Çanakkale Boğazı

Çanakkale Boğazı

Son dakika çanakkale boğazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çanakkale boğazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çanakkale boğazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çanakkale Boğazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çanakkale boğazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.165 çanakkale boğazı haberi bulunmuştur. Tüm çanakkale boğazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı Çanakkale Boğazı ile uluslararası sularda 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için av yasağı başlamasıyla tezgahlarda balık çeşidi azaldı, fiyatlar arttı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, “Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı. Yasaklardan önce kilosunu iriliğine göre 90, 100, 120 liraya kadar sattığımız istavrit balığı ikiye katladı, 200 lira, 220 lira oldu" diye konuştu.
19.04.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti
Bakan Uraloğlu rakamlarla açıkladı: 11.2 milyon araç geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca otoyolları 11,2 milyonun üzerinde aracın kullandığını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ise 2 milyon 94 bin 924 araç, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de 1 milyon 772 bin 112 araç kullandı” dedi. Uraloğlu, 9 gün süren bayram tatili süresince 3 milyon 284 bin kişinin otobüslerle yolculuğu tercih ettiğini, demiryolları ile seyahat eden kişi sayısının ise 820 bini bulduğunu bildirdi.
15.04.2024 Gündem
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle anılırken törenlerin bu yılki teması ‘Bizim Çanakkale’ olacak.
18.03.2024 Gündem
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul?
18 Mart tatil mi (MEB 2024)? 18 Mart okullar tatil mi İstanbul? 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin anma gününde okulların tatil olup olmadığı merak ediliyor. Çanakkale Zaferi, Çarlık Rusya'sının yıkılmasına yol açmış ve Ruslar'ın sıcak denizlere inme hayalleri suya düşmüştür.
16.03.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: 2023 yılında boğazlarımızdan 83 bin 892 gemi geçti
Bakan Uraloğlu: 2023 yılında boğazlarımızdan 83 bin 892 gemi geçti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2023 yılında İstanbul Boğazı'ndan 39 bin, Çanakkale Boğazı'ndan ise 44 bin 892 olmak üzere boğazlarımızdan toplamda 83 bin 892 gemi geçti. Bu sayıyla, 2022 yılına göre yüzde 8,2 oranında artış olduğunu görüyoruz" dedi.
16.02.2024 Gündem
Bozcaada ve Gökçeada'ya fırtına nedeniyle tüm feribot seferleri iptal edildi
Bozcaada ve Gökçeada'ya fırtına nedeniyle tüm feribot seferleri iptal edildi Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle planlanan tarifeli tüm feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
30.01.2024 Gündem
Bozcaada ve Gökçeada'ya yarınki feribot seferleri iptal edildi
Bozcaada ve Gökçeada'ya yarınki feribot seferleri iptal edildi Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tüm feribot seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
29.01.2024 Gündem
Gökçeada’ya yarınki bazı feribot seferleri iptal edildi
Gökçeada’ya yarınki bazı feribot seferleri iptal edildi Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Gökçeada ilçesine yarın yapılması planlanan bazı tarifeli feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
19.01.2024 Gündem
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı Çanakkale Boğazı'nda, gemi trafiği, sis kaynaklı olumsuz hava koşulları nedeniyle çift yönlü, geçici olarak askıya alındı.
29.12.2023 Gündem
Ege'de 5 il için yoğun sis uyarısı
Ege'de 5 il için yoğun sis uyarısı Meteoroloji, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın için yoğun sis uyarısında bulundu. Bugün akşamdan itibaren etkili olacak yoğun sisin, 31 Ocak öğle saatlerine kadar süreceği bildirildi.
28.12.2023 Gündem
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.
14.12.2023 Gündem
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.
13.12.2023 Gündem
Nişan skandalında cehalet savunması: Kızımız 13 değil 14 yaşında!
Nişan skandalında cehalet savunması: Kızımız 13 değil 14 yaşında! Konya‘nın Beyşehir ilçesinde 13 yaşında nişanlandırılan C.S. ile 28 yaşındaki Ali G.’nin aileleri tepki çeken olayı skandal ifadelerle savunarak, durumun normal olduğunu söyledi... C.S.’nin babası Osman S. “Bu olay ilk kez yaşanıyormuş gibi abartıldı” derken, yengesi, “Kızımız 13 değil 14 yaşında. İri duruyor diye okula göndermek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
13.12.2023 Gündem
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı
Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü askıya alındı Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği, olumsuz hava koşulları (sis) nedeniyle çift yönlü geçici olarak askıya alındı. Çanakkale Boğazı'nda etkisini artıran yoğun sis, deniz ulaşımında aksamalara neden oldu. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle, boğaz trafiği saat 09.00 sıralarında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.
13.12.2023 Gündem
Havalar soğumadı balık akını bitti, lüferin kilosu 350 liradan 750 liraya çıktı
Havalar soğumadı balık akını bitti, lüferin kilosu 350 liradan 750 liraya çıktı Balık fiyatları havanın durumuna göre değişmeye devam ediyor. Çanakkale’de 1 Eylül’de sona eren av yasağının ardından balıkçı tezgahlarında kilosu 700 liradan yerini alan denizlerin prensi lüfer 350 liraya kadar düştü. Çanakkale Boğazı’nda akımın erken bitmesi ve havaların soğumaması sebebiyle azalan lüfer kilosu 750 liraya kadar çıktı.
12.12.2023 Gündem
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli
Bozcaada ve Gökçeada feribot seferlerine fırtına engeli Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yapılması planlanan tarifeli tüm feribot seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
8.12.2023 Gündem
Gökçeada feribot seferlerine 'fırtına' engeli
Gökçeada feribot seferlerine 'fırtına' engeli   Çanakkale'de, Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle Gökçeada ilçesine bugün yapılması planlanan feribot seferleri iptal edildi.
4.12.2023 Gündem
Bozcaada ve Gökçeada'ya yarınki feribot seferleri iptal edildi
Bozcaada ve Gökçeada'ya yarınki feribot seferleri iptal edildi Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan tüm feribot seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.
2.12.2023 Gündem
Gökçeada ve Bozcaada feribot seferlerine 'fırtına' engeli
Gökçeada ve Bozcaada feribot seferlerine 'fırtına' engeli Çanakkale'de, Kuzey Ege'de etkili olması beklenen fırtına nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın için planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.
28.11.2023 Gündem
Çanakkale Boğazı'nda arızalanan yolcu gemisi sürüklendi! Korku dolu anlar
Çanakkale Boğazı'nda arızalanan yolcu gemisi sürüklendi! Korku dolu anlar Çanakkale Boğazı'ndan geçen Libya bayraklı 'Kevalay Queen' isimli yolcu gemisi makine arızası yaptı. Sürüklenen gemi için kurtarma çalışması başlatıldı.
28.11.2023 Gündem
Gökçeada ve Bozcaada feribot seferlerine 'fırtına' engeli
Gökçeada ve Bozcaada feribot seferlerine 'fırtına' engeli Çanakkale’de etkili olan fırtına gece boyunca etkisini gösterdi.
26.11.2023 Gündem
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Bozcaada Kalesi’ndeki arkeolojik kazılarda, kültürel katmanlaşmayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Kalenin ilk yapımı öncesi Bizans ve Roma dönemlerinde de iskan gördüğü ve hatta Geç Tunç Çağı sırasında da yerleşildiğine dair bulgular ortaya çıktığı bildirildi.
25.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çanakkale Boğazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çanakkale boğazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.