Aydınlatma

Aydınlatma

Son dakika aydınlatma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aydınlatma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aydınlatma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aydınlatma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aydınlatma gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.465 aydınlatma haberi bulunmuştur. Tüm aydınlatma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Renault'un yeni aracı 'Renault Duster' piyasaya çıktı! Dünyada ilk kez tanıtıldı
Renault'un yeni aracı 'Renault Duster' piyasaya çıktı! Dünyada ilk kez tanıtıldı Türkiye'de Renault markası altında yeni Renault Duster'ı tanıtan Renault Duster tanıtım lansmanında konuşan Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretileceğini söyledi. Çağdaş, "Dacia Duster modeliyle efsaneler oluşturduk Türkiye'de" dedi.
26.04.2024 Gündem
Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Giderlerini bakanlık ödeyecek
Cemevi kararı Resmi Gazete'de! Giderlerini bakanlık ödeyecek Cemevlerinin Aydınlatma Giderlerinin Ödenmesine Dair Kültür ve Turizm Bakanlığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.
20.04.2024 Gündem
Froto temettü ne zaman yatacak, Froto (FORT OTO) temettü ne zaman hesaba geçer 2024?
Froto temettü ne zaman yatacak, Froto (FORT OTO) temettü ne zaman hesaba geçer 2024? Ford Otosan, hisse başına 43.30 TL temettü dağıtacağını açıkladı. Bu temettü verimi %3.6'ya karşılık gelmekte ve referans fiyatı 1175.7 TL olarak belirlenmişti. Peki, Ford Oto temettü 2024 ne zaman hesaplara geçer? Froto temettü ne zaman yatacak?
16.04.2024 Ekonomi
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir?
Fenerbahçe’de kongre üyeleri toplanıyor! Nasıl kongre üyesi olunur, Fenerbahçe kulübünde kongre üye sayısı nedir? 18 yaşını bitirmiş, fiil ehliyete sahip bulunan ve Fenerbahçelilik ruh ve sevgisi ile dolu olan her gerçek kişi kulübe üye olmak için başvurabilir ve gerekli onay süreçlerinden sonra kulüp üyesi olabilir. Peki, Fenerbahçe kongre üyesi nasıl olunur, Fenerbahçe kongre üye sayısı nedir?
2.04.2024 Şampiy10
Motosiklet, ağaca ve direğe çarptı! İki kişi can verdi
Motosiklet, ağaca ve direğe çarptı! İki kişi can verdi Adana'da kontrolden çıkan motosikletin kaldırımdaki betona, ağaca ve aydınlatma direğine çarptığı kazada devrilen araçtan düşerek metrelerce savrulan 2 kişi hayatını kaybetti.
2.04.2024 Adana
Adana'da 'siyasi parti afişi' kirliliğine Seçim Kurulu son verdi! Vali açıklama yaptı
Adana'da 'siyasi parti afişi' kirliliğine Seçim Kurulu son verdi! Vali açıklama yaptı Adana’da Seçim Kurulu kararı ile kentin birçok kavşağına, bulvarına ve aydınlatma direklerine asılan 'seçim afişleri' parti ayırt etmeksizin toparlatıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, asılan afişler için “Bu iş kontrolden çıkmış durumda” dedi.
15.03.2024 Adana
Kaçakçılara operasyon! 11 bin 2 kişi yakalandı
Kaçakçılara operasyon! 11 bin 2 kişi yakalandı Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel ile birlikte asayiş toplantısı düzenlediler. Organize suç örgütlerine 9 operasyon yapıldığını vurgulayan Köşger,"Suç örgütlerinin üzerine en şiddetli şekilde gideceğiz" dedi.
13.03.2024 Adana
Beşiktaş, Tyler Boyd'a tazminat ödeyecek
Beşiktaş, Tyler Boyd'a tazminat ödeyecek FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Beşiktaş Kulübü'nün eski futbolcusu Tyler Boyd'a yaklaşık 1 milyon Euro tazminat ödemesine hükmetti.
12.03.2024 Futbol
Limak Çimento borsada ne zaman işlem görecek? Limak Çimento işlem tarihi belli oldu: Limak Doğu Anadolu Çimento ne zaman işlem görecek?
Limak Çimento borsada ne zaman işlem görecek? Limak Çimento işlem tarihi belli oldu: Limak Doğu Anadolu Çimento ne zaman işlem görecek? Limak çimento ne zaman işlem görecek? Limak Çimento’nun borsada işlem göreceği tarih belli oldu. Borsa İstanbul, Limak Çimento hisselerinin işlem görmeye başlayacağı tarihi açıkladıktan sonra yatırımcılar arama motorlarına yöneldi. Geçtiğimiz hafta tamamlanan Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LMKDC) halka arzının sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaşılmıştı.
21.02.2024 Ekonomi
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Türkiye'deki müdürü C.D. bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle savcılık tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.02.2024 Gündem
Mısır ile yeni dönem! Erdoğan: Ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kaldık
Mısır ile yeni dönem! Erdoğan: Ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmak için mutabık kaldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Birleşik Arap Emirliklerinden (BAE) özel uçak ile Mısır'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyarette, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Sisi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası iki lider basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Ticaret hacmimizi 15 milyar dolara çıkartacağız" dedi. Sisi ise açıklamasında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
AK Parti'nin seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı
AK Parti'nin seçim çalışması sırasındaki silahlı saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı Yerel seçimlere kısa bir süre kala İstanbul’da AK Parti başkan adayının etkinliğine plakasız araçtan uzun namlulu silahlar ve tabancalarla 17 kez ateş açılırken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.
11.02.2024 Gündem
Galatasaray, Köhn transferini resmen duyurdu
Galatasaray, Köhn transferini resmen duyurdu Galatasaray, Almanya'nın Hannover 96 takımından 25 yaşındaki sol bek oyuncu Derrick Köhn'ü kadrosuna kattığını açıkladı.
8.02.2024 Futbol
İstanbul'da 300 çeşit ürün üreten bisküvi şirketini alacaklar
İstanbul'da 300 çeşit ürün üreten bisküvi şirketini alacaklar Agrotech, merkezi İstanbul'da bulunan, gıda ve bebe bisküvisi ile 300 çeşit ürün üretimi yapan 50 bin adet satış noktasında ağı bulunan bir firmanın yüzde 70'ini almak için görüşmelere başlandığını duyurdu.
8.02.2024 Ekonomi
Japonya’nın uzay aracı Ay’da ters duruyor
Japonya’nın uzay aracı Ay’da ters duruyor Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Ay’a gönderdiği Akıllı İniş Aracı’nın (SLIM) planlanan konuma 55 metre uzaklığa indiği açıkladı. Ancak aracın pozisyonundan alınan görsel SLIM’in ‘ters’ durduğunu gösteriyor. 
26.01.2024 Dünya
Doğum günü kutlaması felaketle sonlanmıştı! Sürücüden dehşete düşüren itiraf
Doğum günü kutlaması felaketle sonlanmıştı! Sürücüden dehşete düşüren itiraf Bursa'da yeni yaşını kutlayan Eda Baykay (19) ile arkadaşları Sıla Çelik (17) ve Sinan Karakuş'un (22) hayatını kaybettiği kazada yaralanıp, tedavisi sonrası tutuklanan otomobil sürücüsü Adem Duran (22), ilk duruşmada, "Eğlence mekanına gittiğimiz akşam alkollüydüm. Ama arabayı bilincim açık şekilde kullandım. İnegöl'e 100-120 kilometre hızla gidiyordum. 1 kilometre mesafede 3-4 kez şerit değiştirerek makas attım" dedi.
24.01.2024 Gündem
Elektrik Alan Formülü Nedir, Ne İşe Yarar? Elektriksel Alan Formülü Ne İşe Yarar?
Elektrik Alan Formülü Nedir, Ne İşe Yarar? Elektriksel Alan Formülü Ne İşe Yarar? Elektrik kuvvetini elektrik yüküne bölünmesi ile birlikte elektrik alan formülü ortaya çıkar. Bu hesaplama hem fizik alanı hem de fiziğin farklı bölümler için önemli bir yere sahiptir. Bu durum özellikle vektörel alanın vektörel büyüklüğünü ifade eden bir formül olarak öne çıkar. Aynı zamanda elektrik alan formülü ise belli bir yapıyı sembolize eder. Herhangi bir q yüküne etki eden elektrik kuvveti arasındaki ilişki bu formül dahilinde ele alınır. Böylece ortaya çıkan formül birçok farklı fiziksel hesaplamada ve matematiksel işlem neticesinde amaca uygun olarak kullanılır.
18.01.2024 Gündem
Kaldırımdaki 5 direk, genişletilen yolda kaldı
Kaldırımdaki 5 direk, genişletilen yolda kaldı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yapılan çalışmayla yol genişletilirken, kaldırım da daraltıldı. Çalışmayla, daha önce kaldırımda olan 8 aydınlatma direğinden 5’i, yolun ortasında kaldı. Mahalleli, direklerin kazaya sebebiyet verebileceğini belirterek kaldırılmasını istedi. Bağlar Belediyesi yetkilileri ise “Sorun en kısa zamanda giderilecektir” dedi.
17.01.2024 Gündem
Kaza yapan otomobilin hız göstergesi 240 kilometrede takılı kaldı! Ölen olmadı
Kaza yapan otomobilin hız göstergesi 240 kilometrede takılı kaldı! Ölen olmadı Muş’ta, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüj, ağaç ve aydınlatma direğine çarpan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası kullanılamaz hale gelen otomobilin hız göstergesinin 240 kilometrede takılı kaldığı görüldü.
9.01.2024 Gündem
Yanan otomobilde sıkışan sürücüyü TIR şoförü kurtardı
Yanan otomobilde sıkışan sürücüyü TIR şoförü kurtardı Sakarya'nın Karasu ilçesinde devrilip, alev alan otomobilde sıkışan sürücü İrfan Aşık, yoldan geçen TIR şoförü Orhan Parlak tarafından kurtarıldı. O anlar kameraya yansırken, alevler itfaiye ekiplerince söndürüldü.
8.01.2024 Gündem
Hastane dönüşü kaza: Baba öldü, anne ve oğlu yaralandı
Hastane dönüşü kaza: Baba öldü, anne ve oğlu yaralandı Kocaeli’nin İzmit ilçesinde tedavi için gittikleri hastaneden dönerken fenalaşan Turgay Mert (42), kullandığı hafif ticari araçla önce EDS, ardından da aydınlatma direğine çarptı. Kazada Turgay Mert hayatını kaybetti, eşi Ayşe (48) ve oğlu Oktay Mert (17) ise yaralandı.
3.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik
Bakan Uraloğlu: 'Yeni Sakarya' milli elektrikli tren setinde seri üretime geçtik Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ülkemizin saatte 160 kilometre hıza sahip 'Yeni Sakarya' ismini verdiğimiz ilk milli ve yerli elektrikli tren seti projemizde, 2 prototip (ilk örnek) seti tamamlayarak hizmete sunduk. Seri üretime başladık" dedi.
3.01.2024 Ekonomi
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aydınlatma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aydınlatma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.