Gazete Vatan Logo

Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi...

Yapısal bir protein türü olan keratin her zaman ilgi çekmeyi başarmaktadır. Özellikle keratin denildiği zaman akla yumurta, soğan ve somon olmak üzere birçok gıda gelir. Tabi bu gıdaların alınırken yeterli seviyede olmasına dikkat edilmelidir. Yani ihtiyaca göre keratin almak daha mantıklı görülür. Ayrıca cilt, tırnak ve saç için keratin oldukça önem arz etmektedir.

Keratin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi...

Keratin, saçta, ciltte, tırnaklarda ve dişlerde bulunan bir proteindir. Bu sayılan unsurların keratin eksikliğinde olumsuz sonuçlar doğurması mümkündür. Örneğin keratin etkili eksikliği olduğu zaman saçlarda dökülme görülebilir. Bunun gibi zararları yaşamamak adına keratin İhtiyacını gidermek gerektiği bilinir. 

Keratin İçeren Besinler Nelerdir? 

Keratin sadece birkaç besinde yer almaz. Çünkü çok sayıda besinin içerisinde keratin görmek mümkündür. Özellikle bu besinlerin günlük hayata sık sık karşımıza çıkması doğru bir tabir olur. Genellikle cilt sağlığı için yararlı olan keratin daha birçok yararı ile dikkat çekmektedir. Keratin içeren besinleri şöyle saymak mümkündür;

- Yumurta. 

- Somon. 

- Balık çeşitleri. 

- Soğan. 

- Mango. 

- Ayçekirdeği. 

- Karaciğer. 

- Havuç. 

- Lahana. 

- Sarımsak. 

- Süt. 

- Yoğurt. 

- Pırasa. 

Keratin içeren besinler arasında yumurta 1 adet yendiği zaman günlük keratin ihtiyacının %33'ünü karşılayabilir. Ayrıca 100 gram bir somon ile günlük keratin ihtiyacının %20' sini karşılama imkanı vardır. Zaten keratin alımını vücudun ihtiyacı kadar sağlamak yeterli görülür. 

Haberin Devamı

En Çok Keratin Barındıran Gıdalar Listesi

Keratin içeren besinler çok olsa da bu konuda bazı gıdalar daha çok ön planda yer almaktadır. Özellikle soğan, sarımsak ve somon bu konuda en çok keratin içeren besinler olarak görülürler. Tabi buna yumurta ve tatlı patatesi eklemekte mümkündür.

Keratinin Yararları Nelerdir?

İnsanların keratin konusunda birçok açıdan yarar sağlayacak ürünleri tercih ettikleri bilinir. Bunlar içerisinde şampuan, saç kremi ve çeşitli ürünler sayılabilir.

Zaten keratin bakımı adı altında birçok işlem yapıldığı görülmektedir. Ancak önemli olan keratin içeren besinleri düzenli olarak tüketmek şeklindedir. Böylelikle keratin sayesinde daha sağlıklı bir yaşamın elde edilmesi mümkündür. Keratinin yararları şöyledir;

- Saçların canlı ve parlak olmalarını sağlar.

- Tırnakların sağlıklı olmalarına destek olur.

- Saçlarda kopma ve dökülmeleri engeller.

- Cilde canlılık katar.

- Kurumuş olan saçları eski haline getirir.

Haberin Devamı

- Ciltte gözenekleri açar.

- El ve ayak tırnaklarının incelemesini önler.

Görüldüğü üzere keratin sağlıklı bir hayatın olmazsa olmazıdır. Bu yüzden keratin içeren besinleri hayatınızdan eksik etmemeniz gerekir.