Azerbaycan Cumhurbaşkanı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı

Son dakika AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AZERBAYCAN Cumhurbaşkanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan azerbaycan cumhurbaşkanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.129 azerbaycan cumhurbaşkanı haberi bulunmuştur. Tüm azerbaycan cumhurbaşkanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
9.04.2024 Gündem
Aliyev ve Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı
Aliyev ve Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak doğum gününü kutladı. Öte yandan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Erdoğan'ı telefonla arayarak doğum gününü kutladı.
26.02.2024 Gündem
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankara'da
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i resmi törenle karşıladı.
19.02.2024 Gündem
Erdoğan: Savaş suçlarının gözlerden kaçırılmaması için çaba harcıyoruz
Erdoğan: Savaş suçlarının gözlerden kaçırılmaması için çaba harcıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası alanda İsrail'in işlediği insanlık ve savaş suçlarının gözlerden kaçırılmaması adına yoğun çaba harcıyoruz. İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi ve ortak hareket etmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz." dedi.
9.02.2024 Gündem
Azerbaycan'da seçimi kazanan Aliyev! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e tebrik
Azerbaycan'da seçimi kazanan Aliyev! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Aliyev'e tebrik Azerbaycan'da, erken cumhurbaşkanı seçimleri için oy kullanma işlemi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre Aliyev seçimde yüzde 90'ın üzerinde bir oy aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon ile görüştüğü Aliyev’i Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazandığı zafer nedeniyle tebrik etti.
7.02.2024 Gündem
Azerbaycan’da seçim heyecanı! İşgalden kurtarılan Karabağ'da 30 yıl sonra ilk oylar kullanıldı
Azerbaycan’da seçim heyecanı! İşgalden kurtarılan Karabağ'da 30 yıl sonra ilk oylar kullanıldı Azerbaycan’da işgalden kurtarılan Fuzuli'de erken cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına giden halk, 30 yıl sonra ilk kez oy kullandı. Fuzuli’de oy kullanan Arzu Eyyubova, “Şuşa’mıza, Füzuli’mize, Ağdam’ımıza, Hocavent’imize Türk halkının desteği sayesinde kavuştuk“ dedi.
7.02.2024 Dünya
Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a depremin yıldönümünde taziye mesajı
Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a depremin yıldönümünde taziye mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 6 Şubat 2023 depremlerinin 1’inci yılında taziye mesajı gönderen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Sizin liderliğiniz, Türk halkının dayanışma ruhu ve güçlü iradesi sayesinde, güçlü Türk devleti bu zorlukları hızla aşacak ve bu acı sınavdan onurla, hatta daha da güçlenerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
6.02.2024 Gündem
Hankendi, 30 yıl sonra Azerbaycan futboluna ev sahipliği yaptı
Hankendi, 30 yıl sonra Azerbaycan futboluna ev sahipliği yaptı Ermenistan işgalinden kurtarılan Hankendi, 30 yıl sonra Azerbaycan futboluna ev sahipliği yaparken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Dört yıl önce bu stadyumda bazı kişiler, Karabağ Ermenistan’dır demişti. Onlara Karabağ'ın Azerbaycan olduğunu kanıtladık” dedi.
21.12.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi için bulunduğu Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.
3.11.2023 Gündem
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa
Dolmabahçe ve Anıtkabir'de büyük coşku! Ata'ya vefa Vatandaşların dün akın ettiği iki önemli adres vardı: Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe ve ebedi istirahatgâhı Anıtkabir. Vatandaşlar, bu önemli günde Ata’ya minnetlerini gösterdi.
30.10.2023 Gündem
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 100. yıl tebriği
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 100. yıl tebriği Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, “Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü” dolayısıyla gönderdiği tebrik mektubunda, "Türkiye, dünyada söz sahibi olan, her bakımdan güçlü ve kudretli bir devlettir” dedi.
28.10.2023 Gündem
Aliyev İspanya'daki toplantıya katılmama kararı aldı
Aliyev İspanya'daki toplantıya katılmama kararı aldı Azerbaycan, Türkiye’nin de katılması şartının kabul edilmemesi nedeniyle Ermenistan, AB, Fransa ve Almanya ile İspanya'da yapılacak görüşmeye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılmama kararı aldığını duyurdu.
4.10.2023 Dünya
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Selçuk Bayraktar'a Azerbaycan'dan madalya
Selçuk Bayraktar'a Azerbaycan'dan madalya Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 2021’de Karabağ Nişanı’na layık görülen Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal İnovasyonlar Devlet Ajansı (ASAN Hizmet) Verimli İş Birliği Madalyası ile ödüllendirildi.
2.10.2023 Gündem
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi...
Karabağ operasyonunda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu! Hankendi'den ayrılan Ermeniler 'Türk ekmeği'ni reddetmedi... Karabağ'daki başarılı operasyondan sonra Azerbaycan bölgede tamamen hakimiyet sağladı. Erivan yönetiminin çağrısıyla bölgeyi terk edip Ermenistan'a göç edenlerin sayısı 30 bini buldu, yollardaki uzun araç kuyrukları uydudan göründü. Hankendi-Şuşa yolunda kaydedilen bir görüntü ise, büyük yankı buldu. Karabağ'daki ayrılıkçı Ermenilerin rejiminde devlet bakanı olarak görev yapan Rus-Ermeni milyarder, sınır muhafızları tarafından fark edildi.
27.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev zirvesi dünyada ses getirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aliyev zirvesi dünyada ses getirdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün Nahçıvan'a gerçekleştirdiği ziyaret dünya basını tarafından yakından takip edildi. Azeri medyası Erdoğan'ın ülkelerine verdiği desteğe vurgu yaparken, Alman medyası ziyaretin 'sembolik bir önemi' olduğunu yazdı. Yunan medyası ise Türkiye'nin Kafkasya'da daha güçlü olduğuna dikkat çekti.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'ın son zaferiyle yeni fırsat pencereleri açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azerbaycan'ın son zaferiyle yeni fırsat pencereleri açıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan’da Iğdır-Nahçıvan Doğalgaz Boru Hattı Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan'ın başarılı Karabağ operasyonunu değerlendirerek Ermenistan'a 'barış' çağrısında bulundu.
25.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan'a gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nahçıvan'a gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Nahçıvan'a ziyarette bulunacak. Erdoğan'ın Zengezur Koridoru'na dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor.
24.09.2023 Gündem
Azerbaycan Karabağ'da 24 saatte zafere ulaştı! Fransız haber ajansı: Türkiye varken imkansız
Azerbaycan Karabağ'da 24 saatte zafere ulaştı! Fransız haber ajansı: Türkiye varken imkansız Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunda zafere 24 saatte ulaşan Azerbaycan dünyada gündem olmaya devam ediyor. Azerbaycan'ın yardım konvoyu bu sabah Hankendi'ye doğru yola çıktı, dünya Karabağ'ı izlerken uluslararası haber ajansı AFP 'yıldırım zafer'in yol açtığı atmosferi çarpıcı cümlelerle servis etti.
22.09.2023 Dünya
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü...
Dağlık Karabağ'da 24 saatlik muhteşem zafer dünyada böyle yankılandı: Putin'in intikamı! Ayrılıkçı direnişin çarpıcı çöküşü... Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonun 24 saatte başarıya ulaşması tüm dünyada yankı buldu. Ermeni ayrılıkçıların Azerbaycan'ın şartlarını kabul etmesi ve silahlarını bırakmasını dünya basını sayfalarında yer verdi. Bakü'nün operasyonu için 'yıldırım saldırısı' yorumu yapıldı. İngilizler 'Rusya'nın intikamını' yazdı. Rus gazete ise Kremlin'in 'Paşinyan planını' sayfasına taşırken Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer arasındaki Yevlah'taki görüşme başladı. Kritik zirve devam ederken Erivan'da tansiyon yükseldi.
21.09.2023 Dünya
Azerbaycan'a destek mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ile görüştü
Azerbaycan'a destek mesajı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Aliyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü. Erdoğan, Aliyev'e Türkiye'nin Azerbaycan'a gönülden desteğini bir kez daha ifade etti.
20.09.2023 Gündem
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı Azerbaycan'ın dün Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuşa şehrini ateş altına alan Ermeni Silahlı Kuvvetleri sivil yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmalara çekmeye çalıştığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına ait mermilerle dolu 6 'Ural' markalı kamyon ve 4 adet havan topu Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildi." açıklamasını yaparken Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların silah bıraktığı ve Azerbaycan'ın şartlarını kabul ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan unsurlarının silahlarını bıraktığını ve silahsızlandırıldığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Peskov “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.
20.09.2023 Dünya
Azerbaycan lideri Aliyev Karabağ'daki operasyonu durdurma şartını açıkladı
Azerbaycan lideri Aliyev Karabağ'daki operasyonu durdurma şartını açıkladı Azerbaycan lideri İlham Aliyev, Karabağ'daki ayrılıkçı Ermeni güçlerin silah bırakması halinde anti-terör operasyonunun durdurulacağını açıkladı. Aliyev, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'ndaki hitabında Azerbaycan'a desteğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, “Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sarsılmaz birliği yeni zirvelere taşıyoruz” dedi.
20.09.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki azerbaycan cumhurbaşkanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.