Gazete Vatan Logo

Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Farklı şekillerde tüketilen marulu birçok evde görmek mümkün olur. Hem ekonomik hem de çok sağlıklı olmasından dolayı oldukça popülerdir. Marul salataların da favori malzemesidir. Bu yüzden kalorisi ve besin değeri merak konusudur. 

Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Marul Kaç Kalori?

Marul çok sağlıklı bir besindir. Üstelik 50 gram marul sadece 8 kalori içermektedir. 100 gram marul ise 16 kaloriye denktir. Göbek marul da çok faydalı ve kolay kesilen bir yeşilliktir. 50 gram göbek marulun kalorisi 7'dir. 50 gram göbek marulun kalorisi 14'tür. 

Marul Besin Değeri

Ortalama bir demet marul içerisinde 1,1 gram demir, 36 mg kalsiyum, 280 mg potasyum, 1,3 gram lif, 0,2 gram yağ, 0,8 gram protein ve 1,7 gram karbonhidrat. Aynı zamanda A ve C vitamini de bulunmaktadır.

Marul Kalorisi

Ortalama 500 gramlık bir marul 80 kalori içermektedir. 150 gramlık acı marul ise ortalama 26 kaloridir. 175 gramlık bir marul salatası ise 70 kaloridir. Marul ile yapılan havuç salatası ise ortalama olarak bir porsiyonu 32 kaloridir. 

Marulun Faydaları Nelerdir?

Marul düşük kalorili bir besindir. Bu yüzden her zaman rahatlıkla tüketilebilir. Marul, kolon kanserini engelleyici etkisi mevcuttur. İçerdiği A ve C vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Marul bağırsak sistemi için de ideal bir seçenektir.

Haberin Devamı

Marul, cilt sağlığı için mucizevi bir besindir. İçerdiği A vitamini sayesinde cilt hücrelerini korumaktadır. Yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir. Gözleri korur, görme yetisinin her zaman güçlü olmasını sağlar. Marul damar tıkanıklığına da iyi gelmektedir. 

Marul Zayıflatır mı?

Marul çok düşük kaloriye sahiptir. Bu yüzden diyette olan kişiler marulu her şekilde tüketebilir. Özellikle farklı salatalar yaparak diyette marula yer vermek mümkündür. Dozunda ve dengeli olarak tüketilen marulun sağlığa da çok faydası olacaktır. Marul çok fazla yenmediği takdirde tok tutan ve diyete uygun bir besindir. Kilo aldırmaz ve tok tutar.

Bu yüzden diyette rahatlıkla tercih edilebilir. Özellikle marul ile yenilen kısır, marul salataları yapılabilir. Önemli olan dengeli ve dozunda marulu tüketmektir. Marul tek başına zayıflatmaz, ancak tok tutar. Kalorisi de oldukça düşük olduğundan farklı şekillerde tercih edilebilir.