Büyüme

Büyüme

Son dakika büyüme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyüme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyüme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyüme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyüme gelişmeleri de dahil olmak üzere 14.112 büyüme haberi bulunmuştur. Tüm büyüme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış! Kart adedi de arttı
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış! Kart adedi de arttı Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var Yılın ilk çeyreğinin geride kalmasıyla geleneksel ve dijital varlıkların ilk çeyrek karnesi de belli oldu. Bitcoin'in yılın başından 28 Mart'a kadar yüzde 65 değer kazandığını gösterdi. İlk çeyrek performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,"Kripto para biriminin bu yılki karnesinin oldukça iyi" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Seçimi kazanıp mazbatası iptal edilen muhtar adayı isyan etti! "Rakibim adresimi sildirdi"
Seçimi kazanıp mazbatası iptal edilen muhtar adayı isyan etti! "Rakibim adresimi sildirdi" Adana’da seçimi kazanan muhtar mahallede oturmadığı gerekçesiyle mazbatası ikinci olan adaya verildi. Seçimi kazanan muhtar isyan ederek, “35 yıldır Yeşilbağlar Mahallesindeyiz, adaylığımı açıkladığımdan beri adresim üç dört defa silindi” dedi.
5.04.2024 Adana
Kadın giyim markası Modanisa’nın yeni sahibi belli oldu
Kadın giyim markası Modanisa’nın yeni sahibi belli oldu Portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy, e-ticaret ve online giyim platformu Modanisa’nın tamamını satın aldığını duyurdu.
3.04.2024 Ekonomi
Odine ne zaman tavan bozar? Odine tavanda bekleyen lot sayısı
Odine ne zaman tavan bozar? Odine tavanda bekleyen lot sayısı Odine Solutions Teknoloji  halka arzı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) talep toplama 13 Mart’ta başladı, 15 Mart’a kadar devam etti. Şirket, telekomünikasyon sektörüne yön veren, öncü kuruluşlarla birlikte yenilikçi projeler üzerinde çalışmalar yürütüyor. Odine Solutions Teknoloji hissesi halka arz fiyatı 30 TL olarak belirlendi. Odine Solutions Teknoloji halka arzında bireysel yatırımcıya en fazla 9 adet lot pay dağıtımı gerçekleşti.
3.04.2024 Gündem
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri
Kripto para borsasında ilk çeyrek verileri Kripto para borsası BingX, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, spot ve sürekli vadeli işlem hacmi bir önceki çeyreğe göre yedi kattan fazla arttı. Açık pozisyon 6 milyar dolar ile son bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Platformun sürekli vadeli işlem hacmi ise mart ayı itibariyle 14 milyar dolara yükseldi.
2.04.2024 Ekonomi
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor
Uranyum blokzincirine taşındı! Değeri günden güne değişiyor Gayrimenkul, kıymetli madenler, kredi teminatı, emtia gibi gerçek dünya varlıklarının blokzincirine taşınarak erişilebilir hale gelmesini tanımlayan tokenizasyon kavramı, ekosistemin 2024 başlıkları arasında yerini aldı. Güncel bir rapor, emtia tabanlı kripto para birimlerinin piyasa değerinin 1,1 milyar doları aştığını gösterdi. Söz konusu raporda, emtia tabanlı kripto para projelerinde çoğunlukla altın, gümüş gibi kıymetli madenlerin tercih edildiğini söyleyen Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,“Kıymetli madenlerin pazar hakimiyetine rağmen daha farklı emtialara yönelen projelere de rastlamak mümkün. Örneğin bir proje, 1 sterlin değerindeki uranyum bileşiğine endekslenen uranyum tabanlı bir kripto para birimi geliştirdi” dedi.
2.04.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Orta Vadeli Programımızı uygulamaya devam edeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan 31 Mart seçimleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, ekonomi politikası ile ilgili de önemli mesajlar verdi.
1.04.2024 Ekonomi
Haberleşme sektöründe rekor büyüme!
Haberleşme sektöründe rekor büyüme! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı son çeyreğinde elektronik haberleşme sektörü operatör gelirlerinin 70,1 milyar TL’ye ulaştığını açıklayarak, “2023 yılında bir önceki yıla göre tam tamına yüzde 72,3’lük rekor bir artış yaşanarak toplam gelir 224 milyar TL’yi aştı. Ayrıca tüm işletmecilerin yatırımları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 68,6 gibi önemli oranda artarak 2023 yılında 52,4 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Yapılan yatırımlarla birlikte mobil abone sayısı da 92,2 milyona ulaşırken bunun 84,9 milyonunu ise 4,5G aboneleri oluşturdu” dedi.
30.03.2024 Ekonomi
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama
Emeklilere zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 31 Mart yerel seçimiyle ilgili sandık güvenliği endişesinin olmadığını söyledi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunun altını çizen Yılmaz, aday seçiminde çok titiz hareket ettiklerini belirtti. Ekonomik şartların sandığı etkileyebileceğini söyleyen Yılmaz, vatandaşın yönetimden kaynaklanan ve kaynaklanmayan şartları ayırt ederek oy kullanacağına inandığını ifade etti. Emeklilerin zam taleplerine de değinen Cevdet Yılmaz, "Temmuzda yeni bir değerlendirme olacak." dedi.
29.03.2024 Gündem
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltme kararı aldı.
27.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde halka hitap etti. Öncelikli hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'ın ardından Yozgat'ta önemli açıklamalarda bulundu.
26.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağız
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak üzere Kırşehir'e geldi. AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, hayata geçirilecek emeklilere özel indirim ve kampanyaları peş peşe sıraladı. İşte detaylar...
25.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz'dan işsizlik rakamları açıklaması
Cevdet Yılmaz'dan işsizlik rakamları açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Enflasyonla mücadeleyi odağımıza aldığımız bu dönemde işsizlik oranındaki düşüş ve istihdamın artması işgücü piyasamızın güçlü görünümünü göstermektedir” dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Her gün bin 500 kişi milyoner oluyor! Bitcoin'de tüm zamanların en yüksek seviyesi
Her gün bin 500 kişi milyoner oluyor! Bitcoin'de tüm zamanların en yüksek seviyesi Mart ayında 73 bin dolara kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydeden Bitcoin'in geri çekilmesi, boğa sezonunun sona erip ermediğine yönelik soruları beraberinde getirdi. Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate.io Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, "Bitcoin boğa sezonunun her gün bin 500 kişiyi milyoner yaptığını gördük. Bu kişilerin kim olduğu veya bir kişi ya da kurum olup olmadıkları cüzdanların gizliliğinden kaynaklı olarak belli olmasa da Bitcoin'in kısa süreçte önemli kazanımlara aracı olduğu tespit edilebiliyor. Buna rağmen Bitcoin milyoneri büyümesinin yavaş seyrettiği, bunun sebeplerinin başında da balinaların kâr hamleleri ve yeni yatırımcıların henüz Bitcoin'le tanışmamış olabilecekleri geliyor" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu Şubat ayında yapılan toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. Kartlı ödemelerin 843,1 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi.
25.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Büyüme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyüme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.