Gazete Vatan Logo

Aynadaki kendinize aşık olacaksınız! Sivilceleri anında yok eden bu besinleri mutlaka tüketin!

Ciltte gözle görülür değişim sağlamanın tek yolu doğru bakımı yapmaktır. Bol su içmek ve yüz masajı yapmak her ne kadar bu cilde iyi gelse de bu rutini genişletmek gerekmektedir. Cildi güzelleştirmek bir yana sivilceleri de yok etmek gerekir. Peki sivilceleri engelleyen besinler nelerdir?

Aynadaki kendinize aşık olacaksınız! Sivilceleri anında yok eden bu besinleri mutlaka tüketin!

Emre Dağdelen | gazetevatan.com

Kolajen üretimini desteklemek cildi nemli tutmanın yagane yoludur. Ancak çeşitli rutinler bu beslenmeyi oldukça etkilmektedir. Cilt masajı örneği, kolajen üretimini destekler. Peeling yapmak da cildi temizler. Ancak doğru bakım cildi güzelleştirir. Peki cildi güzelleştireyim derken sivilceler artıyorsa ne yapılmalıdır? Haftada kaç kez cilt bakım rutini yapmak gerekir?

Haftada 4 gün peeling yapmak ve yüz masajını kaçırmamak cildi genç tutar. Uzmanlar da aynı doğrultu da açıklamalar yapmaktadır.

SU İÇMEK

Cilt anksiyetesini minimuma indirmek ve elastikiyetini korumak için günde 8-10 bardak su içmek gerekmektedir. Cilt sağlığı ve nem için bu olmazsa olmazdır.

DENGELİ BESLENME

Diyet programınızda bulunan meyveler, sebzeler, yağsız proteinler cilt sağlığını kökünden etkileyen tercihlerdir. Cildi onaran besinler tüketmek gerekir. E vitamini ve antioksidar içeren besinler ilk sırada olmalıdır.

MASAJ

Cilt masajı kan dolaşımını artırmaktadır. Kolajen üretimini de destekleyen cilt masajını ceviz yağı,, tatlı badem yağı ile doğru bir şekilde uygulamak önemlidir.

Haberin Devamı

EGZERSİZ

Fiziksel aktivite elbette önemlidir. Ancak bunun düzenli olmasına dikkat etmek gerekir. Yoga, pilates gibi esneme hareketleri yaptığınız takdirde cildinize iyilik etmiş olursunuz.

PEELİNG

Ölü cilt hücrelerini temizlemenin en etkin yolu peeling'tir. Nemlendirici kullanıyorsanız peeling yapmak daha etkin sonuç verecektir.

GÜNEŞTEN KORUNUN

Yaz mevsiminin geldiği şu günlerde güneşin zararlı ışınlarından korunarak cildinizi de erken yaşlanmaktan korursunuz. Bunun için cildini koruyacak kremleri tercih edebilirsiniz.

DÜZENLİ VE YETERLİ UYKU

Uyku düzeniniz de cildin genç kalmasını etkilemektedir. Hücrelerin sık sık yenilenmesini teşvik edecek bir uyku programı yapmanız gerekmektedir. Cilt sağlığını için her gece 7-8 saat kalitli uykuya dalmalısınız.