Beyin Göçü

Beyin Göçü

Son dakika beyin göçü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beyin göçü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beyin göçü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyin Göçü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyin göçü gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 beyin göçü haberi bulunmuştur. Tüm beyin göçü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız
Bakan Kacır'dan CNN TÜRK'te açıkladı: 10 yılda uzay ekosisteminin oyuncusu olacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Alper Gezeravcı'nın uzay programıyla ilgili detayları aktaran Bakan Kacır, "10 yıl sonra aslında Türkiye hem bölgesinde hem de küresel düzeyde uzay ekosisteminin önemli oyuncusu olacak. " dedi. Öte yandan Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Alper Gezeravcı arasında yaşanan görüşmedeki sürpriz detayı da açıkladı.
29.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer: 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz
Milli Eğitim Bakanı Özer: 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 16 Haziran'da okulların kapanacağını söyledi. Özer, "28 Mayıs'ta ikinci tur seçimleri olacak, 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak" açıklamasını yaptı.
22.05.2023 Eğitim
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi
3 ilin talihini 4 kadın değiştirdi 14 Mayıs seçimlerinde, Giresun’un ilk kadın vekili CHP adayı Elvan Işık Gezmiş, Nevşehir’in ilk kadın vekili MHP adayı Filiz Kılıç olurken, AK Parti adayı Derya Yanık ve CHP adayı Asu Kaya Gedik de Osmaniye’nin ilk kadın vekilleri olmayı başardı.
22.05.2023 Gündem
Bakan Özer: 14 Mayıs’taki büyük imtihandan da daha güçlü çıkacağız
Bakan Özer: 14 Mayıs’taki büyük imtihandan da daha güçlü çıkacağız Milli Eğitim Bakanı ve Ordu milletvekili adayı Mahmut Özer, “İnşallah Cumhur İttifakı olarak nasıl daha öncesinde dünya kadar entrikadan, tuzaktan daha güçlü bir şekilde çıkmışsak bu 14 Mayıs’taki büyük imtihandan da daha güçlü çıkacağız” dedi.
13.05.2023 Gündem
AK Partili Hamza Dağ açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket
AK Partili Hamza Dağ açıkladı! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki son anket AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN Türk'te yayınlanan moderatörlüğünü Ahmet Hakan'ın yaptığı Tarafsız Bölge programına konuk oldu. 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Dağ, "Şu an, AK Parti açık ara birinci ve biz inşallah birinci turda ipi göğüsleyeceğiz." ifadelerini kullandı.
1.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bilişim alanında 7 müjde! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Araştırma geliştirme merkezleri, teknoparklarla tersine beyin göçü teşviklerimizle önemli bir yere geldik'' dedi.
29.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beyin göçünü tersine çeviriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öncelikle genç beyinlerimizin kendilerini geliştirmek için yurt dışına çıkmasına karşı olmadığımızı, tam tersine bunu desteklediğimizi belirtmek isterim. Sadece kendi gençlerimizin yurt dışında bilgi ve tecrübe sahibi olmasını sağlamakla kalmıyor, Türkiyeyi dünyanın her yerindeki bilim insanlarımız için cazibe merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu amaçla ihdas ettiğimiz programlarla geri dönen araştırmacılarımız sayesinde bilim ekosistemimizi güçlendiriyor, beyin göçünü tersine çeviriyoruz" dedi.
28.12.2022 Gündem
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci: SİHA'larda çok farklı bir noktaya doğru gidiyoruz
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci: SİHA'larda çok farklı bir noktaya doğru gidiyoruz Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, CNN TÜRK'te 'Hafta Sonu' programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. İkinci, SİHA sistemlerinde dünyada liderliği elde etmek için hareket edildiğini ifade etti. İkinci, "Bazı segmentlerde dünya lideri oldu. Giderek de pazar payını artıran bir alan olarak düşünebiliriz" dedi.
22.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank ve Bakan Özer, OSB'lerde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı
Bakan Varank ve Bakan Özer, OSB'lerde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü İmza Töreni'ne katıldı Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasındaki Organize Sanayi Bölgelerinde Okul Öncesi Eğitim Kurumu Açılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Yıllardan beri siz aradığımız elemanı bulamıyoruz diyorsanız bu bizim suçumuz değil, bu 1999'daki katsayı uygulamasının bu ülkeye ödettiği bir maliyettir. İmam hatiplilerin ve meslek okullarının, yüksek öğretime girişlerinin korkularının çıkarttığı bir eğitim politikasıdır. İstediler ki, imam hatip mezunları kaymakam olmasın, bürokrat olmasın, işadamı olmasın, en başarısız öğrenciler imam hatipe gitsin" dedi.
2.09.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer: Son 20 yılda bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı
Milli Eğitim Bakanı Özer: Son 20 yılda bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 20 yıl, bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı. Bu ülkenin evlatlarının, siz değerli ailelerin yavrularının eğitimin tüm kademelerine ücretsiz bir şekilde erişebilmesi için Çorum, Amasya, Cizre, Silopi diye hiçbir bölge ayrımı yapılmadan devasa yatırımlar yapıldı” dedi.
13.08.2022 Eğitim
O konuşmanın sahibi anlattı: Bilişim Vadisi ekosisteminin içinde olmak en güzel şey
O konuşmanın sahibi anlattı: Bilişim Vadisi ekosisteminin içinde olmak en güzel şey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Teknoloji ve Sanayinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde yaptığı konuşma ile dikkatleri üzerine çeken girişimci Taha Uluhan, Bilişim Vadisi’nin davetiyle Almanya’dan Türkiye’ye gelişini, kendisine sunulan imkanları ve vadide yürüttüğü projeyi anlattı.
10.08.2022 Bilim ve Teknoloji
MEB harekete geçti, resmen imzalar atıldı! Artık okullarda uygulanmaya başlayacak
MEB harekete geçti, resmen imzalar atıldı! Artık okullarda uygulanmaya başlayacak Son dakika gelişmesi... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Resmen imzalar atıldı. Artık bu sistem okullarda uygulanacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'na katıldı. Bakan Özer burada, tüm okullarda ekmek üretimi için çalışmalar yapılacağını belirterek, "Şu anda günlük 250 bin ekmek üretim kapasitesine ulaştık. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'mızda, onun ekmek satış reyonlarında günlük 50 bin ekmek üretimi için protokol imzaladık" dedi. Bakan Özer, ekmek üretim fabrikalarını artırarak, günlük 1 milyon kapasiteye çıkaracaklarını da vurgulayarak, "Günlük bir milyon ekmek üretim kapasitesiyle, o liselerin çıkışlarındaki satış büfelerinde, vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız" diye konuştu.
26.06.2022 Eğitim
Bakan Özer: Başörtüsü yasağıyla yurt dışına gidişlere vesile olanların beyin göçüyle ilgili konuşacağı bir şey yok
Bakan Özer: Başörtüsü yasağıyla yurt dışına gidişlere vesile olanların beyin göçüyle ilgili konuşacağı bir şey yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Dün başörtüsü yasağıyla o kızlarımızın, kadınlarımızın yurt dışına gitmelerine vesile olanların, kadına şiddetle ilgili konuşacakları hiçbir şey yoktur. Bugün sıklıkla dile getirdikleri beyin göçü ile ilgili de konuşacakları hiçbir şey yoktur" dedi.
26.06.2022 Siyaset
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklaması
Burs ücretleri en az 6 bin liraya çıkarıldı! 'Sanayi Doktora Programı' açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 'Bilişim Vadisi İzmir'in temel atma töreninde, büyük ve güçlü Türkiye hedefinin köşe taşının teknoloji olduğunu söyleyerek, "Bugün, Türkiye'nin asıl hazinesi olan insan kaynağına yönelik yeni bir müjdeyi ilan etmek istiyorum. Üretimde çalışacak derinlemesine uzmanlaşmış beyaz yakalıların üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesini sağlayan 'Sanayi Doktora Programı'nı iyileştiriyoruz. Doktora öğrencilerine eğitimleri süresince sağladığımız burs miktarını aylık minimum 6 bin liraya çıkartıyoruz. Bu miktar performansa göre 7 bin 500 liraya kadar çıkabilecek" dedi.
29.03.2022 Ekonomi
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 3 yeni İHA!
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 3 yeni İHA! Milli Savunma Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapacak olan 2 ANKA-S ile 1 AKSUNGUR insansız hava araçlarının (İHA) envantere alındığını açıkladı.
24.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'ye beyin göçü ile ilgili Bakan Varank'tan açıklama! '63 yeni araştırmacı geliyor'
Türkiye'ye beyin göçü ile ilgili Bakan Varank'tan açıklama! '63 yeni araştırmacı geliyor' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'ye beyin göçü ile ilgili "TÜBİTAK’ın tersine beyin göçü programları ile 47’si Türk 63 yeni araştırmacı daha Türkiye’ye geliyor." dedi.
21.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Ukrayna'yı işgal kararının Rusya'ya faturası ağır oldu! Göç dalgası yaşanabilir
Ukrayna'yı işgal kararının Rusya'ya faturası ağır oldu! Göç dalgası yaşanabilir Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından milyonlarca vatandaş ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Batı ise sert yaptırımlarla Moskova yönetimini durdurmaya çalışıyor. Ülkenin neredeyse dünya ile tüm bağlantısının kopması Rus vatandaşlar arasında ciddi tedirginliğe yol açtı. Şu an Rusya’yı terk etme kararı alanların yanı sıra yurtdışına okumaya giden pek çok Rus genci, ülkesine dönme kararından vazgeçmeye başladı.
18.03.2022 Dünya
Bakan Varank'tan 200 milyon dolar ihracat gerçekleştiren oyun şirketine ziyaret
Bakan Varank'tan 200 milyon dolar ihracat gerçekleştiren oyun şirketine ziyaret Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 20 kişilik ekiple 3 ayda geliştirdiği oyunla 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Türk oyun şirketini ziyaret etti. Varank, "Yeni ekonomi dediğimiz, katma değerli ekonomi dediğimiz olay burada" dedi.
27.02.2022 Bilim ve Teknoloji
ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in S-400 vurgusu dikkat çekti! "Türkiye, herkesten daha etkili oldu"
ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in S-400 vurgusu dikkat çekti! "Türkiye, herkesten daha etkili oldu" Son dakika haberine göre; ABD'nin eski Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, S-400'e vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şuna inanıyor ki ABD, S-400 satın alınmasına yönelik uyguladığı yaptırımlarla Türkiye'ye negatif sinyaller gönderiyor. Türkiye, DAEŞ'İ kontrol etme noktasında çalıştığımız herkesten daha etkili olmuştu" dedi.
21.10.2021 Gündem
Kış Test Merkezi stratejik ürünlerin testini yurt içinde yapacak
Kış Test Merkezi stratejik ürünlerin testini yurt içinde yapacak Doğu Anadolu'nun bilim üssü Atatürk Üniversitesi ATA Teknokent'te kurulum aşamasına geçilen Kış Test Merkezi ile özellikle stratejik alandaki ürünlerin Türkiye'de test edilmesi amaçlanıyor.
21.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Belli oldu, mesai, yemek arası ve...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Belli oldu, mesai, yemek arası ve... Koronavirüs salgını sonrası pek çok sektör uzaktan çalışma sistemine geçti. Birçok çalışan bu yeni modeli öncelikle olumlu karşılarken ilerleyen süreçle birlikte bazı sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar evden çalışan kişiler için önemli uyarılarda bulundu.
6.04.2021 Çalışma Hayatı
ABD'den yurda dönen Türk bilim insanı çalışmalarıyla vefa borcunu ödüyor
ABD'den yurda dönen Türk bilim insanı çalışmalarıyla vefa borcunu ödüyor TÜBİTAK'ın "Yurda Dönüş Araştırma Burs Programı" kapsamında 2018'de Türkiye'ye dönen Dr. Çetin, hastalık tanı platformları ve taşınabilir biyosensörler üzerine yaptığı çalışmalarıyla bir süre önce "TÜSEB Aziz Sancar Teşvik Ödülü"ne layık görüldü.
5.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Amacımız aşıları ihtiyaç sahibi ülkelerle paylaşmak
Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran: Amacımız aşıları ihtiyaç sahibi ülkelerle paylaşmak Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, "Türkiye'de bilim adamlarımız milli aşımızı geliştirmek için çalışıyor. Şu anda 16 aşı adayımız var, bunlardan 13 tanesi Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) listesinde yer alıyor. Amacımız bu aşıları ihtiyaç sahibi tüm ülkelerle paylaşmak. Bu anlamda Balkanlar da dahil olmak üzere komşu ülkelere özel önem vereceğiz" dedi.
16.12.2020 Gündem
Borcu olanlara güzel haber! Siliniyor
Borcu olanlara güzel haber! Siliniyor Borucu olan yüz binlerce kişiye güzel haber geldi. O borçlar tamamen siliniyor. Başvurmak yeterli oluyor. Yurt dışında olup GSS prim borcu olanlar için güzel haber geldi. GSS prim borcu çıkartılan gurbetçi vatandaşlar gerekli belgeleri getirdiği taktirde borçları siliniyor. Vatandaşlar borçlarına sildirmek için yurt dışı çalışma belgesi, konsolosluklardan yurt dışında ikamet ettiği süreyi gösteren belge veya taşınma tarihinde yurt dışında olduğunu kanıtlayan bir belgeyi getirmesi gerekiyor. Yurt dışında öğrenim görenler ise öğrenim belgelerini getirerek borçlarını sildirebilirler.
21.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Göçü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyin göçü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.