Çanakkale Destanı

Çanakkale Destanı

Son dakika Çanakkale Destanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çanakkale Destanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çanakkale Destanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çanakkale Destanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çanakkale destanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 162 çanakkale destanı haberi bulunmuştur. Tüm çanakkale destanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle anılırken törenlerin bu yılki teması ‘Bizim Çanakkale’ olacak.
18.03.2024 Gündem
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız
Kurtulmuş: Her alanda güçlü Türkiye'yi hep birlikte kuracağız TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Geldiğimiz noktada Türkiye sanayisi başlı başına bir başarı öyküsüdür. Bugün geldiğimiz noktayı asla yeterli bulmuyoruz çok daha ileriye gitmeliyiz, çok daha güçlü olmalıyız. Her alanda güçlü bir Türkiye'yi, hep birlikte kuracağız. Türkiye Yüzyılı, teknolojide, sanayide, Ar-Ge'de, özellikle yüksek teknolojilerde, özellikle uluslararası ilişkilerde güçlü bir Türkiye olacaktır" dedi.
27.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan:  İstikrar ve güven iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstikrar ve güven iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seddülbahir Kalesi ve Gelibolu-Eceabat Devlet Yolu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan 'Dünyanın yaşadığı krizlerin önümüze çıkardığı fırsatları değerlendirebilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey istikrar ve güven iklimine sıkı sıkıya sahip çıkmaktır. Bunu başarırsak Allah'ın izniyle hedeflerimize ulaşmamızı kimse engelleyemez' dedi. Öte yandan Erdoğan tahıl koridoru anlaşmasının süresinin uzatıldığını açıkladı.
18.03.2023 Gündem
Bakan Akar: Yıl başından itibaren 306 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar: Yıl başından itibaren 306 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar yurt içinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde toplam 37 bin 647, sadece bu yılın başından itibaren ise 306 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
17.03.2023 Gündem
1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı: Bir hafta ücretsiz olacak...
1915 Çanakkale Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan geçiş ücretini açıkladı: Bir hafta ücretsiz olacak... 1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan. "Çanakkale Köprüsü'nden otomobil geçiş fiyatı 200 lira olarak belirledik. 1 hafta geçişler ücretsiz olacak." dedi.
18.03.2022 Siyaset
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı mezarı başında anıldı
Çanakkale Savaşları kahramanı Seyit Onbaşı mezarı başında anıldı Çanakkale Savaşları kahramanlarından 'Koca Seyit' lakaplı Onbaşı Seyit Çubuk Havran'daki mezarı başında anıldı.
18.03.2022 Gündem
İletişim Başkanlığı'ndan 'Çanakkale Savaşı' belgeseli
İletişim Başkanlığı'ndan 'Çanakkale Savaşı' belgeseli İletişim Başkanlığı, 'Çanakkale'de Destan Yazan Kahramanlarımızın Unutulmaz Hikayeleri' adlı belgesel serisi hazırladı.
18.03.2022 Gündem
Çanakkale'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 107 sene önce burada tarihin akışı değişmiştir
Çanakkale'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 107 sene önce burada tarihin akışı değişmiştir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni"nde konuştu. Erdoğan, "Tarihimizin en görkemli sayfalarından olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yılını kutluyorum. Ölümü göze almış istiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir." dedi
18.03.2022 Siyaset
Çanakkale kahramanı Müstecip Onbaşı'nın kızı: 8 sene askerlik yapmış
Çanakkale kahramanı Müstecip Onbaşı'nın kızı: 8 sene askerlik yapmış Çanakkale Savaşı'nın kahramanlarından Bursalı Müstecip Onbaşı'nın kızı Ulviye Balkan (76), babasını anlattı. Balkan, babasının Fransız denizaltısı Turkuaz'ı top atışı ile vurarak savaşta önemli bir görev üstlendiğini hatırlatarak "Babam 8 sene askerlik yapmış. 'Siz ne çektiniz ? Bu vatan, kolay kazanılmadı' derdi" dedi.
18.03.2022 Gündem
Çanakkale'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 107 sene önce burada tarihin akışı değişmiştir
Çanakkale'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 107 sene önce burada tarihin akışı değişmiştir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni"nde konuştu. Erdoğan, "Tarihimizin en görkemli sayfalarından olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yılını kutluyorum. Ölümü göze almış istiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir." dedi
18.03.2022 Siyaset
Edirnekapı'da Çanakkale Şehitleri anıldı
Edirnekapı'da Çanakkale Şehitleri anıldı Edirnekapı Şehitliği'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıl dönümü kapsamında Çanakkale Şehitleri'ni anma töreni düzenlendi. 
18.03.2022 Gündem
18 Mart Çanakkale Destanı! Sırtladığı top mermisiyle 'tarihin seyrini değiştiren' kahraman: Seyit Onbaşı
18 Mart Çanakkale Destanı! Sırtladığı top mermisiyle 'tarihin seyrini değiştiren' kahraman: Seyit Onbaşı Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü. Cephede sırtladığı büyük top mermisini kundağa yerleştirerek İngiliz zırhlı donanması "Ocean"ın vurulmasını sağlayan ve Osmanlı Ordusunun muharebeleri kazanmasında büyük pay sahibi olan Seyit Onbaşı, zaferin önemli kahramanlarından biri.
18.03.2022 Gündem
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yılı! Tarih boyunca unutulmayacak bir kahramanlık destanı...
Çanakkale Zaferi'nin 107’nci yılı! Tarih boyunca unutulmayacak bir kahramanlık destanı... Üzerinden 107 yıl geçmesine rağmen hikâyeleri, menkıbeleri, türküleri ve efsaneleri ile kolektif hafızadaki yerini ilk günkü gibi koruyan, büyük toplumsal izler bırakan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan savunmasının, fedakârlığın, kahramanlığın ve şehitliğin timsalidir. Kahraman Mehmetçiğin dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermediği, “Çanakkale Geçilmez” diyerek yazdığı Çanakkale Destanı’nın 107’nci yılı bugün törenlerle kutlanıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir, başka komutanlar hâkim olabilir” dediği unutulmaz zaferdir.
18.03.2022 Gündem
Tarım ve Orman Bakan Kirişci: Çanakkale Zaferi vatan sevgisinin emsalsiz bir örneğidir
Tarım ve Orman Bakan Kirişci: Çanakkale Zaferi vatan sevgisinin emsalsiz bir örneğidir Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Çanakkale Zaferi, Yemen’den Edirne’ye, Kudüs’ten Elazığ’a bütün ecdadımızın ortak değerler etrafında kenetlenmesinin, sarsılmaz inancının, din ve vatan sevgisinin emsalsiz bir örneğidir. Bu savaş bitip de ‘Çanakkale geçilmez’ dediğimizde 250 binden fazla vatan evladı bu topraklar uğruna şehit düşmüştür” dedi.
16.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel: ‘Gözleri yaşlı izledim’
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağlatan belgesel: ‘Gözleri yaşlı izledim’ Çanakkale Savaşları sırasında, 25 Nisan 1915'te Gelibolu Yarımadası’ndaki Ertuğrul Koyu’na çıkarma yapan 3 bin askerden oluşan İngiliz kuvvetini, komutasındaki 67 askeriyle 32 saat süren mavzer atışlarıyla sahilde durduran Ezineli Yahya Çavuş’un kahramanlık destanının anlatıldığı belgeselin galası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Troya Müzesi'nde yapıldı. Yapımcılığını Nihal Ağırbaş, senaristliğini ise Ömer Erbil'in yaptığı belgeseli izleyenler duygusal anlar yaşadı. Belgesel gösteriminin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben doğrusu gözleri yaşlı olarak izledim, ağladım" dedi.
14.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'in serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazi Mustafa Kemal'in serencamı Türkiye'nin yol haritasıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu'nun programında konuştu. Erdoğan, "Biz ABD'de BM binasının tam karşısında Türkevi inşa ettik. Ve orada adeta birilerine mesajımızı da en güzel şekilde verdik. Gazi Mustafa Kemal'in bu serencamı bugünkü Türkiye'nin yol haritasıdır." dedi.
10.11.2021 Siyaset
Erenköy direnişi nedir, nasıl oldu? Kıbrıs Erenköy direnişi hakkında bilgiler…
Erenköy direnişi nedir, nasıl oldu? Kıbrıs Erenköy direnişi hakkında bilgiler… Kıbrıslı Türklerinin mücadelesini anlatan "Kıbrıs Zafere Doğru" bu akşam TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nun paylaştığı, dizinin yeni sezon ilk bölümü bu akşam saat 20.00'de ekrana gelecek. İşte Erenköy direnişi hakkında bilgiler…
15.10.2021 Gündem
Kıbrıs Zafere Doğru oyuncuları kimler, ne zaman başlayacak? Kıbrıs Zafere Doğru nerede çekiliyor, yeni sezon hangi gün?
Kıbrıs Zafere Doğru oyuncuları kimler, ne zaman başlayacak? Kıbrıs Zafere Doğru nerede çekiliyor, yeni sezon hangi gün? Kıbrıs Zafere Doğru nerede çekiliyor, oyuncuları kimler? TRT 1’de ekrana gelen Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin devamı “Kıbrıs Zafere Doğru” için heyecanlı bekleyiş devam ediliyor. Erenköy savunması ile büyük ses getiren yeni sezon fragmanı sonrası Kıbrıs Zafere Doğru ne zaman başlayacak, hangi gün? gibi sorulara yanıt aranıyor. İşte Kıbrıs Zafere Doğru yeni sezon yayın tarihi, günü ve saati ile konusu.
15.10.2021 Gündem
Çanakkale Savaşları kahramanı Yahya Çavuş'un evi restore ediliyor
Çanakkale Savaşları kahramanı Yahya Çavuş'un evi restore ediliyor Çanakkale Savaşları sırasında, 25 Nisan 1915 günü Gelibolu Yarımadası’nda Ertuğrul Koyu’na çıkarma yapan 3 bin askerden oluşan İngiliz kuvvetini, komutasındaki 67 askeriyle 10 saat mavzer atışlarıyla sahilde durduran Ezineli Yahya Çavuş’un evi, kahramanlık destanının anlatıldığı müzeye dönüştürülmek için restore edilmeye başlandı.
18.03.2021 Gündem
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri
18 Mart şiirleri! 18 Mart Çanakkale Zaferi şiiri araştırılıyor! Çanakkale ile ilgili şiirler kısa-2 kıtalık, 3 kıtalık, 4 kıtalık en güzel Çanakkale şiirleri 18 Mart Çanakkale Zafer sözleri, şiirleri, yazıları gibi konular yarın kutlanacak Çanakkale Zaferi öncesi yoğun ilgi görüyor. 18 Mart Zaferi coşkuyla kutlanırken, şehit olan askerlerimiz de unutulmuyor, her sene olduğu gibi anılıyor. Çanakkale Zaferi’ni anmak ve kutlamak isteyen vatandaşlar ise sosyal medyada ya da mesaj uygulamalarında paylaşacakları 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajları ve sözlerini araştırıyor. Türk tarihinde büyük önem arz eden bu zaferi kutlamak ve en anmak için en güzel 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa şiirler derlendi. İşte 18 Mart şiir örnekleri ile en güzel Çanakkale şiirleri...
17.03.2021 Gündem
Ünla yazar Kemal Çiftçi hayatını kaybetti
Ünla yazar Kemal Çiftçi hayatını kaybetti Yedirenk İletişim Grubu'nun kurucularından, çevirmen ve yazar Kemal Çiftçi bugün geçirdiği kalp krizi nedeniyle İstanbul’da vefat etti.
29.12.2020 Yaşam
"Hafıza 15 Temmuz Müzesi" açıldı
"Hafıza 15 Temmuz Müzesi" açıldı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimize şanlı tarihini hatırlatacak pek çok eser, belge ve olay, maalesef bilinçli bir şekilde geri plana itildi. Oysa kökleri kuruyan bir ağaç nasıl ayakta duramazsa, mazisiyle bağları zayıflayan milletler de yaşayamaz." dedi.
16.07.2019 Gündem
Binali Yıldırım: Yeni Zelanda'daki katil, İstanbul'u tanıyamamış
Binali Yıldırım: Yeni Zelanda'daki katil, İstanbul'u tanıyamamış AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Alçak, insanlıktan nasibini almamış Yeni Zelanda'daki o katil, İstanbul'a gelmiş ama İstanbul'u tanıyamamış. İstanbul, üç büyük medeniyete ev sahipliği ve 470 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış. İstanbul, medeniyetleri birleştiren hoşgörü şehridir." dedi.
17.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bağlayıcılığı yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir bağlayıcılığı yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Samsun Buluşması'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Avrupa Parlementosu hangi kararı alırsa alsın hiçbir bağlayıcılığı yok" ifadelerini kullandı.
16.03.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerle sohbet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilerle sohbet etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez'in Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler sunan ve Çanakkale Destanı'nı anlatan "Korkma" isimli tiyatro oyununu izleyen öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Erdoğan'ın öğrencilerle bir araya geldiği anın görüntülerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından paylaştı
28.12.2018 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Çanakkale Destanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çanakkale destanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.