Gazete Vatan Logo

Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yüzde oluşan sivilcelerin birçok farklı nedeni bulunmaktadır. Özellikle kir, ölü hücreler, yağ kalıntıları sivilce oluşmasına neden olan faktörlerdendir. Düzenli olarak yapılan cilt temizliği sivilcelerin oluşma riskini azaltmaktadır.

Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer? Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Yüzdeki Sivilce Nasıl Geçer?

Bazı besinler cilt sağlığı için önemlidir. Bol su içmek, yeşil çay tüketmek, düzeli yüz temizliği yapmak sivilce oluşumunu engelleyecektir. Yüz tipine uygun olan bakım ürünleri kullanma yüzdeki sivilcelerin geçmesine yardımcı olacaktır.

Yağlı bir cilde sahip olanlar için, yağ dengeleyici sabunlar bulunmaktadır. Ciltteki yağ dengesi doğru bir şekilde oluştuğunda yüzdeki sivilceler geçmeye başlar. Çok fazla şeker ve şekerli gıdalar tüketmek, dengesiz beslenmek sivilce oluşumuna zemin hazırlayacaktır. 

Yüzdeki Sivilce Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Yüzdeki sivilceleri doğal yöntemlerle geçirmek mümkündür. Bunun için düzenli gül suyu ile yüzü silmek iyi gelecektir. Limon ve karbonattan elde edilen karışım pamuk ile sivilceye sürülebilir. Limon ve aloevera bitkisinin jeli karıştırılarak yüzü sürülmeli. Yüz bakımı mutlaka düzenli yapılmalı. Ilık bir su ile yüz yıkanmalı, eğer makyaj yapılıyorsa her gün cilde uygun ürün ile çıkarılmalı. 

Yüzdeki Sivilceleri Geçiren Püf Noktalar Nelerdir?

Haberin Devamı

Sivilce oluşumu farklı nedenlerden olsa bile düzenli bakım uygulamak önem taşır. Yağ, havadaki tozlar ve kirler, yiyecekler, makyaj ürünleri, stres sivilce oluşumunu etkileyen en önemli detaylardır. Doğal yöntemlerle sivilcelerden kurtulmak mümkündür.

Sivilceye diş macunu sıkılarak, 1 gece bekletilir. Sabah ılık bir su ile yüz yıkanır. Akabinde biraz bal ve tarçın karıştırılarak, o sivilceye sürülür. 15 dakika beklemek gerekir ve sonra su ile o bölge yıkanır. Yüzdeki sivilcelerin çabuk geçmesini sağlayan püf nokta zeytinyağı ile yapılan masajdır. Özellikle kuru cilt için bu maskeler oldukça etkilidir. 

Sivilceli Yüze Nasıl Bakım Yapılır?

Sivilceli yüz bakımı doğru ürünlerle olmalıdır. Sık sık yüzü yıkamak, nem dengesinin korunmasını sağlayacaktır. Yüze nemlendirici sürmek ve tonik uygulamak da etkili sonuç verecektir. Gül suyu veya maden suyu yüze sürülebilir. Sivilceleri sıkmamak gerekir. Çok sert havlulardan uzak durmak da cilt bakımı için önemlidir. 

Sivilceli Yüze Ne İyi Gelir?

Haberin Devamı

Sivilceli yüze yoğurt maskesi, limon suyu, Hindistan cevizi yağı ve zerdeçallı yoğurtlu peeling iyi gelecektir. Lavanta yağı, eski sivilceleri kuruttuğu gibi, yeni sivilcelerin oluşmasını da engeller.