Gazete Vatan Logo

Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı

Yaş ilerledikçe vücudun kolajen ve elastin seviyeleri azalır, bu da cilt sıkılığının kaybolmasına ve doğrudan yaşlanma belirtileri olan kırışıklığa ve donukluğa neden olur. Önleyici tedbirlerle yaşlanma belirtilerini geciktirmek ise mümkün. Dermatolog Dr. Zahide Eriş de kişinin yaşı, cilt tipi ve ihtiyacı dikkate alınarak ciltteki sıkılık kaybını önleyebileceğini söyleyerek cilt sağlığı ve gençleşmesi ile ilgili merak edilenleri aktardı.

Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı

DUYGU YEŞİLGÖZ / gazetevatan.com

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak yaşla birlikte daha çok artıyor. Elastikiyetini ve nemini kaybeden cilt yaşlanmanın etkilerini gözle görülür hale getirince önleyici tedbirler hem erkekler hem de kadınlar için vazgeçilmez çare oluyor. Kozmetik ürünler başvurulan ilk yöntem olsa da çoğu kişinin yalan vaadlerle kandığı üreticisi belli olmayan merdiven altı kozmetik ürünler ise tehlike saçıyor, kullanılan ağır metaller birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Kullanılan bölgelerde deri enfeksiyonlarına bağlı kızarıklık, sivilcelenme, iltihaplı yara, akıntı, sulanma gibi belirtiler gözlemlenebiliyor. “Kendi kendini izleme sayesinde yaşlanma süreci kontrollü bir şekilde gelişebilir” diyen Dermatolog Dr. Zahide Eriş, yapılması gerekenin uzman kontrolünü geciktirmeden cilt tipine ve ihtiyacına göre nemlendirmekten olduğunu söyledi.

Nem kaybı cilt kalitesini düşürür

Yaşlanmanın en belirgin göstergesinin, “cildin elastikiyetini kaybetmesi” olduğun ifade eden Eriş, yaşlanmanın, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak geliştiğini söyleyerek derinin kalınlığının, elastikiyetinin ve neminin kaybolmasıyla cilt kalitesinin düştüğünü vurguladı.

Haberin Devamı

Elastikiyet kaybını önlemenin en etkili yolunun yaşlandıkça gerçekleşeceğine dikkat çeken Eriş, özellikle önleyici tedbirler alınmadığında sarkma, kırışıklık ve donukluğun daha belirgin olduğunu ve yaşlanma sürecini kontrollü bir şekilde ilerletebilmek için “Yapılması gereken uzman kontrolünü geciktirmeden cilt tipine ve ihtiyacına göre nemlendirmektir. Bu sayede elastikiyet kaybı en aza indirilir ve cilt kalitesi bozulmaz” kelimelerini kullandı.

Eriş, elastikiyet kaybını ortadan kaldırmanın birçok yolu bulunduğunu, bu yöntemlerin kişinin yaşı, cilt tipi ve ihtiyacı dikkate alınarak bir uzman tarafından belirlenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

"Her cilt tipinin gösterdiği yaşlılık belirtileri farklıdır"

Yaşlanmanın etkilerinin kadın ve erkek için sıkıntı verici olduğunu hatırlatan ve tedavinin yanı sıra dengeli beslenilmesinin ve kötü alışkanlıklardan kurtulmanın da önemine vurgu yapan Eriş, “Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için yeterli miktarda mineral ve vitamin almak gerekir. Uyumadan önce makyajı temizlemeye dikkat edilmelidir. Yaş alma sürecinde cilt belli başlı değişikliklere uğrar. Her cilt tipinin gösterdiği belirtiler farklıdır. Alınabilecek önlemler ve uygulanabilecek basit yöntemler ile her dönem sağlıklı bir cilde sahip olmak ise oldukça kolaydır.” Dedi.

Haberin Devamı

Havanın sıcak veya soğuk olmasının cildin nem ihtiyacını değiştirmediğini belirten ve bu nedenle her zaman cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanımına dikkat çeken Eriş, güneş kreminin sadece yaz aylarında değil, günlük cilt bakım rutininde önemli bir adım olduğunu söyledi ve cilt sağlığı için başvurulacak yöntemleri sıraladı.

"Mezoterapi en etkili yöntem"

Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemlerinden birinin Mezoterapi olduğunu söyleyen Eriş, özellikle yüz ve boyun çevresindeki ince çizgilerin giderilmesi için mezoterapinin oldukça başarılı olduğuna değindi ve ekledi:

Haberin Devamı

Kırışıklık ve sarkma problemlerinde kısa sürede gözle görülür sonuçlar elde edilir. Bu işlem yaklaşık 30 dakika sürer. Uygulama yapılacak bölge temizlendikten sonra enjekte edilebilir mezoterapi ile işlem tamamlanır.

Somon DNA aşısının ise cildin yeniden yapılanmasına yardımcı olduğunun ve cildin nem dengesini koruyarak parlak görünümünü destelediğini belirten Eriş, “Bu yüz bölgesinin tamamına uygulanabilen bir yöntemdir” diyerek uygulamanın ince uçlu iğne yapıldığını söyledi.

"Radyo frekansıyla derin kırışıklıklar tedavi edilir"

Cildin alt tabakasına ulaşılabilen yöntemin de radyo frekans yöntemi olduğunun altını çizen Eriş, “Bu sayede derin kırışıklıklar tedavi edilerek kişilerin daha genç görünmesi sağlanır. İlk görüşmeden sonra bile programın etkisini görebilirsiniz. Kişinin ihtiyacına göre 3-8 kür tedavi uygulanabilir. 20-30 dakika süren işlemde lazer ekipmanı yardımı ile yüz bölgesine uygulanacaktır. İşlemden sonra yüzde gün içinde kendi kendine geçecek hafif kızarıklık ve şişlik olabilir” şeklinde ifade etti.

Haberin Devamı

PRP’nin yüz uygulamasındaki faydalarının uzun vadeli etkili olduğunun altını çizen Eriş, yöntemin kolay ve güvenli bir şekilde uygulanabildiğini ve yeni kollajen oluşumunu desteklemekle kalmadığını aynı zamanda da cildin tüm önemli fonksiyonlarını desteklediğini söyledi ve “cildi gençleştirerek kırışıklıkları ve ince çizgileri giderir” ifadesini kullandı.