Gazete Vatan Logo

Üzüm Kaç Kalori? Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Üzüm, Dünya'da en çok tüketilen meyvelerden birisidir. Üzüm meyvesi, mevsiminde tüketilirse antioksidan etkisi yaratacaktır. Birçok hastalığa da iyi gelen üzüm, saç ve cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. 

Üzüm Kaç Kalori? Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Üzüm Kaç Kalori?

Şekerli bir meyve olan üzüm, kan şekerinin hızla yükselmesine neden olacaktır. Çekirdekle tüketilen üzümün faydası daha fazla olacaktır. 

Bir küçük salkım ortalama 70 gramdır ve 48 kalori içermektedir. Bir büyük salkım üzüm ise ortalama olarak 458 kalori civarı olacaktır. 

Üzüm Besin Değerleri ve Kalorisi

Bir küçük salkım üzümün besin değerleri; 12.67 gram karbonhidrat, 0.5 gram protein, 133.7 mg potasyum, 1.4 mg sodyum, 0.63 gram lif içermektedir. Aynı zamanda üzüm içerisinde A ve C vitaminleri de bulunmaktadır.

Küçük bir salkım beyaz üzüm ortalama 48 kalori içermektedir. Bir küçük salkım siyah üzüm ise 52 kaloridir. Bir adet üzüm ise 2 kalori civarına denk gelmektedir. 

Diyette Üzüm Yenir mi?

Kilosuna dikkat eden kişiler almış olduğu kaloriye dikkat eder. Özellikle bazı meyvelerde şeker oranı yüksek olmaktadır. Üzüm, oldukça faydalı ve aynı zamanda da lezzetli bir meyvedir. Üzüm, obeziteye karşı korumaktadır.

Kilo vermek isteyen kişiler üzümü ara öğünde tüketebilir. Fakat çok fazla üzüm tüketmek kilo artışına neden olacaktır. Dengeli bir şekilde tüketilen üzüm sağlığa da çok fazla artısı olacaktır. Üzüm, kilo verme sürecinde ideal bir meyvedir. Çünkü kilo verme sürecini de hızlandırmaktadır. 

Haberin Devamı

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Üzüm, birçok hastalığa karşı oldukça etkilidir. Özellikle antioksidan içeriğine sahiptir. Birçok kişi migren ağrısı çekmektedir. Üzüm migren hastalığına iyi gelene bir meyvedir. Hazımsızlığı gidermekte, meme ve kolon kanserine karşı da koruyucudur. Üzüm, kolesterolü dengeler, böbrek onarımı için de ideal bir meyvedir. 

Üzümün ana vatanı Anadolu bölgesidir. Üzümün birçok çeşidi de bulunmaktadır. İçeriğinde lif bulunmaktadır. Enerji bakımından da oldukça zengindir. Üzüm, sindirim sistemine, beyin sağlığına, cilt ve saç sağlığına iyi gelen bir meyvedir. İçeriğinde C, E ve A vitamini de bulunmaktadır. Aynı zamanda kansere de iyi gelmektedir. Üzüm, dengeli bir şekilde yenirse faydası oldukça fazla olacaktır.