Demans

Demans

Son dakika demans haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan demans ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını demans haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Demans

haberleri sayfasında son dakika yaşanan demans gelişmeleri de dahil olmak üzere 336 demans haberi bulunmuştur. Tüm demans haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erkan Petekkaya'nın acı günü! Sosyal medyadan duyurdu
Erkan Petekkaya'nın acı günü! Sosyal medyadan duyurdu Oyuncu Erkan Petekkaya'nın babası Akın Petekkaya hayatını kaybetti.
27.03.2024 Magazin
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceleyip, 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Bu çalışmayla damar yolu ile verilen sıvıların doğrudan mikroplastik maruziyetine neden olduğunu ortaya koyduk" dedi.
17.03.2024 Adana
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları...
Kalsedon Taşı Özellikleri Nelerdir? Kalsedon Taşının En Bilinen Faydaları... Kalsedon, kuvars ailesinin bir taşıdır ve geçmişi de Hitit dönemine kadar uzanır. Kalsedon taşı genelde beyaz renkte ve mumsu bir parlaklığa sahiptir.
8.02.2024 Yaşam
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi...
Lityum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Lityum Barındıran Gıdalar Listesi... Lityum bir alkali metaldir ve suda doğal olarak bilinir. Ruh sağlığı üzerinde etkili olan lityum kalp sağlığına da iyi gelir.
30.01.2024 Yaşam
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi...
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi... Sitikolin, protein içeren gıdalarda bulunan bir maddedir. Yumurta sarısı, karaciğer, soya fasulyesi, et, sakatatlarda bulunmaktadır. Vücudun ürettiği amino asidi ve metionin maddelerinden oluşan sitikolin suda çözülmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre sitikolinden zengin beslenmenin önemi ifade edilmektedir.
12.01.2024 Sağlık
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Yaşam
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Hastane otoparkında bulunmuştu! Sır perdesi aralandı, ceset TV sunucusuna ait çıktı
Hastane otoparkında bulunmuştu! Sır perdesi aralandı, ceset TV sunucusuna ait çıktı Ataşehir'de hastane otoparkında otomobil içinde bulunan cesedin televizyon programlarında sunuculuk yapan Işıl Deniz Palabıyıklar (41)'a ait  olduğu belirlendi. Otomobilde silahla ateş ederek ablasını öldürdüğünü itiraf eden Işın Miraç Palabıyıklar ifadesinde " Ben demans hastası olan anneanneme bakıyorum. Bakım sırasında bazen sesimi yükseltmek zorunda kalıyorum. İşte bu anlardan birinde video çekmiş. Bana bu videoyu kullanarak şikayetçi olacağını, hatta daha önceden benim üzerine yapılan ev ve otomobili geri alacağını söylüyordu" dedi. 
11.11.2023 Yaşam
Alzheimer'ın Japonya'da az görülmesinin nedeni bu besin! Sofralarından eksik etmiyorlar, demans gelişim riskini azaltıyor!
Alzheimer'ın Japonya'da az görülmesinin nedeni bu besin! Sofralarından eksik etmiyorlar, demans gelişim riskini azaltıyor! Beyin sağlığına önem verenler için beslenmenin gücünü keşfedin! Doç. Carol Cheatham'ın önerdiği gibi, yaban mersini, ceviz, badem, ve lutein içeren sebzeler gibi doğal besinler, beyin fonksiyonlarını desteklemede önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, omega-3 açısından zengin yağlı balıklar da hafıza ve bilişsel yetenekleri artırabilir. Zihinsel keskinliği koruyun ve geliştirin - sağlıklı beyin için doğru beslenme!"
9.11.2023 Sağlık
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
Ünlü sunucunun büyük acısı: Anne ve babası aynı anda hayatını kaybetti! 'Suyun altında el ele tutuşup kayıp gitmişlerdir'
Ünlü sunucunun büyük acısı: Anne ve babası aynı anda hayatını kaybetti! 'Suyun altında el ele tutuşup kayıp gitmişlerdir' Gösteri dünyasının ünlülerini hep mutlu yüzleriyle görüyoruz. Sanki onların başına hiç kötü bir şey gelmezmiş, hiç sevdiklerini kaybetmezlermiş gibi geliyor. Oysa durum hiç öyle değil. Ünlü sunucu da acıların en büyüğünü yaşadı.
21.08.2023 Magazin
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir
Uzman isim 'zarar verici' dedi ve uyardı: Sonuçları ağır olabilir Mevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
1.07.2023 Sağlık
Bruce Willis'in kızlarından duygusal mesaj: Bir kızın isteyebileceği en havalı baba
Bruce Willis'in kızlarından duygusal mesaj: Bir kızın isteyebileceği en havalı baba Afazi (söz yitimi) nedeniyle erken emekliliğe ayrılan, daha sonra hastalığı frontotemporal demans (FTD) olarak güncellenen Bruce Willis, bir süredir gözlerden uzak bir yaşam sürüyor. Sağlık sorunlarıyla mücadele eden aksiyon filmlerinin yıldız ismi, Babalar Günü'nde kızlarının duygusal paylaşımlarıyla gündeme geldi.
19.06.2023 Magazin
Alzheimer'ın ana sebebi! Bu alışkanlıklar hastalığı tetikliyor
Alzheimer'ın ana sebebi! Bu alışkanlıklar hastalığı tetikliyor İngiltere'de Alzheimer Araştırmaları Merkezi, giderek daha fazla bunama rahatsızlığıyla karşılaşıldığına dair uyarıda bulunuyor. Ancak elde edilen son kanıtlara göre; bunama vakalarının %40'ı önlenebilirler. İlerleyen yaşlardaki en büyük risklerden biri olan Alzheimer, demans gibi nörodejeneratif rahatsızlıklara karşı önlem almak büyük önem taşıyor. Bu noktada özellikle nörolojik olarak ortaya çıkan altı risk faktörüne dair yaşamı düzenlemek, bunamayı büyük oranda engelliyor. İşte o faktörler…
29.04.2023 Sağlık
Bruce Willis, 42 yıllık kariyerine son filmiyle veda ediyor!
Bruce Willis, 42 yıllık kariyerine son filmiyle veda ediyor! Dünyaca ünlü oyuncu Bruce Willis, demans hastalığına yakalanmıştı. Hastalığı nedeniyle oyunculuk kariyerini bıraktığı açıklanan ünlü ismin sağlık durumuyla ilgili yeni açıklama ise geçtiğimiz haftalarda gelmişti. Willis'in ailesinin yaptığı paylaşımda; dil ve harekette bozulma semptomları gösteren frontotemporal demans hastalığına yakalandığı duyurulmuştu. 42 yıllık meslek hayatında 145 yapımda rol alan Willis, önümüzdeki günlerde vizyona girecek olan son filmiyle kariyerine veda edecek.
23.03.2023 Magazin
Demi Moore'dan eski eşi Bruce Willis'e doğum günü kutlaması! 'Videolar kalbime bıçak saplıyor'
Demi Moore'dan eski eşi Bruce Willis'e doğum günü kutlaması! 'Videolar kalbime bıçak saplıyor' Dünyaca ünlü oyuncu Bruce Willis, demans hastalığına yakalanmıştı. Demi Moore pazar günü eski eşi Bruce Willis'in 68'inci yaşını sosyal medya hesabından kutladı. 60 yaşındaki oyuncu, doğum günü videosu. Ardından Bruce Willis'in şu anki eşi Emma Heming de duygusal bir paylaşımda bulundu. İşte Bruce Willis'in doğum gününden kareler...
20.03.2023 Magazin
Aile dizisi Seher kimdir? Aile dizisinde Seher'in hastalığı ne? Emel Göksu oynadığı diziler...
Aile dizisi Seher kimdir? Aile dizisinde Seher'in hastalığı ne? Emel Göksu oynadığı diziler... Aile dizisinde Seher karakterini oynayan Emel Göksu izleyicinin merak konusu oldu. Aile Seher demans hastasıdır. Aile dizisi oyuncuları arasında yer alan Emel Göksu hangi dizilerde oynadı?
7.03.2023 Televizyon
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Yılmaz Morgül'ün acı günü!
Yılmaz Morgül'ün acı günü! Yılmaz Morgül'ün annesi Fatma Morgül hayatını kaybetti. Acı haberi sosyal medya hesabından veren Morgül, "Annemi, canımı, bebeğimi, her şeyimi kaybettim" ifadesini kullandı. Morgül, annesinin vefat etmesinden saatler sonra doktor kontrolüyle sahneye çıktı. Yılmaz Morgül'e sanatçı dostlarından taziye mesajları geldi.
1.01.2023 Magazin
Alzheimer ve demans ile ilgili ümitlendiren gelişme! Teşhis ediliyor
Alzheimer ve demans ile ilgili ümitlendiren gelişme! Teşhis ediliyor Alzheimer ve demans hastaları için ümit veren gelişme ortaya çıktı. ABD merkezli Pittsburgh Üniversitesi’nden bilim insanları, Alzheimer’ı teşhis eden kan testi geliştirdi.
28.12.2022 Galeri
Pakize Suda son yolculuğuna uğurlandı! Büyük vefasızlık
Pakize Suda son yolculuğuna uğurlandı! Büyük vefasızlık Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybetmişti. Suda, Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Kurşunlu Camii'nde kılınan cuma namazı sonrası, Menteşe Şehir Yeni Mezarlığı'na defnedildi. Törene sanat camiasından katılım olmaması dikkati çekti.
23.12.2022 Magazin
Pakize Suda'nın vasiyeti ortaya çıktı! Sezen Aksu'ya vermişti
Pakize Suda'nın vasiyeti ortaya çıktı! Sezen Aksu'ya vermişti Geçtiğimiz aylarda demans teşhisi konulan oyuncu Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybetmişti. Suda, bugün son yolculuğuna uğurlanacak. Suda’nın ölümünün ardından 2015 senesinde sunuculuğu yaptığı bir programda vasiyet açıklaması yeniden gündem oldu.
23.12.2022 Magazin
Pakize Suda kimdir? Cenaze töreni bugün! Oyuncu Pakize Suda neden öldü, kaç yaşındaydı, nereliydi? İşte hayatı ve oynadığı diziler…
Pakize Suda kimdir? Cenaze töreni bugün! Oyuncu Pakize Suda neden öldü, kaç yaşındaydı, nereliydi? İşte hayatı ve oynadığı diziler… Pakize Suda bugün defnedilecek. 70 yaşında hayata gözlerini yuman Pakize Suda oyunculuk performansı dışında sunuculuk ve köşe yazarlığıyla da hafızalarda yerini aldı. Peki, Pakize Suda kimdir, nereliydi, kaç yaşında ve neden öldü? Pakize Suda’nın hayatı ve cenaze töreni hakkında merak edilenler…
23.12.2022 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Demans ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki demans haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.