Çene

Çene

Son dakika çene haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çene ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çene haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çene

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çene gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.219 çene haberi bulunmuştur. Tüm çene haberleri aşağıda listelenmiştir.
Diş tedavisinde korkunç son! Vida beynine saplandı, doktor hastaneye bırakıp kaçtı
Diş tedavisinde korkunç son! Vida beynine saplandı, doktor hastaneye bırakıp kaçtı Bursa'da bir vatandaşın sızı yapan dişlerinin tedavisi için gittiği özel bir klinikte implant tedavisi başlatıldı. Doktor çeneye yerleştirecek vidayı zorlayınca vida çene kemiğini delip hastanın beynine saplandı. Hastaneye kaldırılan vatandaş saatler süren ameliyat sonrası hayata tekrar döndü.
21.04.2024 Gündem
Köpek sahipleri dikkat! Uzmanlar uyardı: Ağızlıksız dışarı çıkmasın...
Köpek sahipleri dikkat! Uzmanlar uyardı: Ağızlıksız dışarı çıkmasın... Adana’da son 5 günde yaşanan 2 köpek saldırısı nedeniyle uzmanlar köpek sahiplerini uyararak, ağızlık takmadan dışarı çıkartmamalarını önerdi.
20.04.2024 Adana
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence...
Güzellik merkezinde şoke eden olay! Topuklu ayakkabı yüzünden dakikalarca işkence... Tuzla'da Estetisyen Yasemin Er, çalıştığı güzellik merkezinin sahibi Abdulselam G. tarafından şiddete uğradığını iddia etti. Aldığı darbeler nedeniyle çene kemiği kırılan ve vücudunda morluklar oluşan Er, hastanede önce fiziksel, ardından psikolojik tedavi altına alındı. Er'in kardeşi Yeşim Er, "Topuklu ayakkabının sesinden rahatsız olmuş. Bildiğiniz boks torbasını yumruklar gibi ablamın suratına vurmuş. Utanmadan sadece karşısına oturup sırıtarak dükkanın kapısını kilitlemiş ve 20 dakika boyunca karşısında kahkaha atmış" dedi. Yasemin Er saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. Abdulselam G. ise kadını suçlayarak sürekli para istediğini öne sürdü.
10.03.2024 Gündem
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi Uzmanlarca yapılmayan botoksun olumsuz reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Uzman doktorlar tarafından yapılmayan botoks tedavisi, alerjik reaksiyonlara, görsel deformasyonlara yol açabilirken etkisini de çok kısa süre içinde yitirebiliyor. Yine de hastanın her durumda, botoks sonrasında dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. İşlemin yapıldığı gün istenmeyen kaslara dağılım olmaması için hasta öne doğru eğilmemeli. İşlemin yapıldığı ilk 2 ila 3 saat içinde sırt üstü bile olsa yatar pozisyona gelmemeli. Uygulamanın yapıldığı bölgeye su değdirilmemeli ve alkollü içecek içilmemeli. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kuaföre, spor salonuna ve saunaya gidilmemeli. Aynı zamanda 3 gün havuza girilmemeli. Öte yandan botoks tedavisinin yan etkilerini de bilmek gerekiyor. Bunların başında botoks enjeksiyonu sonrası morarma yer alıyor” dedi.
6.03.2024 Sağlık
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar
Ağrılar ile yüz asimetrisi bozulmuştu! Gerçeği öğrenince hayatlarının şokunu yaşadılar Konya'da çene ağrısı çekip, yüz asimetrisi bozulan 2 hastanın çene eklemlerinde tümör olduğu tespit edildi. Uzun yıllar farklı tedaviler görüp, doğru teşhis alamayan Semiha Tezcan (54) ile Mustafa Küçükdemir (52), Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Operasyonları gerçekleştiren Prof. Dr. Alparslan Esen, "Bu tümör yavaş büyüdüğü için ve yüzdeki asimetri de geç fark edildiği için genellikle ileri evrelerde karşımıza çıkıyor" dedi.
12.02.2024 Gündem
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz Günümüzde, stres ve gerginlik gibi etkenlerden kaynaklanan diş sıkma problemleri, pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorun. Doktora gidildiğinde herhangi bir neden bulunamayan diş sıkmaları kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi pek çok sağlık sorununa da yol açıyor.
29.01.2024 Yaşam
'Bambam'ın tik ve kas hastalığına botoks tedavisi
'Bambam'ın tik ve kas hastalığına botoks tedavisi Adana'da gençlik hastalığı olarak bilinen 'canine distemper'e yakalanıp, tedavi sonrası vücudunda tik ve kasılmalar oluşan 1 yaşındaki toy poodle cinsi köpek 'Bambam'a botoks tedavisi uygulandı. Operasyonu yapan veteriner hekim Mete Betin, "İnsanlara uygulanan bilimsel metotlar, işin uzmanı tarafından kedi ve köpeklerin tedavisi için de kullanılabilir" dedi.
28.01.2024 Adana
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.
17.01.2024 Sağlık
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir
Uzmanı uyardı: Uzun süreli yutkunma güçlüğü ağız kanseri işareti olabilir Dünyada en fazla rastlanan 6’ncı kanser türünün ağız kanseri olduğunu söyleyen Uzman Diş Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Özlü Uçan, “Ağız kanseri sık rastlanmasına rağmen konuyla ilgili farkındalık oldukça düşük. Tüm kanserler içerisinde en ölümcül 8’inci kanser türü. Ağız kanserleri sinsice ilerlediği için teşhisi de gecikiyor. Dört haftadan fazla süreyle ağız, çene ve yüzde hissedilen ağrı, boyunda son zamanlarda meydana gelen açıklanamayan şişlik, üç haftadan fazla süren yutkunma güçlüğü gibi belirtilere dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Sağlık
Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları...
Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları... Akuamarin, kelime anlamı ile deniz suyu ve soluk mavi sözcüklerine atıfta bulunan ağua marinus kelimesinden gelir. Denizcilerin kendilerine şans getirmesi için kullanıldığı akuamarin taşı mutluluğun ve genç bir ruhun temsilcisidir.
5.01.2024 Yaşam
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak ağrısı genellikle kaşıntı, baş dönmesi ya da iştah kaybı ile kendini belli eder. Çene, baş ve kulak bölgesindeki ağrılar da kulak ağrısının nedenlerinden sayılabilir. 
4.01.2024 Sağlık
Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak ölümden döndü! "Dişlerim elimde geziyorum"
Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak ölümden döndü! "Dişlerim elimde geziyorum" Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak, diş tedavisi için gittiği klinikte ölümden döndü. Çenesi kırılan Yüzüak, hastaneye kaldırıldı. Kanal D Haber'e konuşan müzisyen, diş hekiminden şikayetçi oldu. Yüzüak, "Dişlerim elimde geziyorum. Hakkımı arayacağım. İki dişim için gitmiştim. Bana 9 tane implant takmış. 9 implantı ben nasıl taşırım 73 yaşındaki bir adam beyin kanaması geçirir. Meğerse benim çene kemiğim kırıkmış. 6 tanesini alamıyoruz. Atom bombası taşıyorum ağzımda." diye konuştu. Öte yandan İstanbul Diş Hekimleri Odası diş hekimine kınama cezası verdi.
17.10.2023 Yaşam
Çenede çıkan sivilceye çözüm evde var! Uzmanlar öneriyor: Yan etkisi yok, iz bırakmıyor!
Çenede çıkan sivilceye çözüm evde var! Uzmanlar öneriyor: Yan etkisi yok, iz bırakmıyor! Çenede çıkan sivilceler gündelik hayattaki motivasyonumuzu oldukça kötü etkileyebiliyor. Kremler sürülüyor, ilaçlar içiliyor. Ancak sivilceye ne iyi gelir sorusu bir türlü cevabını bulmuyor. Son yıllarda sosyal medyada da sıkça dile getirilen bir yöntem var ki uzmanlar da önermeye başladı. Tendürdiyot çenedeki sivilcelere iyi geliyor.
11.07.2023 Sağlık
‘Sarıkız’ örümceği paniği! Oldukça zehirli, 1 metreye kadar zıplayabiliyor
‘Sarıkız’ örümceği paniği! Oldukça zehirli, 1 metreye kadar zıplayabiliyor Batman’ın Kozluk ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan ‘Sarıkız’ örümceği paniğe neden oldu.
20.06.2023 Yaşam
Ebru Polat dekoltesiyle sınırları zorladı!
Ebru Polat dekoltesiyle sınırları zorladı! Sosyal medyada yaptığı iddialı paylaşımlarla adından sıkça söz ettirmeyi başaran Ebru Polat bir dizi estetik yaptırarak adından söz ettirmişti. İddialı paylaşımlarıyla adından söz ettiren şarkıcı son olarak göbeğine kadar inen dekoltesiyle dikkat çekti.
18.06.2023 Magazin
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli Son yıllarda estetik yaptırmak cep yakıyor. Ancak hem estetik maliyetinden kurtulmak , hem de daha sağlıklı bir yol tercih edip günde 15-20 dakikanızı ayırarak genç ve sağlıklı bir yüze estetik yaptırmadan sahip olmamız mümkün. Peki bu nasıl oluyor? İşte yanıtı...
11.06.2023 Sağlık
Cinsiyet değiştiren Neslihan Doğrusöz son haliyle dikkat çekti!
Cinsiyet değiştiren Neslihan Doğrusöz son haliyle dikkat çekti! İşte Benim Stilim yarışmasına katılarak ünlenen Neslihan Doğrusöz, cinsiyet değiştirme ameliyatı sonrası adını Doruk olarak değiştirmişti. Neslihan Doğrusöz değişimiyle sık sık gündeme geliyordu. Doğrusöz, şimdi ise çene dolgusu yaptırdıktan sonraki halini sosyal medya sayfasından takipçilerinin beğenisine sundu.
4.06.2023 Magazin
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir Deprem gibi olaylar, birçok insan için ciddi bir stres kaynağı olabiliyor. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından çok sayıda kişi kendilerini güvensiz ve kaygılı hissetmeye başladı. Bunların sonucunda farkında olmadan bazı diş sıkması, çiğneme hareketi gibi fiziksel tepkiler ortaya çıktı. Peki neler yapabiliriz, bu durumu nasıl aşabiliriz? Tedavi yöntemleri neler? İşte uzman isimlerin tavsiyeleri...
29.04.2023 Sağlık
Eski eşini öldürmüştü: 'Evleneceğim' dedi, ben de ateş ettim
Eski eşini öldürmüştü: 'Evleneceğim' dedi, ben de ateş ettim Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde eski eşini sokak ortasında tüfekle vurduktan sonra kendi çenesine tüfeği dayayarak intihara teşebbüs eden cani adamın ifadesine ulaşıldı. Suçlamaları kabul eden Ali Alkan, eski eşi Hülya Alkan'ın başka bir kişiyle evlenmeyi planladığı için öldürdüğünü söylediği ve "Öldürmeden ona evlenmemesini söyleyecektim. Eğer bunu kabul etseydi, öldürmekten vazgeçecektim. Hülya'ya 'evlenme' dedim. O da 'evleneceğim' dedi. Ben de bunun üzerine av tüfeğiyle ateş ettim" ifadelerini kullandığı öğrenildi.
15.03.2023 Yaşam
Melek Mosso bıçak altına yattı! Kalçasına silikon taktırdı
Melek Mosso bıçak altına yattı! Kalçasına silikon taktırdı Ufak tefek estetik operasyonlar geçirdiğini gizlemeyen Melek Mosso, bu kez de kalçasını yaptırdı. Silikon taktıran Mosso'nun son hali merak edildi.
5.02.2023 Magazin
Çenesindeki tümör alındı, eksik kalan yere bacağından kemik konuldu
Çenesindeki tümör alındı, eksik kalan yere bacağından kemik konuldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Hastanesi’nde Barış Çakmaklı’nın (46) ağız içerisinde tespit edilen kötü huylu tümörle birlikte çenesinin bir kısmı alındıktan sonra yerine kaval kemiğinden parça kesilerek eksik kısım tamamlandı. Kulak burun boğaz ekibinin çeneyi kesip çıkarması ve tümörü temizlemesinin ardından çeneyi onarmada görev aldıklarını söyleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli Dr. Burçin Acuner, “Ayağındaki kemiğin eksikliğini hissetmiyor. Yavaş yavaş yemek yemeye başladı” dedi.
31.01.2023 Gündem
'Delirten hastalık' canından bezdirdi, Türkiye'de iyileşti! 'Kendimi balkondan atasım geliyordu'
'Delirten hastalık' canından bezdirdi, Türkiye'de iyileşti! 'Kendimi balkondan atasım geliyordu' Fransa'da yaşayan Mustafa Güney (64), halk arasında 'delirten hastalık' olarak bilinen trigeminal nevralji hastalığı nedeniyle yaşadığı şiddetli yüz ağrılarına dayanamayınca geldiği Türkiye'de 28 dişini birden çektirip, protez diş taktırdı. Ağrıları geçmeyen Güney, Fransa'da hastalığına çare bulamayınca geldiği İzmir'de olduğu ameliyatla sağlığına kavuştu.
17.01.2023 Sağlık
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çene ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çene haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.