Alzheimer Hastalığı

Alzheimer Hastalığı

Son dakika Alzheimer hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alzheimer hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alzheimer hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alzheimer Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alzheimer hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 405 alzheimer hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm alzheimer hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Yaşam
Vücudunuz Alzheimer'ı 15 yıl önceden haber veriyor! Hemen kontrol edin
Vücudunuz Alzheimer'ı 15 yıl önceden haber veriyor! Hemen kontrol edin Alzheimer hastalığı, genellikle ilerleyen yaşla birlikte sinir hücrelerinin zamanla hasar görmesiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu rahatsızlık, genellikle hafıza kaybı, bilişsel bozukluklar ve kişilik değişiklikleri ile kendini gösterir. Alzheimer hastalığının kesin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik faktörler, yaş, cinsiyet ve çevresel etkenlerin rol oynadığı düşünülmektedir. Maalesef, Alzheimer hastalığı henüz tamamen tedavi edilebilir bir durum değildir, ancak araştırmalar erken fark edildiği durumlarda gelişmesini engellenebileceğini ve hatta durdurulabileceğini gösteriyor.
23.11.2023 Yaşam
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar!
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar! 40 yaşından sonra beyin sağlığı, yaşlanmayla birlikte azalma eğilimindedir. Bu azalma, hafıza, öğrenme ve düşünme gibi bilişsel fonksiyonları etkileyebilir. Beyin sağlığını korumak ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeyi önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı önemlidir. İşte 40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar...
27.10.2023 Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman Şeker tüketmek tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı ve akne ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan ise şeker kullanımının bırakılması durumunda insan sağlığında nelerin değişebileceğini aktardı.
27.05.2023 Sağlık
Canan Hoşgör anne acısıyla sarsıldı!
Canan Hoşgör anne acısıyla sarsıldı! Hamdi Alkan'ın eski eşi Canan Hoşgör, anne acısıyla sarsıldı. Ünlü oyuncu, annesinin vefat haberini sosyal medya hesabından yayınladığı bir fotoğrafla duyurdu. Bir süre önce de babasını kaybeden Hoşgör, daha sonra annesi ve babasının birlikte çekilen bir karelerini de paylaştı. Hoşgör'ün eski eşi Alkan'ın annesi de geçtiğimiz hafta hayatını kaybetmişti.
23.02.2023 Magazin
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor!
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor! Demans yaş aldıkça pek çok kişi tarafından endişeye neden olan hastalıkların başında geliyor. Tedavisi olmadığı için birçok kişi demans ve Alzheimer hastalığı hakkında başta beslenme şekli olmak üzere bir takım yaşam tarzı değişikliklerine gidiyor. Bilim bu yıkıcı hastalığı durduramasa da, yeni bir çalışma riskimizi azaltmanın yolları ile ilgili fikir veriyor. Bunlar demans riskini azaltacak besinlere yönelmek ve aşırı işlenmiş gıdaları tüketmemek. Peki, Demans ve Alzheimer riskini arttıran besinler neler? Hangi besinlerden uzak durulmalı? İşte detaylar…
11.12.2022 Sağlık
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor...
Alzheimer hastaları için mucize gelişme! Yavaşlatıyor... Alzheimer hastalığını yavaşlatan ilacın faz 3 klinik deney sonuçlarını açıklandı. İlk sonuçlara göre bir çeşit antikor tedavisi olan ilaç, mucize oldu.
30.11.2022 Sağlık
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler…
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler… Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Annie Ernaux oldu. Fransız yazar Ernaux, ödüle "kişisel hafızanın köklerini, yabancılaşmalarını ve kolektif kısıtlamalarını ortaya çıkarma cesareti ve klinik keskinliği için" layık görüldü. 2021'de ödüle "kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı" Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah layık görülmüştü. Peki, Annie Ernaux kimdir? Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux kitapları ve hakkında merak edilenler…
6.10.2022 Kültür Sanat
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı?
21 Eylül Dünya Alzheimer Günü mesajları! Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Alzheimer hastalığı 65 yaş üstü nüfusun %5'inde görülürken, her 5 yılda bir hastalığın görülme sıklığı da artıyor. 80-85 yaşın üzerindeki her iki kişiden birinde görülüyor. Alzheimer, beyin hücrelerinin küçülerek aktivitesini kaybetmesi ve zamanından önce ölmesinden kaynaklanan bir hastalıktı. Peki, 21 Eylül Dünya Alzheimer günü nedir, nasıl ortaya çıktı? Dünya Alzheimer Günü mesajları ve diğer merak edilenler…
21.09.2022 Gündem
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir?
Alzheimer teşhisi nasıl konulur? Tedavi seçenekleri nelerdir? Nöroloji Uzmanı Dr. Süreyya Ataus, Alzheimer teşhisi ve tedavisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledi.
28.08.2022 Sağlık
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür?
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür? 28 Şubat davasında hakkında verilen müebbet hapis cezası onanan ve 21 Ağustos 2021'den bu yana cezaevinde tutulan Çevik Bir, demans hastalığı nedeniyle tahliye edildi. Söz konusu tahliyenin ardından demans hastalığıyla ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, evleri nedir, sebepleri arasında neler vardır, tedavi nasıldır?
2.08.2022 Sağlık
Milyonlarca liralık serveti ortalığı karıştırdı! Evlatlık kızına red davası açıp, kiracıyı vasi tayin etmiş: 'Öldükten sonra varlığına konacaklar'
Milyonlarca liralık serveti ortalığı karıştırdı! Evlatlık kızına red davası açıp, kiracıyı vasi tayin etmiş: 'Öldükten sonra varlığına konacaklar' Yalova'da yaşayan Alzheimer hastası Güner Çağlayan'ın (85) milyonlarca liralık serveti, İstanbul'da oturan evlatlık kızı Dilek Çağlayan ile kiracıları olan Elif B.'yi birbirine düşürdü. Çağlayan geçen yıl, annesinin, vasi olarak belirlediği Elif B. ile ölene kadar bakım sözleşmesi yaptığını belirterek, "Rahatsızlığından yararlandıkları annemi evlerinde bakarak, banka hesaplarından usulsüz olarak 180 bin lira para çektiler. Öldükten sonra tüm servetine konacaklar. Sürekli dövdükleri annemi bana göstermiyorlar" diyerek suç duyurusunda bulundu. Elif B.'nin avukatı Kadir Pehlivan ise "Annesini sokak ortasında döven kendisi. Müvekkilim, Güner Hanıma isteği doğrultusunda bakıyor" dedi.
20.07.2022 Yaşam
Alzheimer’ı yavaşlatıyor, beyindeki sinir hücrelerini güçlendiriyor! Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor...
Alzheimer’ı yavaşlatıyor, beyindeki sinir hücrelerini güçlendiriyor! Kolesterolü ve tansiyonu düşürüyor... Bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalıkları önlüyor. Enerji veriyor, kemik sağlığını destekliyor. Güçlü bir protein kaynağı, aneminin tedavisinde etkisi sayesinde kansızlığı gideriyor. Kansere yakalanma riskini azaltıyor, hücreleri onarıyor ve organların yenilenmesini sağlıyor. Tokluk hissi yaratarak, kilo almayı önlüyor, kalsiyum yönünden zengin olması sebebiyle, kırıkların önüne geçiyor. Sedef ve egzama hastalarına fayda sağlıyor, damar tıkanıklığına iyi geliyor. Vücutta biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor, böbreklerin sağlıklı çalışmasında etki sağlıyor. Beyindeki sinir hücrelerinin güçlenmesini sağlıyor, Alzheimer hastalığı gelişimini yavaşlatıyor. Kandaki kolesterol seviyesini ve yüksek tansiyonu düşürüyor, karaciğerdeki zararlı maddelerin temizlenmesine iyi geliyor. İşte her derde deva besinin bilinmeyen faydaları...
13.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Yavuz Bingöl'ün annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş toprağa verildi!
Yavuz Bingöl'ün annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş toprağa verildi! Müzisyen Yavuz Bingöl'ün annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş'ın (77) cenazesi, İstanbul’da düzenlenen törenin ardından getirildiği Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Küçükköy Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
16.06.2022 Magazin
Yavuz Bingöl, annesi Şahsenem Akkaş'ın cenaze töreninde sitem etti: Yazıklar olsun
Yavuz Bingöl, annesi Şahsenem Akkaş'ın cenaze töreninde sitem etti: Yazıklar olsun Yavuz Bingöl'ün 79 yaşındaki annesi halk ozanı Şahsenem Akkaş son yolculuğuna uğurlandı. Yavuz Bingöl ve kardeşi Oğuz Bingöl törende aramayanlara tepki göstererek 'Yazıklar olsun' ifadelerini kullandı.
15.06.2022 Magazin
Şahsenem Bacı öldü mü? Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı kimdir, nereli, türküleri nelerdir?
Şahsenem Bacı öldü mü? Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı kimdir, nereli, türküleri nelerdir? Yavuz Bingöl’ün 79 yaşındaki annesi halk ozanı Şahsenem Bacı hayatını kaybetti. Şahsenem Bacı, yarın 15 Haziran Çarşamba saat 16.00'da İstanbul Karacaahmet Sultan Dergahı'nda düzenlenecek törenle Ayvalık'ta kızı Efsun Bingöl'ün yanına defnedilmek üzere uğurlanacak. 16 Haziran Perşembe günü ise öğle namazını müteakiben Ayvalık Küçükköy Mezarlığı’na defnedilecek. Peki, Yavuz Bingöl’ün annesi Şahsenem Bacı kimdir, nereli, türküleri nelerdir?
14.06.2022 Magazin
Yavuz Bingöl'ün acı günü! Annesi Şahsenem Bacı hayatını kaybetti...
Yavuz Bingöl'ün acı günü! Annesi Şahsenem Bacı hayatını kaybetti... Yavuz Bingöl’ün 79 yaşındaki annesi Şahsenem Bacı, nefes darlığına bağlı kalp yetmezliği nedeniyle bu sabah hayatını kaybetti.
14.06.2022 Magazin
Bakan Yanık: Tedbirli olmak şartıyla huzurevlerimiz şu anda ziyarete açık
Bakan Yanık: Tedbirli olmak şartıyla huzurevlerimiz şu anda ziyarete açık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Darülaceze’nin herkese kapısını açan kapsayıcı yapısını koruyarak yeni bir tesis olan Sosyal Hizmet Şehri kurduklarını belirterek, “Tedbirli olmak şartıyla huzurevlerimiz şu anda ziyarete açık. Ziyaretle ilgili kısıtlamalarımızı kaldırdık” dedi.
28.05.2022 Siyaset
Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama...
Ehliyet yenileme başvurusunda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi kapsıyor! Sınır yok ama... Ehliyet yenileme sürecinde yapılan başvurularda gözden kaçıyor! Araba kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Ehliyet sahibi olmak veya araç kullanmak için üst yaş sınırı olup olmaması gerektiği tartışılan konular arasında. Sürücü belgesi yenileme ve sağlık raporu konularına özellikle dikkat çekiliyor. Çünkü yapılan muayenelerde araç kullanan ya da kullanacak kişinin asıl problemleri gözden kaçırılıyor. Algı ve dikkat kontrolüne yönelik testin olmaması ve sadece genel muayene yapılmasının önemli bir açık olduğu belirtiliyor. İleri yaştaki sürücüler ne kadar aracı dikkatli kullansalar da konu farklı yönleriyle tartışma yaratıyor.
9.05.2022 Ekonomi
Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, hafızayı güçlendiriyor! Yüzde 70...
Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, hafızayı güçlendiriyor! Yüzde 70... Alzheimer ve demans riskini düşürüyor, vücudu multipl skleroz ve parkinson hastalığı gibi dejeneratif hastalıklara neden olabilecek zararlı demir bileşiklerinden koruyor. Hafıza sorunlarına neden olabilecek beyin iltihabını azaltmaya yardımcı oluyor. Alzheimer hastalığı, demans vakalarının yüzde 60 ila 70'inin sebebidir. Bu kronik nörodejeneratif hastalık genellikle yavaş başlar ve zamanla kötüleşir. İlk belirtiler arasında hafıza kaybı ve düşünme güçlüğü vardır. Hastalık ilerledikçe semptomlar, dil sorunları, ruh hali değişimleri, motivasyon kaybı, kişinin öz bakımını ve davranış sorunlarını yönetememeyi içerebilir. İşte Alzheimer riskini düşüren 10 besin...
21.04.2022 Sağlık
Demans ve alzheimer ile savaşıyor! Hafızayı keskinleştiriyor, beyin sağlığı ve depresyon...
Demans ve alzheimer ile savaşıyor! Hafızayı keskinleştiriyor, beyin sağlığı ve depresyon... Demans veya alzheimer hastalığı ile savaşıyor! Hafızayı keskinleştiriyor, genel zihinsel sağlığı iyileştirmenin yanı sıra beyne çok iyi geliyor. Depresyon semptomlarını hafifletiyor, ruh halini düzenlemeye yardımcı oluyor. B12 vitamini, E vitamini ve antioksidan bakımından çok zengin, stresten koruyor. Sıklıkla genel beden sağlığı üzerine etkiler düşünülürken beyin sağlığı es geçilebiliyor. Fakat sağlıklı bir beyin yaşam boyunca sağlıklı bir bedeni de beraberinde getiriyor. Bu nedenle beyni koruyan doğru adımları atmak, demans veya alzheimer gibi rahatsızlıkların da riskini en düşük seviyeye indirerek hem gençlikte hem de ilerleyen yaşlarda rahat bir hayat geçirmenizi sağlıyor. İşte beyniniz için adeta bir kalkan olabilecek o ipucu...
12.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Alzheimer Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alzheimer hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.