Büyüklük

Büyüklük

Son dakika büyüklük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyüklük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyüklük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyüklük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyüklük gelişmeleri de dahil olmak üzere 993 büyüklük haberi bulunmuştur. Tüm büyüklük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var AFAD'dan alınan bilgiye göre Tokat'ın Turhal ilçesinde on iki kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Haluk Selim, derin depremlerin daha tehlikeli olduğunun altını çizerken, 'Kuzey Anadolu fayı 10-12 km derinliktedir. Ezine fayı da aynı şekilde derinliktedir.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selim ayrıca, 'Kuzey Anadolu segmentlerinden bir tanesi diyebiliriz. Dünyanın en aktif 3 fayından birisidir Kuzey Anadolu fayı. Bu faydan çekincemiz vardır.' diye konuştu.
21.04.2024 Gündem
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ve Karadeniz’de petrol keşfine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar ayrıca ‘doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
19.04.2024 Ekonomi
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem!
Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem! Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Saha taraması ile ilgili bütün yerleşim yerleri taranıyor. Yapılan her ihbar ile ilgili yerlere ulaşılıyor. Şu an için bir can kaybı ve yaralanma yok. 2 katlı daha önce kullanılmadığı ifade edilen bir ev yıkıldı" ifadelerini kullandı.
18.04.2024 Gündem
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti
Plastik kirliliğine dikkat çeken “Sen De Fark Et” belgeselinin lansmanı gerçekleşti Yapımcılığını ve yönetmenliğini Engin Altan Düzyatan’ın üstlendiği, dünyada plastik ve mikroplastik kirliliğinin yol açtığı sorunları konu eden “Sen De Fark Et” belgeselinin Türkiye lansmanı gerçekleşti.
17.04.2024 Vitrin
Akdeniz açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem!
Akdeniz açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem! AFAD, Akdeniz açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
15.04.2024 Gündem
Muğla’da 4 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu
Muğla’da 4 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.
25.03.2024 Gündem
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem
Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem AFAD, Balıkesir merkezli 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
21.03.2024 Gündem
Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem!
Antalya'da 4.7 büyüklüğünde deprem! AFAD Antalya Demre açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
10.03.2024 Gündem
Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi
Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38'de 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerden hissedildi. Bakan Yerlikaya depremle ilgili olumsuz durum olmadığını bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da depremden korkup ikinci kattan atlayan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.
4.03.2024 Gündem
Marmara'da korkutan deprem! AFAD'dan açıklama geldi
Marmara'da korkutan deprem! AFAD'dan açıklama geldi Marmara güne sarsıntıyla başladı. İstanbul ve Bursa'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3.5 olarak açıkladı. merkez üssü ise Bursa-Gemlik. Sarsıntı yerin 13.2 km derinliğinde gerçekleşti.
19.02.2024 Gündem
Soğuk Ve Sıcak Renkler Hangileridir? Sıcak Ve Soğuk Renklerin Özellikleri...
Soğuk Ve Sıcak Renkler Hangileridir? Sıcak Ve Soğuk Renklerin Özellikleri... Renklerin insan üzerinde olan etkisi kanıtlanmış ve yok sayılamazdır. Bu nedenle dekor, giyim gibi insanların gözüne hitap eden alanlarda renk seçimine dikkat etmek önemlidir. Renk seçimi ayrıca sıcak ve soğuk renkler olarak iki gruba ayrılır. Sıcak renklerin özellikleri ve etkisi farklıyken soğuk renklerinde etkisi farklı özellikleri ayrıdır. İnsan psikolojisine doğrudan etkisi olan renkler tercih edilirken sıcak ve soğuk renklerin özellikleri göz önüne alınarak tercih edilmelidir.
15.02.2024 Yaşam
Marmara Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde deprem
Marmara Denizi'nde 3.4 büyüklüğünde deprem Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde saat 13.17'de 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5.4 kilometre olarak kayıtlara geçti.
31.01.2024 Gündem
Adana'da 4.4 büyüklüğünde deprem
Adana'da 4.4 büyüklüğünde deprem Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 01.01'de 12.56 kilometre derinlikte 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
25.01.2024 Gündem
Antalya'da 4.1 büyüklüğünde deprem
Antalya'da 4.1 büyüklüğünde deprem Antalya'nın Kumluca ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
23.01.2024 Gündem
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem | 19 Ocak son depremler
Ege Denizi'nde 4,4 büyüklüğünde deprem | 19 Ocak son depremler AFAD'dan Ege Denizi'nde deprem olduğunu duyurdu. Saat 17.14'te Çeşme açıklarında 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
19.01.2024 Gündem
Adıyaman'da korkutan deprem
Adıyaman'da korkutan deprem Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
18.01.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Terör saldırılarına sert tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye'nin geleceği için huzur hattı kurulmalı ve bu hatta sinek bile sokulmamalıdır." dedi. ABD'nin teröre destek sağladığını söyleyen Bahçeli, "ABD sözde müttefik ama Türkiye'ye yapmadığı kötülük kalmamıştır. ABD'yi sorgulamak demek terörü sorgulamak demektir." ifadelerini kullandı. Konuşmasında yerel seçimlere ilişkin mesajlar da veren Bahçeli, " 31 Mart'ta İstanbul muradına kavuşacaktır. Büyüklük taslayanlardan kurtuluş 31 Mart'ta olacaktır. " dedi.
16.01.2024 Gündem
Bolu'da 3.9 büyüklüğünde deprem
Bolu'da 3.9 büyüklüğünde deprem AFAD, Bolu merkezde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
14.01.2024 Gündem
Basit Harmonik Hareket Formülleri Nelerdir? Hız, Periyot Ve Yay Formülleri...
Basit Harmonik Hareket Formülleri Nelerdir? Hız, Periyot Ve Yay Formülleri... Basit harmonik hareket, fizik bölümünün önemli ünitelerinden biridir. Basit harmonik hareketi geri çağrıcı bir kuvvet olarak tanımlamak yanlış olmaz. Düzgün dairesel hareketler yapan bir cismin kendi çapında meydana getirdiği bir izdüşüm bulunmaktadır. Bu izdüşümün meydana getirdiği hareket, basit harmonik hareket şeklinde tanımlanır.
11.01.2024 Gündem
Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem
Hatay'da 4.2 büyüklüğünde deprem Hatay'ın Samandağ ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
10.01.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde korkutan deprem
Marmara Denizi'nde korkutan deprem AFAD, Marmara Denizi'nde 3.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
10.01.2024 Gündem
Çorum ve Kahramanmaraş'ta korkutan deprem
Çorum ve Kahramanmaraş'ta korkutan deprem Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremin ardından Çorum'un Mecitözü ilçesinde de 4.2 büyüklüğünde deprem oldu.
9.01.2024 Gündem
Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan ilk açıklama geldi
Malatya'da 4.4 büyüklüğünde deprem! AFAD'dan ilk açıklama geldi AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre merkez üssü Pütürge olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
8.01.2024 Gündem
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, Yüksekova depremlerinin levha sınırında meydana geldiğini belirterek, “Depremler küçük ve etkisiz olmasına rağmen oluştukları ortam çok kritik bir bölgededir” dedi.
1.01.2024 Gündem
Hakkari'de peş peşe korkutan depremler
Hakkari'de peş peşe korkutan depremler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hakkari’de 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremlerin ardından peş peşe iki sarsıntı daha yaşandı. Depremlerin şiddeti 3.5 ve 4.5 olarak ölçüldü.
31.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Büyüklük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyüklük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.