein, sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, A vitamini ve C vitamini bakımından çok zengin, sindirimde avantaj sağlıyor, içerdiği probiyotikler sayesinde sindirimi ve vücut bağışıklığını destekliyor. İçerdiği kalsiyum sebebiyle kemikleri güçlendirip koruyor ve osteoporozun önlenmesinde büyük önem taşıyor. Hamilelikte ve emzirme döneminde tüketilmesi tavsiye ediliyor, hücredeki tüm enerji döngüsünü sağlıyor. B1, B2, B3 vitaminleri ile cilt sağlığı konusunda vücudu destekliyor, yeşil suyunun kesinlikle dökülmemesi tavsiye ediliyor. İşte günlük en az bir kase tüketilmesi tavsiye edilen besinin büyük faydaları...
4.06.2022 Sağlık
Güneş yanıklarına iyi geliyor, diş eti ve cilt sağlığı için çok faydalı! Herkes çöpe atıyor ama...
Güneş yanıklarına iyi geliyor, diş eti ve cilt sağlığı için çok faydalı! Herkes çöpe atıyor ama... Güneş yanıklarına iyi geliyor, saç sağlığı için çok yararlı. Saksıda yetiştirdiğimiz bitkilerin daha çabuk büyümesine yardımcı oluyor, diş eti problemlerine çare oluyor. Ayak kokularını gideriyor, göz altı halkalarını bitiriyor. Herkes çöpe atıyor ama bu faydalarını kimse bilmiyor. İşte bilinmeyen yararları...
10.05.2022 Sağlık
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler...
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler... Cilt sağlığını destekliyor. Tam bir vitamin ve mineral deposu. Günde sadece bir avuç beslenmenize dahil etmek yeterli oluyor. Aynı zamanda zararlı UV ışınlarından koruyor ve cilt dokusunu iyileştiriyor. Kış ayında cildin kuruması, ani hava değişimi ve fazla güneşe maruz kalma gibi çok sayıda etken nedeniyle ortaya çıkan cilt sorunları olumsuz etkiler yaratabiliyor. Cilt bakım rutini bu konuda büyük önem taşısa da bazen etkili olamayabiliyor ve değişiklik gözlemlenemiyor. Bu nedenle güneş kremi, nemlendirici gibi bakım ürünlerinin yanı sıra beslenme de sorunların çözümünde etkili olabilir. İşte cilt sorunlarını giderebilecek doğal mucize...
21.03.2022 Sağlık
Şems Aslan kimdir? Şems Aslan kaç yaşında ve nereli?
Şems Aslan kimdir? Şems Aslan kaç yaşında ve nereli? Şems Aslan, güzellik ve cilt sağlığı ile ilgili tarifleri ile tanınıyor. Türkiye'de yaşayan, Azerbaycanlı olan Şems aslen birbirinden ilginç kürleri ve katıldığı televizyon programlarıyla sık sık gündeme geliyor. Peki, Şems Aslan kimdir, kaç yaşında? Şems Aslan nereli? İşte Şems Aslan'ın hayatı...
8.03.2022 Gündem
Cilt mikrobiyotası bağışıklığı etkileyebilir!
Cilt mikrobiyotası bağışıklığı etkileyebilir! Cildimizin en önemli görevlerinden birinin vücuda olan zararlı mikroorganizma saldırısını engellemek olduğunu hatırlatan Deri Hastalıkları uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Akın, cilt mikrobiyotasında dengenin bozulması halinde bağışıklık sisteminin ve cilt sağlığının bozulacağına işaret etti.
22.02.2022 Sağlık
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar? Ozon yağının tarihçesine bakıldığında dünyaca tanınan mucit ve fizikçi Nikola Tesla tarafından bulunduğu bilinmektedir. 1900 yıllarında tüberküloz hastalığının tedavisinde kullanılan ozon yağı, farklı rahatsızlıkların tedavisinde de denemeye başlanmıştır. Peki ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cilt sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.