Gazete Vatan Logo

Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Uçuk pek çok sebepten dolayı meydana gelebilir. Sıklıkla dudak, burun ve çene bölgesinde görülür. Oldukça acı veren ve rahatsız edici bir durumdur. Yemek yemeyi, konuşmayı zor hale getirir. İltihaplı olması halinde bulaşabilir, bir virüs çeşididir.

Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Uçuk Nasıl Geçer?

Uçuğun çıkmasının birçok nedeni olabilir. Bunlar özellikle hastalık, bağışıklık sistemi zayıflığı ya da grip, ateş gibi rahatsızlıklardır. Ayrıca hormonal değişikliklerde uçuğa sebep olabilir. Ancak stres uçuğun oluşmasının ilk sebebidir. Uykusuzluk, yoğun iş hayatı ya da aşırı stresli dönemler uçuklara sebep olabilir.

Uçuğun geçmesi için öncelikle doktora başvuruda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda da ilaç ve kremler ile de uçuk tedavisi yapılabilir. Ancak sıklıkla evde pratik, kolayca uygulanabilecek uçuk tedavi yöntemleri de bulunmaktadır.

Uçuk Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Uçuk birçok sebepten meydana gelebilir. Özellikle günlük hayatı ve görünümü negatif etkileyen uçuk evde pratik birkaç malzeme ile kolayca geçirilebilir. Uçuk geçiren yöntemler ve püf noktaları ise şu şekilde sıralanabilir;

Diş macunu, uçuk tedavi için en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Diş macunundan az bir miktar alıp, uçuğun üzerine sürerseniz kısa süre içerisinde uçuğun iltihabını geçirebilirsiniz

Haberin Devamı

Aloe vera yenileme özelliği ile bilinen bir maddedir. Cilt bariyerini onarması ve yenilemesi ile bilinen aloe vera özellikle uçuk tedavisi sırasında rahatlıkla kullanılabilecek doğal bir üründür. Küçük bir pamuk yardımı ile uçuk olan alana aloe vera sürerek uçuk tedavinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Süt, özellikle uçuğun daha belirgin olmadan önce uygulanabilecek ürünlerden biridir. Uçuk tam olarak çıkmadan önce bir pamuk üzerine süt dökerek o bölgedeki uçuğun iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz.

Nane yağı, antiviral özelliği ile ortaya çıkan organik bir yağdır. Uçuğu hızlı bir şekilde iyileştirme özelliği ile bilinir. Uçuk tam çıkmadan önce bir kulak çubuğu yardımı ile bölgeye nane yağı sürebilirsiniz.

Siyah çay, uçuğun ağrısını alma özelliği ile bilinir. Demlenmiş bir siyah poşet çayı, uçuğun üzerine koyunuz. Belirli bir süre sonra hem uçuğu söndürür hem de ağrısını alır.

Sarımsak, birçok rahatsızlık için kullanılmaktadır. Mikrop yok etme özelliği sayesinde kısa süre içerisinde iyileşmeye yardımcı olur. Sarımsağı kesip, bir ucunu uçuk üzerine koyarak, kısa sürede uçuğunuzu iyileştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Soğuk kompres, uçuğun ağrısını ve inmesini sağlar. Dudaktaki kızarıklığı ve görseldeki şişkinliği indiren soğuk kompres aynı zamanda da uçuğun hızlıca iyileşmesine ve cildin kendini toparlamasına yardımcı olur.