Altın Define

Altın Define

Son dakika altın define haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan altın define ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını altın define haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Altın Define

haberleri sayfasında son dakika yaşanan altın define gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 altın define haberi bulunmuştur. Tüm altın define haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tonlarca altın ortaya çıktı! 1 milyon dolarlık altın, gümüş sikkeler, tuğla ve değerli taşlar...
Tonlarca altın ortaya çıktı! 1 milyon dolarlık altın, gümüş sikkeler, tuğla ve değerli taşlar... En büyük hazinesi olarak ifade edilen ve 1857'de batan gemideki 150 milyon dolarlık mallar görücüye çıktı. İçerisinde 500'den fazla kişi ve 9 ton altınla batan gemiden çıkan el ilginç şey ise 1 milyon dolar değerindeki altın tuğla oldu. Diğer bir muhteşem hazine ise 350 yıldır Bahamalar'ın köpek balıklarıyla dolu sularının altında olan gemi enkazından çıkarıldı...
15.09.2022 Dünya
28 ton altın çıkarılacak! Nazilerin gizli hazinesinin değeri dudak uçuklattı...
28 ton altın çıkarılacak! Nazilerin gizli hazinesinin değeri dudak uçuklattı... Altın dolu hazine bulundu. Polonya'da Hitler'in askerleri tarafından genelev olarak kullanılan sarayın bahçesine gömülen tam 28 ton hazine bulundu. Hazinenin içinde bulunduğu kasaların 1 Eylül'de çıkarılması beklenirken hazinenin yaklaşık miktarının 240 milyon Euro olduğu belirtildi.
5.08.2022 Dünya
Dünyanın en büyük hazinelerinin sırrı! Halen bulunamamış gizemli hazineler: Altın, mücevher, gümüş ve elmaslar...
Dünyanın en büyük hazinelerinin sırrı! Halen bulunamamış gizemli hazineler: Altın, mücevher, gümüş ve elmaslar... Hazineler, defineler, gömülü küp küp altınlar... Kolay yoldan zengin olmak isteyenlerin hayalini süslüyor hazine bulmak. Eğer 'gömülü hazine' hikayeleri uydurma masallar sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bir yerlerde 'hazine' sözcüğünü duyduğumuzda hemen yola çıkıp araştırmalara başlama duygusu baş gösteriyor.
5.07.2022 Dünya
Dünya tarihinin en büyük hazinesi bulundu! 18 milyar dolarlık define: 200 ton altın, gümüş ve zümrüt...
Dünya tarihinin en büyük hazinesi bulundu! 18 milyar dolarlık define: 200 ton altın, gümüş ve zümrüt... Dünyanın en büyük definesinin yeni görüntüleri paylaşıldı. İspanya donanmasına ait San Jose gemisi 1708 yılında battığında 200 tona yakın altın, gümüş ve zümrüt taşıyordu. Gemideki toplam hazinenin 18 milyar dolar değerinde olduğu düşünülüyor. Kolombiya ordusu San Jose'den yeni görüntüler paylaştı. İşte tarihin en büyük definesi...
8.06.2022 Dünya
9 ton altın sır oldu! Defineci baba-oğul dava açtı: 400 milyon dolarlık altınları FBI kaçırdı...
9 ton altın sır oldu! Defineci baba-oğul dava açtı: 400 milyon dolarlık altınları FBI kaçırdı... Amerikan İç Savaşı’nda kaybolan altınlar yıllardır definecilerin hedefinde oldu. Altınları arayan defineci babayla oğul, FBI’ın 400 milyon dolarlık altınları kaçırdığı suçlamasıyla dava açtı.
31.05.2022 Dünya
Altın gemisi SS Central America'nın görüntüleri ilk kez ortaya çıktı! 21 ton altın sikke ile okyanusun dibine gömüldü...
Altın gemisi SS Central America'nın görüntüleri ilk kez ortaya çıktı! 21 ton altın sikke ile okyanusun dibine gömüldü... 21 ton altın sikke ve diğer hazinelerle batan SS Central America gemisinde yapılan keşifler devam ederken, gemide ölen 425 kişiden bazılarına ait fotoğraflar ilk kez yayınlandı. Söz konusu fotoğraflar, tarihe yeni bir ışık tutarken, fotoğrafların okyanusun yüzlerce metre altında çok iyi korunduğu görüldü.
4.05.2022 Dünya
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı Tarihi eser kaçakçılarının akılalmaz oyunu ortaya çıktı! Define avcıları tarihi eser bulamayınca taklit eser üretmeye başladı. Konuya ilişkin detayları aktaran Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, tarihi eser kaçakçılığını vatana büyük bir ihanet olarak değerlendirdiğini söyledi.
2.08.2023 Yaşam
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy’a ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aydır yürütülen kazı çalışmasıyla ilgili bölgede çobanlık yapan vatandaş İHA’ya konuştu. İşte detaylar...
29.07.2023 Gündem
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde, yaşlı bir çifte ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla 3 aydır kazı yapılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden getirilen 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor.
28.07.2023 Gündem
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Kehf Suresi okumanın yararları ve faziletleri! Kehf Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Kehf Suresinin Ramazanda ve geri kalan tüm zamanlarda da okunmasının faziletlerinden biri Hadisi şerifte belirtildiğine göre; bir kişinin Kehf Suresindeki ilk on ayeti ezberlerse, o kişi Deccal fitnesinden korunur.
9.05.2023 Sureler
Yer: Antalya... Sahilden 'altın ve gümüş çıkıyor', defineciler akın etti
Yer: Antalya... Sahilden 'altın ve gümüş çıkıyor', defineciler akın etti Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına etkili olmuş, günlük hayatı pek çok yönden olumsuz etkilemişti. Yağış ve fırtına etkisini yitirince ise taşan derelerin getirdiği alüvyonlar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nin bazı bölümlerini kahverengiye bürüdü. Vatandaşlar dalgaların da olduğu sahildeki son durumu görmek için orada toplanırken defineciler de adeta bölgeye akın etti. Bazı vatandaşlar, dev dalgalardan sonra dedektörle altın ve bozuk para aradı. Bir kişi "Gümüş ve altın çıkıyor" dedi.
13.01.2023 Yaşam
Altın sikkeler mutfak zemininden fışkırdı! Tarihin en büyük hazinelerinden biri...
Altın sikkeler mutfak zemininden fışkırdı! Tarihin en büyük hazinelerinden biri... İngiltere Kuzey Yorkshire'da bulunan Ellerby kasabasında bir çift mutfak döşemesini yenilemek isterken ülke tarihinin en büyük hazinelerinden birini buldu. 18. yüzyıldan kalma döşeme tahtalarının altındaki bir kaptan çıkan altınlar rekor fiyata satıldı.
10.10.2022 Dünya
Dev külçe altına paça biçilemiyor! Bahçesinde kaza yaparken hazine buldu!
Dev külçe altına paça biçilemiyor! Bahçesinde kaza yaparken hazine buldu! Altınlar, değerli taşlar, sikkeler... İlginç buluşlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Gizli hazineler, ilginç fosiller, antik kentler derken son olarak Kalifornia'da bir adamın bahçesinde bulduğu dev külçe altın gündeme geldi. İşte dünyanın farklı yerlerinde ortaya çıkan değerli eşyalar...
27.09.2022 Dünya
Altın, mücevher, gümüş ve elmaslarla dolu hazinenin sırrı! İşte halen bulunamamış defineler: Altın sikkeler, tonlarca gümüş, zümnrütler...
Altın, mücevher, gümüş ve elmaslarla dolu hazinenin sırrı! İşte halen bulunamamış defineler: Altın sikkeler, tonlarca gümüş, zümnrütler... Altın sikkeler, tonlarca gümüş, elmas ve zümrütlerle dolu bir çok hazine denizin ve toprağın altında yatıyor. İnanılmaz bir servet barındıran bu hazineler kolay yoldan zengin olmak isteyenlerin hayalini süslüyor. Eğer 'gömülü hazine' hikayeleri uydurma masallar sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bir yerlerde 'hazine' sözcüğünü duyduğumuzda hemen yola çıkıp araştırmalara başlama duygusu baş gösteriyor.
6.09.2022 Dünya
'Gizemli köy'e defineci istilası! Ermenilerden kalan altınlar ve...
'Gizemli köy'e defineci istilası! Ermenilerden kalan altınlar ve... Sivas'ta 1980'den sonra göç veren ve zamanla tamamen terk edilen Ağıl köyü, kaçak define avcılarının hedefi oldu. Defineciler, Ermenilerden kalan altın ya da değerli eşyaların olabileceğini düşünerek evlerin birçoğunu talan etti. 'Gizemli köy' olarak adlandırılan Ağıl'da dikkat çeken detay ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
1.08.2022 Yaşam
Küpler dolusu altın ve sikke çalındı iddiası! Üsküdar’da gizli tünelde defineciler talan etti...
Küpler dolusu altın ve sikke çalındı iddiası! Üsküdar’da gizli tünelde defineciler talan etti... Küpler dolusu altın 7 asırlık gizli tünelden çalındı. Üsküdar’da, asırlar öncesinden kazıldığı tahmin edilen ve günümüzde hala var olan bir gizli tüneli defineciler tahrip etti. Bir ucu Çengelköy’den bir ucu ise Kuzguncuk’tan çıkan gizli tünelin yanında kamp kuran defineciler, kurdukları düzenek ile tünelin tuzaklı kapaklarını etkisiz hale getirerek tünelde ilerledi. Definecilerin talan ettiği tünelden küpler dolusu altın ve sikkeleri çalmış olabilecekleri düşünülüyor.
20.07.2022 Gündem
Defineciler 4 ton altın buldu! Görünce inanamadılar, günlüğüne yazmış...
Defineciler 4 ton altın buldu! Görünce inanamadılar, günlüğüne yazmış... Polonya'da bir grup defineci Hitler'e ait olduğu düşünülen ve ağırlığı 4 tonu bulan altın hazinesi buldu.
12.05.2022 Dünya
Altın ve mücevher dolu kayıp hazine için müthiş keşif!
Altın ve mücevher dolu kayıp hazine için müthiş keşif! Altın ve mücevher dolu Nazi hazinesi için müthiş bir keşif yapıldı. Polonya'da Nazi askerlerinin çalıp gömdüğü kayıp hazineyi bulmak için araştırma yapan bir ekip dört ton ağırlığında bir metal kutu bulduklarını açıkladı. Heyecan yaratan keşif sonrası yaklaşık 10 ton altını içeren Nazi hazinesinin bulunması yönündeki umutlar arttı.
12.05.2022 Dünya
Sahilde dedektör ile altın arama işi moda oldu! Sıra o bölgede, ilgi büyük...
Sahilde dedektör ile altın arama işi moda oldu! Sıra o bölgede, ilgi büyük... Ege ve Akdeniz sahillerinde dedektörle altın arama işi moda oldu. Giderek yaygınlaşan ziynet eşyası aramanın bu sene de Karadeniz sahillerinde moda olması bekleniyor. Vatandaşlar en çok sahilde düşürülen eşyaları aramak için kullanılan detektörlere ilgi gösteriyor. Dedektörü merak eden herkes alabiliyor; arabasında ve evinde bulundurabiliyor. Yıllardır dedektör satan esnaf, fiyatları hakkında da bilgi verdi.
11.05.2022 Yaşam
Altın parayı tarlada buldu 7,38 milyon lira kazanacak! Ülkede basılan ilk altın para...
Altın parayı tarlada buldu 7,38 milyon lira kazanacak! Ülkede basılan ilk altın para... Altın ve define peşinde koşarken tarlada detektörüyle ülkede basılan ilk altın paralarından birini buldu. Kral, 3. Henry döneminde basılan paranın günümüze kalan yalnızca 8 örneği olduğu vurgulanırken, batı ile doğu arasındaki ekonomik ilişkilerin başlangıcına ışık tuttuğu belirtildi. Bununla birlikte müzayedeye çıkarılan altın peninin 400 bin sterline (7,38 milyon lira) alıcı bulması bekleniyor.
18.01.2022 Dünya
Altın sikkeler topraktan fışkırdı! Bugüne kadar keşfedilenlerin en büyüğü...
Altın sikkeler topraktan fışkırdı! Bugüne kadar keşfedilenlerin en büyüğü... Altın sikkelerle dolu hazine Almanya'nın kuzeydoğusundaki Brandenburg eyaletinde bulundu. Keşfedilen hazinenin "çok değerli" eski bir Kelt hazinesi olduğu ortaya çıktı..
17.01.2022 Dünya
Mücevher ve para dolu 2 bin yıllık kasaba keşfedildi!
Mücevher ve para dolu 2 bin yıllık kasaba keşfedildi! Adı açıklanmayan bir bölgede yapılan kazılarda, Demir Çağı'na kadar uzanan ve zengin bir ticaret hayatı olduğu anlaşılan bir Roma kasabası keşfedildi. Yetkili West, alanın çok iyi korunmuş olduğunu ve buradaki hayatla ilgili çok fazla şey anlaşılabildiğini belirtti.
11.01.2022 Dünya
Dünyanın en büyük hazinelerinden biri bulundu! 131 altın sikke ve...
Dünyanın en büyük hazinelerinden biri bulundu! 131 altın sikke ve... Dünyanın en büyük hazinelerinden biri İngiltere'de ortaya çıkarıldı. Hobi amaçlı metal dedektörü kullanan amatör defineci, şimdiye dek keşfedilmiş dünyanın en büyük hazinelerinden birini gün yüzüne çıkarmayı başardı.
13.11.2021 Dünya
Geçimini sahilde değerli eşya arayarak sağlıyor
Geçimini sahilde değerli eşya arayarak sağlıyor Antalyalı Ali Özyurt, (56) geçimini 20 yıldır Konyaaltı Sahili'nde dedektörle bulduğu altınları satarak sağlıyor. 3 çocuk ve 3 torun sahibi olan Özyurt, "Hayatımı sürdürebileceğim başka işim yok" dedi.
5.01.2021 Gündem
250 yıllık manastır şapeli defineci kazıları nedeniyle yıkıldı
250 yıllık manastır şapeli defineci kazıları nedeniyle yıkıldı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cunda Adası'nın ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen yel değirmenleri yakınındaki Ai Dimitri Manastırı'nın ardından içindeki 250 yıllık şapel de yıkıldı. Şapel'in, definecilerin bölgede yaptığı kazılara dayanamayıp yıkıldığını belirten Dr. Öğretim Üyesi Figen Erdoğdu, "Aslında bu yapıların kendileri altın değerinde. Kıymetli, paha biçilmez eserler. Bu yapıların içinde hazine aramamız, bu yapıların değerini bilemememiz gerçekten çok üzücü" dedi.
3.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Altın Define ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki altın define haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.